Jotain tolkkua pitää olla

Seija äiti

Kirkon kasteet ja kummihömpötykset pitäisi kriminalisoida. Aivan idioottimaista touhua.

29

1690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 999

      kumminvirka eiolemuutako muistaa synttärit-joulut,eli onvainrasite

    • yht1

      ei niistäolemitäänhyöytyä..

    • Rimpullaa

      Ei kriminalisoida, mutta joutaa muuten lopettaa. Jos lapsia tulee monta, vaikka neljä, alkaa olla tosi hankala löytää sellaisia kummeja, joita ei toisilla lapsilla ole. Jos joku haluaa olla lapsen elämässä ja tukena, voi sen tehdä kuka tahansa. Jotkut ovat joutuneet kummiksi tahtomattaan, kun eivät ole kehdanneet kieltäytyä. Kummi saattaa olla myös joku statusjuttu vanhemmille. Pyydetään esimiestä tms. kummiksi. Kummeilta odotetaan vähintää kaksi kertaa vuodessa lahjoja. Lahjat pitäisi ainakin jättää pois. Sen sijaan yhdessä olemista ja tekemistä. Siitähän siinä perimmältään on ollut kysymys kuin että on joku rahastusautomaatti.

    • kastamaton

      itse olen pärjännyt vallan hyvin ilman kummeja jo yli 40 vuotta.

    • kas ves sae

      et pääse taivaaseen. niiku

    • Gummii

      Aivan turhaa nämä kummit.Joku muinaisjäänne jostain 100vuoden takaa,lapsellista hömpötystä.

      • Kansalainen

        Tuon muinaisjäänne joka on vuosisatojen takaa, sen nimi on freemasons, Suomeksi vapaamuurarit. Uskontokunnat ovat myös osa Freemasonien agendaa.

        Kun saatte käsiinne alkuperäiset kirjat ja opukset, yllätytte mitä kaikkea eri druidi-salaseurat ovat yhteiskunnan päävaivaksi luoneet. Ennen elin kuin kuka tahansa ihminen hyvässä uskossa siihen mitä oli opetettu. Sain kristillisen kasvatuksen ja kun sain käsiini aineistoa vuosia sitten, shokki oli väistämätön. Nyt näin vuosia jälkeenpäin olen kerinnyt tutkimaan asioita ja näkemään yhteikunnan perimmäiset ongelmat. Olen tavannut tutkijoita ja alan asiantuntijoita ja heiltä on tullut tähän aiheeseen vahvistus.

        Alussa kun aloin tutkia tätä kokonaisuutta ja kaikkea mitä mahdollisesti liittyy tähän aiheeseen, ongelmaksi on muodostunut se että olen elänyt kauan tietyssä yhteiskuntakäsityksessä. Mitä kauemmin elää värässää käsityksessä, väärää käsitystä on vaikea muuttaa ja etenkin hyväksyä, ymmärtää.

        Syy tähän aikaisempaan sokeuteeni selvisi. Media, koulukunnat ja yhteiskunta yleensäkin pyrkii kaikin tavoin salaamaan asioita mutta oma-aloitteisuus palkittiin tässäkin asiassa. Tuon asian jäjille pääsette kun haette eri hakuina ja kirjoitatte Youtubeen NWO, Illuminati, Bilderberger, Skull and Bones, Jesuit, Freemasons, Corrupt.

        Lue tutki ja löydä se tieto kuka ja mitä on yhteiskunnan rapautumisen, byrokratia ja korruption takana. Ei herkille. Jotkut linkit voivat johtaa aineistoon joka ei sovi kailille, etenkään herkille, eikä yliherkille septikoille.

        (Suosittelen K-18)


    • tapio88---

      itse just rupesin kukkiksi.. hankalaa se on hakea lapselle aikaa, mutta tämä menee suovulta suvulle.. nyt olin kasteessa, seuraavaksi varmaan rippikoulun päätteessä. Yritän toki harrastaa lapsen kanssa jotain ja sivistää häntä, mutta edeltävä kävi itselleni..

    • ,lkjhgf

      Kummit ovat saaneet tehtäväkseen alvoa, ettei lapsen Jumalan Valtakunnan kaltaisuus vaan pääse uudestaan valtaa. Jumala ja Jeesus ei ole mitään kummituksia asettanut lahjomaan lapsia kirkko ystävällisenä eksytettynä kunnes on valmis pedofiilien ja rikolliseksi kouluttavien käsittelyyn aivopestäväksi tällaiseksi:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/uskontunnustus.html
      'Meillä ei ole järkeä. Meillä ei ole ymmärrystä. Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia. Olemme syntisiä; Järkemme ei voi käsittää Jumalaa.
      (mielenvikaisia ja/tai rikollisia ja/tai alempiarvoisia).'

      HUOM! Lukekaa tarkkaan sivun nuoli > linkkien sivujen tiedotkin!
      Tuosta uskontunnustuksen kokonaisuudesta selviää, että ollakseen tosi uskovainen pitää kieltää Luojaltaan saamansa Jumalan Valtakunnan kaltaisuudensa sekä ihmisyydensä ja olla ymmärtämätön; Lakia noudattamaton rikollinen mm. Jumalaa ymmärtämätön väärän todistuksen antajana jne.

      Missään kohtaa raamattua ei ole Jumala ja Jeesus määränneet ketään, lapsiakaan kastettavaksi ihmisiä, pikku lapsiakin tappaneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden uhreiksi.
      Joten kaste on ihmisiä Jumalallisuudesta pois eksyttävien ja väärää todistusta antavien rikollisten sopaskaa!

    • 3 kummilasta

      Eihän sitä etukäteen voi varmuudella tietää, että millainen suhde lapsella ja kummivanhemmalla tulee olemaan, kun aikaa menee eteenpäin. Itselläni on kummitäti vieläkin elossa ja hän on ollut minulle mukava luotettava aikuinen. Kummitätini on minulle arvokas asia.

      Jokainen kummivanhemmaksi suostuva voi itse miettiä, että miten kummiutta haluaa hoitaa. Jotkut haluaa mieluummin antaa aikaa kuin lahjoja. Omista kummilapsistani pidän yhteyttä osaan ja osaan taas en. Valitettavasti avioerot nykyään vaikuttavat myös kummilasten tilanteeseen, että säilyykö yhteys erosta huolimatta kummivanhemman ja -lapsen välillä.

    • vpvvzxö

      Turhaa hömppää kummit.

    • WiisikkoMama

      Järkyttävää mielensä pahoittmaista on ollut hakea kummeja lapsilleen ja taas kummin alon koen vaan rahastus- ja lahja-automaattina olon.Pelkästään tämä kummius pakko sai minut eroamaan kirkosta.

    • esimerkki 1

      Kummiudesta voi aina kieltäytyä.
      Jokainen perhe tekee muutenkin niinkuin haluaa. Mitä se kenellekään kuuluu. Jos itseä ei kasteet ja muut kiinnosta niin sen takiako pitäisi ne muilta kieltää!
      Itse en juo viinaa mutta jos muut juo niin siitä vaan... vaikka on todella idioottimaista touhua.

    • 300+7

      Minua on kummini muistanut 40 vuotta sitten että se näistä kummeista.

    • Minulla on kolme kummilasta, vanhin pian 20, nuorin hiukan vaille kolmen. Periaatteessa kummiuteen ei sisälly mitään, mitä ei ylipäätään kuulu lapsen ja hänen perheensä lähipiirissä elävän aikuisen elämään. Minulle on kuitenkin syntynyt sellainen vaikutelma, että lapsi ei ole kummilleen kuka tahansa lapsi. Minä taas en ole kummilapsilleni kuka tahansa setämies. Asemaani en ole hankkinut syytämällä lahjoja tai mielistelemällä, vaan olemalla läsnä ja huomioimalla. Olen käynyt vanhimman kummilapseni kanssa kulttuuririennoissa, laivalla, purjehtimassa jne. Nuoremmat eivät vielä tällaisiin osallistu, mutta seuraava on kohta sopivassa iässä. Vastapainoksi kummilapseni ovat muistaneet minua ja joskus jopa pyytäneet avuksi vaikeissa tilanteissa. Varmaan parasta on molemminpuolinen arvostus ja luottamus.

      Kummi voi tehdä itsestään turhan. Vanhemmat voivat tehdä kummista turhan pyytämällä tehtävään ihmisen, jolla ei ole mitään käytännöllistä mahdollisuutta siihen. Jossain vaiheessa kummilapsetkin varttuvat, eivätkä enää pidä oma-aloitteisesti yhteyttä kovin tiiviisti. Kummius [maailmassa on muuten kauniimmankin kuuloisia sanoja...] ei minusta pääty, mutta jotakin minäkin kai olen saanut aikaan ja jokin vaihe on päättymässä. Vanhin kummilapseni on siis aikuisuutensa kynnyksellä ja hän on erittäin fiksu nuori nainen. Päävastuu kasvatuksesta ei ole ollut minulla, mutta olen iloinen hänestä. Ja olen iloinen siitä, että olen saanut olla hänenkin tukenaan, kun sillä perheellä oli vaikeaa.

      Riittääkö tämä?

    • llddlkj76

      Kyllä on taas pipo vähän turhan tiukalla päässä jollain jos tuollaisesta pienestä hienosta kunnia asiasta pitää ruveta kitisemään, ketään ei kuitenkaan pakoteta kummiksi, ja myöskään ihan ketä tahansa ei myöskään pyydetä kummiksi se on myös eräänlainen asia mikä sitoo myös sinut ja ystäväsi yhteen.

      Itse ainakin 37v miehenä olen ylpeä omasta kohta 4v kummi tytöstä, jos taas se pari kertaa vuodessa oleva "rahan meno" stressaa niin kannattaa vähän katsoa myös itseä peiliin että meneekö sitä itseltä johonkin vielä turhempaan (savuna ilmaan esim..)

      Ei hommaa pidä ottaa liian vakavasti Kummin kanssa voi vaikka ihan vaan viettää aikaa kahdestaa se ei maksa mitään jos "rahastus automaattina" olo stressaa. kuten jo aiemmin on tullut mainittua niin se kummi ei ole ihan kuka tahansa lapsi tai kuka tahansa aikuinen, vaan myös esim ihminen johon kummi lapsi voi tarvittaessa tukeutua vaikeana aikana.

      Ihan oikeasti ihmiset... tällä pallolla on varmasti paljon epämiellyttävimpiäkin asioita kuin kummius.

    • kummiton

      Kukaan ei ole kelpuuttanut kummiksi. Itsellä oli lapsena kummitädit joilta jouluna sai aina pehmoisia paketteja. Halusin kirjoja.

      Kummin tuli huolehtia lapsesta jos vanhemmille sattuisi jotakin.
      Monikohan nykyaikana tekisi sen. Sukulaiset hoitavat.

    • Ei järkeä

      Pahinta tässä kummihommassa on se ettei kummiutta voi lopettaa vaikka kummi osoittautuisi pedofiiliksi. Näinhän kävi eräällä perheellä. Meillä kummi teki petoksen ja niin hävisi asunnot ja autot. Kummius säilyy hamaan tulevaisuuteen ja ahdistaa.

    • kummeli

      "Kummin virka" oikeesti on jo väljähtynyt virka.Ehkä silloin on ollut tärkeämpi kun lapsi on pieni.Kummilapset eivät koskaan edes ole olleet missään yhteydessä kummeihinsa.Ja suvussa kummiksi ei ole kelvannut äidin puolen sukua ollenkaan.Aina on kaverit, tai isän sukua saanut sen kunnian.

    • Gummifarbror

      Onko kukaan miettinyt mitä kummi tarkoittaa lapselle? En kuulu kirkkoon ja olen yhden lapsen kummi. Omalla kohdalla kummit olivat lapsuudessa se mies ja se nainen (eri perheistä), jotka elivät vähän eri tavalla kuin meidän perheemme ja toi pienen lapsen maailmaan mutakin näkökulmia kuin ne, mitkä kotoa ja koulusta sai.
      Yritän hoitaa omaa kummuuttani samalla tavalla. Kummi ei nyt vain ole se sama isän ja äidin kaveri kuin ne muut - sillä hän on kummi. Älä ota kummiuutta vastaan, jollet sitä halua, sillä vaikka sinä et sitä arvosta, niin lapsi saattaisi arvostaa oikean kummin. Kirkko ei ole tässä asiassa oleellinen.

    • anelehi40

      Joo minäkin olen kummi, ollut jo kohta 23 vuotta, joka joulu ja syntymäpäivänä muistin kummipoikaani kunnes hän täytti 20 v. sitten lopetin, kun käytiin vain raha hakemassa ei muulloin koskaan, nyt ovat käynnit loppuneet kokonaan, vaikka asuu parin kilometrin päässä, jos olisin tämän tiennyt en olisi koskaan kummiksi lupautunut, harkitkaa tarkkaan ennen kuin kummiksi lupaudutte.......
      "unohdettu kummitäti ja mummo"

    • ökjlhvljhv

      no jos sinä ap pidät noita juttuja höpötyksinä, niin eihän niihin tartte mukaan lähteä!!!

      Mitä vanhemmaksi itse tulen, sen enemmän itse arvostan perinteitä, ja inhoan kaikkea ihme uutuus höpötyksiä, ja niihin en varmasti lähde mukaan!! Onneksi meillä on vapaus valita!!!

    • 55cmhauki

      Olen kummi vaikka en kuullut kirkkoon. Suostuin kummiksi koska minusta se on kunniatehtävä ja haluan olla kummityttöni elämässä mukana, vaikka uskonnon asiat ei kiinnosta minua ollenkaan.

    • kummi

      Ei mitään kummien virkaa lopettaa pidä! Saat yhden mahdollisuuden huolehtia toisen lapsesta ja olla hänen elämässään/kasvussaan mukana! Ihme hömpötystä sinulta. Ei pahalla mutta nauraisin lapsellesi jos hänellä ei olisi kummeja!

    • imetetty

      Kummius on joskus ongelma tämän " satumaisen onnen " saaneelle . Kukapa haluaa ihan oikeasti ottaa vastuuta kenenkään tenavin mewrkkipäivistä. Nämä " kultamunat " ovat kuin iilli kummissa .

    • uytuyuyi

      Kummius vielä menee mutta rahaautomaattinahan se on.

      Mutta sitten on tämä vuosittainen äitienpäivä lapset on 50v ja silti muistettava äitiä kun kuuluu niin tehdä..ihme rituaali.

      Ymmärrän että muistetaan lapsena äitiä mutta että aikuisenakin pitäisi olla jotenkin superkiitollinen äidilleen että halusi tehdä lapsia..en ymmärrä.

      Pelkkää kaupallisuutta tämäkin lopulta. Samoin kummius loppuu kun lapsi täyttää 18v. eli ennen se oli siksi jos vanhemmille tapahtuu kjotain että turvaa lapsen.

    • Samaa mieltä

      Nuorena ei kehdannut kieltäytyä ja osittain pakotettiin siihen "virkaan".

      Siinä perheessä lapsilla oli kauhea roinamäärä eivätkä he arvostaneet mitään kun koko ajan saivat. Eivätkä he ole mitään aikuista kummia kaverikseen kaivanneet. Ei sitä nykyään enään mennä kenenkään perheeseen antamaan uskonnollista opetusta eikä "lainaamaan" jonkun kakaraa antaakseen arvokasta tukea niin kuin joku narsisti on uskoteltu kumminvirkaan antamaan arvokasta opetusta ja tukea :D ja uskoo itsekkin olevansa jotain muuta kuin lahja- automaatti sille kakaralle.

      Naurettavaa touhua nimenomaan.

    • m51mm

      on hyvä olla ystävä - ei aina tarvi tavaraa haalia

    • Tuleva kummi

      Hieman on katkeruutta ilmassa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe