TOP10 matkat Turkissa

utelias1

Onko kukaan lähdössä TOP10:n Länsi-Turkin kiertomatkoille (4 eri ajankohtaa)?
Itse olen lähdössä viimeiselle, eli 29.3.-5.4. ja olisi mukava tietää miten kaikki on sujunut aiemmilla lähdöillä; mm. pysyikö lentoyhtiö aiemmin ilmoitettuna vai vaihtuiko,
mikä oli opastuskieli, olivatko hotellit hotellialueilla vai kaupungeissa, tuliko paljon lisäkustannuksia pääsymaksuista jne.
Pistäkääpä tietoa matkanne jälkeen!

84

2144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pekka tosmur

      Hei!
      Kyseessä olevat matkat ovat saksalais/turkkilaisen matkatoimiston järjestämiä "ostosmatkoja".
      Asiakkaat majoitetaan hotelleihin keskelle "ei mitään" , jolloin kaikki palvelut, ruoat ja juomat on ostettava hotellista euroilla, joista osa menee aina oppaan/toimiston taskuun. Pyrkivät myymään heti asiakkaalle esim ruokailun koko viikoksi(n.200€). Ruokailuun Ei kuulu juomat, joten mehulasista maksat 2€. Vertailun vuoksi esim Alaniassa hyvä/paras ravintola laskuttaa sisäfilepihvistä(hyvä)n.15€ ja iso olut 2.5-3€.
      Eli varaudu maksamaan ylimääräistä joka jutusta.
      Muista myös, että jos et ole matkan loputtua maksanut tarpeeksi oppaalle tippiä, tulee hän sen myös näyttämään. Palvelu loppuu siihen.
      Liput eri kohteisiin(jos maksullisia) maksaa oppaan kautta aina enemmän.esim pamukkale , opas hinta10€, portilta 6.66€(20tl). Sama pätee kaikessa. Joka paikassa missä voi, hinnat pompsahtaa ja on euroissa.
      Hyvää matkaa kuitenkin, hyvä kun kysyit. Meillä pli välillä ihan hauskaakin. Ei ole pakko ostaa.

      • mukanollut

        Aivan niin kuin snot. Oppaat olivat törkeitä. Huomasimme kentällä, että kun maksoit nahkatakista 600€, se oli merkitty maksaneeksi 1900€ ja myyjä saa itselleem n. 160€ veronpalautusta. Se on jo valtiolta huiputusta. Oppaat väittävät Turkin valtion sponsoroivan matkoja 25%, näin ollen Turkin valtio on mukana tässä kieroilussa. Ota ja tiedä miten asia on?


      • matkailija2
        mukanollut kirjoitti:

        Aivan niin kuin snot. Oppaat olivat törkeitä. Huomasimme kentällä, että kun maksoit nahkatakista 600€, se oli merkitty maksaneeksi 1900€ ja myyjä saa itselleem n. 160€ veronpalautusta. Se on jo valtiolta huiputusta. Oppaat väittävät Turkin valtion sponsoroivan matkoja 25%, näin ollen Turkin valtio on mukana tässä kieroilussa. Ota ja tiedä miten asia on?

        nahkakaupan tulliselvitys oli tehty turkin liiroissa ja lomakkeessa oli myöskin euron kurssi, jota laskemalla eurohinta saatiin, eli 600E.!!!!!


      • mukanollut
        matkailija2 kirjoitti:

        nahkakaupan tulliselvitys oli tehty turkin liiroissa ja lomakkeessa oli myöskin euron kurssi, jota laskemalla eurohinta saatiin, eli 600E.!!!!!

        Liike sai palautuksena ostoksesta 158€, käsittääkseni ALV on tästä ostoksesta 8%.
        Lakeppa sillä laskurillasi mitä se ostos maksoi euroissa?
        Voi olla, että meillä on vähän erillaiset laskurit. Liikkeessä ei ollut hinnat kuin euroina. Hintani olivat n. hintoja. Sillä ostos ei ollut omani, vaan vilkaisin sitä, kun ostaja päivitteli kuittia.


    • pamukk

      Ei ole pakko ostaa, mutta lyhyestä lomasta menee aikaa hukkaan. Niistä kaupoista ei pääse ulos.

      Esim. Pamukkalessa ostin lipun oppaalta, jotta saisin opastuksen. Muutaman lauseen hän osasikin kertoa.

      Opastuskieli oli välillä käsittämätön suomi välillä erinomainen englanti.

      Ei ole minun tapani matkustaa ja mielelläni haluaisin jo matkaa ostaessa tietää kokonaishinnan. Hauskaakin oli, toki.

      • mukanaollut

        Olen samaamieltä!


    • tulin juuri

      Lento: Corendon (CAI651), Turkin valtion lentoyhtiö, iso Boeing 757-800 kone. Toimii kyllä. Lento Helsingistä 10:00 ja paluu Antalyasta 05:00 (herätys hotellissa klo 01:00 !).
      Oppaana oli suomea puhuva opas (yllätys), mutta varsinainen opas puhui englantia.
      Hotellit ovat hyvätasoisia, mutta keskellä ei mitään (syrjässä). Jos on ripeä, pääsee ehkä livahtamaan kylille omille ostoksille jossain välissä. Siitä ei kuitenkaan ole mitään takeita, kun hotelli vaihtuu joka yö ja hotelli täytyy luovuttaa ja matkatavarat kantaa bussin. Muutoin joutuu ostamaan hotellista ja hotellin hinnoilla kaiken tarvitsemansa (pullovedenkin!). Mutta jos ei tarvitse mitään, pärjää kyllä loistavilla hotelli aamiaisellakin, johon kuuluu kyllä ruokajuomatkin. Rankkahan tuo reissu saattaa olla. Herätä pitää klo 05:00 aamulla että ehtii hotellin aamiaiselle ja bussiin. Sitten bussissa istumista paljon. Itse nähtävyydet ei niin paljoa rassaa, muttei niistä juuri omia ostoksia voi tehdä, matkamuistuja vain. Ja tyrkytys luonteisia tutustumisia, mattokauppa, nahkatakkikauppa, korukauppa jne.
      Pääsymaksut ( opastus matkaoppaalta) kannattaa maksaa, 30 euroa. Muuta ei sitten välttämättä tarvitsekaan maksaa, paitsi pakollinen 99 euroa yksin matkustavalta hotellihuoneesta (kannattaisi olla kaveri samassa huoneessa, niin ei sitten tarvitse maksaa 99 euroa!). Tällä budjetilla voi juuri ja juuri selvitä. Muut syömiset ja juomiset maksaa, ja pikku tippejä ja bussin vesi- ja olutmaksuja kyllä pyrkii tulemaan lisää. Vesi 50 cent, limut 1 eur ja olut 3 eur bussissa. Syömiset ja ruokajuomat sitten erikseen, jos niistä pitää ja niitä kaipaa (kts. myös 199 eur tarjous, ei sisällä ruokajuomia sekä all included viimeisen päivän tarjous, jos haluaa herkutella tai juopotella viimeisenä päivänä!).

      Kyllähän tuo reissu kannattaa kerran tehdä, kokemus mielessä. Monet tunsivat olevan vähän opastetussa 'loukussa' matkan aikana, ei voinut muuta kuin mennä mukana. Kunto nousee ja laihtuu! Mutta jos on tiukkana ja ei hellitä kukkaron nyöriä, ei rahaa kulu. Ja jos haluaa tuhlata, aivan varmasti menee rahaa! Ja ruoka on hyvää ja hotellit loistavia. Lisäksi näkee ne historialliset paikat joita tuskin muutoin löytää. Tiukkaa menoa bussilla lähes koko viikko, viimeinen päivä sitten vapaa. Jos haluaa vain vaihtelua/kohottaa kuntoa/laihduttaa, pelkällä hotelliaamiaisella selviää. Pari matkaajaa sai ruuasta/irtojäätelöstä vatsataudin ja pääsivät käymään sairaalassa. Kaikki hoidettiin kuitenkin asiallisesti ja ammattimaisesti opaiden avustuksella!

    • 1 mukana ollut

      ei se nyt ihan noinkaan mennyt. siis, aamulento klo 10 lähtö, saavuttiin antalyaan about 14 jälkeen. Sitten 15 min matka todella hienoon hotelliin https://ichotels.reserve-online.net/hotel.cfm?htl_code=ICAIRPORT
      ,jossa oltiin koko se ilta ja vasta seuraavana aamuna noin 10 aikaan oli pieni bussikierros lähiseudulle.Olihan siinä jo lepoa.
      tottakai välillä oli kiirettä ja bussissa istumista mutta taukoja oli todella paljon
      ja hotellit ja ruuat erittäin hyviä. Tuli syötyä kyllä liikaakin mutta kun piti maistaa ja maistaa.Tottakai oppaat olivat väsyneitä ja tietenkin ne kauppakierrokset joista me kyllä liuettiin melkein heti kun oltiin jutotu tarjout rakit.
      Kaikenkaikkiaan hinta/laatu vaikka osti 199€ ruokapaketin oli ylivoimaisen edullinen ja voisin lähteä vaikka uudelleen. Minusta se on vain joskus luxusta kun kaikki järjestetään etukäteen. Ainahan valittajia löytyy, mutta pitäisi ekaksi vähän ajatella la jukea tarkkaan ennen kuin ostaa em. matkan

      • Skutsissa

        Hotelli on hieno. Sijainti ei vaan vastaa käsitystäni lomailusta tai matkailusta. Ilman taksia ei missään ole mitään.


      • Markku Laihinen
        Skutsissa kirjoitti:

        Hotelli on hieno. Sijainti ei vaan vastaa käsitystäni lomailusta tai matkailusta. Ilman taksia ei missään ole mitään.

        Oli hienojakin hotelleja, mutta myös mm yksi hissitön hotelli-. Aaamulla lähtirssämme emme koskaan tienneet hotellia, mihin majoitumme. Opas soitteli ja sopi ajon aikana hotellit, kuten ruokapaikatkin ja otti tietty sen, josta ai parhaan provision. Me petyimme kyllä raskaasti matkalla. Olen tekeirmässä valitusta matkastamme kululuttaja-asiamiehelle. Rajansa on ögaan pissamisellakin.


    • jaaö

      siis nythän on kysymys kiertomatkasta, ei löhölomasta. tottakai joku haluaa aina talon järven rannalta keskeltä kaupunkia.

      • *****

        En koskaan ole halunnut taloa järven rannalta. Matkoilla majoitun mielelläni paikassa, jossa asuu myös maan omia kansalaisia. Voi niinku nähdä uusia kulttuureita, kokea erilaisten ihmisten elämää. Autiomaahan pystytetty hotelli tähtineen ei vastaa käsitystäni matkailusta. Löhöloma vielä vähemmän.


    • jebujebujee

      Tulimme juuri kiertomatkalta. Toimii kyllä erinomaisesti, jos tahtoo katsella nähtävyyksiä, eikä välitä shoppailusta ja ruokapaikan etsimisestä. Siinä tapauksessa, että tahtoo viettää rantalomaa, ei kannata lähteä, koska retkille ei voi olla osallistumatta. Kenties wow-travelin pitäisi ottaa em. asia markkinoinnissaan huomioon, koska "väärän" loman itselleen ottaneet ovat tyytymättömiä ja oikeassa paikassa oikeaan aikaan olevat ovat sitten tyytymättömiä valitukseen. Ohjelmattomia löhölomiakin kun on saatavilla.

    • matkapassi

      Hotellit hämmentävän kaukana sivistyksestä, jos ruokapakettia ei osta taksilla täytyy lähteä seikkailemaan, ei toki ole kallista kyytiä. Lounaspaikat samaa sarjaa, keskellä ei mitään josta jalkaisin ei pääse minnekään muualle syömään.

      Vapaa-aikaa vähän jos hotellissa oloa ei lasketa, Antalyassa saatiin olla jopa 2h itsekseen.

      Reissu oli ihan hyvä, mutta olisi jäänyt vähemmän huijattu maku kun olisi etukäteen tiennyt esim. pakollisen rahastuksen ruokailuihin. Ei vissiin tehty tarpeeksi ostoksia kun opas haukkui lopulta että miksi te olette tulleet tänne säästämään rahaa ettekä kuluttamaan sitä.

    • Matkalle?

      Matkan pitäisi alkaa lauantaina, maanantaina klo 16 ei vielä tietoa lennoista.. Jänskättää vähän, toteutuuko koko matka..

      Pitkällisen pohdinnan tuloksena päädyimme lopulta täyshoitopakettiin, koska kommenttien mukaan ruokapaikkojen vähyyden takia saisi muuten olla suurinpiirtein omilla eväillä. En ole nähnyt missään sellaisten henkilöiden omia kommentteja, jotka eivät ole pakettia ottaneet, olisi kiva kuulla heidän kokemuksiaan.

      • Matkalle?

        Tiistai 18.3 (matka la 22.3): ei vieläkään tarkempia tietoja lennoista, eikä vastausta matkan järjestäjältä tai top10 matkatarjouksilta!


      • Kaikki ok
        Matkalle? kirjoitti:

        Tiistai 18.3 (matka la 22.3): ei vieläkään tarkempia tietoja lennoista, eikä vastausta matkan järjestäjältä tai top10 matkatarjouksilta!

        Minullekaan ei tullut luvattua lopullista sähköpostia lennosta, mutta matka toteutui silti niinkuin pitikin. Tiedottaminen ei ole tuon firman vahvuuksia. Tulette sen huomaamaan reissussa.


      • Matkalle?
        Matkalle? kirjoitti:

        Tiistai 18.3 (matka la 22.3): ei vieläkään tarkempia tietoja lennoista, eikä vastausta matkan järjestäjältä tai top10 matkatarjouksilta!

        Keskiviikkona saatiin viimein matkustusasiakirja, mutta sepä olikin vasta SEURAAVAN viikon matkalle! Tänään (vajaa 2 vrk ennen matkaa) saatiin viimein paperi, jossa matka on tilaamillemme päiville...


      • kiertomatkallaollut
        Matkalle? kirjoitti:

        Keskiviikkona saatiin viimein matkustusasiakirja, mutta sepä olikin vasta SEURAAVAN viikon matkalle! Tänään (vajaa 2 vrk ennen matkaa) saatiin viimein paperi, jossa matka on tilaamillemme päiville...

        Hyvää matkaa!


      • Mää
        Kaikki ok kirjoitti:

        Minullekaan ei tullut luvattua lopullista sähköpostia lennosta, mutta matka toteutui silti niinkuin pitikin. Tiedottaminen ei ole tuon firman vahvuuksia. Tulette sen huomaamaan reissussa.

        Mistä sitten tiesit olla oikeaan aikaan kentällä????


      • Markku; Laihinen

        Älä lähde, ellet halua pettyä kaikessa ja maksaa huimasti kaikesta lisää ja yöpyä jopa hissitömässä hotellissa.
        Tulimme juuri matklata ja ottaa aivoon, että on niin tyhmä jauskoo kaikkea paskaa ,mitä syötetään


      • Me ei otettu ruokapakettia . tultiin 2 viikkoa sitten reissusta... Kannattaa ottaa kotimaasta omat eväät ekaillalle , jotta ei tule ongelmia... kun se tervetulo tilaisuus on melkein heti kun pääsee hotellille, ja pimä tulee siellä kuten meilläkin suomessa...Pyydettiin neuvonnasta tilaamaan taksi että mennään automaatille. kun sitten tultiin muovikassien kanssa hotellille, ne otettiin meiltä pois ..Tytöllä oli reppu ja ruuat siinä, sitä ei häneltä otettu pois...Joten meillä oli ruokaa ... Aamulla kyllä saatiin ruokamme....ja seuraavaan iltaan riitti evästä...Tonnikala pakkaukset säilyy kuletteluissa ja vaalealeipä siellä on hyvää...Kun sitten toiset lounasti päivällä ,me löydettiin lähistöltä kebak ja hampurilaisruokaloita...retkikohteissa sai ostaa teetä ym...Me pärjättiin ihan hyvin ilman ruokapakettia.. ostettiin kylläkin oppaalta pääsyt retkikohteiin maksoi 30e ja lippu turkkilaiseen iltaan 25e siihen sisältyi siellä ruoka...


    • mietityttää

      Kukaan lähössä 15.4 wow travellin pamukkale matkalle? Kellää tietoo lentoajoista?

      • kokenut4

        Ei kai ne tiedä vielä itsekään, millä lennolla tuolloin lennetään. Matkaa edeltävällä viikolla pitäisi lentotietojen tulla...


      • Mietityttää
        kokenut4 kirjoitti:

        Ei kai ne tiedä vielä itsekään, millä lennolla tuolloin lennetään. Matkaa edeltävällä viikolla pitäisi lentotietojen tulla...

        Juu, niin sielt kerrottiinkin


      • Mää

        Ollaan lähössä!....Jos vaan joskus lopulliset tiedot saadaan?????


    • Ei Turkille

      Olimme mieheni kanssa Länsi-Turkin kiertomatkalla. Palasimme sieltä puolitoista viikkoa sitten lauantaina. Sunnuntaina minulle tuli kampylobakteerin aiheuttama ripuli. Maanantaina piti mennä sairaalaan tiputukseen, olin 2 vrk nestetiputuksessa ja 3 yötä antibioottitiputuksessa. Tulehdusarvot huitelivat 260:ssä ja lämpö 39 C:ssa. Lääkäri sanoi, että kampylobakteerin saa, jos leikkaa raakaa lihaa ja samalla veitsellä leikkaa vihanneksia ja pastöroimattomasta maidosta. Itämisaika on 3-5 vrk. Söimme ainoastaan hotelleissa joissa yövyimme ja paikoissa joihin opas meidät vei, desinfioimme käsiämme jatkuvasti ja joimme ainoastaan hotellien pullovettä. Olen rehellisesti ottaen sitä mieltä, että olisin heittänyt henkeni, jos olisin sairastunut Turkissa, meillä nimittäin oli yksi Muhittin niminen opas, joka osasi huonosti suomea ja kun yritin soittaa hänelle (muita numeroita ei annettu) ja valittaa jostain, vastaus oli, että asia ei kuulu hänelle, hän ei tunne ääntäni. Muhittin oli muutenkin töykeä, kävi silmille, kun joku yritti kysellä häneltä jotain ja ainoa asia, jonka hän kertoi ollessaan pari tuntia bussissamme joka päivä, oli, että turkkilaiset ja suomalaiset ovat sukulaiskansoja ja mongoleja molemmat.

      • Moni on selvinnyt

        Jos olisit sairastunut Turkissa, olisit toivottavasti mennyt sairaalaan, etkä odottanut Muhittinin hoitavan sinua.

        Ikävää, että sairastuit.


      • Ei Turkkiin
        Moni on selvinnyt kirjoitti:

        Jos olisit sairastunut Turkissa, olisit toivottavasti mennyt sairaalaan, etkä odottanut Muhittinin hoitavan sinua.

        Ikävää, että sairastuit.

        Yleensä ensimmäisenä otetaan oppaaseen yhteyttä, että hän kertoo, missä sairaala on.


      • Ei Turkkiin
        Moni on selvinnyt kirjoitti:

        Jos olisit sairastunut Turkissa, olisit toivottavasti mennyt sairaalaan, etkä odottanut Muhittinin hoitavan sinua.

        Ikävää, että sairastuit.

        Ja voisiko "moni on selvinnyt" kertoa minulle, että jos jollakin konstilla olisin löytänyt sairaalan, jossa hoidetaan matkavakuutuspotilaita, tai ylipäätänsä sairaalan, miten olisin löytänyt ilman opasta ryhmäni 3 vuorokauden jälkeen, kun meille ei kerrottu, missä hotelleissa olisimme olleet minäkin yönä. Ja millä kulkuneuvolla olisin matkannut Turkin maaseudulla ilman turkin kielen taitoa. Tai miten olisin päässyt Suomeen, jos olisin ollut sairaalassa tiputuksessa, kun lentokone lähti Suomeen. Käsittääkseni matkaoppaat ovat myös näitä tilanteita varten. Paitsi Muhittin, koska hänelle ei kuulu hoitaa asiaa, kun hän ei tunne ääntäni


      • muhittin
        Ei Turkkiin kirjoitti:

        Ja voisiko "moni on selvinnyt" kertoa minulle, että jos jollakin konstilla olisin löytänyt sairaalan, jossa hoidetaan matkavakuutuspotilaita, tai ylipäätänsä sairaalan, miten olisin löytänyt ilman opasta ryhmäni 3 vuorokauden jälkeen, kun meille ei kerrottu, missä hotelleissa olisimme olleet minäkin yönä. Ja millä kulkuneuvolla olisin matkannut Turkin maaseudulla ilman turkin kielen taitoa. Tai miten olisin päässyt Suomeen, jos olisin ollut sairaalassa tiputuksessa, kun lentokone lähti Suomeen. Käsittääkseni matkaoppaat ovat myös näitä tilanteita varten. Paitsi Muhittin, koska hänelle ei kuulu hoitaa asiaa, kun hän ei tunne ääntäni

        olet valehtelija !!! asia kuulu 30 Euroihin jossa puhelimessa Väititt tunnen sinut et ole sairastunut. perjantai päivänä koko päivä juoputtelit. olet mieli sairas. sinun paika on mieli sairala :-)


      • muhittin
        Moni on selvinnyt kirjoitti:

        Jos olisit sairastunut Turkissa, olisit toivottavasti mennyt sairaalaan, etkä odottanut Muhittinin hoitavan sinua.

        Ikävää, että sairastuit.

        Minun työ aikana 5 ihminen sairastui 3 vuoden aikana kaikessa asiakas hoidettu asialisesti yks mies oli leikauksessa mutta kaikki meni hyvin ja asiakas on nyt kotona ja kaikki on minun ystava mutta yksitys tapaukset aina on.. Turki on loma paikka mutta mutaman sairas henkilö lule se on mieli sairala..


      • Moni on selvinnyt
        Ei Turkkiin kirjoitti:

        Ja voisiko "moni on selvinnyt" kertoa minulle, että jos jollakin konstilla olisin löytänyt sairaalan, jossa hoidetaan matkavakuutuspotilaita, tai ylipäätänsä sairaalan, miten olisin löytänyt ilman opasta ryhmäni 3 vuorokauden jälkeen, kun meille ei kerrottu, missä hotelleissa olisimme olleet minäkin yönä. Ja millä kulkuneuvolla olisin matkannut Turkin maaseudulla ilman turkin kielen taitoa. Tai miten olisin päässyt Suomeen, jos olisin ollut sairaalassa tiputuksessa, kun lentokone lähti Suomeen. Käsittääkseni matkaoppaat ovat myös näitä tilanteita varten. Paitsi Muhittin, koska hänelle ei kuulu hoitaa asiaa, kun hän ei tunne ääntäni

        En tiedä, miten sinä olisit selvinnyt. Itselläni koskaan ole ollut ongelmia saada paikallisilta apua.


      • suomalainen5

        Opas puhuu totta. Luulen et tiedä Historiasta paljon :-)


      • Ei Turkkiin
        muhittin kirjoitti:

        olet valehtelija !!! asia kuulu 30 Euroihin jossa puhelimessa Väititt tunnen sinut et ole sairastunut. perjantai päivänä koko päivä juoputtelit. olet mieli sairas. sinun paika on mieli sairala :-)

        Tässähän herra Muhittin kertoo koko Suomen kansalle, millainen hän on ihmisenä ja oppaana. Taidatkos sen selvemmin sanoa. Ja Suomen kieli on hallussa, melkein saa selvää, mistä on kyse. Herra Muhittin ilmeisesti kävi Suomessa kotonamme katsomassa, että en ollut sairaalassa, kun tietää, että en sairastunut Turkin matkan jälkeen. Kas kun ei tavattu Suomessa. Eikä liioin hotellilla, kun en häntä nähnyt vilaukseltakaan viimeisenä päivänä. Ja millähän rahalla minä olisin juopotellut, kun herra Muhittinin mukaan meillä ei ollut oikeutta täysihoitoon, vaikka olimme sellaisen ostaneet. Juomat olivat Suomen hintatasoa, ei minulla ole sellaiseen varaa.


      • Ei Turkkiin
        muhittin kirjoitti:

        olet valehtelija !!! asia kuulu 30 Euroihin jossa puhelimessa Väititt tunnen sinut et ole sairastunut. perjantai päivänä koko päivä juoputtelit. olet mieli sairas. sinun paika on mieli sairala :-)

        Muhittin ei näköjään ole koskaan asunut Suomessa, koska hän ei tiedä, että tällaisesta tekstistä joutuu raastuvanoikeuteen ja korvauksiin. Tai sitten hän ei ole tulossa seuraavan 10 vuoden aikana Suomeen, koska Suomessa hän joutuu maksamaan aikamoiset korvaukset tällaisista solvauksista.


    • markus4

      Retket ja ruoka todella edullisia ja aivan mahtavia todella mukavine oppaineen. Hotellit viiden tähden, kaikki paikalliset ystävällisiä. Voisitko tarkistaa hieman omaa asennettasi? Missä voit viettää lomassi yhtä herkullisen ruoan sekä yhtä osaavien, ystävällisten ja aina auttavien oppaiden kanssa. Ainoa mitä häpesin, oli humalassa hilluvat maanmieheni. Että vielä kehtasit katsoa toisten antamat tipit! Siitä näit, että suurin osa oli tyytyväisiä ja onnellisia matkalaisia. Kiitos muhittin ja Ercan Emme ikinä unohda teitä. Teitte matkastamme ikimuistoisen.

      • Markku Laihinen

        Me emme voi tätä allekirjoittaa. Anzar oli ystävällinen, puhui saksalaisttain murtaen englantia. Kaksi päivää hän selitti, miten ei kannata turkkiiaisen naisen kanssa mennä naimisiin. Yhden päivän hän puhui Turkin sisäpolitiikasta.
        Hoiellit oivat jopa yksikin hissitön. Opas soitttetl aina matkan aikana seuraavan hotellin, josta sai parhaat provikat, kuten muutkin taukopaikat


    • Matkalle?

      Loppujen lopuksi kaikki sujui matkallamme alun matkalippuhässäkän jälkeen hyvin. Järjestelyt toimivat, kukaan ei sairastunut vatsatautiin, hotellit olivat tuon allamainitun hotellin alimman kerroksen huoneita lukuun ottamatta hyviä, Kappadokia on hieno paikka. Myös 199 € paketin ottamatta jättäneet pärjäsivät tällä matkalla hienosti; hotellien läheltä löytyi päivällispaikkoja ja joskus jopa lounaspaikan vierestä vaihtoehto. Paketin lounaat olivatkin pääosin aika heikkoja mutta illallisbuffetit hyviä, tosin vähän samanlaisia kaikissa hotelleissa. Oppaiden asenne oli ikävän ylimielinen, mutta opastus oli kyllä muuten hyvää. Hotellissa 'Incekum beach resort', jossa olimme 2 ensimmäistä ja 1½ viimeistä yötä, yritettiin kaksi kertaa rahastaa meiltä juomista muutama euro ylimääräistä, mikä on outoa tuon tason (5 turkkilaista tähteä) paikassa. Muistakaa muuten tinkiessä tähdätä 70 prosenttiin!

    • Äijä1

      Oltiin länsi-Turkin kiertomatkalla 1.3-8.3.14 Matka on todella edullinen, vain199e kaikki oli järjestetty hyvin, oltiin 5 eri hotellissa, hotellit hyvä tasoisia, paikalliset olivat hyvin ystävällisiä. Lisäksi sai ostaa 199e hintaan johon kuului lounas ja päivällinen liput kaikkiin kohteisiin missä kiertoajelulla käytiin mikä vieläkään ollut kallis, mukavaksi yllätykseksi 5v tyttärestä ei tarvinnut maksaa mitään... :) Oppaat Muhittin muut olivat ystävällisiä ja avuliaita jos halusi jotakin kysyä tai tarvitsi jotain. Suosittelen kaikille lämpimästi matkaa, mistä saisit enään halvemmalla..... ;)

    • top1

      Oisin kiinnostunut samoista asioista.. Lähdetään samaan aikaan ilmeisimmin samalle matkalle :)
      ps. onko teille matkaliput jo tulleet??

      • Markku Laihinen

        Älkää lähtekö, ellette halua pettyä ja kunnolla.
        Olimme juuri 6-13.5. Teen par áikaa valitusta kuluttaja-asiamiehelle.
        Miksi matkan jäjestäjä vaihtuu taas, jos kaikki oli niin hienosti?


    • OuPen

      Lentoyhtiö ihan OK. opaspalvelu huono, jos et osaa enlanttia, et ymmärrä mitään. Kanssamatkustajat tulkkaavat pyydettäessä. Sinulle myydään , pakottamalla, kiristämällä, uhkaamalla se muu paketti. Sinulla ei voi olla mitään vaatimuksia, esim:haluisit matkustaa samassa bussissa ystäviesi kanssa (olette maksaneet matkan yhdellä laskulla ja ilmoittaneet toivomuksenne). Kun kysymykseesi vastataan: kaikki järjestyy. Voit olla varma, että mikään ei järjesty. Jotta ostaisit sen ruok ym. paketin sinun uhataan saavan RIPULIN ja muita sairauksia pienyrittäjien ravintoloissa.
      suosittelen pitämään puoliaan.

    • SamiSaara

      Muhittin kertoi joillekin omaavansa yliopistotutkinnon, toisille hän kertoi olleensa Sukevassa (vankina?). Jälkimmäinen tuntuu enemmän todelta. Hänen käytöksensä oli todella hävytöntä. Infossa, sekoili, joten kunnon infoa ei tullut. Sekalainen homma. Kaiken tarkoitus oli rahastaa. Olisi informoinut rehellisesti siitä!
      Kohteli naisia ja miehiä eriarvoisesti. Vanhuksia suorastaan halveksi.

      Englanninkieliset oppaat tunsivat hyvin historian ja kieltä ymmärtävät saivat hyvää informaatiota.

      Matka ei ole kallis, vaikka siihen ostaisi sen 199€ paketin. Kokenut matkailija haluaa syödä erillaisissa paikoissa, kokea uutta ja hauskaa. Muhitti moneen kertaan toisti: Saatte RIPULIN jos menette noihin pikkuyrittäjien paikkoihin.
      Ylimielinen kohtelu ei ainakaan kartuta oppaiden tippi-kirjekuorta. Tyhmää kohdella huonosti asiakkaita.

      • Vegaani

        Olen vegetaristi. Oli aika huonoja vegetaristien ruokia lounaaksi. Siellä oli 3 vanhemman pariskunnan ryhmä joka olisi halunnut olla samassa autossa. He eivät saaneet olla. Ei kukaan ymmärtänyt miksi? Olivat sellaisia maljon matkustaneita nuorekkaita henkilöitä. Heillä ei ollut kielivaikeuksiaosa puhui hyvää englantia. Välillä olimme eri hotelleissa, silloin he eivät voineet ola edes iltaisin yhdessä. Olisimme vaihtaneet 1 pariskunnan kanssa toiseen bussin, niin nämä vanhemmat ihmiset olisivat voineet ollayhdessä. He eivät juopotelleet, vaan olivat oikein hyviä matkustajia. Muhitti oli kauhea heitä kohtaan ja toinen oppaista. Oppaat muuttuivat lopuss mukavammaksi, silloin kun pantiin kirjekuori kiertämään autossa. Kuulin pariskuntien sopivan, että eivät anna oppaalle tippiä. Se oli minusta ja kavereistani aivan oikein. He kyllä antoivat kuljettajalle ja toinen vanhemmista miehitä keräsi kuljettajalle ylimääräistä, kun hän sai ylinopeussakot. Tuntui ihan oudolta , melkein 80 vuotiaat kunnolliset ihmiset matkalla, eikä voi olla yhdessä.


      • Lusikalla
        Vegaani kirjoitti:

        Olen vegetaristi. Oli aika huonoja vegetaristien ruokia lounaaksi. Siellä oli 3 vanhemman pariskunnan ryhmä joka olisi halunnut olla samassa autossa. He eivät saaneet olla. Ei kukaan ymmärtänyt miksi? Olivat sellaisia maljon matkustaneita nuorekkaita henkilöitä. Heillä ei ollut kielivaikeuksiaosa puhui hyvää englantia. Välillä olimme eri hotelleissa, silloin he eivät voineet ola edes iltaisin yhdessä. Olisimme vaihtaneet 1 pariskunnan kanssa toiseen bussin, niin nämä vanhemmat ihmiset olisivat voineet ollayhdessä. He eivät juopotelleet, vaan olivat oikein hyviä matkustajia. Muhitti oli kauhea heitä kohtaan ja toinen oppaista. Oppaat muuttuivat lopuss mukavammaksi, silloin kun pantiin kirjekuori kiertämään autossa. Kuulin pariskuntien sopivan, että eivät anna oppaalle tippiä. Se oli minusta ja kavereistani aivan oikein. He kyllä antoivat kuljettajalle ja toinen vanhemmista miehitä keräsi kuljettajalle ylimääräistä, kun hän sai ylinopeussakot. Tuntui ihan oudolta , melkein 80 vuotiaat kunnolliset ihmiset matkalla, eikä voi olla yhdessä.

        Vegaani vai vegetaristi?

        Yllättävää, jopa epäuskottavaa, ettei turkkilaisessa ravintolassa saa kunnon kasvisruokaa. Kokemusteni mukaan Turkissa kaikki ateriat ovat kasvispainotteisia.


      • mummimatkalla
        Lusikalla kirjoitti:

        Vegaani vai vegetaristi?

        Yllättävää, jopa epäuskottavaa, ettei turkkilaisessa ravintolassa saa kunnon kasvisruokaa. Kokemusteni mukaan Turkissa kaikki ateriat ovat kasvispainotteisia.

        Niin se vaan oli. Jos olit ostanut sen lounas-paketin siihen kuului toisinaan aika kamala lounas, jossa oli epämääräistä sotkua. Siitä ei tiennyt mitä siihen oli laitettu. Olet mielestäni aivan oikeassa Turkissa saa hyvää kasvisruokaa, kasvikse ovat tuoreit ja pysähdyspaikoilla oli niitä isoja lettuja(krepes?) joihin sai mukavia täytteitä.

        Kun olet maksanut lounaasta haluat sen myös syödä. Me emme ostaneet lounaspakettia ja saimme todella hyvää ruokaa. Alaniassa kävimme kalatoorilla n. 2km rannasta ylöspäin. Suosittelen, tuoretta kalaa, valiset kalat ja ne valmistetaan siinä. Hinta kohtuullinen.
        Ei tullut Mufittin mainostavaa RIPULIA.


    • muhittin

      Suomalinen sana sitä saa mitä tila. jos joku lule itsesi 1 luokkan ja muut ovat alaluokka me ei tykätän se ihminen. he valitsivat minä en :-) tipistä nimi on se tipi ei kannatta itiki sen taka.

      • Vegaani

        Suomi on maailman tasa-arvoisin maa. Meillä on miehet ja naiset samanarvoisia. Meillä on hyvä koulutus jopa vankilassakin saa koulutusta valtion laskuun.
        Omaa maataan pitää arvostaa, ei halveksia,. Sinä teet niin puhumalla pahaa omista pienyritäjistä. Heidän tuotteistaan puheesi mukaan saa RIPULiN!
        MatkOppaat puhuvat ihan eritavalla. Koeta hyvä ihminen olla halveksimatta asiakkaitasi. Älä luokittele asiakkaita 1,2 , 3 luokkaan. Opettele käyttäytymään ja opettelepuhumansuomea niin kuin tavalliset ihmiset puhuvat eikä "katupoikien kieltä", olet liian vanha oppimaan.


      • Femakkoinen
        Vegaani kirjoitti:

        Suomi on maailman tasa-arvoisin maa. Meillä on miehet ja naiset samanarvoisia. Meillä on hyvä koulutus jopa vankilassakin saa koulutusta valtion laskuun.
        Omaa maataan pitää arvostaa, ei halveksia,. Sinä teet niin puhumalla pahaa omista pienyritäjistä. Heidän tuotteistaan puheesi mukaan saa RIPULiN!
        MatkOppaat puhuvat ihan eritavalla. Koeta hyvä ihminen olla halveksimatta asiakkaitasi. Älä luokittele asiakkaita 1,2 , 3 luokkaan. Opettele käyttäytymään ja opettelepuhumansuomea niin kuin tavalliset ihmiset puhuvat eikä "katupoikien kieltä", olet liian vanha oppimaan.

        Luuletko, että joku turkkilainen opas sulle täällä vastailee ihan oikeasti??? No ei! Kiva kuitenkin, että sait mukaan sukupuolten välisen tasa-arvon. Se on tärkeä asia.


      • mummimatkalla
        Femakkoinen kirjoitti:

        Luuletko, että joku turkkilainen opas sulle täällä vastailee ihan oikeasti??? No ei! Kiva kuitenkin, että sait mukaan sukupuolten välisen tasa-arvon. Se on tärkeä asia.

        Uskon, en luule. Kyllä se Muhittin on. Tuollaista suomenkieltä hän puhuu. Voihan sitä vastata vaika Nepalista, sielläkin toimii internet.
        Sukupuolten välinen tasa-arvo on tärkeää. Mutta aivan yhtä tärkeää on se että Suomi ei ole LUOKKAYHTEISKUNTA . Muhittin ei tunnu sitä tietävän. On outoa, että hän luokittelee ihmise 1 luokkaan ja muihin. Kaikki hänenn asiakkaansa(turistinsa) pitäisi olla samanarvoisia. Vanhuksien kohtelu oli ikävää katsottavaa ja sanoisinko , koettävää. Olen yksi niistä vanhuksista joita Muhitti kohteli huonosti. Kukaan ei tiedä miksi meidät eroitettiin eri ryhmiin. Siis eri busseihin ja välillä olimme eri hotelleissä. Voisitko Muhitti vastata tässä nyt?
        Oli ilo nähdä, että molemmissa busseissa oli siistejä turisteja, en nähnyt juoppoja, enkä räyhääviä.


      • idealisti

        !"SANA" mitä "sanat" se on ihan hyvä sananlasku: Sitä saa mitä tilaa. Saas nähdä mitä sinä saat Muhittin! Toinen sananlasku on: Perästä kuuluu!
        Toivotat asiakkaasi :mieli sairaalaan tai hoitoa saamaan. Alemmuuskompleksi sanaa et ymmärrä. Onkohan joku sanonut sinulle niin? Vilkaseppa sivistys-sanakirjasta mitä se todella tarkoittaa.


      • Ei Turkkiin
        Femakkoinen kirjoitti:

        Luuletko, että joku turkkilainen opas sulle täällä vastailee ihan oikeasti??? No ei! Kiva kuitenkin, että sait mukaan sukupuolten välisen tasa-arvon. Se on tärkeä asia.

        Kyllä se on Muhittin. Kukaan muu ei tiedä 30 eurosta, jonka maksoimme ruuista kun Muhittin väitti, että meille ei kuulu täyshoito, vaikka olimme ostaneet sen. Söimme ruuat viimeisessä hotellissa, jossa melle olisi kuulunut täysihoito. Ostimme täysihoidon kun Muhittin pelotteli ripulilla, jos syömme muualla kuin täysihoitoon kuuluvissa paikoissa. No, emme syöneet ja miten kävi: sain tosi pahan ripulin.


    • muhittin

      taas alemmuuskompleksi. Suosittelen sinua hakea ammattiapua..

      • apuasitarvitseva

        No haempa tässä sitten ammattiapua! :D Kerrohan ystävä rakas koska saamme tietää 15.4.14 matka-aikataulun? Vai pitääkö 14.4. tulla kentälle ootteleen?


      • Myös 15.4 lähtevä
        apuasitarvitseva kirjoitti:

        No haempa tässä sitten ammattiapua! :D Kerrohan ystävä rakas koska saamme tietää 15.4.14 matka-aikataulun? Vai pitääkö 14.4. tulla kentälle ootteleen?

        Meille tuli tänään ainakin lentoajat eli lähtö 21.00... Mutta Finavian sivuilla väitetään 11.00 eli kumpaa uskoisi?


      • mummimatkalla
        apuasitarvitseva kirjoitti:

        No haempa tässä sitten ammattiapua! :D Kerrohan ystävä rakas koska saamme tietää 15.4.14 matka-aikataulun? Vai pitääkö 14.4. tulla kentälle ootteleen?

        Me saimme muutamaa päivää ennen tiedon lentoaikatauluista. Lentokentällä ei tarvittu muuta kuin passit ja paikkojenjako sujui ihan hyvin. Lentokone oli vanha ja tarjoilu ei sujunut niin sujuvasti, koska kärryjen liikuttelu käytävällä oli hankalaa. Kavi ja tee-vesi tarjoiltiin 1l. kannuista, joten se kesti kauan kun sai juotavaa. Se ei kuitenkaan ollut mielestäni niin häiritsevää. Olen tottunut halpalentojen käyttäjä, joten ihan OK lentomatka.


    • kyllästynyt

      Hoh..hoijaa, kyllä suomalaiset osaa kitistä joka hemmetin asiasta... Kattosivat joskus itseään peilistä.... Tietenkin ihmisiä pitää kohdella tasarvoisesti, ihmetellään miksei päässyt bussiin omien kanssa ja sitä sun tätä, kyllähän siitä oisi voinut asiallisesti keskustella ja niin edelleen, onhan telillä suu millä puhua. joka asiasta pitää valittaa, voihan olla että jossakin paikoissa voi saada mahataudin mutta omalla vastuulla jokainen taaplaa ja ne on vain suosituksia, paikalliset ehkäpä paremmin tietää missä kannattaa syödä. suomalainenkin osaa kyllä käyttäytyä huonosti monestikkin ja ollaan vaatimassa sitä sun tätä, itsekkin olen palveluammatissa, ikinä ei kyllä saa kiitosta mistään vaikka hoitaisit kuin hyvin hommat, mutta vittuilla kyllä osataan, ihimiset on vaan monesti niin itiään täynnä ja kiittämättömiä...

      • mummimatkalla

        Ihmettelen vieläkin. Miksi emme päässeet samaan bussiin, olimme jo lippuja tilatessamme ilmoittaneet matkustavamme yhdessä. Ilmoitimme heti kentällä, kaikki 3 pariskuntaa iältämme 67-80v. Muhittin: kaiki järjestyy, kaki järjestyy!
        Ei järjestynyt, meidät haukutiin kovaäänisen välityksellä bussissa, että olimme edes toivoneet pääsyä samaan bussiin.
        Matka on ohi ja huomenna uudelle OMATOIMIREISSULLE. Siinä saa vaan itseään syyttää.
        Tämä oli muille esimerkkinä, siitä millaiselle matkalle menevät.
        Sitä saa mitä tilaa. Halpa matka, huono palvelu.
        Muhittin matkalla saa vihat jos ei syö hänen myymissään paikoissa. Siellä ollaan niin laumaa. Oikein hyvää matkaa sinulle jos olet laumaeläin!


    • virolainen3

      olen virolainen ja olin samassa bussissa teidän kanssa. syytätte turhaan Muhittin Hän teki työnsä Hän ei koskaan puhunut sinulle pahaa sanaa minusta olet ansainnut sen!!

      • Takanaistuja

        Kiitos virolainen, et varmaan kuullut ravintolakohtausta? Et ymmärtänyt englantia, toisen auton opas käyttäytyi huonosti meitä kohtaan, myös. En aio koskaan enää matkustaa seuramatkalla, koska silloin voin valita seurani. Sellaisen joka peseytyy, jotta ei tarvitse haistella hikisiä edessäistujia. Vaatteet voi vaihtaa ja hotelleissa voi peseytyä, se kuului hintaan. Oikein hyvää kesää!


    • Raiski1

      Olimme Länsi-Turkin kiertoajelulla maalis-huhtikuun vaihteessa. Hyvää matkalla olivat seuraavat asiat: ruokapaketti,johon kuului lounas ja illallinen, mielenkiintoiset retket, hyvä kuski ja opas, loistavat kylpylähotellit ja ajankohta.

      Parannettavaa: Aika tiivis ohjelma ja parin matkaseurueen hajottaminen eri busseihin ja hotelleihin ei ollut matkan järjestäjältä kovin viisasta, koska sattui, että juuri englantia osaava oli eri hotellissa kuin kielitaidottomat ystävänsä. Matka on edullinen, mutta ostaja ei aina tiedä, että hotellit ovat kaukana. Matto-,koru- ja nahkatehtaiden tuotteiden hinnat olivat tolkuttomia ja tinkimisshow uskomaton näytelmä erityisesti nahkatakkien kohdalla. Puolet pois bruttohinnoista ensin ja sitten voi aloittaa tinkimisen, jos aikoo ostaa. Kieltäytyäkin voi.

      Kenelle matka sopii / ei sovi: matka sopii kielitaitoiselle, suht. terveelle, hyväjalkaiselle ja ennakkoluulottomalle, historiasta ainakin jonkin verran kiinnostuneelle. Ongelmia tuli eniten ystävistään erotetuille.

      Kaiken kaikkiaan mukava matka, jossa tutustui mahtaviin ihmisiin. Ennen matkaa ajattelimme, että meillehän ei myydä mitään ruokapaketteja, mutta paketti osoittautui meidän kohdallamme hyväksi ratkaisuksi ja uskoakseni tuli myös halvemmaksi kuin taksimatkat ruokapaikkoihin.

    • Ihan keski-ikäinen

      Onko kukaan muu kuin minä saanut uhkailutekstareita Turkista? Minä sain sellaisen: lopetta paskan jauhaminen tai kova vastus tule..
      En ole käynyt Turkissa kuin Länsi-Turkin kiertomatkalla enkä ole ollut muiden turkkilaisten kanssa tekemisissä kuin turkkilaisten oppaidemme. En ymmärrä ollenkaan, mistä on kyse, kun en ole jauhanut paskaa missään heistä. Täällä tuntuu olevan vilkas keskustelu Muhittinista käynnissä, joten liittyyköhän hän jotenkin asiaan?

      • jossu198

        Huippureissu, viikon kiertomatka 199 e koko viikko 5 * hotelleissa ja huippuopas koko viikon kertoi todella paljon infoa ja historiaa ja nähtiin mahtavia kohteita! SUOSITTELEN! Ei ollut MITÄÄN valittamista, paitsi nyt sää olis voinu olla parempi ;-) mutta sille nyt ei matkanjärjestäjä paljoa mahda....


    • Jeajea2

      Suunnittelen parhaillaan vastaavan Länsi-Turkin kiertomatkan varaamista ensi syksylle. Ymmärsinkö nyt oikein, että mikäli EN ota sitä 199 euron ruokapakettia, ainoat pakolliset lisämaksut ovat yhteensä noin 30 euron hintaiset pääsymaksut kohteisiin?

      Itse tekisin mieluiten niin, että en ostaisi etukäteen ruokapakettia, vaan päättäisin aina vasta paikan päällä, osallistunko hotellibuffettiin vai menenkö muualle syömään. Kai niissä hotelleissa syömään pääsee ilman ennakkovarauksiakin?

      • Laskupää

        Pääsee syömään, mutta on kalliimpaa kuin paketin ostaneelle. Hotellien läheisyydessä ei välttämättä ole muita ravintoloita tai nekin on ylihinnoiteltuja. Kyllä meidän reissussa jotkut viihtyivät ja ruuat oli pääosin hyviä, mutta noin nelinkertaisesti tulee ruuille hintaa Turkin normaaliin hintatasoon verrattuna.


      • Jeajea2
        Laskupää kirjoitti:

        Pääsee syömään, mutta on kalliimpaa kuin paketin ostaneelle. Hotellien läheisyydessä ei välttämättä ole muita ravintoloita tai nekin on ylihinnoiteltuja. Kyllä meidän reissussa jotkut viihtyivät ja ruuat oli pääosin hyviä, mutta noin nelinkertaisesti tulee ruuille hintaa Turkin normaaliin hintatasoon verrattuna.

        Kiitän, matka varattu! Itseltä ja veljeltäni jäänee nuo ruokapaketit joka tapauksessa ostamatta. Jos olisi erikseen lounas- ja päivällispaketit, voisin ehkä harkita jälkimmäistä, mutta en molempia. Enhän kotimaassakaan syö kuin yhden lämpimän aterian päivässä.


    • Turkulainen1

      Kiitos keskustelijoille!
      Hetken oli harkinnassa osallistua retkeen.
      Luettuamme kokemuksistanne päätös olla lähtemättä oli itsestään selvä.

      • Satunnainen matkaili

        Minä taas päätin varata matkan TSS:ltä. Hiukka kalliimpi - ajankohdasta riippuen, mutta sukulaispariskunta on kehunut järjestelyjä toimiviksi ja hyviksi. Lähtevät toiselle Turkin kierrokselle nyt syksyllä. Rouva jo kolmannelle, kun oli tuttavansa kanssa keväällä Kappadokian matkalla. Ja käyttävät tuota Tss:ää.

        Sen webbisivulla tosin matkan hinta on ruhtinaallinen, mutta soittamalla siellä kerrottuun maksuttomaan puhelinumeroon, niin kertovat toiselaisista hinnoista.
        Matka ja majoitus alk. 149€ mutt siihen lisätään ns kausimaksu, tms, joka nostaa hintaa n. tuplaksi ...ajankohdasta riippuen. Mutt ei webbisivulla isosti kerrotuksi.

        Lokakuun hinta 270 iltaruokailu-/retkipaketti jos haluu

        Ei paha hinta tuokaan. Liki sama kuin viimekesäinen Prahan matkamme.


    • Markku Laihinen

      Älä vaan lähde Olimme nyt juuri toukokuussa ja petyimme tosi pahasati. Hotellien taso muka 4´´4 ja 5 tähteä. Yksi oli mm. hissitön hotelli. Yksikään hotelli ei ollut sitä, mitä luvattiin. Opas rakasti ääntään ja puhiui kahtema päivänä mm miksei turkkilaisen naisen kanssa kannata mennä naimisiin. Yhtenä päivänä Turkin sisäpolitiikasta. Hänen piti viedä meidät markkinoille eli basaariin, niin häelle se tarkoitii kellokauppaa, joka oli onneksi kiinni, jalokivitehdasta, jossa mm meidän sormuksemme otettiin puhdistettavaksi. .Sitten myyjä kimppuun ja väkisin vaimolle 200€:n korvakorut. Vasta sitten saimme omamme takaisin. Seuraava markkinapaikka oli mattotehdas ja väkisin yritetiin kaupata tuhansien arvoisi8a mattoja. Seurraava oli nahkatehdas. Siellä oli"hyenoja" välillä kaksittain kimpussa. Takkihan sieltä lähti. Tyylikäs tosin, mutta se hinta. Itse markiinat oli sellainen 10m:n pituinen kadunpätkä, jonka myyjät opas tunsi ja sai niistäkin ostoksista provikat, kuten nahka- ja jalokivi- sekä mattotehtaastakin, kun hän vei ryhmän sinne. Meidät jätettiin kahdeksi päiväksi yksin: Opas häipyi, mutta keräsi kolehdin itselleen ja kuskille. Valmiit kuoret ja 5€ kumlpaankin oli vaatimus. Koneen lähdöstä ei olult varmaa tietoa, ennenkuin edellisenä iltana. Respa ei puhunut englantia, ainostaan saksaa. Me saimme omin nokkinemme mennä kentälle, opasta ei ollut missään..Olen par ´aikaa tekemässä valitusta kuluttaja-asiamiehelle retkestä. Jos et halua pettyä ja tulla huijatuksi, niin älä lähde. Matkan varsinanen järjestäjäkin kuulema vaihtunut, hotellit, jotka esitteessä, ovat jo nyt täyteen buukatut

    • matillda

      Minä ainakin olin todella tyytyväinen kiertomatkaan, erittäin hyvä opas, mielyttävä bussikuski, siisti hieno bussi. Hyvät hotellit ja hyvä ruoka. Matkan hinta 199 eur sisältäen aamiaiset ja retket. Kun maksoi 199 lisää niin sai myös lounaat ja illalliset sekä All Inclusive viimeisenä päivänä ja sisäänpääsyt kohteisiin sekä Turkkilaisen illan joka sisälsi 3 juomaa. Ei missään olisi syönyt paremmin tai halvemmalla kun tämä 33 eur/pv lounas illallinen sisäänpääsyt. Ainoa häritsevä asia Turkissa oli että pitää olla todella tarkka koska mielellään ne ottavat ylihintaa tai hotelleissa veloittavat liikaa tai moneen kertaan jo maksetut juomat,
      Vierailut mattotehtaassa, korutehtaalla ja nahkatehtaalla olivat ihan mielenkiintoiset mutta minua häiritsi ettei saa rauhassa katsella ja valita mistä itse pitäisi vaan koko ajan joku roikkuu kannoilla ja tyrkyttää sinulle sellaista mistä et pidä. Jos saisi itse valita ja löytäisi jotain mistä todella pitää niin maksaisikin paremman hinnan. Jos joku ei miellytä niin eihän sitä osta vaikka saisi puoli ilmaiseksi.

    • Sinne vaan

      Olen ollut Kappadokian matkalla. Hieno reissu oli. Emme ottaneet ruokapakettia, koska halusimme käydä syömässä paikallisissa ravintoloissa. Sekin vaikutti, että yleisen mielipiteen mukaan ruokapaketti oli kusetusta ja rahastusta. Syksyllä olen lähdössä kiertomatkalle ja olen jo päättänyt ottaa ruokapaketin. Olivat ne buffet-pöydät niin houkuttelevan näköisiä, että kateeksi kävi. Voihan sitä sitten käydä kylillä ihan muuten vaan. Turkkilainen ruoka on niin hyvää, ja noutopöydästä voi maistella kaikkea mielenkiintoista, mitä ei itse ymmärtäisi itse tilata.

    • Jeajea2

      Olin veljeni kanssa Länsi-Turkin kiertomatkalla lokakuun viimeisellä viikolla. Sää oli ajankohtaan nähden mitä mainioin, kohteet mielenkiintoisia ja matka muutenkin onnistunut.

      Oppaanamme oli Burak, joka puhui pääsääntöisesti ihan ymmärrettävää englantia, vaikka jotkut sanat lausuikin hassusti. Esim. sanoi Texas, kun tarkoitti taxes ja breach, kun tarkoitti bridge. Mutta kyllä tuo jälkimmäinenkin avautui viimeistään siinä vaiheessa, kun silta tuli näkyviin. :) Ensimmäisenä päivänä tervetulotilaisuudessa paikalla oli myös viroa ja suomea puhuva opas, Gunnar, joka määrättiin kuitenkin toisena päivänä muihin tehtäviin. Tippiä eivät missään vaiheessa kerjänneet, mutta kerättiin 6. päivänä oma-alotteisesti pienet "kolehdit" kuskille ja oppaalle.

      Itse emme ottaneet 199 euron lisäpakettia, vaan ostimme pelkästään pääsymaksut kohteisiin (30 eur) ja 7 päivän illalliset (105 eur). Illallisten hinta (15 eur/päivä) oli hiukan korkea, mutta oli siellä toisaalta aina monenlaista ruokaa tarjolla ja jälkiruokaosastoltakin löytyi täytekakkuja, leivonnaisia ja jos jonkinlaista herkkua.

      Osa porukasta valitteli 3. ja 4. päivän tiukasta matkustamisesta, mutta Pamukkalen hotellin kuumavesiuima-altaiden jälkeen soraääniä kuului vähemmän. Kiertomatka on kuitenkin kiertomatka, eikä rantaloma. Itse joka tapauksessa koin saaneeni matkalta sitä, mitä olin hakenutkin.

      Lopuksi vielä vinkki niille, jotka ovat lähdössä samalle reissulle ja haluavat nauttia "bakteerintappajaa" ennen ja/tai jälkeen ruokailujen. Antalyan lentokentällä passintarkastuksen jälkeen kestää 15-20 minuuttia, ennen kuin matkalaukkuja alkaa tulla hihnalle. Siinä on hyvin aikaa käydä vessassa (kuten me teimme) ja ostaa viinapullo (mitä me emme tehneet). Hotelleissa viinapaukut ovat kalliita, eikä hotellien lähistöllä ole viinakauppoja, eikä välttämättä muitakaan kauppoja.

    • Tultiin 3 viikkoa sitten Länsiturkin kiertomatkalta .. Alku hotelli niin kaukana kaupasta ja automaatilta.. Otettiin taksi pyydettiin neuvonnasta tilaamaan,, kerromme vaan että menemme automaatille... Ostimme ruokaa ettei tarvitse maksaa190e ruoka maksuja,,,Kun sitten tultiin hotellille olivat vastassa,ja meiltä otettiin muovikassit pois... Tytöllä jolla oli reppu ja siinä ruokaa ,,siihen ei koskettu...paperissa luki että halutessasi voit ostaa paikanpäällä tän ruokasysteemin... Tuli tunne että homma on järjestetty niin ,että se on pakko ostaa... Aamulla kyllä saatiin ruokakassit takasin...Pärjättiin kyllä ostamatta 190 e ruokalippuja...Ostettiin sitten kohteisiin pääsyt ja turkkilaiseen iltaan pääsy..se oli 55e yhdeltä...Retkillä ei ollut edes huono suomista opasta ..vaan täysin ummikko muran....Päivällä kun toiset meni lounastamaan,, löydettiin melko läheltä pitsa ja kebak ruokaloita...

      • +-+-+-+-

        junti


    • juuri.tulleet

      Just tultiin viime viikon reissulta ja mitään valittamista ei ole TOP10 'n osalta. Kaikki oli kuten sovittu. Turha ostaa normaalihintaisia matkoja kun alle parilla sataa saa ihan vastaavia näinä ei-sesonkiaikoina. Kymmenen pojoa TOP10'lle!

    • kusetetut

      Kyllä täytyy todeta, että nämä Turkin matkat ovat täytty kusetusta. Meidän matka oli niin ala-arvoinen, että sellaista saa hakea kaukaa.
      Jo Suomessa heidän esitteessään netiiä oli kohtia, jossa rahastettiin vaikka mistä, esim maksa tämä, jos haluat paremman aamiaisen ym.
      Esitteessä luki, 4 yötä Antalayassa, ja 3 yötä Kappadokiassa. No, sitten alkoi se hirveä show. Yllätys oli tämä n 200 e ruokapaketti. Ensimmäiseen hotelliin saavuimme keskiyöllä,joka oli jossain jumalan selän takana. Ilma oli aurinkoinen Antalayassa ja me päätettiin jäädä sinne omakustannushintaan ja jäädä pois koko Kappadokian matkasta. Eihän se sopinut, paitsi maksamalla 200 euroa SAKKOA??? Kaksi äitiä lapsineen kuitenkin jäi sinne meidän ryhmästä ja kuinka ollakaan, viikon päästä lentokentällä, he eivät päässeet koneeseen, ennenkuin olivat maksaneet 800 EUROA !!!! Törkeää touhua.
      Hotellit tiedettiin aina vasta viime hetkellä, lennot vaihtuivat, sekä meno ja paluu. Koko ajan sai vain kantaa matkatavaroitaan taas toiseen ja toiseen hotelliin. No viimeisenä päivänä sai aurinkoa noin 1,5 tuntia otettua "rauhassa"ennen koneen lähtöä kotiin
      EN LÄHDE IKINÄ ENÄÄ VASTAAVALLE KUSETUSMATKALLE ja toivon,että ihmiset ottaisivat selvää ennen matkalle lähtöä, mistä on kysymys

      • ihmettelen

        No miksi te lähdette Kappadokian kiertomatkalle, jos ette aio kuitenkaan lähteä _kierto_matkalle?

        Viimeinen lauseesi pitää kuitenkin paikkaansa, myös sinun olisi kannattanut tuo sisäistää ennen matkasi varaamista.


      • Rantalomako

        Aivan! Jotkut meinaavat, että etukäteen aikataulutettu ohjelma on heille sama kuin rantaloma. Luetun ymmärtämisessä isoja vaikeuksia? Opashan on vastuussa jokaisesta matkaajasta viikon! Kappadokian matka on Kappadokian matka eikä sooloilua. Törkeää touhua lähteä matkalle ja panna hanttiin joka käänteessä. Kauden ulkopuolella auki taitavat olla vain nämä lomakylät. Oppaan ikävänä tehtävänä on haalia hotellit matkan varrella, niitä ei voi etukäteen ilmoittaa, kun saattavat ollakin vielä remontissa tai ihan talviteloilla. Kyllä siinä itseään pissaa silmään, jos ei ymmärrä mihin lähtee. Eikä haluakaan ymmärtää. Itse menossa ensi kuussa Deturin matkalle ja tarkkaan on luettu mitä kuuluu ja mitä ei. Että persu puuduksissa istutaan, minkäs teet etäisyyksille. Ja ateriapaketti tulee olemaan 169 e, otetaan se. Jne.


      • Usko ja usko miten mä näin sanoin .Meillä olisi 15.03 lähtö heh


    • kusetetut

      Markku Laihisen kanssa TÄYSIN samaa mieltä

    • ÄläOsta

      Top10 kannata ostaa mitään, Eivät korvaa asiakkailleen rahoja, kun olivat ostaneet palvelut mistä sattuu ja matkanjärjestäjä meni konkkaan. Muut korvasi matkat mutta top10 ainoana venkoaa vastaan...

    • suharisissi

      Ottakaa nyt hyvät ihmsiet ensin alkuun noin viikon maitohappoakteeritapletit, vahvaa sellaista ja sitten mukaan joka aamuksi maitohappobakteeripillerit.me olemme aina tehneet näin, ja emme ole koskaan olleet sairaita missään, viimeksi eism Turkissa.
      Meidän reissuss aoli yli 175 ihmsitä, ja kukaan ei ollut siaras, olmme maaliskuussa kiertomatkalla SST_n matkalla. upea reissu tosiaan, ei valittamista!

    • Boikotoin

      Meidän reissumme päätyi Iltasanomien aukeamalle taannoin. Euroopan kuluttajakeskus käsittelee asiaa ja pian se on myös kuluttajariitalautakunnalla käsittelyssä. Tämän jälkeen olemme valmistautuneet menemään oikeuteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe