Rintasyöpääkö

mie romahan

Pakko purkaa johonkin tätä ahdistusta ja epävarmuutta.. Olen kolmekymppinen nainen ja kävin tänään lääkärissä näyttämässä rinnasta löytynyttä kyhmyä. Tunnusteltaessa lääkäri totesi rintarauhasten olevan mastopatisia ja itse kyhmystä lääkäri totesi että se on juostemainen ja laakea. Muutaman päivän päästä on ultra ja näytteenotto kyhmystä ja pelkään ihan kauheasti sitä, että se on jotain pahanlaatuista. Toki tiedän ettei se välttämättä sitä ole, mutta aina sitä tulee pahimpaan valmistauduttua. Pystyykö lääkäri jo heti ultralla katsomalla kertoa mikä se rinnan kyhmy oikein on?

91

9153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tikru1

      Jollei se ole nesterakkula,pelkkä ultraäänitutkimus ei kerro mitään.Sinuna menisin mammografiaan.Jos kyhmy on kiinteää ainesta,siitä otetaan neulanäyte ja kestää jonkin aikaa saada tulokset.Itellä tutkittiin joskus nesterakkulan neste.

      • Luonto hoitaa paljon

        Ensimmäinen perussääntö: Älä luota sokeasti edes lääkärin tekemiin tutkimuksiin.

        Toinen: Lue artikkeleita ja päättele omalla ajatuskyvylläsi voisiko edessäsi oleva tieto olla sittenkin totta vaikka et ole ennen teinnyt että asiat ovat kääntyneet päälaelleen sairauksien tutkimustuloksissa.

        Kolmas: Jos luet jostain luonnonmukaisesta hoidosta (lääkkeet ovat jalostettu ihan luonnontuotteista) niin googlaa myös muualta ja vertaa voiko hoidossa olla jotain epäterveellistä.

        Neljäs: Artikkeleissa ole tarkkana sillä joskus ja usein luonnonmukaista hoitoa käytetään perinteisen lääkehoidon rinnalla.

        http://www.magneettimedia.com/?s=syöpä


    • peipponen1

      Riippuu niin siitä, mikä se on. Ilmeisesti ultrassa, jossa näkyy myös värit, voi nähdä, onko sillä esim oma verenkierto.. tavis ultralla ei varmaan pysty sanomaan juuri mitään. Itseltäni otettiin mammon ja ultran jälkeen ensin ohutneulanäyte yksityisellä, mutta koska se paska näyte (eivät sitä esim rintapolilla harrasta lainkaan), jouduin menemään paksuneulanäytteeseen. Ma saan sit toivottavasti tulokset.. nyt neljä viikkoa löydöksestä.. odottajan aika on pitkä.. :P

      Mulle kans lääkäri sanoi, että on mastopaattiset rinnat. No, olenkin aina ihmetellyt, että miten hitossa joku voi löytää jotain herneen kokoista rinnoistaa?! No, ehkä niillä on sit muuten niin pehmeet rinnat? :) ..tää mun patti on jotain 3 sormee levee..

    • mie romahan

      En tiiä miksi en sitte saanu lähetettä mammoon, lääkäri totes vaan suoraan että tama kyhmy pitää ultrata. Mutta käsittääkseni jos oikein ymmärsin mammografia ei välttämättä ole luotettavin vaitoehto.. Siksi suoraan ultraan ja näytteenottoon sain lähetteen. Sain terveyskeskuksesta lähetteen onneksi yksityiselle ultraan, kun siellä on sellainen laite jolla voi nähdä värit.. Jännityksellä pitää odottaa maanantaita

      • ultra tarkempi

        Mammografian jälkeen on joka tapauksessa ultra, ja ilman ultraa ei näytettäkään oteta.


      • mammaca

        Oma pattini löytyi juuri mammografiassa,ultrassa ei näkynyt mitään,vaikka kasvain oli melkein 3 cm! Mammografialöydöksen vuoksi otettiin paksuneulanäyte ja vastauksen sain viikon kuluttua. Syöpää oli. Leikkaus oli diagnoosista kolmen viikon kuluttua(sain peruutusajan) Nyt on kaikki hoidot takana ja odottelen aikaa ensimmäiseen kontrolliin. Tästä ruljanssista on nyt reilu vuosi.


      • ultrassa käynyt

        yksityisellä ultran jälkeen ottavat saman tien näytteen ja vastaus kestää muutaman viikon!!


      • Hanne-Leena

        Maallikkona arvelisin sen johtuvan siitä, että lääkäri tietää parhaiten.

        Jos kyhmystä kerran otetaan näyte (arvattavasti ohutneulanäyte), niin sittenhän ne tutkivat patologialla sen.

        Miksi sinun olisi pitänyt saada lähete mammografiaan?

        Maitorauhaskyhmyt ovat ihan tavallisia, älä hermoile sen takia.


    • lollot

      Mammossa näkyy aivan pienetkin mahdolliset syöväksi luokiteltavat muutokset. Ystävälläni oli 2 mm:n löydös, joka kuitenkin leikattiin pois ja tulikohan siihen nyt 30 sädekertaa. Kontrollissa ei näkynyt enää mitään, mutta syövänestolääkityksellä (jokin hormoonipohjainen?) on yhteensä 5 vuotta. Tuon lääkkeen vaihdoksesta (joku säästäväinen terkkalääkäri yritti vaihtaa) seurasi ihoepisodi joka vaati sairaalahoidon mutta muuten on mennyt tosi hyvin. Tsemppejä sinne teille!

    • kasvimaa?

      Käsittääkseni tuo juostemainen tarkoittaa, ettei "kasvaimen" reunat ole kovinkaan selvät, elikkä ei pahalaatuinen? mutta hyvä käydä ultrassa. Itsellä kans löytyi "kasvain" viime mammografiassa ja pistivät ultraan jossa se sitten todettiin pikkuruiseksi hyvälaatuiseksi kystaksi. Joskus aikaisemmin on juoksutettu myöskin ultraan, kun kuukautiskierron aikana on kerääntynyt nestettä. Hyvä olla tarkkana kuitenkin ja jos syöpäkin on niin sitä parempi mitä pienempänä sen poistavat.

      • ei noin

        Nimenomaan epämääräisen mallinen kasvain viittaa enemmän syöpään, kuin kiinteä patti! Syövän ominaisuuksiin kuuluu, että se tunkeutuu ympäröiviin kudoksiin. Kiinteät patit voivat olla tukkeutuneita huokosia tai nestekystia. Ikinä ei kuitenkaan voi sanoa mitään varmaa, ennen kuin on tutkittu kunnolla.


    • Female77

      Mulla todettiin sama ja kävin mammografiassa, jossa todettiin vaarattomaksi mastopatiaksi. Tilannetta seurataan jos tulee muutoksia. Yli vuoden pysyny nyt samana, välillä hieman kipuilee mutta aina samalla tavalla ja kiertoon liittyen.

    • säikähtänyt

      Kyhmyn muoto mammossa (röntgen) ja ultrassa kertoo onko ns. hyvälaatuinen vai ei. Sanoi lääkäri, ja siitä on jo yli 20v. Neulanäytettä ei otettu.

      Kyllä sitä tuli sen verran hermona sännättyä Diakonissalaitokselle tutkittavaksi, että dieselpakuun jäi valot päälle ja sitten sitä hinattiin ympäri kaupunkia.. Eli kyllä mötikän löytö omasta rinnasta säikäytti nuoren naisen. Nyt siinä mielessä helpompaa, kun ikä riittää noihin tk:n mammografiatutkimuksiin. Toki pitää yrittää itsekin tutkia, mutta isoja rintoja ei ole helppo itse tutkia onko muutakin kuin se vanha vaaraton kuivatun luumun kokoinen sidekudosmyttyrä.

    • tunne...

      Mulla todettiin kymmenisen vuotta sitten pieni nestekysta, jolle ei lääkärin mukaan tarvinnut tehdä mitään. Samaan kohtaan kehittyi syöpäpatti. Patti tuntui sormella, näkyi huonosti ultrassa, eikä ollenkaan mammografiassa, eikä magneettikuvauksessa. Karkeaneulanäytteessä tulos oli syöpä.
      Olen selvinnyt puhtain paperein kolme vuotta leikkauksesta, sädehoidoista ja lääkityksestä. Voimia sinulle!

    • maria47ml

      Kyllä ...melkein aina tulee sellainen tulos mitä ei halua :( Minulta poistettiin toinen rinta 2 vuotta sitten :( Tsemppiä sinulle että olisi väärä hälyytys !

      • takana

        Minultakin poistettiin 47-vuotiaana toinen rinta syövän vuoksi ( 6 v sitten).....kolme vuotta myöhemmin tehtiin vatsalihaksestani uusi rinta poistetun tilalle ja jatkoleikkauksessa pienennettiin toinen rinta ja korjailtiin edellisen leikkauksen jälkiä...siitäkin jo kohta pari vuotta. Elämä jatkuu...minua auttoi kovasti silloisen 5-vuotiaan tyttärenpoikani sanat, kun kysyin saunaan mennessä leikkauksen jälkeen, että haittaako asia häntä ja vastaus oli " ei haittaa, ethän sinä enää edes imetä" =)) Asiat tärkeysjärjestykseen.....kivoja nuo ei ole, mutta valitettavan yleisiä kylläkin.
        Ja sen syövän kävisin uudelleen läpi, jos sillä saisin takaisin kolme vuotta sitten aortan repeämiseen kuolleen mieheni.....
        Kaikki on niin suhteellista....surra saa, muttei jäädä siihen suruun. elämä jatkuu!


    • Nainen 25

      Itse olin 24 vuotias kun löysin vasemmasta rinnastani kyhmyn. Terveyskeskus lääkäri laittoi lähetteen ultraan. Ultrassa selvisi, että kyse oli vain rintarauhasten tukkeuma. Kyhmy hävisi itsekseen parin kuukauden kuluessa. Säikähdin silloin, mutta ei onneksi ollut mitään vakavaa. Suvussa on rintasyöpää joten lääkärit suositellee tarkistamaan kaikki ylimääräiset kyhmyt ja patit mitä rinnoista löytyy. Toivottavasti sinullakaan ei ole mitään vakavaa.

    • tämän kokenut

      Älä kuitenkaan romahda.Kokemuksesta tiedän, ettei näytteenotto
      satu. Ja jos nyt olisi jopa sitä syöpää, siitäkin selviää.Useimmiten
      kuitenkin on täysin vaaratonta(toisin kuin minulla) Rintasyöpä on
      niin yleistä, että hoidotkin on kehittyneet tehokkaiksi. Tukiryhmäkin
      on aivan ihana, samoin hoitohenkilökunta. Voimia!

    • hemarke1

      Olipa minkälainen "patti" tai kyhmy tai ylimääräinen asia rinnassa, kannattaa tutkia perinpohjin kuin katua. Naisilla on lisääntynyt tänä päivänä muutkin sairaudet mitä ei ollut vielä 10 vuotta sitten. Otin itse kohdunkaulasyöpään vakuutuksen. Ja kannattaa käydä tutkimuksissa tietyin väliajoin. Esim mammo ja papa.

    • Syöpälääkäri

      Kuulostaa pahanlaatuiselta aivosyövältä.

    • höh

      miksi et kysynyt lääkäriltä.......terv/sairaanhoitajalta....
      miksi täältä ???

      • mies1977

        Oletettavasti se tilanne jo, kun rinnasta löytyy kyhmy on naiselle pelottava hetki. Kyllä siinä varmaan menee pieneen shokkitilaan eikä osaa heti edes kaikkea kysyä. Toisaalta myös vertaistuki ja muiden kokemukset auttavat, sillä lääkärit tahtovat välillä suhtautua potilaisiin potilaina, ei ihmisinä. Toivottavasti sinulla ei pahanlaatuista muutosta ole, mutta kokoajan enemmän rintasyöpää voitetaan. Voimima!


    • Tuskinpa meiltä kysyminen mitään auttaa. Sen kun odotat lääkärin tuloksia ja sitten tehdään niin kuin täytyy tehdä, tuli mitä tuli.

      • kiitos syöpäkääkäreille

        Toivotaan, että selviät pelkällä säikähdyksellä. Itselläni on ollut rintasyöpä ja se ei ole kuolemantuomio, vaikka ihan järkyttävä kokemus olikin. Menkää naiset mammografiaan.


      • voimia ja halaus

        Kaikki partit rinnuksissa säikäyttää. Itselläni oli peukalon eka nivelen kokoinen kova patti keskellä rintojen välissä, ja tuli siihen tosi nopeasti! Passitus suoraan päiväkirurgiaan ja tuloksista selvisi, että vaaraton rustokasvain. Joutui kaivamaan kylkiluiden välistä, kun sinne kasvanut, ihan rintalastan viereen, eikä ehkä saanu kaikkee pois, joten sanoi, että tuu takas, jos vielä vaivaa/kasvaa. Siitä on nyt useampi vuosikymmen, eikä oo kasvanu enää!
        Se säikäytys on usein kova, mutta myös usein turha! Kannattaa suhtautua rauhallisesti. Hoidot on hyvät ja tulokset myös, kun varhaisessa vaiheessa hakeutuu hoitoon.
        Älä pelkää, sinun asiasi hoidetaan!


    • kysy vaan

      No eihän sitä aina heti siinä tilanteessa osaa kaikkea kysyä, ja miksi ei saisi kysellä toisten kokemuksista?

      Luota rauhassa siihen että kyhmy kyllä tutkitaan niin pitkään kuin tarvitaan. Lääkäri useinkin pystyy jo alustavasti tietyistä asioista päättelemään minkälaatuinen kyhmy on todenäköisesti kyseessä. Jatkotutkimuksista ultra on tarkempi kuin mammografia, siis mammografiaa ei sinulle tarvita kun kerran pääset ultraan. Jos ultrassa ei päästä varmuuteen, otetaan näyte, ja näyttessä sitten näkyykin minkälaatuisia soluja kyhmyssä on. Minulla epäiltiin tarkkarajaisesta kyhmystä pahinta tuohon viimeiseen vaiheeseen asti, kunnes näytteestä näki että solukko ei ole pahanlaatuista. Sen jälkeen piti kyllä juhlia.

    • pena.jarmola

      Ompa hyvät rinnat

      • Paitsi että Suomi24:n valitsemat kuvat eivät liity tapaukseen millään lailla. Hankkivat ne varmaan jostain stockphotosta tai vastaavaa.


    • Tiedoksesi SINULLE "RINTASYÖPÄÄKÖ" sanon hyvin tärkeän asian:
      SINUN PITÄÄ OTATTAA SINUN RINNOISTASI ULTRAKUVA!! Siitä saavat patologit selville onko SINULLA rintasyöpä.
      Sellainen oli minun vimollani ja hänen oikea rinta sekä oikeasta kainalosta poistivat imusolmukkeet. Nyt vaimollani ei ole pelättyä syöpää.
      Terveisin
      Eero
      [email protected] meiliini odotan SINULTA viestiä!!

    • angelski

      Mitä ihmettä sinä täällä siitä puhut, onhan sulla sukulaisia ja ystäviä ja lääkärille niistä puhutaan, eikä täällä, jossa kaikki kahelit panee parastaan ja halvasti. Vedä pois koko otsikko.

    • OletVoimakas

      Älä pelkää!!
      Pelko on yksi isoimmista syistä, jotka saavat ihmiset sairastumaan. Keskity olemaan onnellinen; keskity sisäisen rauhan ruokintaan.

      Nykyään rintasyöpään kuolee melko harva, ja vaihtoehtoisia hoitokeinoja löytyy vaikka millä mitalla. Parhaimmat hoitokeinot syöpien estämiseen ja hoitoon on oikeanlainen ruokavalio, meditointi, akupunktio, energiahoidot jne.

      Mielen voima parantaa tehokkaammin kuin yksikään lääke tai sädehoito (kemoterapia ei toimi 97%:ssa tapauksista. Syy miksi sitä edelleen käytetään, on raha.)

      • Hyvä neuvo tuokin.


      • Green care

        Vaikka olisikin syöpä niin ei se ole niin paha tuomio mitä yleisesti kuvitellaan.
        Toki positiivinen ajattelu ja energia ovat hyviä työkaluja mutta aloittelija joka ei ole harrastanut mietiskelyä, joogaa jne. ja joka on perusskeptinen kristitty (paradoksi, I know) ei helpolla lähde mihinkään New Agelta haiskahtavaankaan.
        Ja jos on negatiivinen suhtautuminen yleensä kaikkeen (en tarkoita että threadin aloittaja olisi) niin totuttujen ajatusmallien muuttaminen tuosta vain ei noin vain onnistu.

        Kannabis sen sijaan toimii, uskoi siihen tai ei. Alla pari dokumenttia joista on hyvä aloittaa:

        HOW and WHY Cannabis Cures Cancer - Scientific Explanation
        http://youtu.be/DttdDOqQMuY

        Natural Cure for Cancer Discovered - Run From the Cure 2nd Edition (Full Version)
        http://youtu.be/jaSwtEbioNk


      • LetTheForceBeWithU

        Hyvä pointti kemoterapiasta sulla muuten. Se pitäisi ehdottomasti kieltää hoitomuotona, sehän on kuin ampuisi tykillä verta imevää hyttystä -siinä menee mukana terveitäkin soluja - ja paljon.
        Siihen kuolee enemmän ihmisiä kuin mitä se parantaa -ei siis niin että se syöpä olisi kuolinsyy, vaan nimenomaan kemoterapia itse. Sillä yritetään "hoitaa" jopa lapsia.
        Se pitäisi luokitella kidutukseksi, silti sitä suositellaan ja kannabista tarjotaan lähinnä vain kemoterapian aiheuttamien pahoinvointikohtauksien hoitoon -mistä kannabis toki myöskin suoriutuu, mutta miksi ihmeessä sitä ei voitaisi suositella heti kättelyssä, ensi hoitona?
        Sivuvaikutuksetkin kaikki tietää ja ne ovat lähes kaikkien mielestä miellyttäviä. Siihen sen suuri suosio viihdekäyttäjienkin keskuudessa perustuu.

        Kannabis estää poikkeavia soluja kuten syöpäsoluja lisääntymästä, jättäen terveet solut ympärillä rauhaan. Seurauksena se että syöpä kuihtuu pois.

        Tällainen lääkekäyttö vaatii kannabiksen nauttimista sisäisesti, esim. öljynä, polttamisen hyödyt syöpähoidossa ovat jos ei täysin olemattomat, niin kumminkin hyvin pienet.
        Tyypillistä viihdekäyttöä jossa sitä vain poltetaan, ei voi siis puoltaa "ennaltaehkäisevänä syöpähoitona".
        Sen sijaan jos sitä lisää vaikka salaattiinsa niin hyödyt ovatkin jo suuremmat.

        Run from the cure dokkarissa Rick Simpson kertoo tarinansa siitä miten hän keksi kannabiksen syöpää parantavat ominaisuudet. Hän paransi sitten itsensä lääkäreiden vastustuksesta huolimatta (kuinkas muuten) ja myöhemmin myös isänsä sairaudet kannabisöljyllä.

        Sen jälkeen hän otti asian elämäntehtäväkseen ja alkoi kasvattamaan sitä ja jakoi öljyä ilmaiseksi syöpäpotilaille, parantaen hyvin monia syöpäpotilaita, jopa ns. terminaalivaiheen potilaan jonka lääkärit olivat jo lähettäneet kuolemaan kun myönsivät että eivät voineet tehdä enää asialle mitään. Kannabis paransi siis senkin!

        Älkää menkö siihen halpaan että kaikki mikä on laitonta olisi pahaa ja vaarallista. Joskus salaliittoteorioissa on myös perää.

        Se että miksi kannabis on laitonta juontaa USA:n sisäpolitiikasta ja levisi sitten YK:n avustuksella globaaliksi politiikaksi.
        Suomi seurasi siis tavallaan USA:ta tässä asiassa ja kielsi kannabiksen 70-luvulla.
        Huvittavaa että silloin kun suomessa asiasta päätettiin, niin täällä oltiin päättävissä elimissä niin kahden vaiheilla että asiasta päätettiin heittämällä kolikkoa.
        Eli hyvin ovat saaneet arvokonservatiivit agendansa puskettua läpi. Ei voi muuta kuin toivoa että suomi seuraisi tälläkin kertaa USA:ta, nyt kun siellä ollaan tultu pikkuhiljaa järkiinsä ja alettu taas laillistamaan sitä.

        Jopa eräs republikaanikin puolsi asiaa, mikä on jo ennen kuulumatonta.


      • tumppaa jointti!
        LetTheForceBeWithU kirjoitti:

        Hyvä pointti kemoterapiasta sulla muuten. Se pitäisi ehdottomasti kieltää hoitomuotona, sehän on kuin ampuisi tykillä verta imevää hyttystä -siinä menee mukana terveitäkin soluja - ja paljon.
        Siihen kuolee enemmän ihmisiä kuin mitä se parantaa -ei siis niin että se syöpä olisi kuolinsyy, vaan nimenomaan kemoterapia itse. Sillä yritetään "hoitaa" jopa lapsia.
        Se pitäisi luokitella kidutukseksi, silti sitä suositellaan ja kannabista tarjotaan lähinnä vain kemoterapian aiheuttamien pahoinvointikohtauksien hoitoon -mistä kannabis toki myöskin suoriutuu, mutta miksi ihmeessä sitä ei voitaisi suositella heti kättelyssä, ensi hoitona?
        Sivuvaikutuksetkin kaikki tietää ja ne ovat lähes kaikkien mielestä miellyttäviä. Siihen sen suuri suosio viihdekäyttäjienkin keskuudessa perustuu.

        Kannabis estää poikkeavia soluja kuten syöpäsoluja lisääntymästä, jättäen terveet solut ympärillä rauhaan. Seurauksena se että syöpä kuihtuu pois.

        Tällainen lääkekäyttö vaatii kannabiksen nauttimista sisäisesti, esim. öljynä, polttamisen hyödyt syöpähoidossa ovat jos ei täysin olemattomat, niin kumminkin hyvin pienet.
        Tyypillistä viihdekäyttöä jossa sitä vain poltetaan, ei voi siis puoltaa "ennaltaehkäisevänä syöpähoitona".
        Sen sijaan jos sitä lisää vaikka salaattiinsa niin hyödyt ovatkin jo suuremmat.

        Run from the cure dokkarissa Rick Simpson kertoo tarinansa siitä miten hän keksi kannabiksen syöpää parantavat ominaisuudet. Hän paransi sitten itsensä lääkäreiden vastustuksesta huolimatta (kuinkas muuten) ja myöhemmin myös isänsä sairaudet kannabisöljyllä.

        Sen jälkeen hän otti asian elämäntehtäväkseen ja alkoi kasvattamaan sitä ja jakoi öljyä ilmaiseksi syöpäpotilaille, parantaen hyvin monia syöpäpotilaita, jopa ns. terminaalivaiheen potilaan jonka lääkärit olivat jo lähettäneet kuolemaan kun myönsivät että eivät voineet tehdä enää asialle mitään. Kannabis paransi siis senkin!

        Älkää menkö siihen halpaan että kaikki mikä on laitonta olisi pahaa ja vaarallista. Joskus salaliittoteorioissa on myös perää.

        Se että miksi kannabis on laitonta juontaa USA:n sisäpolitiikasta ja levisi sitten YK:n avustuksella globaaliksi politiikaksi.
        Suomi seurasi siis tavallaan USA:ta tässä asiassa ja kielsi kannabiksen 70-luvulla.
        Huvittavaa että silloin kun suomessa asiasta päätettiin, niin täällä oltiin päättävissä elimissä niin kahden vaiheilla että asiasta päätettiin heittämällä kolikkoa.
        Eli hyvin ovat saaneet arvokonservatiivit agendansa puskettua läpi. Ei voi muuta kuin toivoa että suomi seuraisi tälläkin kertaa USA:ta, nyt kun siellä ollaan tultu pikkuhiljaa järkiinsä ja alettu taas laillistamaan sitä.

        Jopa eräs republikaanikin puolsi asiaa, mikä on jo ennen kuulumatonta.

        Kirjoituksestasi voidaan päätellä, ettei kannabiksen pössyttely on todellakaan vaaratonta.


    • eikä varmasti tule

      vastaus alotajalle



      en tiedä, ku mulla ei koskaan ole ollu kyhmyjä rinnassa,

    • 11111111111111111111

      Monilla naisilla on mastopatia-kyhmyjä rinnoissa. Eivät ole vaarallisia. Lääkäri haluaa ultrassa varmistaa diagnoosina. Sinuna olisin rauhallisin mielin.

    • kasvissyöjä yli 20v

      Itellä mastopaattinen kudos myös. 19vuotiaana alkoi oireilemaan oikea rinta.,nyt olen 35v ja taas uusi mammo eessä. Ultrattu on muttei koskaan neulattu. Kipeä rinta, mutten jaksa pelätä. Noin 3v sitten leikattiin kohdusta hyvälaatuinen kasvain ja endometrioosia, sitten tulin raskaaksi ja 20rv sain aivoverenvuodon ja aivohalvauksen jonka myötä näkökin meni tosi huonoksi joten vaivoja piisaa. Mulla kaksi lasta, nuorempikin muutes terve vaikka oli sellaista haipakkaa :D Älkää heti syöpää ajatelko jos jotain patteja, käykää rauhallisin mielin ne tutkimassa. Sitten jos se on syöpää niin se hoidetaan pois. Painkoimalla lähtee vaan järki. Itse kuolemanporteilla käyneenä, en jaksa stressata. Joskus tosin niin kipeä toi rinta että toivoisin että leikkaisivat kokonaan sen pois. Vatsallaankaan en voi nukkua

    • Green care

      Vaikka olisikin syöpä niin ei se ole niin paha tuomio mitä yleisesti kuvitellaan.

      Kemoterapiaa sen sijaan on syytä varoa, leikkauksiinkaan en itse menisi -enkä juuri mihinkään virallisen koululääketieteen hoitoihin. Siellä korruptoituneet ja lääkeyhtiöiden kestitsemät lääkärit suosittelee juuri niitä hoitoja jotka tuottavat "sairaanhoito"alalle suurimmat rahat. Käsi toisen pesee, sanotaan.

      Syöpiin löytyy lähes ilmainenkin lääke: kannabis. On yleinen väärinkäsitys (propagandaa on suollettu surutta vuosikymmeniä) että se soveltuisi vain kivunlievitykseen ja "aistien turruttamiseen" millaiseksi muutosvastarinnat yrittävät asian vääntää.

      Kannabis parantaa lähes kaikki syöpätyypit, leukemiaa myöten.
      Ja jos asut maalla tai joku lähisukulainen asuu, niin siellä on kesällä mahdollisuus kasvattaa omat lääkkeet ilmaiseksi ja ilman mitään rikollisten tukemista.

      Ei tarvitse uskoa minun puheitani, suosittelen perinpohjaista tutustumista aiheeseen alla pari dokumenttia joista on hyvä aloittaa:

      HOW and WHY Cannabis Cures Cancer - Scientific Explanation
      http://youtu.be/DttdDOqQMuY

      Natural Cure for Cancer Discovered - Run From the Cure 2nd Edition (Full Version)
      http://youtu.be/jaSwtEbioNk

      Ja sama suomennettuna jos englanti ei ole tarpeeksi hyvin hallussa:

      Run from the Cure - Pakoon parannusta (osa 1/6)
      http://youtu.be/I0JcBo9iINs

      -Loput osat löytyvät youtubesta myös.

    • niiiiiiina

      Mulla löyty kipeä patti rinnasta vuosi sitten. Kaikki lääkärit ja terkat sanoivat, että ei se ole mitään, kun on kerran kipeä. Melkein ajattelin itsekin, että no ei se sitten varmaan ole mitään. Mammografia ja sitten ultra. Ultrassa löytyi kuitenkin jotain, minkä vuoksi otettiin se neulanäyte. Siinä kohtaa säkähdin, kun eihän sen pitänyt olla mitään. Kuukauden sai odottaa tuloksia ja siinä ajassa kyllä elämä vilisi silmien edessä. Tulokset tuli, ei syöpää, se oli vissiin joku vesirakkula siten kuitenkin. Tämän kokemuksen jälkeen on suhtautumiseni elämään, kuolemaan, syöpiin jne. kyllä muuttunut. Nyt olen paljon "parempi" ihminen ja ymmärrän asioita eritavalla. Äidin syöpäepäilykin olisi ollut varmaan kauhea shokki ilman tätä omaa kokemuksta. Osasin nyt olla paremmin ädin tukena.

      Ja niille jotka täällä valittavat, että miksi aloittaja tänne kirjoittaa, niin ymärrän hyvin. En itse ainakaan kavereille tai perheelle halunnut puhua mitään. En halunut huolestuttaa turhasta, jos se vaikka ei olisikaan mitään. Halusin ensin tulokset ja sitten vasta, kun tiesin mitä oli vai oliko mitään, niin kerroin. Itsekin netissä surfasin ja luin muiden kertomuksia ja yksin itkin :) Tsemppiä kaikille saman kokeville!

    • RAKASTETTAVA "MIE ROMAHAN", SINUN PITÄÄ OTATTAA MAMMOGRAFIA ETTÄ SAAT VARMUUDEN MIKÄ RINNASSASI ON!!

      • Nuori lääkäri

        Läskiä siellä on.


      • elekeehän romahtako

        30 vuotiaalle rintakudokselle mammografia tuottaa turhaa sädettä. Jos näyttää tutkimuksissa pahalta, varmasti se mammo otetaan ja näyte ultralla.


    • Joo kuolet.

      Joo kuolet.

      • jkhjmnkmbjjvhftbvdgd

        typerä kommentti sinulla...


      • älä...

        No mutta hei...kaikki ihmiset kuolee joskus: ( jos on päässyt unohtumaan)?


    • Teillä on...

      ..kaikilla RINTASYÖPÄ!!!!!

    • rtertertretret

      Se on finni varmaan

    • 14 + 16

      Vaadi, että sinut tutkitaan perusteellisesti. Liian monella on käynyt niin, että ultra- ja mammografiasta tullut puhtaat paperit ja kuinka ollakaan parin vuoden sisällä on syöpä levinnyt.

      Neulanäyte kannattaisi aina ottaa. Julkinen sektori säästää väärässä paikassa. Huomattavasti kalliimmaksi tulee yhteiskunnalle se, että näistä vaarattomista pateista kehkeytyy joillakin kuitenkin pahanlaatuinen kasvain.

      En ole itse mikään hyvätuloinen, mutta menisin tarvittaessa yksityiselle varmistamaan asian.

      Ja jos itselle tulisi eteen - tekisin kaikkeni selvityäkseni. Paljon vihreitä kasviksia yms.

      Rohkeutta!

    • Fixaus1

      Ultra ei kerro mitään. Vasta, kun neulanäyte on otettu, niin voi olla suuntaa näyttävä, mutta sitten vielä paksuneulanäyte ja patologille, niin selviää, mikä "kyhmy" on naisiaan. Todellakaan ohutneulanäytteen ottaminen ei satu yhtään, sen enempää, kun paksuneulanäytteenkään. Vaikeaa aikaa tietty odottelu. Itse vasta kävin mammografiassa ja ultrassa ja silloin lääkäri kyllä sanoi, että rasvakudosta. Ei mitään neulanäytteitä so on. Äidiltäni leikattu molemmat rinnat, että ns. riskiryhmässä olen, mutta rintasyöpä ei ole perinnöllinen. Täytyy olla syöpägeeni ja sen saa helposti tutkitettua verestä. Itse en ole sitä tehnyt ja olen jo 54 vee. Äitini oli 5-kymppinen, kun ensimmäinen rinta leikattiin ja siitä reilun kymmenen vuoden päästä toinen.

    • urts

      tsot tsot

      • Anneliina1

        Minulla hoidettu rintasyöpä oikeasta rinnasta v2006- 2007. Nyt huomasin vasemmassa rinnassa nystyrän. Mulla myös todettu mastopatiset riinat. Olen 65 vuotias. Menen huomenna lääkäriin. Rintasyöpäni oli tiehytperäinen, eikä levinnyt minnekkään silloin.


    • kannabishörhölle

      höh, kannabishörhö!!!! Oootko ihan p.... tai markkinoitko omia viljelmiä???

    • Aloittajalle

      Itse olen parin vuoden sisään läpikäynyt niin ultran kuin paksu- ja ohutneulanäytteet sekä mammografian kun löysin patin rinnastani. Patti osoittautui hyvänlaatuiseksi sidekudoskasvaimeksi eli fibroadenoomaksi. Pelkässä ultrassa ei pystytä sanomaan ilman neulanäytteitä välttämättä mikä patti on, mulla ohutneulanäyte otettiin samalla kun ultrattiin ekan kerran. Luultiin ultran perusteella kystaksi mutta ohutneulanäytteessä ei saatukkaan nestettä patista vaan se osoittautui kiinteäksi kasvaimeksi. Pitkä prosessihan se on ootella tuloksia millon mistäkin näytteestä kun pelko syövästä nakertaa koko ajan takaraivossa. Tsemppiä aloittajalle, et ole huoliesi kanssa yksin! Toivottavasti kohdallasi kaikki menee hyvin ja patti osoittautuu vaarattomaksi :)

    • ???!???!??!?++1

      Arhinmäki vai Putin

    • ignore

      Lääkärin suorittama imemistutkinta on tunnetusti se tarkin ja saat tulokset heti?

    • onneks ei vielä

      Mun mielestä noi lääkärit jotka tutkimatta asiaa tarkemmin toteaa, että ei tarvi tehdä mitään, vois laittaa sanonko minne..... Aina kun rinnasta löytyy patti, se pitää tutkia ja sitä voi vaatia. Aina on mahdollisuus syöpään ja tänä päivänä sen tutkiminen ei ole ongelma, kyse on lääkärin ammattitaidosta ja halusta laittaa potilas eteen päin. Jos ei laita, tehkää valitus ja menkää toiselle lääkärille.

    • rh001

      En lukenut muiden kommentteja ja en ikinä edes kirjoittele tänne foorumeille mutta tähän ajattelin vastata ammattini takia. Työskentelen siis röntgenhoitajana ja kuvaan useiden satojen naisten rintoja vuosittain, joten koin velvollisuudeksi vastata sinulle..

      Vaikka lähettävä lääkäri olisi määrännyt sinulle lähetteen ultraääneen niin radiologi (röntgenlääkäri, joka tekee tämän ultraäänen ja röntgenhoitaja tekee mammografian) päättää mitä tutkimuksia loppupeleissä otetaan. Alle 30v naisilla yleensä aloitetaan ultraäänellä koska mammografiassa käytettävä säteily ei ole kauhean suotavaa nuorimmille naisille, joten sitä yritetään välttää viimeiseen asti. Ja kyllä ultraäänessäkin näkee minkälaisesta patista siellä on kyse. Jos on tarvetta mammografiaan niin se otetaan siinä yhteydessä myös sitten. Jos kyhmy ei olekaan kysta eli ns. nesterakkula (ei ole vaarallista, näitä tyhjennetään silloin tällöin jos ne kasvavat isoiksi ja näillä on siis taipumus kasvaa aina uudestaan. Ja nämä ovat todella yleisiä naisilla) niin siitä voidaan ottaa joko ohutneulanäyte tai paksuneulanäyte, joka lähetetään laboratorioon tutkittavaksi. Sen vastaukset tulevat noin viikon kuluessa. Toivottavasti kaikki on kunnossa ja sait hieman mielenrauhaa tästä :)

      • milja1

        Haluaisin kysyä sinulta.. Minulla myös toisessa rinnassa selvä muhkura, joka on pitkulainen ja liikkuu todella. Se ultrattiin yksityisellä ja sain paperille radiologin kirjoituksen "vasemmassa rinnassa rauhaskudos tiivistä, ei viitettä kasvaimeen..". Tämä siis syyskuussa. Rinta edelleen samanlainen. Mieleen kiirii edelleen, oliko radiologi oikeassa. Voiko tiivis rauhaskudos olla tuollainen yksittäinen muhkura?? ikää 30v, radiologi ei laittanut mammoon tai näytteisiin.


      • Auttakaajokupliis!

        Haluaisin kysyä sinulta.. Voiko 13 vuotiaalla olla rintasyöpä? Välillä on kipua rinnoissa ja vasempaan kainalooni on ilmestynyt kaksi pientä pattia. Kuukautiset ovat jo alkaneet ja minulla on ollut hyperventilaatio oireita. Pelkään että minulla olisi syöpä... Voisitko auttaa? :)


    • sffddsffdsdf

      Syöpä on kunniakas tapa kuolla. Moni kuuluisuus on kuollut siihen.

    • karoe

      Koivuntuhka on pirun hyvä syöpälääke. Syöpäkasvain voi huonosti jos elinympäristö on mahdollisimman emäksinen.
      Moni on saanut aikojen kuluessa apua koivuntuhkasta.
      Ja on myös hyvä apu taistelussa suolistoongelmia ja kihtiä vastaan.

    • antti rokka

      On erinomaisen hyvä että kysyt tätä kiperää kysymystä täältä Suomi24 sta.
      Olemme asiantuntijoita. Ja sun kirjoitus toimituksen stailia :)
      Tässä olisi nyt hyvä laittaa oikean käden peukalo pyllynsilmään ja vasemmalla pitää kiinni nenästä.
      Sitten reipas puhallus!!!!
      Jos tuo tissinpatti turpoaa lisää, niin on todella syytä huoleen. Sitä ennen ei!

    • laibaiert

      If you ask questions related to that sensitive topic in a place like this, you'll only end up more desperate than now. You can't validate the reliability of the responses so if somebody purposefully wants to lead you astray he can fabricate similar kind of story and say it's cancer. That makes you more worried.

      There's nothing else you can do than keep your head high, nerves in line and demand the best possible care to make sure you end up getting the most trustworthy results as possible. That's the only way.

      Keep hanging!

    • Elukkatohtori

      Eläinlääkärissä asia olisi jo selvitetty ensikäynnillä ainakin kunnollisella eläinlääkäriasemalla?
      Ja juteltu potilaan ja omaisten kanssa asiallisesti kasvaimesta josta oltaisiin otettu näytepala.
      Ei voi muuta kun ihmetellä näitä ihmislääkäreitä?
      Niin julkisella kun kaupallisella puolella.

    • peipponen1

      No, rintasyöpähän se sit oli.. vittu!
      Eniten ärsyttää nyt se, että imetys pitäisi lopettaa. Mä kuitenkin imetän vielä monta kertaa päivässä ja yöllä.. miten tää nyt muka onnistuu tällei seinään lopettaa!? :(

      Ja sen lisäksi kun oli meinannut tässä laihdutella, ja jos se syöväksi todetaan, meinasin ryhtyä vesipaastolle, jotta kroppa pääsee puolustautumaan kunnolla. Nyt sit jutun nimi onkin se, että koska rinta pitäis poistaa, pitäis olla vatsamakkaraa tarpeeksi, jotta siitä saadaan tehtyä uusi rinta! Tarkoittaa siis sitä, että mun pitäis nyt siis suoraastaan yrittää lihoa! :(

      • hämmentynyt

        Sanoiko radiologi, että on rintasyöpä ennen näytevastausta?


      • 4 pv=syöpätulos?

        Ei ole peipponen aloittaja, kunhan joku huuhaa. Eniten ärsyttää....
        Ja laihtumisen lopettamisen harmitus. Ei ole aloittaja ei.


    • sammakko1

      @peipponen1:
      Mainitsit että rintasyöpähän se sit oli... mutta toisaalta sanoit että jos se syöväksi todetaan.
      1) Imetyksen saa lopetettua seinään. Rinnat kyllä ahdistaa kuten tiedät mutta kun imua ei ole, maidontuotanto loppuu itsestään. 2) Et mainitse kasvaimen kokoa. Mikäli kasvain on alle 2cm kooltaan, pyritään tekemään säästävä leikkaus eli rinnasta leikataan kasvain mutta rinta säästyy. Se varmistuu kuitenkin vasta leikkauksessa. Mikäli rinta joudutaan poistamaan, uusi rinta rakennetaan vasta kun olet muuten toipunut leikkauksesta ja jatkohoidoista. 3) Kasvaimen koko, levinneisyys, tyyppi, ikäsi ym. vaikuttavat siihen minkälaista jatkohoitoa saat. Nyrkkisääntönä sädehoito, yleensä 5-6 viikkoa, 5 päivänä viikossa. Mikäli tilanteesi vaatii, saatat saada ennen sädehoitoa kemoterapiaa.
      4) Unohda laihdutus ja vesipaasto nyt. Mikäli kasvain leikataan ja saat kemoterapiaa/sädehoitoa, on hyvä että olet hyvässä fyysisessä. kunnossa. Unohda ulkonäkö nyt. Kemoterapia vie useimmilta ruokahalut ja tekee sellaisia sivuoireita että helposti laihtuu.
      Zemppiä nimimerkki. sädehoito menossa

    • helai

      Kyllä UÄ-tutkimus ja ONB varmistaa patin laadun UÄ on noin 70% tarkempi kuin röntgenmammografia.

    • Sivusta seurannut

      Hei!
      Harmi että lopputulos oli tällainen, tsemppiä ja jaksamista sinulle kovasti!

      Tiedoksi teille jotka eivät ole itse syöpää läpi käyneet / tai seuranneet tiiviisti vierestä, niin on ihan normaalia että ihmisellä tulee prosessin aikana monenlaisia tunteita ja ajatuksia, jopa kovin pinnallisen oloisia. Se kuuluu asiaan. Ja ajatukset voivat heitellä paljonkin suuntaan ja toiseen, vielä vuosien päästä leikkauksesta.

      Ja näin alussa "shokki"reaktio saattaa ilmetä juuri näin kuin kirjoittajalla. Alussa suurin harmi ei olekaan niin pinnallinen miltä se päällisinpuolin voi kuulostaa vaan takana on harmi siitä että syöpä ja sen hoito alkaa yhtäkkiä määrätä elämääsi ja monista asioista voi joutua luopumaan ainakin hoitojen ajaksi.
      Olen itse nähnyt vielä sädehoitovaiheessakin ihmisen joka tuli hoitohuoneeseen ja totesi kovaan ääneen että hänellä on sitten menoa sinne ja tänne että ei tässä nyt joutaisi istumaan tuntitolkulla sädehoidossa.
      Kaikenlaiset tunteet ovat siis ihan normaaleja, antaa niiden mennä ja tulla.

      Haluan vielä toistamiseen toivottaakovasti tsemppiä aloittajalle!
      Kaikki kääntyy varmasti vielä parempaan.
      Kannattaa yrittää ajatella päivä kerrallaan, vaikka se voikin alkuun tuntua todella vaikealta. Mutta sekin auttaa pidemmän päälle varsinkin tällaisessa prosessissa jossa sairastaminen ja parantuminen ottaa jokatapauksessa aikaa.
      Muista myös läheisten tuki, se on tärkeää jaksamisen kannalta!
      *paljon lämpimiä ajatuksia sinulle!*

    • Varmasti, silikonit

      pienirintainen ei sairastu rintasyöpään

      • peippsen pesä

        jopa mies voi sairastua rintasyöpään, valitettavasti. Ja myös pienitissinen.


    • outsa21

      Hei. Minulle radiologi täräytti päin näköä et sulla on rintasyöpä. PULSSI TURKU. Jättivät minut siihen pöydälle eivätkä sanoneet mitään muuta. Hoitaja mumisi jotain paksuneula näytteestä ja että lääkäri on niin kiireinen jne,,, EI MILLOINKAAN ENÄÄ TUOHON LÄÄKÄRIKESKUKSEEN tarina päättyi onneksi hyvin . ei syöpää vaan fibroadenooma. Leikattiin pois yleisellä sektorilla nopeasti. Koepalan vastauksen saa kolmessa päivässsä jos maksaa muutaman kympin lisää ainkain tuolla kyseissä paikassa siis pulsissa. tsemppiä

    • 7,345

      Laittakaa hyvät ihmiset kehon PH-tasapaino kuntoon ( eli lukemat vähintään sinne 7,4 - 9 ) ja jätätte hiilihydraatit ja sokerit pois. Ottakaa D-vitamiinia, seleeniä ja C-vitamiinia suurina annoksina. Vältätte kaikkea happamia ruokia ja juomia ja syötte ja juotte vain emäksisiä ravinteita.

    • peipponen1

      Niin siis en ole aloittaja, vaan vastaaja nro 4.. lukekaa sieltä..
      Mutta siis olen 34vuotias, ja imetän 1, 5vuotiasta vielä päivin öin, niin, ettei menkat ole vieläkään alkaneet synnytyksen jäljiltä.

      Sain tänään tietää, että pahkura, mistä viime viikolla oltettiin näyte, on syöpää, ja että tämän ikäisellä suositellaan koko rinnan poistoa. Minulle nyt suunniteltiin sitten tehtäväksi uusi rinta vatsamakkarasta (jota nyt sit mielellään saisi hieman kasvattaa).. Olen vielä hieman hämmentynyt kaikesta infosta, mitä tuli, ja mitä ei tullut.. en tiedä näytteen pahanlaatuisuudesta muuta kuin, että syöpää on. Lisää selviää kuulemma sit leikkauksen jälkeen, kun kudos on tutkittu.

      Patti on sellainen 4-5cm leveä? Leikkaus tulossa 2.4.

      Ja joo, paastolle vasta sit ennen sytoja. :)
      Ja tarkoitukseni oli siis sanoa, että ennen kuin sain tulokset, olin päättänyt, että jos se on syöpää, alan paastolle. Siksi jossittelu.

      En oikein ymmärrä, mitä sit sädetetään kun koko rinta on poistettu? Ja jos se ei ole levinnyt minnekään, niin tarviiko niitä sytoja?

    • Sivusta seurannut

      Ok, meni kirjoittajat vähän sekaisin.. :)

      Varmasti saat paremmin lisätietoja kun prosessi etenee. Ymmärtääkseni yleisiä ohjeita ei voi paljon antaa kun jokainen on yksilö ja toimii eri tavalla, mutta ainakin tässä tietämässäni tapauksessa kasvain oli samaa luokkaa kuin sinulla, koko rinnan poisto myös ja samoin osa kainalon imusolmukkeista koska oli levinnyt sinne (käsittääkseni kuitenkin aika yleistä rintasyövän kohdalla tämä kainaloihin leviäminen).
      Sädehoidot ja se viiden vuoden jatkolääkitys ja kontrollit tulivat myös.
      Mutta tässä vain yksi esimerkki etenemisestä

      Juttelitteko lääkärin kanssa tuosta paastosta?
      Suosittelisin kysymään hänen mielipidettään sillä minusta paastosta ennen sytostaatteja voi olla paljonkin haittaa.
      Hoidot kun saattavat ihan oikeasti vetää sänkypotilaaksi heikkouden ja huonon olon vuoksi.
      Mietin sitäkin että sädehoidot ovat kuitenkin melkoista myrkkyä, eikö paasto olisi kannattavampaa vasta mahdollisten hoitojen jälkeen, puhdistaisi myös hoidoista kertyneet kuonat pois?

    • peipponen1

      Tutkimusten mukaan sytot tehoaa paremmin, jos alla on esim 5 pvän vesipaasto. Tämä teho pohjautuu ilmeisesti taas jotenkin suoliston kuntoon ja läpäisevyyteen (mihin koko kehon terveys periaatteessa pohjautuu), ja siihen, että paasto jo itsessään auttaa elimistöä korjaamaan itseään.. Pitänee nyt tarkemmin perehtyä siihen, ja kannabikseen, tässä tulevan kk aikana. Itse pelkään lääkeitä, ja lääkeyhtiöitä.. Enkä todella aio olla yksi niistä, jotka kuolee hoitoihin eikä itse syöpään! ;)

    • Sivusta seurannut

      Ahaa, en tiennytkään että tuollainen tutkimus on tehty.
      Tuon perusteella paasto kuulostaisi turvallisemmalta kuin ajattelin.
      Toisaalta mietin sitä että toki on hyvä että sytot tällöin tehoavat paremmin mutta miten se mahtaa vaikuttaa yleisvointiin kun lääkkeet toimivat/ imeytyvät kehoon tehokkaammin... vaikea sanoa.

      Tutkihan tosiaan asioita tarkemmin, varmasti alkaa löytyä sopivia toimintatapoja kun palaset loksahtelevat kohdalleen.
      Totta, että lääkeyhtiöiden pimeän bisnespuolen vuoksi ei minustakaan mitään kannata ihan pureksimatta niellä :o)
      Kuitenkin nimenomaan tämän lääkkeiden ympärillä pyörivän bisneksen vuoksi moni muu "lääkkeeksi" mahdollisesti hyvinkin sopiva vaihtoehto ei pääse edes viralliseksi vaihtoehdoksi.

      Tsemppiä tutkimuksiin ja tielle syövän selättämiseksi! :)

    • Mitä sitten, syöpä. Kuolet. Montako lasta jää itkemään. Me kuolemme kaikki, minä ja kaikki vielä syntymättömät sukupolvetkin.

      On varmasti paniikinomaista tajuta kuolevansa jonain päivänä.

      Oli toiveita ja asioita joita toteuttaa. On paljon, joita ei ehdi. On paljon, joita ei voi.

      Aika.

      Yhtäkkiä sitä aikaa ei enää ollutkaan kuin rajallinen määrä.
      Ja se rajallinenkin oli tuntuvan riittämätön.

      Miksi olemme täällä? Miksi minä olen täällä?

      Helpottiko Titanicin mukana hukkuvia tai paleltuvia tieto siitä, että he olivat osa jotain?

      Minua ainakin turhauttaisi kuolla ilman mitään syytä. Mutta olemmeko oikeastaan kaikki kuolemassa ilman mitään syytä?

      Elämmekö vain odottaaksemme kuolemaa?

      Mitä varten elät?

    • peipponen1

      Syöpä. Ja en todella aio siihen kuolla.
      En usko, mutta tietysti toivon, kuolemanjälkeiseen elämään. Siksi, joo, kyllä se pikkasen ahdistaa!

      Tämä elämä on ainoa, mitä on, joten kai sitä saa tänne huolistaan kirjoittaa. Sitä varten tää syöpäpalsta on, ja muut hullut (saatananipanat, jotka luulee olevansa niinhemmetin fiksuja tyhmissä kommenteissaan) voi mun puolesta painua tonne teinipalstoille toisilleen vittuilee!

      Ihan käsittämättömiä kommentteja täällä monta, siis 70/80! Mikä saa teidät kommentoimaan jotain noin tyhmää? Imbesillejä netti pullollaan?

    • Sammakko1

      @Peipponen1
      Sekä kemoterapia että sädehoito tehdään siltä varalta että elimistöön olisi leikkauksen jälkeen jäänyt soluja joissa on solumuutoksia ja joista syöpä voisi uusiutua. Kun sinut on leikattu, saat tietää syöpätyypin, levinneisyyden, HER2 luokituksen jne. Niiden ja monien muiden tekijöiden mukaisesti sinulle räätälöidään oma jatkohoito ohjelma.
      Älä huolehdi niistä vielä etukäteen muuten kuin aikataulua ajatellen. Lääkärintarkastus 2 viikkoa leikkauksen jälkeen, sytostaatit alkavat joitain viikkoja leikkauksen jälkeen, kestävät yleensä n. 18 viikkoa, pieni tauko ja sädehoidon kestoarvio 6 viikkoa. Zemppiä.

      • Annelia..

        Itselläni todettiin syöpä 33 vuotiaana. Rinnanpoisto ja uusi rinta vatsarasvasta. 37 vuotiaana sain toisen lapsen. Ehkä noloin tilanne koskaan rinnan takia oli synnytyssalissa kun pienokaista imetin siitä ainoasta aidosta rinnasta kun kätilö alkoi väkisin kääntää lasta toiselle rinnalle tuhisten kiukkuisena miksi minä vaan yhdestä rinnasta sanoin... Ei minulla ole kuin yksi rinta.. Oli muuten kätilö nolona, selitteli ja punoitti pahasti..:)

        Itse peipposena murehtiminen ihan muita asioita kuin laihdutus, vesipaasto tai imetyksen lopetus. Noin nuori kuin sinä olet saa yleensä aina sekä syytot että säteilytyksellä varmuuden vuoksi. Syytot aiheuttaa todella usein lapsettomuutta ja kuten minulle muuta harmia esim itse sain sydänkohtauksen viimeisen syton aikana


    • Sivusta seurannut

      Peipponen1:

      En halua yllyttää mihinkään mutta oli pakko linkata tänne tämä video johon törmäsin sillä siinä on asiaa paastosta ja sen tutkituista vaikutuksista mm. syövän ja sytostaattien kanssa.
      Mutta tosiaan ihan vaan informaationa laitan kun olet kyseisistä jutuista puhunut :)

      Dokumentti kertoo paastosta muutenkin mutta tämä syöpäosuus alkaa tarkemmin kohdasta 41min.
      (katsottavissa vielä 16pvä:ää)

      http://areena.yle.fi/tv/2108960

      • Toinen kerta

        Peipponen 1

        Sain eilen tietää, lääkäriltä, neulanäytteen tulos on syöpä.
        Nyt odottelen koska leikkaukseen.


      • Anneliina1
        Toinen kerta kirjoitti:

        Peipponen 1

        Sain eilen tietää, lääkäriltä, neulanäytteen tulos on syöpä.
        Nyt odottelen koska leikkaukseen.

        Hei Peipponen 1,, sama täällä , syöpä on ja nyt odottelen koska leikkaukseen.. pidetään yhteyttä...


    • amanda85

      Minullakin oli muutama vuosi sitten rinnassa patti. Kävin ensin ultrassa ja mammografiassa. Muistaakseni jo ultarassa lääkäri arveli sen olevan hyvälaatuinen, mutta pääsin vielä rinnan magneettikuvaukseen, jonka yhteydessä otettiin koepala. Magneettikuvauksessa lääkäri osasi sanoa, että se pattini oli fibroadenooma eli ei mitään vakavaa. Patti kuitenkin poistetiin leikkauksessa. Se oli iso ja näkyi selvästi rinnan pinnalta.

      Ymmärrän huolesi. Itsekin pattia pelkäsin ja välttelin lääkäriin menoa puoli vuotta. Rintasyöpää on meillä suvussa ja perheessä. Äidilläni, mummulla (äidinäiti) ja äidin tädillä on ollut rintasyöpä. Omalla kohdallani pelko oli onneksi turhaa. Tsemppiä sinullekin!

      • oma tarina

        Kuin omaa elämääni.
        Myös minulla on suvussa paljon rintasyöpää ja jotenkin aina olen alitajuisesti pelännyt, että saan sen.

        Löysin ensimmäisen patin rinnastani, kainalon puolelta, kun olin 28v. Pelotti ja säikäytti toden teolla. Parin viikon pelon jälkeen uskaltaudin tilaamaan ajan lääkärille ja otetiin mammografia.
        Kuvattaessa patin kohdalle laitetiin hauli (nuorena monen rinnat ovat niin tiiviit, että muutokset eivät näy helposti mammografiassa).
        Kokenut hoitaja sanoi ja rauhotteli siinä kuvaustilanteessa, että koska patti tuntuu liikkuvalta ja selvärajaiselta, hän arvelee sen olevan sidekudoskasvain, fibroadenooma.

        Näin myös oli ja tilasin ajan yksityiselle, jossa se poistettiin paikallispuudutuksella, 20min koko operaatio. Tikit pois viikon päästä.
        Pattia ei ollut pakko poistaa, mutta itselleni tuli parempi olo, kun tiesin sen olevan pois. Samalla poistettu patti meni patologiseen tutkimukseen, joka vahvisti sen sidekudospatiksi.

        Sen jälkeen rinnoissa on ollut pari kystaa - näille ei ole tehty mitään, koska tieto niiden olevan vain kystia, on ihan ok.
        Lisäksi toisesta rinnasta on myös poistettu 2 sidekudoskasvainta. Ollin 32v ja 36v, kun ne otettiin pois.
        Eli aika jatkuvaa tuntuu olevan näiden pattien tulo ja kasvu, oma oletus on, että joku sukualttius tässä on varmaankin takana.
        Nyt ikää on jo 48v ja tutkin rintojani säännöllisesti. Se on halpa henkivakuutus ja ajattelin mennä omaehtoisesti mammografiaan, kun ikää tulee 50v. Kuvia verrataan aina niihin edellisiin, eli näistä näkee ne muutokset.

        Aloittajalle sanoisin, että yritä ottaa rauhallisesti, vaikka asia pelottaa. Patti kannattaa myös poistaa, jos se vaivaa, vaikka olisi pelkkä sidekudosmöykky. Vaikka itse maksaa yksityisellä sen operaation. Sillä ostaa oikeasti itselleen mielenrauhaa ja helpotusta. Itse ainakin sain joustavaa maksuaikaa, vaikka ekalla kerralla olin vielä opiskelija ja rahat vähissä.
        Asiat järjestyy!


    • Syypääs

      Olisi todella pelottavaa, jos olisi joku syöpä?
      Muistan, kun minulle jankutettiin terkkarilla siitä, että aina pitää tarkastaa kerran kuukaudessa ainakin itse. :D

      Itse olin vaan.. "Enpä ole ennen katsonut, voisihan kohta alkaa katsomaan."

    • jänskättää!

      Hei!

      Ajattelin kans jakaa täällä oman kokemukseni ja kysyä jos joku voisi kertoa, palijonko fibroadenooman poistoleikkaus maksaa julkisella puolella?

      Olen 22 vuotias nainen. Poikaystäväni löysi minulta patin toukokuussa ja menin heti näyttämään sitä lääkärille. Sain samalle päivälle ajan paksuneulanäyte-kokeeseen ja näyte meni patologille tutkittavaksi. Parin viikon päästä tuli tieto että kyseessä hyvälaatuinen fibroadenooma, n. 2 cm halkaisijaltaan. Kävin sitten keskustelemassa kirurgin kanssa ja hän suositteli poistoa oman mielenrauhan takia. Nyt on leikkaus ensi kuussa ja se tehdään nukutuksessa vaikka fibroadenooma onkin ihan vasemman rinnan sivussa eikä edes syvällä. Jännittää ihan hemmetisti kun mulle isoin asia on ollut verikoe mihin olen elämässäni joutunut, tai no tietty nyt paksuneulanäytteenotto.. Mutta niin, jos joku saman kokenut osaisi sanoa palijon poisto maksoi julkisella puolella..?

      Kiitos asiallisista vastauksista.

    • huolestunutnuori

      Hei!

      Itsekin ajattelin jakaa oman tarinani, kun oon täällä teidän omat lueskellut. Vaikka täällä ei ole muutamaan kuukauteen enää keskustelua käyty, niin olisi mukava että täällä alettaisiin taas keskustella. Itsellä ei oikeen ole sellaista läheistä kenen kanssa haluiaisin asiasta puhua ja kuka ymmärtäisi.

      Olin 16 vuotias kun poikaystäväni huomasi ensimmäisen suuren tuntuisen patin rinnassani. Menin terveydenhoitajan puheille ja hän sanoi vain että se on normaalia tuossa iässä ja lähtee itsestään. Rauhoituin hetkeksi, mutta kuitenkin patti tuntui niin selvästi että halusin että sitä tutkitaan. Itse rupesin ahdistumaan siittä ja tunnustelin sitä joka päivä. Varasin sitten itse ajan tk:seen ja sieltä heti lääkäri laittoi lähetteen keskussairaalaan. Siellä sitten otettiin neulanäyte ja ultrattiin ja patteja löytyikin yhteensä 4... Sitten vaan odottelemaan patologin vastausta näytepaloista. Selvisi että ovat fibroadenoomaa. 3kk:n päästä uudelleen ultraan ja lääkärin mielestä niille ei tarvitse tehdä mitään. Nyt vajaa kaksi vuotta myöhemmin Gyne kokeili patteja ja kiirellinen lähete ultraan. Ultrattiin niin patteja oli yhteensä kahdeksan! Olen vasta 18-vuotias joten minua ei laitettu mammografiaan.

      Siitä sitten lähete kirurgille keskussairaalaan. Siellä olin eilen ja hän sanoi että suurin patti (n. reilu 2cm) olisi syytä poistaa. Nyt odottelen lähetettä leikkaukseen. Jännittää nyt jo valmiiksi se leikkaus tosi paljon, mutta ihanaa kun EDES siitä isoimmasta patista pääsee eroon. Mutta ahdistaa kun kasvaimia jää silti 7... Kirurgi kuitenkin rauhoitteli että on todella todella harvinaista että muuttuisivat pahanlaatuisiksi.

      Mietityttää todella suuresti että mistä johtuu että noita kasvaimia tulee.. Ja vielä näinkin paljon kun kahdeksan kpl. Ja lääkäri sanoi että niitä tulee minulla vielä varmasti lisääkin. Ahdistavaaaaaa! Elää nyt sitten loppuelämä rinnat täynnä kasvaimia. :'( Vaikka tiedänkin että ne on hyvänlaatuisia mutta siltikin erittäin ahdistavaa.

      Toivottavasti ihmiset lueskelisivat taas tätä keskustelupalstaa ja saataisiin tänne keskustelua. Tuetaan toisiamme.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe