Windows update ei toimi

13-11

Kohta vuoden vanhassa koneessa ei ole windows updaten automaattiset päivitykset toimineet. Vaihdoin yhteyden ei käytön mukaan laskutettavaksi, mutta ei auttanut.

Vaihdoin sitten asetuksen " tarkista päivitykset, mutta anna minun valita ladataanko ja asennetaanko ne." Tällä tavoin ilmoitti aina keltaisella tekstillä kirjautumisen yhteydessä, että uusia päivityksiä on saatavilla. Otin tavakseni asentaa ne päivittäin. Joka päivä tulee defenderiin päivitykset.

Helmikuun 11:sta tietoturvapäivitysten jälkeen windows update meni rikki. Ei ilmoita enää päivityksistä kirjautumisen yhteydessä. Ja kun menee katsomaan päivityksiä windows updatesta, näyttää vain ettei päivityksiä ole saatavilla. Ja sitten kun tarkistaa päivitysten saatavuuden, niin niitä rupeekin löytymään. Asennus onnistuu tällä tavalla.

Olen ajanut korjaustyökalun, mutta ei ole auttanut. Ei edes ilmoita mistään, että mikään olisi pielessä.

Kävin katsomassa: tietokoneen hallinta>tapahtumien valvonta>sovellus-ja palvelulokit> microsoft>windows>windowsupdateclient>operational. Siellä näkyy päiviltä ennen ongelmaa, että windows update on havainnut automaatisesti päivityksen(t) joka päivä. Nyt parin viikon aikana ei näy mitään , että olisi havainnut päivityksiä (ennen, kuin manuaalisesti tarkastaa päivitysten saatavuuden). Kun manuaalisesti ensin tarkistaa päivitysten saatavuuden, niin sen jälkeen näkyy "päivitys havaittiin", mutta ei ennen sitä.

Minulla on lisäksi seiskalla, sekä toinen kasilla toimiva kone joissa päivitykset ovat toimineet jo alusta asti automaattisesti.

21

2305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokeile palautuspisteeseen palautusta ( Siihen aikaan jolloin tuo toimi).

    • Kokeile tämmöstä.

      Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla Windows-logonäppäin R.

      Kirjoita Suorita-ruutuun services.msc ja paina sitten Enter-näppäintä.

      Napsauta Palvelut-hallintakonsolissa hiiren kakkospainikkeella Windows Update -kohtaa ja valitse sitten Pysäytä.

      Kun Windows Update pysähtyy, napsauta hiiren kakkospainikkeella Windows Update -kohtaa ja valitse sitten Käynnistä.

      • päivitys

        Mulla oli tuolla kohtaa harmaana tuo "Pysäytä" ja painoinkin sitten sen "Päivitä". ja vielä uudestaan , olikohan tuo päivitysvika tuossa?


      • päivitys
        päivitys kirjoitti:

        Mulla oli tuolla kohtaa harmaana tuo "Pysäytä" ja painoinkin sitten sen "Päivitä". ja vielä uudestaan , olikohan tuo päivitysvika tuossa?

        Tarkoitin tietenkin että painoin "Käynnistä".


    • 13-11

      Palautuspisteeseen en voi palauttaa, koska ei ole automaattisesti toiminut muistaakseni alusta lähtien. Eilen oli automaattisesti tarkistanut päivitykset (ihme kyllä).

      Kokeilin tuota windows updaten pysäyttämistä muttei auttanut. Näköjään välillä toimii välillä ei. Käytän konetta päivittäin n.5 tuntia, niin luulis siinä ajassa kerkeevän tarkistaa päivitykset.

      Olen kolunnut läjäpäin englanninkielisiä foorumeita ongelman tiimoilta. Niissä tapauksissa ongelmaan on liittynyt jokin virheilmoitus, tai windows update ei onnistu lataamaan/asentamaan päivityksiä. Itse pystyn päivitykset lataamaan/asentamaan , kun olen ensin manuaalisesti tarkistanut niiden saatavuuden.

      Olen myös lukenut, että jotkin haittaohjelmat voivat yritää estää järjestelmän päivittymisen. Koska ongelma alkoi heti tietoturvapäivitysten jälkeen, en usko että johtuisi siitä. Lisäksi pidän tietoturvasta hyvin huolta tarkistamalla ohjelmien ym. päivitykset päivittäin.

      Lisää ehdotuksia mistä vois johtua?

      • 13-11

        Kokeilin tänään palautuspisteeseen palauttamista. Asensin sen jälkeen päivitykset uudestaan, muttei ei auttanut.


    • Toisaalta jos muistaa etsiä päivityksiä esim viikoittain niin haittaako tuo ongelma?

      • niimpä..

        mutta kun se ongelma on monilla se että update on rikki. Ei onnistu manuaalisestikaan kuin tuurilla. itsella sama ongelma kuin ap.kysyjällä.
        Tuo updaten pysäytys/käynnistys auttaa silloin tällöin.
        No odotellaan kesää kun tulee se seuraava isompi korjaus jospa ongelmat poistuisi.


    • updateeton

      Sama vika täällä.
      Kone on uusi ja yhteys mokkula. Vanhassa xp:ssä pelasi ja nyt windows 8.1 ja päivityksiä ei tee kun hakemalla jos sittenkään.
      Menin liikkeeseen mistä ostin tämän uuden läppärin niin heillä oli joku oma verkko siellä niin päivitykset meni siellä läpi, likkö sitten sattumaa, mokkula ei ollut kiinni silloin.
      olen soitellut online tukeen ja oma gurulle ja apua en ole saanut ongelmaan.
      taas on tullut näkyviin up datessa että 10 tärkeää päivitystä saatavilla. Onlinessa sanoivat että mennä liikkeeseen josta koneen ostin ja sanoa että kokeilevat siellä mokkula yhteydellä käynnistää netin ja ottaa sieltä yhteyden sinne online tukeen, enmä tiedä onko siitäkaan juuri hyötyä. Tympii ajaa 30 km tyhjän takia.
      Onko Muilla Ollut ongelma nimen omaan windows 8.1 ja mokkula. Vai mikä?
      Läppärini on Lenovo G505s

      • nainen-61

        Minulla myös vuoden vanha Lenovo, ja win8.1 kone itsessään ollut aivan ok. Hankkiessani sen perheessä oli dna:n mokkula, (en muista nyt mallia) mutta sen kanssa oli koko ajan ongelmia, eli ei sitten lopulta tukenutkaan W8:a, vaihdoin sen uudempaan wlan-mokkulaan. Nyt syksyllä ilmennyt ongelma, että Windows Updaten avatessani, jää se jumiin. ei etene, ei aukene, ei mitään! En voi tietää mitä se päivittää, vai päivittääkö ? virusturvat ovat ok. defenderi tarkistui eilen. Siis oleellisin kysymys tältä blondilta on se, että pitääkö olla huolissaan? pitääkö minun sitä update availle, kun mitään ongelmaa ei ole? toimintokeskus ilmoittaa että kaikki ok. Olen tehnyt windowx korjausajon järjestelmänvalvojana -> ilmoittaa: Windows update täytyy korjata->korjattu! ja ok. mitä se korjaa? ja edelleen en saa updatea auki ja sen myötä en myöskään osiota: saatavana olevat päivitykset.


    • urppeli

      Mokkulan vaihto auttoi minulla tuohon päivitysongelmaan. Toimii nyt ainakin Huawei 353e:n kanssa Windows update.

      • updateeton

        Mistäs tommosen mokkulan saa? että pääsis kokeilemaan johtuisko siitä. tämä nykyinen on saunalahti 3g ja mokkula huaway e367. onko sulla yhteys 4g vai 3g


    • Kaupasta tai operaattorilta.

    • Sitärataa

      Sama vaiva täällä rahikaisella. Minusta nämä ongelmat alkoivat juuri tuolloin alkuvuodesta, kun Saunalahdelta tuli mokkulaan ( HW353) päivitys. Sen jälkeen on aina tihentyen vaikeutunut Defenderin käyttö.
      Olen kovan tappelemisen jälkeen saanut päivitykset asennetyksi, tietoturvapäivitys tulee joka hemmetin päivä, joten ongelmaa riittää.
      Automaattisesti lakkasi jossain vaiheessa minullakin asentamasta.

      Korjaustyökalun avulla sain viimeksikin nuo päivittäin tulevat asentumaan eli kone pystyy tuon vian korjaamaan.

      Päivitysilmoitukset minulle tulee kyllä ihan OK. Tässä alkaa olla onneksi lokakuulle enää vähän matkaa, jolloin sopimukseni Saunalahden kanssa umpeutuu. Kun yhteyden signaalivoimakkuuskin on mitä on eli pahimmillaan alle 40 ja parhaimmillaankin alle 70 %, niin en taida enää jatkaa tuon putiikin kanssa asiakkuutta. Sinne ei saa mitään kommenttiakaan laitetuksi, soittanut olen ja joka helvetin kerta saa jonottaa ja sitten joku täysin osaamattoman tuntuinen mökeltää jotain ympäripyöreää ja tyrkyttää Gurua. No, siihen halpaan en toiste mene, koska onnekseni loppui saldo ensimmäisellä kerralla eli muutama minuutti maksoi yli 20 euroa, enkä tullut juuri hullua hurskaammaksi siitä palvelusta. Tuntui, että tiesin asioista enemmän, kui se hemmo siellä. Mitä lie opiskelijaplanttuja, mutta guru on siitä palvelusta täysin väärä nimitys.

      Näillä nyt aiotaan sitten mennä pävittäin tilanteen tarkistamalla. Jatkossa voi tulla ehkä toinen tietoturvaohjelma, koska Sonera näytti tuolla tarjoavan sitä jopa ilmaiseksi. Ja ylläri pylläri: minunkin koneeni on Lenovo ja ikää puolitoista vuotta.

      PS Vanhemmassa koneessa on Vista, joka toimii sataprosenttisesti näissäkin asioissa. Eipä ole todellakaan tämä W8 mikään ruudinkeksijöiden tekele.

    • Jaloillaäänestäjä

      Jos vain mahdollista niin vaihtakaa operaattoria. Saunalahti tietoisesti aiheuttaa muka ongelmia että käyttäisivät Gurua tai soittaisivat aspaan, rahastushan heillä mielessä.
      On se kumma kun ei uskalleta poiketa ruodusta vaan kärsitään ongelmista jota Elisan verkkoa käyttävä Saunalahti joutuu "hyyryläisenä" asiakkailleen pakosta tarjoamaan...Mistähän niitä senttejä oikein tulikaan ja kenen kirstuun..... kysyn vaan!!!

      • Elisa monopoli

        Samaa mieltä, ei Saunalahtia/Elisaa, ne vaan monopoli asemaa vahvistavat ja toimivuus on huono, toki jos säätää riittävästi saa kelvollisen yhteyden.

        Tavallisille ihmisille, jotka ei jaksa tietokoneella värkätä ei voi suositella Saunalahtia ollenkaan, koska toisinaan selittämättömästä syystä netti saattaa katketa tai koko verkko hävitä puhelimestakin.


    • bug factory

      minulla 8.1 on tämä päivittäjäkone
      minulla päivittyi 24.7. uusin versio

      windowsin pitäisi päivittää päivittäjä myös
      nythän windowsissa on meneillään tämä kammottava august-september
      päivityssotku
      http://www.borncity.com/blog/2014/09/03/nachlese-windows-8-1-august-2014-update-rollup-wieder-da/comment-page-1/

      ja ensi tiistaina 9.9. tulee kuulemma taas kriittistä päivitystä
      ainakin explorerille

      En ole uskaltanut tehdä ENÄÄ mitään päivityksiä MITÄ TE MUUT OLETTE
      TEHNEET

      tämä päivittäjäkone
      http://systemexplorer.net/file-database/file/wuaueng-dll/26843911

      • nainen-61

        Niin, ilm. viime päivityksen jälkeen minun koneessani (8.1) jumittui koko update, aina kun sen yritän avata, ei aukea ja koko kone jumissa. Kukaan ei ole osannut minulle blondille vastata on tämä huono juttu ja mitä sille voi tehdä! kone toimii hyvin, defenderi on tarkistanut koneen ja toimintokeskus kertoo ettei mitään hätää, MUTTA sitä updatea ei passaa yrittää avata! en siis näe myöskään päivitysasioita....


      • bug factory
        nainen-61 kirjoitti:

        Niin, ilm. viime päivityksen jälkeen minun koneessani (8.1) jumittui koko update, aina kun sen yritän avata, ei aukea ja koko kone jumissa. Kukaan ei ole osannut minulle blondille vastata on tämä huono juttu ja mitä sille voi tehdä! kone toimii hyvin, defenderi on tarkistanut koneen ja toimintokeskus kertoo ettei mitään hätää, MUTTA sitä updatea ei passaa yrittää avata! en siis näe myöskään päivitysasioita....

        kai tiedät, että MS elokuun update meni metsään
        siis 12.8. update
        olen siis its kuvitellut että se koski pahiten 7 ei niinkään 8.1

        miksi tämä on sekavaa, on mielestäni se, että MS pyrkii peittelemään
        mustan tiistain 12.8. ongelmia koneissa

        hitaan odottelun jälkeen kun en uskaltanut tehdä mitään
        opiskelin asiaa ja tulkitsen näin

        MS luuli tekevänsä uuden version 2 = UPDATE 2
        MS ei käytä sitten tätä nimeä pelin mennessä pieleen

        se on tämä suuri korjaustiedosto 2975719

        sitä ennen piti ajaa pieni paikkatiedosto 2982791

        ja kaksi ovat jotain muuta pientä
        2970228 2975331
        itseltäni en niitä ole löytänyt, esim. 2970228 on Venäjän
        ruplamerkin aikaasaaminen joka pimensi monet koneet
        ne saattaat sisältyä pakkaukseen myöhempään 2975719

        ENNEN SYYSKUUTA TULLEISTA PÄIVITYKSISTÄ
        Poistin koneesta 2982791
        Poistin koneesta UPDATE2 (ei MS:n käyttämä nimi) eli 2975719

        Ajoin koneeseen uuden version 2993651

        Kone villiintyi ja tuli useita updateja
        ajoin uuden painoksen UPDATE2 (2975719)
        ja kaikki taas tulleet uudet updatet
        myös syyskuun paikka-ajot
        ja näyttää toimivan ok


      • nainen-61
        bug factory kirjoitti:

        kai tiedät, että MS elokuun update meni metsään
        siis 12.8. update
        olen siis its kuvitellut että se koski pahiten 7 ei niinkään 8.1

        miksi tämä on sekavaa, on mielestäni se, että MS pyrkii peittelemään
        mustan tiistain 12.8. ongelmia koneissa

        hitaan odottelun jälkeen kun en uskaltanut tehdä mitään
        opiskelin asiaa ja tulkitsen näin

        MS luuli tekevänsä uuden version 2 = UPDATE 2
        MS ei käytä sitten tätä nimeä pelin mennessä pieleen

        se on tämä suuri korjaustiedosto 2975719

        sitä ennen piti ajaa pieni paikkatiedosto 2982791

        ja kaksi ovat jotain muuta pientä
        2970228 2975331
        itseltäni en niitä ole löytänyt, esim. 2970228 on Venäjän
        ruplamerkin aikaasaaminen joka pimensi monet koneet
        ne saattaat sisältyä pakkaukseen myöhempään 2975719

        ENNEN SYYSKUUTA TULLEISTA PÄIVITYKSISTÄ
        Poistin koneesta 2982791
        Poistin koneesta UPDATE2 (ei MS:n käyttämä nimi) eli 2975719

        Ajoin koneeseen uuden version 2993651

        Kone villiintyi ja tuli useita updateja
        ajoin uuden painoksen UPDATE2 (2975719)
        ja kaikki taas tulleet uudet updatet
        myös syyskuun paikka-ajot
        ja näyttää toimivan ok

        Minun ongelmani selvisivät eilen. Vaihdoin mokkulani hetkellisesti toiseen nettiliittymään, sekin kyllä dna:n, ja sitten takaisin wlanmokkulaani, ja yllätys yllätys, nyt update vihdoin suostui aukemaan, ilmoitti 29 tärkeää päivitystä, latailin niitä ja pari kertaa lataus stoppasi ja tein korjausajoja ja sitten kaikki meni ok!
        eli jotain ongelmaa on siis tässä nettiyhteyksissä tai siis näissä välineissä mokkuloissa!


      • .........
        nainen-61 kirjoitti:

        Minun ongelmani selvisivät eilen. Vaihdoin mokkulani hetkellisesti toiseen nettiliittymään, sekin kyllä dna:n, ja sitten takaisin wlanmokkulaani, ja yllätys yllätys, nyt update vihdoin suostui aukemaan, ilmoitti 29 tärkeää päivitystä, latailin niitä ja pari kertaa lataus stoppasi ja tein korjausajoja ja sitten kaikki meni ok!
        eli jotain ongelmaa on siis tässä nettiyhteyksissä tai siis näissä välineissä mokkuloissa!

        Miksi siellä on aina teksti "maksulliseen versioon". Auttakee.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe