veljeni, matkalla ikuisuuteen..

ikävöivä sisko <3

nukahdin väsyneenä tänäiltana jo kello 21 paikkeilla. heräsin noin 2 tuntia sitten,nukuttuani siis 1½ tuntia. säpsähdin ja tuskailin kovasti herätessäni.

näin unta veljestäni, joka kuoli jo kesällä 2012.hänet tuhkattiin ja tuhkauurna laskettiin mereen.
unessa olin jossain siltojen ja kanavien verkostossa.yht'äkkiä näin vedessä menevän jonkinlaisen avoimen ruuhen. tunnistin veljeni. hän oli juuri siinä ruuhessa juuri niin.kuin vainajat arkkuun laitetaan. silmät kiinni,kädet rinnalla, se ruuhi eteni aika nopeasti. lähdin seuraamaan sitä niiden siltojen kautta. sitten se kanava teki todella jyrkän käännöksen ja siinä vaiheessa ehdin nähdä,kuinka joukkoon liittyi pieni vauvaikäinen pulska elävä lapsi ja mies.he räpiköivät ihan vaan pelkän veden varassa. uniajatukseni sanoi,että ovat saattoväkeä.
kanava muuttui kouruksi,joka oli rakennettu siltaan.se oli siis ikäänkuin ilmassa oleva vesikanava. minä en enää päässyt etenemään vaan jouduin pysähtymään. katsoin neuvottomana kuinka se ruuhi kulki yhä nopeampaa. rupesin vilkuttamaan ja huutamaan veljeni nimeä ja "-voi veljeni-voi veljeni" lausetta.
silloin veljeni rupesi siinä ruuhessa huitomaan käsillä ja muutenkin liikahtelemaan. ruuhi eteni ja veljeni käsillä huitominen vaan lisääntyi. silloin jollekkin siinä ympärillä olevalle sanoin,että -katsokaa! hän ei ole kuollut! hän huitoo tuolla käsillään!
kukaan ei mitään minulle vastannut.

aivan samalla hetkellä kun heräsin,unitilassa vielä uniajatukseni sanoi,että siinä meni väkeä tuonelaan.. :(
heräsin,sydämeni takoi lujaa ja käteni verisuonet sykkivät todella lujaa.makasin sängyllä ehkä vartin, ajattelin tätä unta. en nähnyt veljeni kasvoja ollenkaan, joten en tiedä,huitoiko hän peloissaan menoa tuntemattomaan vai oliko se jäähyväisvilkutusta.se jää nyt sitten ikuisesti salaisuudeksi.

ja tuo nyt vaivaa todella paljon,että ajatukseni sanoi,että siinä meni väkeä tuonelaan. olen ikävöinyt,surrut ja kaivannut veljeäni koko tämän ajan, 1½ v. itkettää..voi kun kaikki olisi hyvin..ja hänellä rauha ja hyvä olla.

5

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siltanen

      Onko sinulla perhttä, lapsia?

    • sureva sisko <3

      no, voin kertoa,että elelen itsekseni. ollut naimisissa,eronnut,lapsia ei minulla ole.
      jos osaat,selittäisitkö mulle tätä unta..

      • Siltanen

        Minulle tulee vieraita, etten ehdi ajatella, mutta unen alkuosa voi kertoa ajasta ennen veljesi kuolemaa. Jouduitko mahdollisesti katsomaan hänen lähtöään tästä elämästä, miten hän liukui nopeammin ja nopeammin ulottuvistasi?


    • Voisin kuvitella, että ajatuksesi unen aikana ovat liittyneet kuolemaan ja ajatukseen omasta kuolestamastasi. En tarkoita, että kokisit sen erityisesti uhkaavan juuri nyt. Ajatus oman itsensä kuolemisesta on pelottava.

      Näet unessa kuolleen veljesi kulkevan kohti tuonelaa. Et voi häntä auttaa. Näet, että saman kohtalon jakavat myös lapsi ja mies. Unessasi nainen puuttuu tuonelaan menevien joukosta. Kenties tiesit, että sama virta vie sinutkin joskus.

      Edesmenneiden läheisten näkeminen unissa on varsin tavallista. Veljesi poismenosta on kuitenkin jonkin verran aikaa ja kuvailemasi keholliset reaktiot voisivat viitata vahvaan pelkotilaan.

      En usko, että unissasi pelkäisit enää veljesi puolesta. Unissa ajatuksemme koskettavat pitkälti vain itseämme.

    • ballad_of_life

      Itse nään unesi vähän niin kuin tunteita/ajatuksia virtaavana juoksuna mielessäsi. mikä on ottanut sinusta reilusti ylivallan. Uni voisi kuvata sitä miten surutyö on mennyt lähipäivinä, kun näit unen, tai jotain muuta veljeesi liittyvää tunnetta/ajatusta, jokin sellainen mitä et ole oikein osannut hahmottakaa kokonaan vähän aika sitten (tai ehkä vieläkään). - Itse uskon, että ruuhi on sinun itsesi rakentama "surutyö saavutus" tähän asti, mutta suru tulee kiusaamaan elämään välillä voimakkaastikkin siltikin, koska on aina jotakin uutta ymmärrettävää, mietittävää, mistä ei tosiaan voi olla varma. - Se kun veljesi olikin elossa lopussa ja huitoi käsiään voisi merkitä sitä, että on jokin asia lähiaikoina mikä auttaa selvittämään jotakin tärkeää häneen tai surutyöhösi liittyen. - Käsien huitominen muutenkin unessa voisi merkitä, että tarvitset kaiken huomiosi itseäsi varten, olet ehkä jollakin tasolla laimin lyönyt itseäsi.

      (- Veljesi voi unessa merkitä jotakuta muuta miestä jonka paikkaa elämässäsi olet vähän tutkaillut, joku jonka persoonallisuudesta/aikeista et ole ollut täysin varma)

      "Siinä meni väkeä tuonelaan". Kuolema symbolina kumminkin merkitsee muutosta. Tässä tapauksessa se voisi merkitä sitä, että tämä tuonelaan mennyt väki on osa sinua, että osa sinusta on kuollut hetkellisesti.

      Pari sanaa herätti tämän ajatuksen, "kanavia", ja lapsi- ja mies-sanat, niin niistä tuli tosi vahvasti mieleen, että ei olisi käynyt näin, ellet olisi näin laaja persoona ja pystyisi näkemään paljon asioita niin sisälläsi kuin ulkopuolellasi. Mies ja lapsi kuvaa, että sinulla on myös ajatuksia ja toiveita tulevaa varten ja elät ja toteutat niitä pikku hiljaa, ehkä vielä kumminkin enemmän suunnitelmia? - Olet aito ihminen, mutta jotenkin aitous tulee sanana tähän muutenkin mieleeni, ehkä sinun pitäisi miettiä sitä, että voiko sellainen olla aitoa mikä satuttaa tai saa sinut murehtimaan.

      .......
      Minulla on pieni tunne, että minun pitäisi sanoa sinulle vielä tämä. Jos haluaisit niin voisit rekisteröityä tuonne sivulle ( http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=64654.1155 ) ja pyytää Senisaa yrittämään välittämään viestiä veljeltäsi/muulta tai muuten kanavoimaan sinulle kysymästäsi aiheesta. Itselläni kuoli läheinen ystävä muutama vuosi sitten ja mietin häntä välillä liiankin paljon, mutta pääsin vapaaksi pikkuhiljaa surusta, kun sain kuulla viestiä hänestä.

      Todella paljon voimia sinulle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe