LVI vakuutus

Näinkö helppoa se on

Minulla on 70-luvulla rakennettu omakotitalo ja siinä on ollut kymmeniä vuosia LVI-vakuutus josta on poistettu ikävähennys. Nyt tuli uusi vakuutus kirja jossa tuo erikoisehto on poistettu ja vakuutusyhtiö ilmoitti että se ei tule enään korvaamaan mitään alapohjassa olevia putkivuotoja ollenkaan. Onko tämä näin helppoa vakuutusyhtiöille, että ilman mitään yhteydenottoa voidaan vakuutusehtoja muuttaa?
Käyttövesiputket on viime vuonna uusittu pinta-asennuksena joten minulla ei mitään paniikkia ole asian suhteen, mutta ihmettelen vain voiko tämä asia olla tosiaan näin yksinkertaista ja yksipuolista?
Vakuutusyhtiö on If.

5

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hertti

      Vakuutusyhtiöt voivat muuttaa ja muuttavat ehtojaan. Muutoksesta pitää informoida vakuutuksenottajaa, mutta erikseen siitä ei tarvitse jokaisen vakuutuksenottajan kanssa keskustella. Tästä on säädökset vakuutussopimuslaissa.

      Oli muuten korkea aika uusia 70-luvulla asennetut putket! Toivottavasti uusit muutkin kuin käyttövesiputket, jos sinulla sellaisia oli.

    • äärrr

      No ilmoittihan se , koska tiedät asiasta. Ei kai vakuutuksen olekaan tarkoitus olla kunnossapitosopimus. Miksi minä maksaisin maksua , etttä sinun ikäloput putket on tulleet tiensä päähän

    • Näinkö helppoa se on

      Joo, ilmoittivat uudessa vakuutuskirjassa josta oli ehtokohta jätetty pois.
      Asiaa on selvitetty rahoitus-ja vakuutusneuvonnan kanssa. Vakuutusyhtiöllä on oikeus tehdä vähäisiä muutoksia vakuutusehtoihin ilmoitus menettelyllä, no mikä on vähäinen siitä voi olla monta eri mieltä. Muussa tapauksessa vakuutusyhtiön tulee sanoa vakuutus irti ennen uutta vakuutuskautta ja tarjota asiakkaalle uutta vakuutusta näillä uusituilla ehdoilla.
      No minun ratkaisu ei ole vielä selvä, on kaksi mahdollisuutta. Valitus Vakuutuslautakuntaan ja vakuutuksen ehdot säilyvät ehkä tulevan vakuutuskauden ennallaan ja If sanoo sitten vakuutuksen irti. Toinen mahdollisuus että äänestän "jaloillani" ja vaihdan vakuutusyhtiötä heti.

    • rma06

      Ei ihan niin helppoa.

      Vakuutussopimuslain mukaan jatkuvan vahinkovakuutuksen vakuutusehdoissa voidaan määrätä, että vakuutusyhtiöllä on oikeus muuttaa vakuutusehdoissa yksilöidyllä perusteella vakuutusmaksua ja muita sopimusehtoja. Vakuutusyhtiöllä on lisäksi oikeus tehdä vakuutusehtoihin vähäisiä muutoksia, joilla ei ole vaikutusta vakuutussopimuksen keskeiseen sisältöön.

      Sinun tapauksessasi ehtoja on todennäköisesti muutettu tuolla "vähäinen muutos" -perusteella. Alapohjan putkivuotojen poistaminen korvauspiiristä ja ikävähennyksen käyttöönotto ovat kuitenkin sellaisia ehtomuutoksia, joita ei enää ehkä voisi pitää vähäisinä (riippuu siitä mikä ehtojen tarkka sisältö oli aiemmin).

      Jos vakuutusyhtiö tekee ehtoihin yksipuolisesti muutoksen, jota ei voida pitää vähäisenä, muutos on lainvastaisena mitätön eikä se käytännössä tule osaksi vakuutussopimusta. Vakuutuksenottajan ei periaatteessa tarvitse edes reklamoida vakuutusyhtiölle asiasta, vaan hän voi vuosienkin jälkeen vedota siihen, että kyseessä oli lainvastainen ehtomuutos.

      Siitä, millaisia ehtomuutoksia on pidetty vähäistä suurempina, löytyy tietoa Vakuutuslautakunnan ratkaisutietokannasta osoitteesta www.fine.fi

    • Näinkö helppoa se on

      Kiitos "rma06" asiallisesta vastauksestasi, Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE antoi aivan samansuuntaisen vastauksen, mutta heidän mielestään valitus vakuutuslautakuntaan on asiallista tehdä.
      Tänään taas If:stä soittivat ja selittivät asiaa, mutta eihän se selittämällä muutu miksikään.
      En ole koskaan hakenut mitään vakuutuskorvausta yhtiöltä, että siitä ei ole kysymys. Vakuutusmaksuja olen ensin Sampolle ja sitten If:lle noin 30v. maksanut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe