Matkustusidealogiaa

plörö

Tässä pari päivää sitten uutisissa pari reppumatkailijaa itki ja parkui kun valtio ei ollut valmis auttamaan reissullaan indonesiassa. sinänsä tapaushan oli valitettava, mutta mutta pitäishän se oma järki ja vastuu olla reissulla mukana.
tapaus laittoi kuitenki miettimään matkailun huonomman puolen kustannuksia. esimerkkiä todellisuudesta, työkaveri lähti parin viikon thaimaan lomalle, palattuaan heti töihin, kipeänä, jotain thai hyppyflunssaa ja ripulitautia, kunniakkaasti sairastutti siinä ohessa kolme kollegaa. halvan thaimaan reissun kustannuksiin täytyisi lisätä noin viitisentoista sairaslomapäivää, neljä hoitaja/lääkärikäyntiä, lääkkeet etc. oletan että tämäntyyppinen matkan jälkeen sairastelu on varsin yleistä. yhteiskunnallisesti tulee aika kalliiksi. nykyään mikä tahansa tauti voi olla 24h missäpäin maailmaa tahansa.
miten tähän on tultu? mitä pitäisi tehdä? miksi kaikkien veromaksajien pitää osallistua näiden maailmanmatkaajien ja reppureissareiden hankkimien trooppisten tautien hoitoon? vastaus on siinä että reissareiden olisi pakko hankkia pakollinen matkavakuutus. pakettimatkoihin pakollisena se on helppo lisätä, reppureissareiden osalta en tiedä.
oman lisänsä tälläseen massaturismin mielekkyydestä tuo tietenkin eettiset ja ekologiset arvot, yleisesti ottaen matkailu tuhoaa kohdepaikan luonnon ja ekologian, perinteisen kulttuurin ja alkuperän.
no niin, hyvää matkaa! seuraavan kerran kun olette lentokoneessa niin muistakaa että allanne on kone missä on kolme miljoona eri osaa ja jokaisen komponentin valmistuksessa on halvin tarjous voittanut...

4

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vastuullinen

      Niin, että kun on ollut hauskaa, silloin kun tartunta on saatu, niin julkinen terveydenhuolto ei saisi auttaa. Itse vastasit jo, miksi pitää auttaa: jotta kyseinen tauti ei enää leviä, eikä tuojakaan joutuisi olemaan sairauslomalla pitkään.

      Matkavakuutus on tietenkin jokaisen järkevän ihmisen hankinta.

      Ne, jotka odottavat, että UM tulee pelastamaan jokaiselta uhkarohkealta uimareissulta, voisivat kysyä ko. maan lähetystöstä ensin, kuuluuko tämä palvelu 'matkan hintaan'. Voi kysyä ihan keneltä vaan aikuiselta.

      • plörö

        niin, ehkäpä avainsana olisi se vastuullisuus, tällä hetkellä se ei toimi. jos maailma jatkaa tätä suuntaa, siis turismin, kulkutautien ja matkustuksen helppouden ja halpuuden tiellä niin en pitäisi ihmeenä sitä että jossain vaiheessa aletaan keskustella karanteenien tarpeellisuudesta.


    • reppureino1

      mitä väliä, jos mä reissaan, ei se muille kuulu. maksan mä veroja tänne.

      • matkustanut minäkin

        Älykäs reppu"nero" kommentoi...

        Ja vastaan: Ei totisesti kuulukaan, jää sinne tsunamiin, sukellusloukkuun tai ihan minne vain kärsimään vähintään loisista ja pahimmillaan kaappauksista.

        Kunhat et inise meiltä maltillisimmilta ihmisiltä yhtään senttiä. Riskit on tunnistettava ja omalla vastuulla mentävä "kokeilemaan rajojaan".

        Työhön liittyvät tehtävät ovat asia erikseen. Totta kai sairaanhoitaja Syyrian alueelta tuodaan pois valtion varoin. Mutta nämä elämysmatkailijat, jotka eivät mitään muuta halua kuin omaa kivaa, niin tehköön sen ihan omalla kustannuksellaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe