geenit ja synnytys?

bublish

Tietääkö kukaan vaikuttaako geenit synnytykseen? Siis jos minä ja mieheni ollaan synnytty pariviikkoa ennen LA, onko todennäköisempää että meisän vquvakin syntyis jo noin aikaisin :o

4

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei vaikuta

      Ei vaikuta. Synnytyksen kestoon on joidenkin tutkijoiden mielestä yhteys äidin vanhempien geeneillä. Eli siis jos sinun isäsi äidin synnytys tai äitisi synnytys tai äidinäitisi synnytys on ollut pitkä niin sinunkin synnytys saattaa olla pitkä, jos jollain näistä on ollut syöksysynnytys niin sinullakin voi olla. Toisaalta, voit synnyttää syöksyen vaikka kukaan ei olisi sinun suvustasi synnyttänyt syöksyen.. Eli uskon että nämäkin tutkimukset tuon asian suhteen ovat aivan yhtä tyhjän kanssa.

      Raskauden kesto ei kuitenkaan ole mitenkään geeneistä kiinni. Sinulla ja miehesi jokainen lapsi syntyy todennäköisesti aivan eri aikaan. Joku heistä saattaa syntyä juuri kaksi viikkoa aikasemmin, joku keskosena, joku kaksi viikkoa la:n jälkeen ja joku saatetaan joutua käynnistämään. Jokainen raskaus on erilainen ja myöskin jokainen synnytys..

    • Random.

      En usko minäkään, että sillä on vaikutusta.

      Esimerkiksi molemmat meistä, minä ja mieheni ollaan synnytty rv 34-35. Mutta tuon meidän esikoisen synnytystä alettiin käynnistettää rv 38 5 suht epäkypsästä tilanteesta, joten tuskin olis ennen LA:ta alkanut syntyä itsekseen. Saa nähdä miten tämä toinen synnytys menee.

    • miten lie, tiedä en

      En tiedä vaikuttavatko. Luulisin että ei, vaan se on yksilökohtaista ja pikemminkin vain jokaisella naisella on ns. oma "kantoaikansa" eli raskaudet tuppaavat kestämään joko lyhyen tai pitkän aikaa.

      Omalla kohdallani tosin on niin, että äitini synnytti minut niin paljon lasketun ajan yli, että seuraavana päivänä olisi ollut jo edessä käynnistys. Muita lapsia hänellä ei olekaan, joten vertailukohta eri raskauksiin häneltä puuttuu.

      Itse synnytin ensimmäisen lapseni myös reilusti (10 vrk) lasketun ajan yli. Synnytys siis rv 41 3. Yliaikaiskontrolli olisi ollut edessä siitä kahden päivän kuluttua.

      Nyt odotellaan syntyväksi toista lastamme ja menossa on rv 40 4. Ei tämäkään näy pitävän mitään kiirettä saapua ulkomaailmaan, joskin omasta olostani arvelen että ihan niin pitkälle ei tällä kertaa tarvitse odotella kuin esikoisen kohdalla. Vaikka mistäpä sen varmaksi tietää.

      Minulla samoin kuin aikoinaan äidilläni on nähtävästi ainakin taipumusta pitkään raskausaikaan.

    • jhlghlj

      Äitini ensimmäinenlapsi syntyi 3vikkkoa etuajassa, toinenlapsi syntyi 2vk jälkeen LA:n sektiolla ja kolmas tuli ajallaan.
      Oma esikoinen tuli 2vk lasketunajan jälkeen käynnistettynä (tuskin olis muute tullu viel sillonkaa) ja toinen tuli ajallaan.
      Miehen äiti on synnyttänyt kaikki lapset (6) keskosina ja miehen sisar sai lapsensa (2)viikon sisällä lasketusta ajasta.

      Jokainen raskaus on erilainen ja voi olla erimittainen samallakin naisella. Geeneillä ei tässä ole paljoa merkitystä, lähinnä tuurista kii et minkälainen kantoaika itselle sattuu :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe