Opiskelu Lontoossa

Ulkomaille

Eli olisin lähdössä parin vuoden päästä Lontooseen opiskelemaan ja aikoisin jäädä sinne asumaan kun opiskelut sitten loppuvat. Maksaako Kela minulle opiskelujen aikana opintotukea?

3

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kcsmfkldslfs

      Kyllä maksaa. Opintotuen maksamiselle on ehtona Suomen sosiaaliturvassa oleminen ja voit hakea sosiaaliturvaan kuulumista erillisellä lomakkeella tai netissä kun aloitat opiskelun. Et tietenkään kirjoita Kelan lomakkeeseen, että aiot jäädä maahan asumaan opintojen jälkeen tai muitakaan jatkosuunnitelmiasi.

    • opiskelijaeukko

      Mielestäni silloin kannattaa laittaa että olet väliaikaisesti maasta poissa eli tutkinnon ajan joka on sen 3 vuotta. Missään nimessä ei kannata opiskelun ajaksi tehdä pysyvää muuttoa tai edes ilmoittaa aikomuksistasi jäädä tänne... saattaa jäädä tuet saamatta.

      Huomaa myös että Lontoossa opiskelu maksaa sen yli 10 000e vuosi ja sitten asumiskustannukset päälle. Skoteissa on ilmaista opiskelu (toistaiseksi ainakin) ja pienemmät elämiskulut.

    • ErNuTa

      Lähtökohdaksi kannattaa kuitenkin ottaa mitä ammattia itselleen tavoittelee. Jos se on sellainen, että ulkomainen opiskelu tuo siihen lisäarvoa, niin sitten vain selvittely käyntiin. Sellainen ammatti tuskin on esimerkiksi näyttelijä, jollaista lukemattomat hupakot täälläkin tavoittelevat.

      Opiskelupaikkakunta on vasta yksi loppupään kysymyksistä. Ammattikysymyksien pitää olla selvillä ennen sitä. Opiskelumaa ensinnäkin pitää harkita kriittisesti. Suosittelen saksaa puhuvia maita (Saksa, Itävalta, Sveitsi). Hoida siis kieliopinnot kun vielä ennätät. Tosi vahvat perustelut pitää olla, jos yrittäisit päästä Euroopan ulkopuolelle. Silloin kyseeseen tulevat vain tositerävät, HYVIN pitkäjänteiset nuoret.

      Jos menisit Britanniaan, niin minkä ihmeen väläyksen vuoksi tavoittelisit ylikallista ja -ahdasta Lontoota, jonne tuppaa 13800 haaveilijaa sataa kunnollista kohti.
      Niille sadalle avautuu ehkä Imperial College, mutta muut aiheuttavat vain riesaa. Sama pätee Oxfordiin ja Cambridgeen.

      Oma opiskeluni suomalaisen insinööritutkinnon (eli B.Sc.-vastaava) 5 vuoden insinööritehtävissä olon jälkeen jo 35 vuotta sitten oli ensin Cranfield U. Bedfordin liepeillä 70 km Lontoosta. Siellä ei ollut eikä ole Lontoon riesoja, mutta Lontooseen pääsi tunnissa. Kämpän sai kampukselta. Opiskelin siellä B.Sc. Honoursin ja viitenä välivuotena unohtunut teoriakin palautui.

      Vaihdoin kuitenkin M.Sc.-opintoja varten U. of Walesin U. College of Swanseaan, jossa sen alan opinnot, jotka minua kiinnostivat olivat silloin maailman huippua. Tämän olin selvittänyt alan tutkimusjulkaisujen avulla.
      Viihdyin siellä hyvin, mutta se oli rankkaa työtä, eikä ylimääräistä rahaakaan ollut juuri enempään kuin puolen pintin tuoppiin iltasella pubissa.
      Aivan tyytyväinen olen sieltä saamaani nosteesta työelämään ja muuhunkin. Harmittaa vaan kun en hankkinut sitä neliskanttilakkia, kun olin jo takaisin töissä Suomessa loppujuhlien aikaan.

      Siis, jos olet ahkeria ja pitkäjänteinen ja talouspuoleenkin löytyy ratkaisu, pyri kesäharjoitteluun ulkomaille ja toteuta ainakin osa opinnoistasi ulkomailla.
      En oikein arvosta sellaista ulkomaan opiskelua, jonka joku muu järjestää (siis ulkomaalaisopiskelijoille räätälöityjä juttuja). Kyllä itse pitää olla ruorissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe