Vieläkö liikkuva kuva kaikissa muodoissaan on syntiä.

5+13

Näin saarnattiin ry:llä aikoinaan.

Ei ole ilmeisesti julkisesti kumottu sitä vielä ?

Oppi on muuttumatoin

21

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • black jack

      Autossa istuissa maisemat näyttää aivan kuin liikkuvan, siksikö ikkunoiden tummennukset vl:ien autoissa ettei tule synnillisiä ajatuksia.

      • Liikkuvan synti

        On se harmiliillista, että srk taivaaseen pääsemiseksi pitää laittaa silimät kiinni autossa ja juanssa.

        Ja kuski tekee srk-opin mukaan siis syntiä kun ajaa silimät auki.


    • 16+4

      Psst! Kerron erään salaisuuden:

      Ei liikkuva kuva ole syntiä, vaan saastainen mielikuvitus! Ihminen tekee syntiä hekumoidessaan saastaisilla tai synnillisillä asioilla - ei kuva tee syntiä. Ei liikkuva eikä liikkumaton.

      Omaa sisäistä pahuuttaan ei tarvitse kohdata, kun ulkoistaa synnin esineisiin ulkopuolella. Näin voi uskotella olevansa kalliisti uskomassa, vaikka oman tilan tunteminen ja uusi syntyminen ovat jääneet toteutumatta.

      "Minä kiitän Sinua, Jumala, että en ole kuin muut ihmiset! En käytä alkoholia -Jumalan kiitos, en käytä korvakorua - Jumalan kiitos. Minulla on oikea oppi- Jumalan kiitos! Jne

    • Vasemmalta eteen

      Kyllä voimme olla varmoja siitä, että tämä liikkuvankuvansyntikin on saanut uudet selitykset. Aika ajaa pikkuhiljaa tekosynnin jos toisenkin ohi. Tilalle tulevat uudet perustelut:
      -itseasiassa jokaisen oma asia.
      -eivät ne koskaan ole olleet mitään syntejä, vaan ohjeita
      -ei ketään ole tuomittu niiden perusteella
      -telkkari ei ole syntiä, vaan turha

      Tosiasiassa ne ovat olleet ihan samassa muuttumattomassa opissa aiemmin sielun elämän ja kuoleman kysymyksiä. Aika epäreilua tuomittuja kohtaan, eikö?

      • 12+15

        Liikkuvan kuvan synti, korvakorun synti, sunnuntaisaunomisen synti, jne.

        Miksi synti esineellistetään näin?

        Miksi ei puhuta, että on syntiä ruokkia haureellisia taipumuksia katselemalla elokuvia tms., joiden "myyvyys" perustuu siihen, että niissä esitetään syntiä. Niissä jopa opetetaan synnintekotapoja. Eivät ne elokuvat ole syntiä itsessään. Vaan ihmiset, jotka katselevat niitä, jotka tekevät niitä ja jotka myyvät niitä ja näin johdattavat lähimmäisiään kadotuksen tielle.

        Korvakorukaan ei ole synti, mutta se haureellinen ajatus siitä, että haluan näyttää viekoittelevalta, haluan vangita huomion, haluan korostaa omaa egoani, jne..

        Sunnuntaisaunominenkaan ei ole sinänsä synti. Jumala sanoo vain: "Muista pyhittää lepopäiväsi". Jumala tiesi, että ihminen saattaa takertua ajalliseen mammonaan, niin ettei hän muista tärkeintä asiaa - sieluaan. Lepopäivän pyhittäminen ei kuitenkaan estä ihmistä auttamasta lähimmäistään hädässä tai välttämättömässä tarpeessa.

        Te olette eksyksissä, kun ette lue edes Raamattua.


    • iopb2974

      Olen yli puolivuosisataa käynyt seuroissa eikä koskaan ole puhuttu liikkuvasta kuvasta syntinä.Tuo on ei uskovaisten höpö puheita että saatas mollattua uskovaisia. tuohan on ihan naurettava juttu.

      • gyujnyu

        Sinulla on valikoiva kuulo.


    • ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ

      Sunnuntaisaunominen,kyllä on naurettava mielipide.Meillä on saunottu arjet ja pyhät eikä kukaan ole edes puhunut siitä.Tuo on taas niitä juttuja...........

      • 10+13

        Tuo sunnuntaisaunominen on tältä palstalta poimittu. Se on aivan huippu tässä syntien "esineellistämisessä". Jumalan tarkoitus on jäänyt aivan syrjään.

        Oletko yhtä mieltä muuten tuosta kommentista? Paitsi, että sunnuntaisaunomista ei pidetä syntinä.

        Onko Esson, (nyk. ABC), baarissa istuminen vielä synti?


      • Ptheitos
        10+13 kirjoitti:

        Tuo sunnuntaisaunominen on tältä palstalta poimittu. Se on aivan huippu tässä syntien "esineellistämisessä". Jumalan tarkoitus on jäänyt aivan syrjään.

        Oletko yhtä mieltä muuten tuosta kommentista? Paitsi, että sunnuntaisaunomista ei pidetä syntinä.

        Onko Esson, (nyk. ABC), baarissa istuminen vielä synti?

        Kyllä oli sunnuntaisaunominen pahasta. Samoin sunnuntaina lenkkitossuissa kulkeminen. Hirvipeijaiset, sunnutaimetsästäminen, sunnuntaisiivoaminen, jne. Kyllä oli hirviä into keksiä rajoituksia kulkijan tielle.


    • uskovainen

      Ylivieskalainen kirjoitti toisaalla näin: "Vl-seurakunnan päätös vuodelta 1978 on, että jokainen, joka hankkii kotiinsa television, on uskonsa kieltänyt, eikä häntä tarvitse puhutella Kristuksen kirkkolain mukaisesti. Television hankkineen on tehtävä parannus maailmasta, jos hän haluaa taivaaseen päästä. Tuolloin korostettiin, että ongelma ei ole koje eikä laite, vaan sisältö. Seurakunnan päätöksen mukaan me olemme kaikki pois poikenneita, eriseuraan menneitä ja maailman reissulla, siis uskon kieltäneitä. Onko asia tulkittava näin?"

      Minunkin mielestä seurakunnan päätökselle pitää edelleen olla kuuliainen. Seurakuntahan on erehtymätnön, eikä voi tehdä väärää päätöstä. Ne jotka eivät ole kuuliaisia, ovat menneet eriseuraan.

    • Saari selätti lääkär

      H.Saari, henkiopin isä, pienviljelijä, selätti kaikki
      lääkärit puheillaan, liikkuvia kuvia ei saa käyttää
      lääketieteessä oppivälineenä.
      Lääkärit vavisten kävivät vuorollaan seurakunnan edessä tekemässä parannusta kuvien pahuudesta.
      Elettiin aikakautta 1970 lukua.

      Hoitokokousvuodet alkoivat, vanhuksia alettiin heitellä
      seuroissa saa.anan haltuun.
      Pakotetut seuroissakäynnit tulivat pelon omaisiksi, kuka on seuraava.
      Kyttäys toisia vl kohtaan alkoi, mieluisia käräyttäminen
      tuli käyttöön, joka jatkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu......

    • no haloo

      Hei gubbe herätys! me eletään nykyaikaa. LOL noille sinun jutuilles. Jos tuo seurakunnan päätös olisi edelleen voimassa, niin SRK kyllä päivittäisi sen. Tuomas Hänninenkin katsoo urheilua tv:sta, ja SRK:n konttorilla on tautlutv:t joka huoneessa. Eikä sitä paitsi Tuomas voi olla väärässä, jos kuka niin hän tietää mitkä säännöt ovat voimassa ja mitkä eivät. Ja olavilla kyllä on valta muuttaa seurakunnan päätöksiä vaikka joka päivä edelleen. Olavi pystyi yksin kieltämään syntien päästön Päivämiehen kirjoituksista. Lopettakaa jo se hoitokokousjauhaminen ja tulkaa tähän päivään, ja totelkaa SRK:ta. kun ollaaan kuuliaisia huoneen hallitukselle niin taivaaseenkin päästään sitten aikanaan.

    • Olavi velj

      Ei ole liikkuvan kuvan syntiä kumottu siionissa.

      Kun se on kerran saarnattu synniksi niin se on syntiä: Ei srk-henki voi erehtyä.

    • 17-18

      Olen kuullut puhuttavan televisiokristityistä. Mitä se tarkoittaa.

    • nv3695

      Tuo on epäuskoisten omaa hörinää.

    • Terveellä pohjalla?!

      1. Liikkeen johtaja tai johtajat ovat aina oikeassa ja kaiken arvostelun yläpuolella. Johtaja on pidettävä tyytyväisenä ja hänen käskyjään on toteltava.

      2. Liikkeen opit ovat täydellisiä ja virheettömiä, niitä ei saa arvostella eikä tulkita. Toisenlaiset opit ja ajatukset ovat rappeutuneita ja pahoja. Oma yhteisö edustaa puhtautta, ulkomaailma pahuutta.

      3. Ota tai jätä -mentaliteetti: jos haluaa kehittyä henkisesti, on hyväksyttävä kaikki, mitä liike tarjoaa.

      4. Syyllistäminen ja ajattelun kontrollointi: kriittiset ajatukset ovat syntiä ja osoittavat jäsenen olevan hengellisesti kehittymätön. Sama pätee seksuaalisuuteen, tunne-elämään ja yksilöllisiin toiveisiin, mikäli ne poikkeavat ryhmän normeista. Puhdas oppilas ei ajattele omaa etuaan, vain ryhmän tai yhteisön etua.

      5. Ulkomaailmasta eristäminen: entinen elämä ja ystävyyssuhteet ovat arvottomia. Jos sukulaiset tai vanhat kaverit arvostelevat yhteisöä tai sen oppeja, on parempi välttää heidän seuraansa. Jäsen painostetaan muuttamaan yhteisöön.

      6. Osallistuminen ryhmän toimintoihin on pakollista. Jäsen joutuu alistumaan jatkuviin opin sisäistämiseen tähtääviin keskusteluihin ja luentotilaisuuksiin.

      7. Käännytystyö on velvollisuus.

      8. Omaisuus on luovutettava tai testamentattava liikkeelle. Sen toimintaa on tuettava esimerkiksi kymmenyksin, vaikka ei olisi muita tuloja kuin opintoraha, työttömyyskorvaus tai kansaneläke.

      9. Liikkeen hyväksi on tehtävä jatkuvasti työtä ilman palkkaa ja lomapäiviä. Varoja hankitaan laittomasti tai eettisesti arveluttavin keinoin. Kalliita kursseja varten on otettava velkaa.

      10. Pelottelu: liikkeen hylännyt luopio kohtaa vastoinkäymisiä ja onnettomuuksia, kuoleman jälkeen hän joutuu helvettiin tai jälleensyntyy eläimeksi. Vain liikkeen sisällä voi pelastua.

    • ölövinä

      Höh! Onko tuollaista televisiopäätöstä muka joskus tehty, kun mitä ylivieskalainen kirjoittaa?

      • Vox silentii

        Kyllä se on tehty. Muistaakseni siitä annettiin ihan virallinen julkilausuma. Sitä ei kaiketi ole virallisesti peruttu, mutta käytännössä kyllä. Ilmeisesti vanha päätös halutaan haudata hiljaisuudessa.


      • Taitaapi olla tehty

        http://freepathways.wordpress.com/2010/02/07/televisio-ja-konsertit/

        "”Jumalan Sanan perusteella uskon ja hyvän omantunnon säilyttämiseksi televisio ohjelmineen ei sovi kristittyyn kotiin, josta syystä kristitty ei voi myöskään ammatissaan edistää tällaisten välineitten liiketoimia. – – Paikallisten rauhanyhdistysten johtokunnat etsikööt sopivat henkilöt hoitamaan jäseniään tässäkin asiassa.” (SRK:n vuosikokous Ylivieskassa 10.7.1963."


      • ja vielä useasti

        http://freepathways.wordpress.com/2011/12/23/voittosen-yllatyslausunto/

        Televisiokysymyksessä tottelemattomia tulee paikallisten yhdistysten tai SRK:n kerran tai kahdesti joko yksityisesti tai yleisessä kokouksessa puhutella. Elleivät nöyrry parannukseen, pidetään heitä pakanoina ja publikaaneina eikä heitä oteta rauhanayhdistysten jäseniksi. Tottelemattomia ei myöskään tervehditä Jumalan lasten tervehdyksellä. (SRK:n vuosikokouspöytäkirja 1971.)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe