Venäjä ei hyökkää suomeen varottaen vaan yllättäen.

Uusi tilanne

Ei halua sotia armeijaa vastaan vaan selvästi panostanut suomen rajan taakse nopean iskukyvyn joukkoja ja ohjusyksiköitä maan nopeaa lamauttamista varten.

Suunnitelmissa varmasti saada meri rajaksi ja hyökkäys suomeen toimisi sotilasuudistusten koekenttänä.
Ei kannata nukkua hyväuskoisen unta ymmärtämättä naapurin ajattelun muututtua
1800 luvulle.Kansalliskiihkoa nostatetaan koko venäjällä voimakkaan propagandan avulla.

23

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Höpöhöpö,.

      Rajan taakse ei ole tullut mitään uusia joukkoja kymmeniin vuosiin.

      • korvahunturi

        On sinne tullut. Ottaisit asioista selvää ennen kuin tänne kirjoittelet.


    • Historian lehdet

      Kesä 1939 oli Suomessa kuuma. Kukaan ei osnnut kuvitellakaan, että Neuvostoliitto hyökkäisi.

    • Aisantuntija

      "Suunnitelmissa varmasti saada meri rajaksi ja hyökkäys suomeen toimisi sotilasuudistusten koekenttänä."

      Merirajoilla ei ole nykymaailmassa sellaista itseisarvoa kuin oli vielä 1800-luvulla.

      Asiantuntemuksesi taso kyllä kärsi jo siinä, ettet osannut kirjoittaa Suomea isolla alkukirjaimella.

    • äikän ope oli mukava

      nykyään kun netissä kirjoitellaan niin moni kirjoittaa pienellä sellaisetkiin sanat joka kuuluis kirjoittaa isolla alkukirjaimella, itsekin teen niin koska en hallitse enää kymmensormijärjestelmää niin on nopeampi kirjoittaa kaikki pienellä ja osaksi syynä myös laiskuus. Myös..oho nyt tulin iso alkukirjain..nykyään yleistynyt tapa kirjoittaa yhteen esim 20m tai 10km tai 40v. mulle ihan sama kunhhan viestin sanoma tulee ymmärretyksi ja siihen ei vaikuta onko suomi-sana kirjoitettu isolla vai pienellä.

      Meriraja??? ei aloitusviestin kirjoittaja tarkoittanut MERIRAJAA kirjaimellisesti vaan ihan muuta, lue viesti uusiksi ja ajattele mitä sen sanoma on.

    • Para bellum

      Kenraali Puhe loinen saisi jo herätä unestaan. Reservit kehiin ja treenaamaan!

    • Näin se vain on

      Ahaa, Venäjä hyökkää yllättäen, ilman että sitä ennen on maittemme välillä ollut viikkojen, kuukausien nokkapokka? Tuosta vain, ilman mitään näkyvää syytä, vaikka ensi yönä?

      Siinähän tulevat, millä huoltavat joukkonsa esim. Helsingissä, aika haastavaa.

      • Ruokahuoltoo

        Mäkkäriltä saa safkaa.


    • herätkää vaviskaaa

      ylättäen yllättäen net tulee. rajaasemat saa olla rauhas. net tulee yöl ja lentäen.

    • mitä teen minne meen

      Sitähän ei koskaan tavis tiedä milloin nokkapokka on sen verran kiukkuista että se tuo rajaan tälle puolen muutaman venäläissotilaan. Ei sitä tiedä mistä leikistä ne suuttuu.

      Siksi olisi järkevää lopettaa tyhjänpäiväinen natosta höpöttäminen ja alkaa kehittämään maakuntiin ja kaupungeihin joukkoja jotka hetkessä varustettu, ikään kuin on vapaapalokunta olemassa, homma perustuisi vapaa-ehtoisuuteen ja nimenomaan reseviläisiin, hälytyksen tullen tämä vapaa-ehtoisjoukko siirtyisi omilla autoillaan tms kokoontumispaikoille tai suoraan suojattaviin kohteisiin, varusmiehet jotka suorittaa sillä hetkellä varusmiespalvelustaan olisi se liikkuva joukko joka menee sinne minne on tarpeen esim estämään vihollisen etenemisen syvemmälle maahamme ja suojattaviin kohteisiin.

      Jotenkin minulla on sellainen tunne että jos tulisi tällainen kriisi tilanne niin korkeimmilla palleilla olevat eivät olisi heti ajan tasalla, heillä on kyllä narut käsissään mutta niitä liikaa ja eivät tietäisi aivan välittömästi mistä narusta vetäistä.

      Jokaista suomen kansalaista jolla olisi edellytys ja velvollisuus puolustaa maatamme tulisi tietää mihin hänet sijoitettaisiin kriisin tullen, nyt ollaan kuin säkki päässä odottaen mistä suunnasta tulee kopsaus päähän. Tämä tieto antaisi mahdolisuuden henkilölle miettiä järjestelyt jos lähtö tulisi pikaisesti.

      Olisi niin paljon tehtävää ja vaikka vapaa-ehtoisesti puolustuksen hyväksi mutta sitä mahdollisuutta ei oikein ole, reserviläistoiminta joillakin paikkakunnilla aivan jäässä, ainoastaan pakolliset kokoukset käydään ja ehkä muutaman kerran vuodessa parissa ampumaradalla jos sitäkään.

    • Res ups viesti

      Hyvää pohdiskelua vaikka olen eri mieltä Natosta -se tarvitaan selkärangaksi vähintäänkin huollon ja materiaalin turvaamiseksi.

      Kuten kaikki organisaation tänään niin suuri on kaunista vaikka puolustuksessa se pitäisi olla soluajatteluun perustuva, nopeita sähäköitä yksiköitä joissa on potkua ja intoa. Tällaiset ampiaispesät x 20000 ympäri maata tekee maahantulon epämieluisaksi ja yllätysiskut merkittämättömiksi - aina on porukka jo liikkeella vaikka Helsinki laamaantuisi. Hallintoajattelu on myrkkyä ja sammaloittaa liikkeen- tämä on selvä vaara. Upseeritkin kalkkeutuvat noissa esikunnissa konttoripöydön takana- liikaa byrokratiaa ja liian vähän tekemistä painottuen aktiivisuuteen oikeasti.

    • mitä teen minne meen

      No joo..mutta natoon ei pidä liikaa tukeutua, ehkä ikäänkuin taustavoimiksi silloin kun on otettava aikalisä, tarkoitin tuolla natosta tyhjänpäiväisellä jauhamisella sitä että pääasialliseksi puheenaiheeksi nimenomaan se kuinka olisi järkevin ja tehokkain puolustaa maata omilla resursseilla, toki sellainen järjestelmä on olemassa mutta on aina hyvä kehittää varajärjestelmä.

      Juuri sellainen että jokainen joka pystyy maata puolustamaan jiten kuten, kartoitetaan ja hänelle määrätään suurinpiirtein paikka mihin joutuisi, tilanne tietysti ratkaisee mutta tehtävä kuitenkin selville, itse esim olen reservin kersantti jonkin tällä hetkellä c-papereilla ja ikää jo hieman yli 50 mutta silti milestäni olisi hyvä kartoittaa kaikki reserviläiset ja miettiä tehtävä jo etukäteen.

      Vaikkakin olen c-papereilla niin pystyn aivan varmasti täyttämään paikkani kun tiukka paikka tulee mutta mitään kontaktia ei ole puolustusvoimista päin ollut. Todennäköiusesti ei sitten tarvita, niin ei pitäisi koskaan ajatella sillä Suomi on väkiluvultaan pieni ja jokainen tarvittaisiin puolustamaan tätä maata sillä näitä jotka eivät maanpuolkustuksesta piittaa alkaa olla jo vähän liikaakin ja motivaatio siviilipalvelukseen ja sitä kautta tiettyihin tehtäviin sodan aikana ei ehkä kaikkein innokkainta.

    • Alioppilax

      Ei Venäjä mahdollisessa krisitilanteessa lähetä Suomeen sotilaita. Suomeen lähetetään ydinohjuksia, se on paljon siistimpää toimintaa ja säästää Venäläisten aikaa ja miehiä turhalta tussaroinnilta Suomessa.
      Pari Satan-monikärkiydinohjusta vie suomalaisilta tarpeenvaatiessa suuremmat tussarointihimot -takuulla.
      Kannattaa Suomessa liikekannallepanon ja maanpuolustuksen sijaan miettiä, kuinka ydinlaskeuma siivotaan rauniokaupunkien teiltä ja turuilta kriisitilanteen jälkeen, ja minne kuoppaatte ne sadattuhannet hiiltyneet ruumiit..
      Helvetti alkaa Suomessa Satanan vierailun jälkeen.

    • mitä teen minne meen

      Ja minkähän takia tänne ydinohjuksia lähetettäisiin?? Ydinlaskeuma Suomeen on aika lähellä itse ydinohjusten ampujaa joten sama kuin sahaa oksaa jolla itse istuu.

      Ampuiko venäjä ukrainaan ydinkärkiohjuksia?? Miksiköhän ei ampunut, olisihan se helpompi ollut täräyttää vaikkapa viisi ydinohjusta eikä lähettää kymmeniätuhansia sotilaita. Jospa nuo venäläiset on viisaampia kuin Alioppilax strategioineen.

      • alioppilax

        Minkähän takia ydinaseita on valmistettu? Näyttelyesineiksi? Kyllä niitä ihan oikeasti ja epäröimättä käytetään, kun sotilasjohto ja Presidentti niin päättävät. Itseasiassa niiden käyttökynnys voi olla yllättävänkin alhainen. Mikäli Venäjä kokee tulevansa suoran hyökkäyksen kohteeksi, Venäjän sotaopin mukaisesti ennaltaehkäisevä isku ydinasein on mahdollista, jopa todennäköistä.
        Pietari on tarpeeksi kaukana Suomen laskeuma-alueelta, ja tarvittaessa väkeä voidaan siirtää siirtää sekä Kannaksen että Pietarin alueelta kauemmaksi lyhytaikaisesti, mikäli laskeuma Suomen alueelta uhkaisi Venäläisasutusta.
        Ukrainaa vastaan voidaan käyttää ydinaseita, mikäli NATO/USA on kyllin tyhmä sekaantumaan sotilaallisesti Ukrainan tapahtumiin ja Venäjän hallinto päätyy kyseiseen ratkaisuun.
        Venäjällä on kiistatta turvallisuuspuskuri länsirajallaan, johon kuuluvat Ukraina, Valko-Venäjä, Baltian maat ja Suomi. NATO ei tule tuomaan hyökkäysjoukkoja näihin puskurivyöhykkeellä oleviin maihin.
        Venäjä on valmis tarvittaessa "puhdistamaan" nämä alueet ydinasein. Tästä asiasta ei ole mitään epäselvyyttä.


    • apukoululainen

      No herää jo, ei ensimmöiseksi ydinaseisiin turvauduta, ydinaseet pitää yllä kauhuntasapainoa, se on ikäänkuin vangiksi joutuneen teko että räjäytetään vangitsija ja samalla itsensä käsikranaatilla.

      Kyllä ne ydinaseet on hieman näyttely-esineitä, näytetään kilpailevalle asevallalle että meillä on tällainen että älä meille ala.

      Herää jo tuosta ydinunestasi.

      • Alioppilax

        Et taida olla oikein selvillä tosiasioista?


      • Kerroppa.?
        Alioppilax kirjoitti:

        Et taida olla oikein selvillä tosiasioista?

        Montako kertaa ydinaseita on käytetty sotatilanteessa 40 luvun jälkeen?
        Ja montako kertaa nimenomaan Venäjä on koskaan käyttänyt ydinaseita sotatilanteessa?


      • Alioppilax
        Kerroppa.? kirjoitti:

        Montako kertaa ydinaseita on käytetty sotatilanteessa 40 luvun jälkeen?
        Ja montako kertaa nimenomaan Venäjä on koskaan käyttänyt ydinaseita sotatilanteessa?

        Aikaisemmin ei ole oltukaan tällaisessa tilanteessa, jossa Venäjän puskurivyöhykkeelle on työntymässä vihamielinen koalitio. Vai aivan ystävällisin mielinkö NATO halajaa Venäjän naapurustoon? Lännelle sopii hyvin, että se työntää omaa puskurivyöhykettä mahdollisimman lähelle Venäjää. Tätä hivuttautumista sanotaan ko.maiden "suojelemiseksi", ja "suojeluraha" siis valtioiden maksama NATO:n jäsenmaksu kerätään NATO:n/USA:n massiin. Ihan perinteistä mafiagangsteri-toimintaa valtiollisella tasolla! Asiaan kuuluvat maksetut poliitikot/media jotka patistavat tyhjäpäisiä ihmisiä puoltamaan NATO-allianssia.
        Kaiken takana on Venäjän ahdistaminen sotilaallisesti ja taloudellisesti nurkkaan. Venäjän vaikutusvallan kaventaminen maailmalla, sotkeutuminen maan politiikkaan ja päästä käsiksi maan valtaviin luonnonrikkauksiin pilkkahinnalla. Tässä lännen aikeet lyhykäisyydessään.


    • apukoululainen

      No jos yhtään on ihmisillä järkeä niinkuin olettaa saattaa niin ei nyt epäröimättä käytetä se on varmaa, tuo "epäröimättä" niinkuin itse viesteissäsi annoit ymmärtää..eihän venäjä ole käyttänyt muissakaan kahinoissa ydinaseita eikä muukaan valtio esim usa joka sentään ollut vielä enemmän sotakentillä osallisena kuin venäjä.

      Kyllä ensin taistellaan hävittäjiä ja muita ohjuksia käyttäen ja pitää olla todella tiukka paikka ennekuin joku alkaa käyttämään ydinaseita, suorastaan epätoivoinen tilanne, se on minun mielipiteeni.

      Esim nyt Ukraina, asettivat määräajan missä pitäisi hallintorakennuksien olla miehittäjistä tyhjät ja uhkaukset olivat kovat ja miten kävi, määrä-aika meni umpeen ja mitään sotilaallista voimannäyttöä ei tapahtunut se kielii siitä että harkintaa käytetään joka tasolla olipa sitten kyse ydinaseista tai ihan vaan maajoukkojen käytöstä.

    • ressu1

      ydin aseiden käyttö suurvaltojen välillä takaa molemmin puolisen varmistetun tuhon

    • kix

      Jos Suomeen syttys sota ja pitäs lähtee rintamalle ni saiskohan sinne mennä omalla autolla ja ottaa vielä kelkan tai mönkijän kärryssä matkaan poteron viereen odottamaan sitä että patit loppuu ku miljoona miestä rynnii päälle? Siitä vois sitte helposti ajella seuraavaan puolustuslinjaan tai vaikka maailman tappiin asti jos tarve vaatii.

    • jcebcv

      Ei hyökkää venäjä ilmoitaen että täältä tullaan ja ei mekään ilmoitetta että nyt tulee russalle lähtö, ajetaan Uralin taakse saakka ja vedetään raja mukana, roistot veivät karjalan ja nyt samat roistot vievät Ukrainan, laittoivat venäjänmieliset rähisemään ja valtaamaan rakennuksia itä-ukrainassa ja odottavat kuin korppikotkat että Ukraina tekee virheen ja siitä saa Venäjä syyn hyökätä ja jos tuo taktiikka ei toimi niin kyllä ne keksivät jotain muuta, ampuvat vaikka muutaman oman sotilaan ja väittävät että Ukrainan sotilaat ne ampui, sellainen on tämä itänaapurimme johon ei ole koskaan luottamista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe