Crossdressing ja muu tyttöily on portti trans-identiteettiin?

mikähän olen

Toimiiko mielestänne porttiteoria trans-identiteetin* muodostumisessa: ensiksi ihminen aloittaa hommaamalla naisten vaatteita ja pukeutumalla niihin. Häenelä on ehkä ollut halu ja taipumustakin siihen jo aiemmin, mahdollisesti jo nuoruudessa. Sitten hän huomaa, ettei se riitä, vaan tuntee että pitäisi olla enemmän, kokonaisvaltaisemmin nainen. Cis-miehen ruumis ja identiteetti ei innosta enää.

Vai onko kyse siitä, että jonkinlainen trans-identiteetti on "aina ollut" jossain piilevänä, ja se nousee esiin kokeilujen, kehityksen ja vapautumisen kautta?

* Käytän termiä trans-identiteetti. Se ei varmaan ole oikeaoppinen, mutta se on nyt lähin, minkä keksin tähän.

75

6271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hjhlkhk

      Ilmeisesti joillakin on tuollainen "etenevä" transidentiteetti, käydään läpi esittämäsi portaat päätyäkseen lopulta naiseksi. Vanhemmilla transsukupuolisilla tuo on ollut tavallaan pakollinen kuvio kun nuoruudessa ei ollut mahdollista saada transhoitoja. On "roikuttu" transvestisuudessa kunnes hoitomahdollisuudet tulivat mahdolliseksi ja sitten käyty prosessi loppuun saakka. Nuoremmat transsukupuoliset ovat voineet toteuttaa prosessin heti kokonaan kun ikää on kertynyt tarpeeksi.

      Todennäköisesti on olemassa tuollaisia tarkoittamiasi transsukupuolisia, mutta oletettavasti heilläkin on ollut se toinen sukupuoli aina olemassa, mutta itse on kielletty sen esiin tuleminen. Kun sitten aikaa myöten estoisuus on karissut, ollaan edetty korjausprosessissa eteenpäin.

      • *_*

        Bingo!!!! :)

        Tai yritetty helpottaa omaa oloa!


    • en tajuu
      • en tajuu

        Laitoin videolinkin liian hätäisesti. Dokkarin loppupuolella selvisi, ettei "Josie" ehkä olekaan transsukupuolinen tyttö. Keskustelussaan äitinsä kanssa hän yllättäen sanoikin olevansa "a boy in a girl's body"..... Hämmentävää. Koskeeko tämä vain "Josieta" vai onko yleistäkin, että "transsukupuolinen nainen" haluaa vain feminiinisellä tavalla nätin ulkokuoren, "long wavy hair" jne, kuten "Josie" kovin yksityiskohtaisesti kuvaili?

        Lapsen suusta kuulee totuuden??


    • transtyttö

      Omalla kohdallani transidentiteetti eteni asteittain.
      3 vuotta sitten koin olevani tiitti, 2 vuotta sitten transgender/androgyyni ja vuosi sitten helmikuussa hyväksyin olevani nainen ja kesällä hain lähetettä tutkimuksiin, jotka nyt on jo melkein loppusuoralla ja luultavasti syksymmällä saan hormonit.

      Hetkeäkään en ole katunut, että hakeuduin tutkimuksiin ja odotan innolla hoitoja vaikka tää mun naisidentiteetti on ollut vakiintunut vasta vuoden.
      Ja kun katson taakseppäin niin ymmärrän paremmin erilaisia tuntemuksia mitä minulla on ollut lapsena, esim. 11 vuotiaasta asti minulla on ollut kateuden tunnetta tyttöjä kohtaan sekä seksuaalisia fantasioita joissa olin nainen.

      • Samalla linjalla

        Tuo aika tyypillinen eteneminen transsukupuolisella joka on kieltänyt itseltään taustansa ja yrittää elää ympäristön vaatimusten mukaisesti syntymässään määritellyssä sukupuolessa.

        Oma kuvioni on eräänlainen sekoitus samaa ja tuolla alussa mainittua. Alkuun ei ollut mahdollista saada hoitoja ja tyydyin syntymässä saatuun "pakkosukupuoleen". Myöhemmin kun hoidot mahdollistui, kuviot olivat samanlaiset kuin sinulla. Nyt olen elänyt jo vuosia naisena ja elämä on saanut oikeat uomansa.


      • maaninen maahinen
        Samalla linjalla kirjoitti:

        Tuo aika tyypillinen eteneminen transsukupuolisella joka on kieltänyt itseltään taustansa ja yrittää elää ympäristön vaatimusten mukaisesti syntymässään määritellyssä sukupuolessa.

        Oma kuvioni on eräänlainen sekoitus samaa ja tuolla alussa mainittua. Alkuun ei ollut mahdollista saada hoitoja ja tyydyin syntymässä saatuun "pakkosukupuoleen". Myöhemmin kun hoidot mahdollistui, kuviot olivat samanlaiset kuin sinulla. Nyt olen elänyt jo vuosia naisena ja elämä on saanut oikeat uomansa.

        Miten nuo tuntemukset voivat tulla joillekin mieleen vasta 5-50 vuotiaana? Mistä ne tulevat jos niitä ei ole ollut jo aivan varhaisimmassa lapsuudessa? 4, 11 ja 20-vuotiaat ovat aivan eri kehitystasoilla ihmisinä, miten he voivat olla transsukupuolisuuden kehityksessään samalla tasolla?


      • Piilotetaan
        maaninen maahinen kirjoitti:

        Miten nuo tuntemukset voivat tulla joillekin mieleen vasta 5-50 vuotiaana? Mistä ne tulevat jos niitä ei ole ollut jo aivan varhaisimmassa lapsuudessa? 4, 11 ja 20-vuotiaat ovat aivan eri kehitystasoilla ihmisinä, miten he voivat olla transsukupuolisuuden kehityksessään samalla tasolla?

        Todennäköisesti niitä tuntemuksia on ollut lapsesta sakka mutta ne on työnnetty mielessä syrjään, usein sen perusteella mitä ympäristö määrittelee. Esimerkiksi pojan on sopimatonta pukea tytön mekkoa päälleen ja se osataan kertoa mm. vanhempien taholta. Siksi tuo kokemus voi painua pitkiksi ajoiksi näkymättömiin mutta tulee esille paljon myöhemmin kun ihminen alkaa saada tietoa transsukupuolisuudesta ja että se ei olekaan mikään väärä ajatusmuoto.


    • aloittaja tässä

      Minun oma kehityskulkuni on tuollainen, kuin kuvailin aloituksessa.

      Minulla on muistoja, kuinka joskus 4-5-vuotiaana innostuin päiväkodissa nukeista. Halusin myös pukeutua mummon luona hameeseen (opin kyllä pian, mikä on sopivaa ja mikä sopimatonta pojalle).

      Kaikenlaista tyttöilyä ja naiseksi pukeutumista on esiintynyt silloin tällöin varsinkin seksifantasioiden/masturboinnin yhteydessä koko aikuisiän, alkaen oikeastaan jo jostain 15-16-vuotiaasta.

      Olen saanut taipumukset pidettyä aina välillä "kurissa" pitkiäkin aikoja esimerkiksi yrittämällä olla "äijämäinen" ja tekemällä ns. miesten juttuja. Toisaalta olen oikeasti herkkä ja empaattinen luonne ja äijäily aiheuttaa väistämättä sisäistä ristiriitaa ja inhoa.

      Viime vuoden keväänä otin ensimäistä kertaa kuvia itsestäni naismoodissa, mutta en lopulta uskaltanut laittaa kuvia nettiin. Kuitenkin tuo itsensä ilmaiseminen tuntui todella vapauttavalta. Määrittelin tuolloin itseni crossdresseriksi, koska olin noin hienon englanninkielisen termin löytänyt.

      En kuitenkaan tunne itseäni crossdresseriksi tai tiitiksi, vaan tunnen olevani paljon enemmän. En halua vain pujahtaa osa-aikaisesti naisen rooliin. Miehenä oleminen sen sijaan tuntuu jonkinlaisen ulkoa annetun roolin suorittamiselta.

      Tällä hetkellä mietin lähes koko ajan, miten voisin viettää yhä enemmän aikaa naisena, jonka koen oikeaksi minäkseni. Yritän pukeutua tilaisuuden tullen vaatteisiini ja mietin nyt jopa, miten saisin treenattua kroppaa feminiinisempään muotoon (olen luontaisesti hoikka, mikä helpottaa asiaa), sekä fytoestrogeenisen ravinnon nauttimista yms.

    • MssXtina

      "Viime vuoden keväänä otin ensimäistä kertaa kuvia itsestäni naismoodissa, mutta en lopulta uskaltanut laittaa kuvia nettiin."

      Miksi olisit laittanut kuvat nettiin? Ei kai se mikään oletus ole, että jos ottaa itsestään kuvia, niin ne tulee ladata myös nettiin? :-D

      Mitä hyötyä näet olevan siinä, että saisit muokattua vartaloasi feminiinisempään suuntaan? Haluatko olla naisellisen näköinen mies vai siintääkö päämääränäsi sukupuolenkorjaus kokonaisvaltaisemmin ja naisena eläminen sosiaalisesti?

      Saisitko sukupuoli-identiteetillesi tyydytystä sillä, että pukisit osittain naisten vaatteita arkiseen miehen vaatekertaasi, esim. miehen vaatteiden alle siten, etteivät muut näkisi niitä, vai tunnetko tarvetta myös muiden ihmisten silmissä olla ja elää naisena?

      Ymmärrän ajatuksesi porttiteoriasta. Tällä palstallakin monet ovat kertoneet, että muutos täysimittaiseen transsukupuolisuuteen on ollut portaittain etenevä. Joillain näin taas ei ole. On varmasti tuhansia(?) transvestiittejä, jotka elävät kuolemaansa saakka sukupuolista kaksoiselämää, joskus haluten enemmän, mutta tietäen sisimmässään, etteivät tule menemään sukupuolenkorjausprosessiin, ja siksi tyytyvät pukeutumiseen ja meikkaamiseen esim. viikoittain, jopa päivittäin... Osa heistä viettää aikaa läheisen, esim. puolison, tai toisten transvestiittien kanssa naiseksi laittautuneena; siten kai saa maistaa edes vähän laajemmin sitä naisena elämistä.

      Tai sitten voi laittaa täyden stopin moiselle harrastukselle ja toivoa, että tarve lievenee ajan mittaan. En tiedä, tapahtuuko sellaista, ja jos tapahtuu, niin kuinka yleistä se on. Tarpeen lieveneminen tai poistuminen siis.

      Tai sitten voi hakeutua transtutkimuksiin ja sukupuolenkorjaukseen.

      Olennaisinta varmaan on miettiä, mihin asti on valmis menemään, onko vamis menemään "loppuun asti". Onko valmis sietämään ruumiillisen ja henkisen kivun ja psykologisen ja sosiaalisen muutoskriisin ja kestämään epävarmuuden ns. läpimenossa.

      Jos kokee, ettei ole valmis menemään loppuun asti, niin sitten valitsee päämääräkseen jonkin noista väliportaista ja elää sen ratkaisun kanssa niin onnellista elämää kuin mahdollista. :-)

    • aloittaja jatkaa

      Yritänpä jotain vastailla:

      "Miksi olisit laittanut kuvat nettiin? Ei kai se mikään oletus ole, että jos ottaa itsestään kuvia, niin ne tulee ladata myös nettiin? :-D"

      No eihän se ole :D Olin vain jo aikeissa, kun eräällä sivustolla oli crossdressaajien ja transnaisten otoksia, niin innostuin minäkin aluksi muka tulemaan virtuaalisesti kaapista ulos.

      "Mitä hyötyä näet olevan siinä, että saisit muokattua vartaloasi feminiinisempään suuntaan? Haluatko olla naisellisen näköinen mies vai siintääkö päämääränäsi sukupuolenkorjaus kokonaisvaltaisemmin ja naisena eläminen sosiaalisesti?"

      Tällä ymmärrykselläni olen lähestymässä kokonaisvaltaisempaa vaihtoehtoa. Haluan kehittää (näkyvää ja sisäistä) feminiinistä olemusta eri tavoin. Koen että olen aloittanut matkan, ja että olen antanut siihen itselleni luvan.

      "Saisitko sukupuoli-identiteetillesi tyydytystä sillä, että pukisit osittain naisten vaatteita arkiseen miehen vaatekertaasi, esim. miehen vaatteiden alle siten, etteivät muut näkisi niitä, vai tunnetko tarvetta myös muiden ihmisten silmissä olla ja elää naisena?"

      Tunnen tarvetta elää naisena. Pelkkä transvestiittisen heteromiehen elämä tuntuu riittämättömältä ja jotenkin tilapaispäisluontoiselta ratkaisulta, joka ei vastaa identiteettiäni. Ymmärrän kyllä, että monille se on juuri oikea ratkaisu.

    • Aito transnainen

      Jos lapsi ei ilmaise olevansa väärässä sukupuolessa heti, kun oppii puhumaan vaan asian "tajuaa" vasta joskus aikuisena niin silloin kyseessä ei ole aito transnainen/mies vaan transtrender.

      • ???

      • trendikö se on jo?

      • 4+5

        Sinähän olet vain transnainen, minä olen nainen.


      • tiia1
        4+5 kirjoitti:

        Sinähän olet vain transnainen, minä olen nainen.

        Itse saan tyydytystä osaaikatyttöilyyn esiinymällä chatrandomissa naisena,siellä näkee äkkiä meneekö naisena läpi


    • eipä ole nimeä

      Kuinka hitossa sitä voi tietää identiteettinsä kun koko ajan saa ulkopuolelta kaikkea informaatiota johon ei tiedä miten suhtautua... Onko ihminen sellainen että voi oikeasti löytää sisimmän identiteettinsä eikä vaan takerru ympäristön asettamiin malleihin?

      En oikeasti tiedä kuka tai mikä minä oikein olen...

      • Vaikeaavaikeaa

        Joillakin se löytäminen kestää, joku löytää helpommin, osa ei koskaan ja elää kiltisti siten kuin muut vaatii.


      • Uskova Noora

        "Kuinka hitossa sitä voi tietää identiteettinsä kun koko ajan saa ulkopuolelta kaikkea informaatiota johon ei tiedä miten suhtautua..."

        Mitä tarkoitat ulkopuolelta tulevalla informaatiolla?

        "Onko ihminen sellainen että voi oikeasti löytää sisimmän identiteettinsä eikä vaan takerru ympäristön asettamiin malleihin?"

        Jokaisella ihmisellä on sisin identiteetti. Yksilöstä riippuen se on eriasteisesti löydettävissäkin elämän varrella. Jonkin verran se muuttuukin elämän aikana, mutta ydin säilyy.

        Maallisesti kuvaillen jokaisella yksilöllä on oma ainutlaatuinen geeniyhdistelmänsä sekä ainutlaatuinen kokemushistoriansa, ja näistä johtuen jokainen ihminen on tuomittu yksinäisyyteen yhteisöissä, toisten ihmisten keskuudessa. Kukaan ei oikeasti ymmärrä.

        Mutta uskon, että Jumala on tarkoituksella luonut kullekin oman geeniyhdistelmänsä ja sallinut jokaiselle oman elämän polun ja kokemushistorian. Ja tästä aukeaakin jokaiselle ihmiselle ainoa yhteys, joka on kestävä ja luotettava: yhteys Jumalaan. Hän tuntee jokaisen läpikotaisin. Psalmi 139 kuvaa tätä tuntemista ja yhteyttä.


      • eipä ole nimeä
        Uskova Noora kirjoitti:

        "Kuinka hitossa sitä voi tietää identiteettinsä kun koko ajan saa ulkopuolelta kaikkea informaatiota johon ei tiedä miten suhtautua..."

        Mitä tarkoitat ulkopuolelta tulevalla informaatiolla?

        "Onko ihminen sellainen että voi oikeasti löytää sisimmän identiteettinsä eikä vaan takerru ympäristön asettamiin malleihin?"

        Jokaisella ihmisellä on sisin identiteetti. Yksilöstä riippuen se on eriasteisesti löydettävissäkin elämän varrella. Jonkin verran se muuttuukin elämän aikana, mutta ydin säilyy.

        Maallisesti kuvaillen jokaisella yksilöllä on oma ainutlaatuinen geeniyhdistelmänsä sekä ainutlaatuinen kokemushistoriansa, ja näistä johtuen jokainen ihminen on tuomittu yksinäisyyteen yhteisöissä, toisten ihmisten keskuudessa. Kukaan ei oikeasti ymmärrä.

        Mutta uskon, että Jumala on tarkoituksella luonut kullekin oman geeniyhdistelmänsä ja sallinut jokaiselle oman elämän polun ja kokemushistorian. Ja tästä aukeaakin jokaiselle ihmiselle ainoa yhteys, joka on kestävä ja luotettava: yhteys Jumalaan. Hän tuntee jokaisen läpikotaisin. Psalmi 139 kuvaa tätä tuntemista ja yhteyttä.

        "Mitä tarkoitat ulkopuolelta tulevalla informaatiolla?"

        No vaikka kaikki erilaisia "diagnooseja" ja määritelmiä joita kaupataan ihmiselle joka pohtii samoja kysymyksiä kuin minä. Ja sitten on tietenkin se mitä muut ihmiset vastaavat jos kerron asioistani. Ja kukaan meistä ei ole irrallinen tästä maailmasta, vaan jatkuvan altis vaikutteille.

        Kun saa jatkuvasti kuulla erilaisista määritelmistä, niin sisintä identiteettiä on vaikea jos ei täysin mahdotonta saada selville. En tiedä pitäisikö sitten eristäytyä täysin muista ihmisistä ja sulkea kaikki mediat pois elämästä?

        En ole koskaan saanut mitään tyydyttävää vastausta kysymyksiini itsestäni.


      • Uskova Noora
        eipä ole nimeä kirjoitti:

        "Mitä tarkoitat ulkopuolelta tulevalla informaatiolla?"

        No vaikka kaikki erilaisia "diagnooseja" ja määritelmiä joita kaupataan ihmiselle joka pohtii samoja kysymyksiä kuin minä. Ja sitten on tietenkin se mitä muut ihmiset vastaavat jos kerron asioistani. Ja kukaan meistä ei ole irrallinen tästä maailmasta, vaan jatkuvan altis vaikutteille.

        Kun saa jatkuvasti kuulla erilaisista määritelmistä, niin sisintä identiteettiä on vaikea jos ei täysin mahdotonta saada selville. En tiedä pitäisikö sitten eristäytyä täysin muista ihmisistä ja sulkea kaikki mediat pois elämästä?

        En ole koskaan saanut mitään tyydyttävää vastausta kysymyksiini itsestäni.

        "erilaisia "diagnooseja" ja määritelmiä joita kaupataan ihmiselle joka pohtii samoja kysymyksiä kuin minä. Ja sitten on tietenkin se mitä muut ihmiset vastaavat jos kerron asioistani."

        Aloitan nyt melko kaukaa, jotta saan selitettyä pointtini...

        Nykyään on länsimaissa, kuten Suomessa, vahvasti vallalla sellainen maailmankuva, että todellisuus rakentuu kielessä ja määritelmissä sekä sosiokulturaalisissa käytännöissä. Siltä varalta, ettet tiedä, tätä kutsutaan 'sosiaaliseksi (tai joskus kielelliseksi) konstruktivismiksi'. Opiskellessani humanistisia ja yht.kunnallisia tieteitä yliopistossa, huomasin tämän konstruktivistisen näkemyksen olevan kyseenalaistamaton perusoletus, joka sisältyi kaikkeen informaatioon kurssikirjoissa ja luentomateriaaleissa.

        Konstruktivistisen ajattelun mukaan myös ihminen rakentuu viime kädessä kielellisten merkitysten varassa, ja on palautettavissa niihin sata prosenttisesti (kaikilla sellaisilla tavoilla, mitkä nyt ylipäätään on ajatuksella tavoitettavissa) jolloin ihminen ja yksilöidentiteetti on tosiaan vain kielellistä massaa: käsitteitä, merkityksiä, sanoja, ilmauksia, syntaksia, tavuja, äänteitä, merkkejä..., jotka muuntuvat historiallisesti ja kulturaalisesti.

        Tämän näkemyksen mukaan mitään ruumistakaan ei ole olemassa kielellisen todellisuuden ulkopuolella, koska kaikki tavat, joilla ruumis ylipäätään on käsitettävissä, palautuvat kieleen ja sen merkityksiin jne.

        Myös etiikalle ja moraalifilosofialle konstruktivismilla on seurauksensa: loogiseen päätepisteeseen vietynä se on aina arvorelativismi.

        Ei siis ole mitään pysyvää eikä ole hyvää ja pahaa, on vain muutosta. Ja jos joku kysyy, mistä kaikki on tullut ja mikä on muutoksen laittanut alun perin käyntiin, niin sellainen kyseleminen on merkki yksinkertaisuudesta ja sellaiset kysymykset ovat epämielekkäitä tämän näkemyksen mukaan.

        "Ja kukaan meistä ei ole irrallinen tästä maailmasta, vaan jatkuvan altis vaikutteille."

        Niinpä. Ihminen ei ole immuuni ympäristönsä vaikutteille, vaan huomattava osa ihmisistä imee ihmiskuvansa ja omakuvansa perustaksi sen vallitsevan käsityksen, että kaikki, myös hän itse, rakentuu vain "sosiokulturaalisissa merkityskäytännöissä", ollen jatkuvasti sen ja siinä tapahtuvien muutosten tulosta, ja sen pituinen se.

        On varmaan tässä vaiheessa selvää, että en itse usko konstruktivismin olevan totta. Otin sen esiin siksi, että näen sen olevan keskeisesti nykyihmisen loputtomalta näyttävän identiteettikriisin taustalla.

        Aloin etsiä "Kaiken Lähdettä", ja päädyin siihen, että on olemassa absoluuttinen olio, joka on ikuinen, pysyvä ja hyvä, ja että siihen perustuu elämä, etiikka ja moraali sekä ihminen ja lopulta yksilöidentiteetti, minuus. Löysin Jumalan ja elän uskostani käsin.

        Psalmissa 139, josta mainitsin edellisessä viestissäni, Daavid toteaa olevansa Jumalan luoma ihme, ja että vaikkeai ymmärräkään kaikkea itsessään ja elämässään, luottaa silti siihen, että kaikki on Jumalan käsissä.

        "En tiedä pitäisikö sitten eristäytyä täysin muista ihmisistä ja sulkea kaikki mediat pois elämästä?"

        En näe täydellistä erakoitumistakaan kestävänä kehityksenä :) Itse ainakin seuraan maallisia tiedotusvälineitä ja olen tekemisissä eri tavoin ajattelevien ihmisten kanssa. Käyn kuitenkin jatkuvaa sisäistä dialogia ympäristön viestien ja sen välillä, minkä ymmärrän todeksi uskoni kautta. Itse asiassa nautin erityisesti juuri esim. ateistien juttujen seuraamisesta ja heidän kestämättömän maailmankuvansa kritisoimisesta, se on lempiharrastuksiani :)


    • identiteetti löytyy

      Ihanaa viettää vapaapäivää naisellisessa asussa! Opettelen tässä samalla erilaisia huivinsitomistyylejä nettiohjeiden perusteella.

      En enää pidä itseäni vain "perverssinä" heteromiehenä, eikä pukeutumisen ja muun tarkoitus ole vain välittömästi päästä runkkaamaan. kuten joskus on ehkä ollut.


      Hämmentävää. Mutta samalla oudon selkeää.

      • femmeside

        Tiedän mitä tarkoitat. Silti olisi kiehtovaa viettää päivää joskus samanhenkisen ystävän kanssa, samojen asioiden parissa... Ken tietää, mihin se voisikaan johtaa, enkä olisi ollenkaan pahoillani! Yhteinen runkkailuhetki kuulostaisi mukavalta, vai mitä?


    • leikkinaiset

      "huivinsitomistyylejä"

      Mitä ihmeen tyttöleikkejä,,, luuletteko oikeasti muuttuvanne naisiksi???

      Kasvattakaa nyt jo pallit tai jotain :D

      • Ei muutu

        Älä vedä hernettä nenään jos tiitit haluaa leikkiä tyttöleikkejä. Ei ne haittaa ketään ulkopuolista. Ei sinuakaan.


    • Vataus suuriin kysym

      Varmasti parhaat hoidetut ovat jo tutkimusvaiheessa katu-uskottavia. Kysyit pitäisikö tämän pukeutumisportin kautta kulkea, niin joillain saattaa olla suurempi ongelma pysyä pois naisten vaatteista ja näyttää normaalilta. Kysyit miksi ransua kutsutaan ransuksi, niin se johtuiu siitä, että se tekee niin.

      • Tähtiportti

        Kuten sukupuolen korjauksessa ollaan todettu, niin kysymys pääsääntöisesti pitäisi olla sukupuolen korjaamisesta, ei vaihtamisesta. Ja edelleen kun kaikki se mitä tarvitaan löytyy ympäristöstä, sinne ei tarvitse viedä mitään erityistä. He näkevät ja haluavat naisen asioita ja esim. ostavat vaatteita, sisustavat jne.. Kuten lapsuuden ystäväni ilmaisi "mitä kakalla jos ei ole peltoakaan", niin kaipa he sitten joskus sukupuoltansakin fyysisesti korjaavat. Väärässä sukupuolessa kohtelu aiheuttaa ne ongelmat ns. oikeassa ts-tapauksessa. Mikä siihen sitten johtaa, että kohdellaan väärin? Epätieto, mutta myös naisten keskuudessa suvaitsemattomuutta, että älä tule tänne mene tuonne miesten joukkoo.... Miehet perinteisesti tekevät ensin ja sitten ajattelevat. Suvaitsemaatomuuta miesten joukossa "mene Tarja pois" ja "nyt se Tarja tulee tänne, mene pois!". Siihen onm sitten helpoa vastata, että naiset pois ja miehet pois ja varmasti moni nainen suvaitsee sitten kun tajuaa ja näkee , että tämä on ihan oikea tapaus ja juttu, eikä mikään seksileikki. Pahimillaan todellakin suomalainen mies todellakin työntää naisen toteuttamaan miehisiä näkemyksiään ja naiset työntävät pois ja miehet juoksevat perässä ja sähläävät, että asia on heillä. Minä 40v osaan jo varmasti etsiä ja löytää ne asiat ja ettäsitten kun siellä on joku Sami, niin tajuaa, että se portti on juuri tässä.


      • Pieni tarkennus
        Tähtiportti kirjoitti:

        Kuten sukupuolen korjauksessa ollaan todettu, niin kysymys pääsääntöisesti pitäisi olla sukupuolen korjaamisesta, ei vaihtamisesta. Ja edelleen kun kaikki se mitä tarvitaan löytyy ympäristöstä, sinne ei tarvitse viedä mitään erityistä. He näkevät ja haluavat naisen asioita ja esim. ostavat vaatteita, sisustavat jne.. Kuten lapsuuden ystäväni ilmaisi "mitä kakalla jos ei ole peltoakaan", niin kaipa he sitten joskus sukupuoltansakin fyysisesti korjaavat. Väärässä sukupuolessa kohtelu aiheuttaa ne ongelmat ns. oikeassa ts-tapauksessa. Mikä siihen sitten johtaa, että kohdellaan väärin? Epätieto, mutta myös naisten keskuudessa suvaitsemattomuutta, että älä tule tänne mene tuonne miesten joukkoo.... Miehet perinteisesti tekevät ensin ja sitten ajattelevat. Suvaitsemaatomuuta miesten joukossa "mene Tarja pois" ja "nyt se Tarja tulee tänne, mene pois!". Siihen onm sitten helpoa vastata, että naiset pois ja miehet pois ja varmasti moni nainen suvaitsee sitten kun tajuaa ja näkee , että tämä on ihan oikea tapaus ja juttu, eikä mikään seksileikki. Pahimillaan todellakin suomalainen mies todellakin työntää naisen toteuttamaan miehisiä näkemyksiään ja naiset työntävät pois ja miehet juoksevat perässä ja sähläävät, että asia on heillä. Minä 40v osaan jo varmasti etsiä ja löytää ne asiat ja ettäsitten kun siellä on joku Sami, niin tajuaa, että se portti on juuri tässä.

        Oikeastaan ei ole kyse sukupuolen korjaamisesta. Eihän siinä ole mitään korjaamista, transsukupuolinen kokee olevansa yhtä sukupuolta ja sillä selvä. Mutta transsukupuolisella korjataan fyysinen ulkomuoto koetun (todellisen) sukupuolen mukaiseksi.


      • joopajuupas
        Pieni tarkennus kirjoitti:

        Oikeastaan ei ole kyse sukupuolen korjaamisesta. Eihän siinä ole mitään korjaamista, transsukupuolinen kokee olevansa yhtä sukupuolta ja sillä selvä. Mutta transsukupuolisella korjataan fyysinen ulkomuoto koetun (todellisen) sukupuolen mukaiseksi.

        Hohhoijaa, "pieni tarkennus" ei mene läpi ainakaan minulle!!


    • juilui
      • 65r65e66ds

        Tuossa ei ole muuta ongelmaa kuin se että on tehty liian suuret rinnat jolloin yläkropan ja lantion epäsuhta korostuu.


      • pojan näköinen

        Mallimaailma vääntää cis-naisistakin kaikenlaisia poikamaisia muoviolentoja. Transsukupuolisella kaikki oudolta vaikuttava sitten korostuu, varsinkin kun ollaan vähissä vaatteissa.

        Pikkaisen luomumman näköisenä tuo henkilö ei herättäisi ihmeempää trans-huomiota.


    • onenad
    • Liisa ihmemaassa

      Siitä kun saa heti aivan väärän ja sairaan kuvan kun puhutaan transidentiteetistä, miehiä sukkahousuissa ja naisia ilman rintoja. Olisi helpompaa kutsua naista naiseksi. Transkuvista alkaa juuri se jännittäminen, että mitä ne sitten sanoo kun haluaisi ja kokee tarpeekseen elää kuin nainen johonka kuuluu kukkaset ja vatteet.

      • normit nurin?

        Joillekin se "toaalinaisena" olo ei ole optio ja toisaalta kukkaset ja vaatteet voivat kohentaa monenasteisenkin naisen tunnelmaa. En oikein ymmärrä tuota normittamistasi.


      • Normit kuntoon
        normit nurin? kirjoitti:

        Joillekin se "toaalinaisena" olo ei ole optio ja toisaalta kukkaset ja vaatteet voivat kohentaa monenasteisenkin naisen tunnelmaa. En oikein ymmärrä tuota normittamistasi.

        Normi on se, että sukkahousut pitää kuullostaa sukkahusuilota ja hyönteismyrkky hyönteismyrkyltä, eikä toisinpäin.


    • Normit nurin?

      Mielenkiintoista ja vähän surullistakin kuulla kompleksisesta suhteestasi sukkahousuihin. Voisitko kuitenkin olla sillä perusteella arvostelematta muiden suhdetta naisellisiin asioihin?

      Olet mahdollisesti kuullut ihmisten oikeudesta määritellä oma identiteettinsä ja tulla sellaisena arvostetuksi, mutta villakoiran ydin lienee karannut havaintoavaruudestasi.

    • oikea nainen

      Naiseus vain on niin ihmeellistä, hyvää ja ihanaa, että kaikki haluavat olla naisia, miehetkin. Naiseus pelastaa muutoin karun ja synkän elämän. Itse olen ylitsevuotavan kiitollinen, että sain syntyä naiseksi!

      Miehet ja intersukupuoliset ovat kuitenkin mielestäni yhtä arvokkaita kuin naisetkin.

      • Mitä jäi sanomatta

        Transnaiset ei olekaan mielestäsi yhtä arvokkaita kun on seurannut noita kirjoituksiasi.


    • Ykä

      "Jos antaa pirulle pikkusormen, se vie koko käden", sanoi joskus joku vanhan kansan sananparsi.

      Näin se on.

      Esim. Room. 6. 11-16:

      "Niin tekin pitäkää itsenne synnille kuolleina, mutta Jumalalle elävinä Kristuksessa Jeesuksessa.
      12. Älköön siis synti hallitko teidän kuolevaisessa ruumiissanne, niin että olette kuuliaiset sen himoille,
      13. älkääkä antako jäseniänne vääryyden aseiksi synnille, vaan antakaa itsenne, kuolleista eläviksi tulleina, Jumalalle, ja jäsenenne vanhurskauden aseiksi Jumalalle.
      14. Sillä synnin ei pidä teitä vallitseman, koska ette ole lain alla, vaan armon alla.
      15. Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole lain alla, vaan armon alla? Pois se!
      16. Ettekö tiedä, että kenen palvelijoiksi, ketä tottelemaan, te antaudutte, sen palvelijoita te olette, jota te tottelette, joko synnin palvelijoita, kuolemaksi, tahi kuuliaisuuden, vanhurskaudeksi?

      Älkää alkako pukeutua vastakkaisen sukupuolen vaatteisiin, sillä jos niin teette, olette kaltevalla pinnalla. Luonnoton himo alkaa yltyä siitä ja pian ei riitä enää mikään muu kuin omien luonnollisten sukupuolielinten silpominen.

      Parannuksen voi toki tehdä vielä sukupuolenvaihdosleikkauksessa ollut ihminenkin, mutta peruuttamatonta vahinkoa itselleen on sillä tavalla aiheuttanut tässä ajallisessa elämässä.

      Rukoilkaa että Herra Jeesus Kristus parantaa Teidät transseksuaalisuudesta.

      • Nyt onnellinen

        Kappas vaan, onkin mennyt pitkään kun viimeksi on lyöty Raamatulla päähän. Nämä uskikset ovat sentään tätä yhtä Nooraa lukuunottamatta pysyneet tältä palstalta pois kun keskusteluun on olemassa oma erillinen palstansakin.

        Minä koen että Jumala loi minut juuri tällaiseksi ja oli myös tarkoittanut että saan korjattua sukupuoleni vielä loppuelämäni ajaksi kun olen joutunut kilvoittelemaan kärsimyksessä elämäni alkupuolen väärässä sukupuolessa. Vai väitätkö että minun olisi pitänyt kärsiä hautaan saakka?


      • pukeutuja(kin)

        "Rukoilkaa että Herra Jeesus Kristus parantaa Teidät transseksuaalisuudesta."

        En ole parantunut. Tämän asian kanssa vaan pitää elää.

        Seuraavaksi varmaan aletaan kunnon helluntai-karismaattisten eheyttäjine tyyliin väittää, että en ole rukoillut riittävän ahkerasti tai että en ole "kokosydämisesti antautunut" tms.

        Nojaa, tuo Ykä kyllä kuulostaa vähän täällä liikkuvalta trollilta.


      • Armo on kaikille

        "Rukoilkaa että Herra Jeesus Kristus parantaa Teidät transseksuaalisuudesta."

        Miksi muka pitäisi "parantaa" mitään? Sun pitäisi kristittynä tietää se että Jumalan silmissä ollaan kaikki samanarvoisia! Jeesus ei valiko ihmisiä heidän sukupuolensa tai ulkonäön perusteella. Usko on se mikä ratkaisee. Jos ihminen (mies, nainen tai transsukupuolinen) hyväksyy Jeesuksen pelastajana, niin silloin hän pelastuu lopussa. Se on varma. Jokaisen itseään kristityksi kutsuvan tulisi se ymmärtää.

        Jos sulle usko on joidenkin omasta päästä vedettyjen sääntöjen seuraamista ja erilaisten ihmisten syrjintää, niin olet kyllä mennyt kauas Jeesuksesta ja Hänen opetuksistaan.

        Sun kaltainen porukka vääristelee Raamattua pahasti. Sanan ydin on se että kaikki voivat pelastua rukoilemalla Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä. Se on se mikä ratkaisee oikeasti.

        En voi puhua Jumalan puolesta, mutta veikkaanpa että jos Jeesus nyt olisi maan päällä, niin hänen armonsa ylettyisi kaikkiin ihmisiin.


    • Uskon, että fetissin myötä täyteen sukupuoli-identiteetin muutokseen päätyminen on itsemurhan resepti.

      • kjlklkj

        En nyt jaksanut lukea tätä vanhaa ketjua uudelleen läpi. Onko jossain kohdassa puhuttu fetisseistä? Olisit lainannut kyseisen viestin tai vastannut siihen suoraan jolloin asiayhteys olisi selvä.
        Itse taas uskon ettei kukaan transvestiittinen fetisti etene täyteen transsukupuolisuuteen vaan pistää prosessin poikki jossain vaiheessa kun se alkaa käydä henkisesti liian raskaaksi (itsemurhahalu alkaa orastaa).


      • Sanaa fetissi ei aloittaja käyttänyt ei, mutta näin tulkitsin. Aika fetissoitumista se vaatii, että portti löytyy.

        Oletko koskaan tutustunut tuohon sissy-hypno-kulttuuriin netissä?

        Kyllä mä uskon että moni vetää rajan yli fetissin voimalla ja poikki menee sitten itsemurhan kautta. Sukupuolta vaihtavilla on käsittääkseni hurjat itsemurhaluvut.
        Toki on muutakin, mielisairautta, eikä aina tasapainoisimmista yksilöistä kyse.
        En tiedä miten täällä, mutta maailmalla varmaan aika yleistä että ei vaadi ihan tarpeeksi ammattilaisten tapaamista tuo muunnosprosessin aloittaminen.


      • luluO
        kjlklkj kirjoitti:

        En nyt jaksanut lukea tätä vanhaa ketjua uudelleen läpi. Onko jossain kohdassa puhuttu fetisseistä? Olisit lainannut kyseisen viestin tai vastannut siihen suoraan jolloin asiayhteys olisi selvä.
        Itse taas uskon ettei kukaan transvestiittinen fetisti etene täyteen transsukupuolisuuteen vaan pistää prosessin poikki jossain vaiheessa kun se alkaa käydä henkisesti liian raskaaksi (itsemurhahalu alkaa orastaa).

        Onneksi se ei ole sun uskostasi kiinni, mutta saat toki uskoa mitä haluat. Ei se ole multa pois, enkä mä ole myöskään syyllinen sun luuloihin.


      • Oletat_väärin
        slutlips kirjoitti:

        Sanaa fetissi ei aloittaja käyttänyt ei, mutta näin tulkitsin. Aika fetissoitumista se vaatii, että portti löytyy.

        Oletko koskaan tutustunut tuohon sissy-hypno-kulttuuriin netissä?

        Kyllä mä uskon että moni vetää rajan yli fetissin voimalla ja poikki menee sitten itsemurhan kautta. Sukupuolta vaihtavilla on käsittääkseni hurjat itsemurhaluvut.
        Toki on muutakin, mielisairautta, eikä aina tasapainoisimmista yksilöistä kyse.
        En tiedä miten täällä, mutta maailmalla varmaan aika yleistä että ei vaadi ihan tarpeeksi ammattilaisten tapaamista tuo muunnosprosessin aloittaminen.

        Transsukupuolisten itsemurhaluvut on todellakin suuremmat kuin muilla, mutta Suomessa ei enää niin suuret kuin muualla tai takavuosina koska hoitoja on saatavissa ja vieläpä julkiselta puolelta kohtuukuluilla.
        Diagnosoidut transsukupuoliset on tutkittu perusteellisesti ennen diagnoosin antamista ja mielisairas ei saa transdiagnoosia (kaikki on todettu psyykkisesti terveiksi). Olet ehkä saanut väärän kuvat tasapainottomista yksilöistä tällä palstalla esiintyvistä ehkäpä parista-kolmesta henkilöstä.


      • Oletat_väärin kirjoitti:

        Transsukupuolisten itsemurhaluvut on todellakin suuremmat kuin muilla, mutta Suomessa ei enää niin suuret kuin muualla tai takavuosina koska hoitoja on saatavissa ja vieläpä julkiselta puolelta kohtuukuluilla.
        Diagnosoidut transsukupuoliset on tutkittu perusteellisesti ennen diagnoosin antamista ja mielisairas ei saa transdiagnoosia (kaikki on todettu psyykkisesti terveiksi). Olet ehkä saanut väärän kuvat tasapainottomista yksilöistä tällä palstalla esiintyvistä ehkäpä parista-kolmesta henkilöstä.

        Voi olla että olen väärässä ja kuvittelen ilmiön yleisemmäksi, kuin se onkaan, koska pyörin internetin nurkissa, mistä löytyy miehuudesta luopumisen fetissiksi vieneitä...

        Mutta sen verran sanon, että mediassa ei kuulla kyllä juuri koskaan tapauksista, joissa sukupuolta muuttanut haluaa vaihtaa takaisin. Ja noita tapauksia silti on. Enkä jaksa uskoa, että Suomi olisi täysin immuuni näille tapauksille, vaikka esiprosessi olisikin paremmalla tolalla kuin vaikkapa Britanniassa, USAssa tai Kanadassa.

        Vaikea löytää tilastoja, mutta veikkaisin, että jos sukupuoltavaihtaneiden joukosta voisi vielä erikseen eritellä ryhmän, joka tahtoo vaihtaa sukupuolta takaisin alkuperäiseen, niin se ... ihan vain arvaus, voi olla itsemurhariskiltään huomattavasti korkeammalla kuin muut sukupuolta vaihtaneet.

        Eli ehkä arvioin yleisyyttä väärin. Vaan siinä uskon olevani oikeassa, että tuo "portti" on olemassa ja se ei ole terve portti se.
        Varmaan jollain hieman iäkkäämmällä ei niin paha, kun takana jo perhe-elämät sun muut. Ja ehkä ei Eriksonin psykososiaaliset kriisit paina sitten.


      • Oletat_väärin
        slutlips kirjoitti:

        Voi olla että olen väärässä ja kuvittelen ilmiön yleisemmäksi, kuin se onkaan, koska pyörin internetin nurkissa, mistä löytyy miehuudesta luopumisen fetissiksi vieneitä...

        Mutta sen verran sanon, että mediassa ei kuulla kyllä juuri koskaan tapauksista, joissa sukupuolta muuttanut haluaa vaihtaa takaisin. Ja noita tapauksia silti on. Enkä jaksa uskoa, että Suomi olisi täysin immuuni näille tapauksille, vaikka esiprosessi olisikin paremmalla tolalla kuin vaikkapa Britanniassa, USAssa tai Kanadassa.

        Vaikea löytää tilastoja, mutta veikkaisin, että jos sukupuoltavaihtaneiden joukosta voisi vielä erikseen eritellä ryhmän, joka tahtoo vaihtaa sukupuolta takaisin alkuperäiseen, niin se ... ihan vain arvaus, voi olla itsemurhariskiltään huomattavasti korkeammalla kuin muut sukupuolta vaihtaneet.

        Eli ehkä arvioin yleisyyttä väärin. Vaan siinä uskon olevani oikeassa, että tuo "portti" on olemassa ja se ei ole terve portti se.
        Varmaan jollain hieman iäkkäämmällä ei niin paha, kun takana jo perhe-elämät sun muut. Ja ehkä ei Eriksonin psykososiaaliset kriisit paina sitten.

        Käyt ilmeisesti väärillä sivuilla omien kiinnostustesi vuoksi.
        Mediassa ei puhuta takaisin vaihtamisesta, koska niitä on maailmassa äärimmäisen vähän. Jo kauan sitten esitettiin pari televisio-ohjelmaa ja kummatkin kertoivat tapauksista jolloin päätös sukupuolenkorjaukseen oli tehty kauan sitten erittäin kevein perustein ja lyhyen tutkimuksen perusteella. Diagnosointi on sen jälkeen tarkentunut ja sille on kehitetty kunnolliset perusteet. Sen jälkeen hoitojen läpikäyneet on niin varmoja tapauksia ettei katujia ole kuin äärimmäisen vähän maailmanlaajuisesti ja yleensä perusteet on jossain muussa kuin varsinaisesti sukupuolessa. Suomessa ei ole todennettu yhtään katujaa joka olisi vaihtanut sukupuolensa takaisin. Tällä palstalla on yksi henkilö uhonnut joskus vaihtavansa takaisin, mutta nyt hänkin on etenemässä prosessissa loppuun saakka alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.
        Vanhemmilla transsukupuolisilla on aika usein tuo sinunkin luulemasi tiittitausta koska heidän nuoruudessaa ei saanut transhoitoja, mutta kumminkin haluttiin elää oikeassa sukupuolessa edes hetkittäin. Sivullinen voi luulla että näissä tapauksissa on siirrytty crossdesseristä transukupuolisuuteen, mutta kyse ei ole tästä vaan tuosta em. hoidon puutteesta.
        Nykyisin itsemurhariski on alentunut ratkaisevasti kun jo alaikäiset nuoretkin pääsevät transhoitoihin ja voivat elää elämäänsä lähes alusta asti oikeassa sukupuolessaan. Kriisit on jääneet taakse.


      • AinoaSyyMiksiTämä

        henkilö olisi mennyt takaisin tutkimuksiin ja vaihtanut sukupuolen takaisin mieheksi oli kosto. Kun tarpeeksi kauan kuunteli näiden vittuilua, niin siinä kasvoi kostonhimo.


      • pientäkorjausta
        slutlips kirjoitti:

        Sanaa fetissi ei aloittaja käyttänyt ei, mutta näin tulkitsin. Aika fetissoitumista se vaatii, että portti löytyy.

        Oletko koskaan tutustunut tuohon sissy-hypno-kulttuuriin netissä?

        Kyllä mä uskon että moni vetää rajan yli fetissin voimalla ja poikki menee sitten itsemurhan kautta. Sukupuolta vaihtavilla on käsittääkseni hurjat itsemurhaluvut.
        Toki on muutakin, mielisairautta, eikä aina tasapainoisimmista yksilöistä kyse.
        En tiedä miten täällä, mutta maailmalla varmaan aika yleistä että ei vaadi ihan tarpeeksi ammattilaisten tapaamista tuo muunnosprosessin aloittaminen.

        Transihmisillä ja etenkin transsukupuolisilla on kyllä korkeat itsemurhaluvut ja itsemurhanyritysluvut, mutta tämä ei suinkaan johdu mistään sellaisesta, että mentäisiin omien hoitojen kanssa yli ja luultaisiin vääriä omasta sukupuolikokemuksesta. Sellaisen korostaminen ja ajatteleminen on oikeastaan hyvin transfoobista ajatuskulkua ja sitä lähinnä käytetään "vastustajien" leirissä. Syyt korkeisiin itsemurhaprosentteihin ympäri maailmaa johtuu yhteiskuntien ja kulttuurien asenteista transihmisiä kohtaan ja etenkin transsukupuolisilla ja monilla muunsukupuolisilla ym. tämä korostuu, kun pyritään elämään omana itsenään täysin. Silloin on monia tapoja millä sorto ja vahingolliset asenteet ilmenevät ja tämä kohdistuu yleensä etenkin transnaisiin.

        Mikäli on transvestiitti tai muu vastaava henkilö, joka elää muuten ihan tyytyväisesti yhteiskunnassa siinä sukupuolilokerossa mikä henkilölle on syntymässä määritelty, vaikka sitten kotioloissa tai harrastuksissa tai muissa ilmentäisikin jonkinlaista toista identiteettiä ajoittain, ei tämä asia välttämättä ole aivan niin ilmeinen.

        Tämä ei tarkoita, etteikö joo ehkä olisi olemassa jotain marginaalista ylivetävien fetisistien tai muiden vastaavien ryhmää, jotka katuvat myöhemmin ja omaisivat kohonneet itsemurhaprosentit siksi. Mutta se lienee katujista vähemmistö, sillä suurin osahan tutkimusten mukaan katuu korjausprosessiaan siksi, ettei yhteisöltä ja kulttuurilta tule tarpeeksi tukea tai sitten tulee ylipäänsä niin paljon paskaa niskaan että tuntuu vaan helpommalta kitua jossain muussa roolissa (mutta kitua kuitenkin). Ja katujiakin on tosiaan hyvin pieni prosentti kokonaismääristä.

        Eli puhut lopulta jostain vähemmistön vähemmistön vähemmistöstä.


      • pientäkorjaustaa
        pientäkorjausta kirjoitti:

        Transihmisillä ja etenkin transsukupuolisilla on kyllä korkeat itsemurhaluvut ja itsemurhanyritysluvut, mutta tämä ei suinkaan johdu mistään sellaisesta, että mentäisiin omien hoitojen kanssa yli ja luultaisiin vääriä omasta sukupuolikokemuksesta. Sellaisen korostaminen ja ajatteleminen on oikeastaan hyvin transfoobista ajatuskulkua ja sitä lähinnä käytetään "vastustajien" leirissä. Syyt korkeisiin itsemurhaprosentteihin ympäri maailmaa johtuu yhteiskuntien ja kulttuurien asenteista transihmisiä kohtaan ja etenkin transsukupuolisilla ja monilla muunsukupuolisilla ym. tämä korostuu, kun pyritään elämään omana itsenään täysin. Silloin on monia tapoja millä sorto ja vahingolliset asenteet ilmenevät ja tämä kohdistuu yleensä etenkin transnaisiin.

        Mikäli on transvestiitti tai muu vastaava henkilö, joka elää muuten ihan tyytyväisesti yhteiskunnassa siinä sukupuolilokerossa mikä henkilölle on syntymässä määritelty, vaikka sitten kotioloissa tai harrastuksissa tai muissa ilmentäisikin jonkinlaista toista identiteettiä ajoittain, ei tämä asia välttämättä ole aivan niin ilmeinen.

        Tämä ei tarkoita, etteikö joo ehkä olisi olemassa jotain marginaalista ylivetävien fetisistien tai muiden vastaavien ryhmää, jotka katuvat myöhemmin ja omaisivat kohonneet itsemurhaprosentit siksi. Mutta se lienee katujista vähemmistö, sillä suurin osahan tutkimusten mukaan katuu korjausprosessiaan siksi, ettei yhteisöltä ja kulttuurilta tule tarpeeksi tukea tai sitten tulee ylipäänsä niin paljon paskaa niskaan että tuntuu vaan helpommalta kitua jossain muussa roolissa (mutta kitua kuitenkin). Ja katujiakin on tosiaan hyvin pieni prosentti kokonaismääristä.

        Eli puhut lopulta jostain vähemmistön vähemmistön vähemmistöstä.

        Ja kyllä, mielenterveysongelmaluvutkin ovat korkeat transsukupuolisilla, mutta juuri mainitsemistani syistä, plus usein siitä, ettei asenteista johtuen hoitoja uskalleta, kannusteta tai edes ymmärretä aloittaa, josta sitten ennen pitkää seuraa henkistä pahoinvointia. On alkuperäiskansoillakin korkeat itsemurha-, mielenterveysongelma-, alkoholisoitumis-, ym. luvut, mutta emme me ala vihjailemaan, että se johtuisi jostain heidän omasta ominaisuudestaan. Ei, vaan nämä johtuvat kulttuurien asenteista ja siitä systemaattisesta sorrosta mitä kaikkia erilaisia vähemmistöryhmiä kohtaan on harjoitettu jo satoja vuosia.


      • pientäkorjausta kirjoitti:

        Transihmisillä ja etenkin transsukupuolisilla on kyllä korkeat itsemurhaluvut ja itsemurhanyritysluvut, mutta tämä ei suinkaan johdu mistään sellaisesta, että mentäisiin omien hoitojen kanssa yli ja luultaisiin vääriä omasta sukupuolikokemuksesta. Sellaisen korostaminen ja ajatteleminen on oikeastaan hyvin transfoobista ajatuskulkua ja sitä lähinnä käytetään "vastustajien" leirissä. Syyt korkeisiin itsemurhaprosentteihin ympäri maailmaa johtuu yhteiskuntien ja kulttuurien asenteista transihmisiä kohtaan ja etenkin transsukupuolisilla ja monilla muunsukupuolisilla ym. tämä korostuu, kun pyritään elämään omana itsenään täysin. Silloin on monia tapoja millä sorto ja vahingolliset asenteet ilmenevät ja tämä kohdistuu yleensä etenkin transnaisiin.

        Mikäli on transvestiitti tai muu vastaava henkilö, joka elää muuten ihan tyytyväisesti yhteiskunnassa siinä sukupuolilokerossa mikä henkilölle on syntymässä määritelty, vaikka sitten kotioloissa tai harrastuksissa tai muissa ilmentäisikin jonkinlaista toista identiteettiä ajoittain, ei tämä asia välttämättä ole aivan niin ilmeinen.

        Tämä ei tarkoita, etteikö joo ehkä olisi olemassa jotain marginaalista ylivetävien fetisistien tai muiden vastaavien ryhmää, jotka katuvat myöhemmin ja omaisivat kohonneet itsemurhaprosentit siksi. Mutta se lienee katujista vähemmistö, sillä suurin osahan tutkimusten mukaan katuu korjausprosessiaan siksi, ettei yhteisöltä ja kulttuurilta tule tarpeeksi tukea tai sitten tulee ylipäänsä niin paljon paskaa niskaan että tuntuu vaan helpommalta kitua jossain muussa roolissa (mutta kitua kuitenkin). Ja katujiakin on tosiaan hyvin pieni prosentti kokonaismääristä.

        Eli puhut lopulta jostain vähemmistön vähemmistön vähemmistöstä.

        Hyvin pitkälle olet oikeassa. Kokonaisluvuissa nämä "fetisistit" ovat marginaali. Joskin sitten varmaan se epävakain osuus niissä luvuissa.

        "Katujista" suurin osa lienee nuorena muutoksen tehneitä. Veikkaan nimittäin, että myöhemmällä iällä sukupuolta vaihtamaan päätyneet ovat vakaammalla pohjalla.

        Kun puhutaan "vastustajista" ja heidän retoriikastaan, ei pidä myöskään unohtaa "kannattajia" ja heidän temppujaan. Tuolla suuressa maailmassa tämä nivoutuu nimittäin usein hurahtaneisiin prog-feminismi käsitteisiin, kuten että sukupuoli on kokonaisuudessaan vain sosialisoitumisen tulos, eikä mitään muuta. Jenkeissä tapauksia, joissa prosessia aloitetaan jopa ennen murrosikää. Ja nämä "kannattajat" ja transjärjestöt tukevat tällaisia muunnoksia.
        Ajatukset perustuvat usein... Oliko John Money niminen... psykologin työhön... Joka oli aivan kamalaa...

        Kannattajat myös usein vähättelevät ja kiistävät täysin tiettyjä asioita. Kyllä nämä vastustajat ovat usein väärässä tai liioittelevat, mutta myös toinen laita on antamissaan luvuissa hieman ideologinen ja totuus on jossain välimaastossa.

        Osittainen syy "katujien" määrään voi myös olla itsemurhaluvuissa. Transjärjestöt arvioivat 1-3%, "vastustajat" 30%... Transjärjestöjen mukaan kaikki katujat syrjinnän takia... Toinen puoli sanoo, että iso osa siksi, että katuvat.

        Joo kyllä työllistymisen ongelmat on yksi juttu kanssa ja se maailmalla jo "transfobiaksi" kutsuttu ilmiö, että heteromiehet syrjivät transnaisia parinvalinnassa jne. jne.

        Eli olen skeptinen kyllä, mitä tulee asioiden yleisyyteen tai harvinaisuuteen. Enkä nyt luota noista leireistä kumpaankaan ihan mukisematta.

        ps. tuo prog-fem leiri on kyllä hieman solmussa itsensä kanssa noissa sukupuoli ja seksuaalisuus on vain sosiaalistumisen tuloksia, kun samaan aikaan puollustavat trans ja homo väkeä, koska ovat sellaisiksi syntyneet :D Mutta tuo nykyfeminismin naurettavuus on hieman off-topic, toki valitettavasti vain osittain off-topic.


      • slutlips kirjoitti:

        Hyvin pitkälle olet oikeassa. Kokonaisluvuissa nämä "fetisistit" ovat marginaali. Joskin sitten varmaan se epävakain osuus niissä luvuissa.

        "Katujista" suurin osa lienee nuorena muutoksen tehneitä. Veikkaan nimittäin, että myöhemmällä iällä sukupuolta vaihtamaan päätyneet ovat vakaammalla pohjalla.

        Kun puhutaan "vastustajista" ja heidän retoriikastaan, ei pidä myöskään unohtaa "kannattajia" ja heidän temppujaan. Tuolla suuressa maailmassa tämä nivoutuu nimittäin usein hurahtaneisiin prog-feminismi käsitteisiin, kuten että sukupuoli on kokonaisuudessaan vain sosialisoitumisen tulos, eikä mitään muuta. Jenkeissä tapauksia, joissa prosessia aloitetaan jopa ennen murrosikää. Ja nämä "kannattajat" ja transjärjestöt tukevat tällaisia muunnoksia.
        Ajatukset perustuvat usein... Oliko John Money niminen... psykologin työhön... Joka oli aivan kamalaa...

        Kannattajat myös usein vähättelevät ja kiistävät täysin tiettyjä asioita. Kyllä nämä vastustajat ovat usein väärässä tai liioittelevat, mutta myös toinen laita on antamissaan luvuissa hieman ideologinen ja totuus on jossain välimaastossa.

        Osittainen syy "katujien" määrään voi myös olla itsemurhaluvuissa. Transjärjestöt arvioivat 1-3%, "vastustajat" 30%... Transjärjestöjen mukaan kaikki katujat syrjinnän takia... Toinen puoli sanoo, että iso osa siksi, että katuvat.

        Joo kyllä työllistymisen ongelmat on yksi juttu kanssa ja se maailmalla jo "transfobiaksi" kutsuttu ilmiö, että heteromiehet syrjivät transnaisia parinvalinnassa jne. jne.

        Eli olen skeptinen kyllä, mitä tulee asioiden yleisyyteen tai harvinaisuuteen. Enkä nyt luota noista leireistä kumpaankaan ihan mukisematta.

        ps. tuo prog-fem leiri on kyllä hieman solmussa itsensä kanssa noissa sukupuoli ja seksuaalisuus on vain sosiaalistumisen tuloksia, kun samaan aikaan puollustavat trans ja homo väkeä, koska ovat sellaisiksi syntyneet :D Mutta tuo nykyfeminismin naurettavuus on hieman off-topic, toki valitettavasti vain osittain off-topic.

        Lisäisin vielä, että pitänee jakaa katujat sitten kahteen ryhmään. pre-op ja post-op. Jälkimmäiset harvinaisia ja niistä löytää jotain tilastojakin. Heitäkin on prosentti tai pari. Tuo pre-op katujien määrä lienee lähempänä näiden "vastustajien" arvioita ja post-op "kannattajien"... Kumpikin ryhmä kai käyttää itselleen mieluisampia tilastoja.


      • kjllölk

        Money on "auttanut" hoitoprosessia valtavasti eteenpäin tehtyään täysin vääriä päätelmiä jolloin alettiin kehittämään diagnosointia oikeaan suuntaan. Moneyn virheiden vuoksi alettiin ymmärtämään paremmin trans- ja intersukupuolisten ihmisten elämää.
        Euroopan ja varsinkin Suomen hoitojärjestelmää ei voi vertailla muualla vallitseviin hyvinkin huonoihin hoitojärjestelmiin tai jopa hoitamattomuuteen. Sen vuoksi katujien määrä on täällä lähes nolla. Vastaavasti kaikki transtutkimuksiin hakeutuvat eivät saa transdiagnoosia, aika iso osa (noin kolmannes) lähetetään kotiin "maitojunalla".
        Nuorena korjausprosessiin lähtevillä prosessi onnistuu vanhana lähteneitä laadullisesti paremmin, joten todennäköisesti katujia on vähemmän kun pystyy elämään oikeassa sukupuolessaan suurimman osan elämästään.


    • Onpa mielenkiintoinen keskustelu. Harvemmin täällä suomi24 törmää näinkin asiallisiin keskusteluihin :)

    • Pidän miehistä. Nautin otetuksi tulemisesta.
      En saa kiksejä naiseksi pukeutumisesta. Poikaystäväni mieliksi annan hänen pukea ja meikata itseni tytöksi.
      Porttiteoriaa tukee kyllä oma kokemus. Olen alkanut yhä enemmän nauttimaan tyttöjen vaatteista ja tyttönä ole misesta.

    • Anonyymi

      Kyllä ristiinpukeutumine voi laukaista tyttöilyongelman, tiedän itse tapauksen jossa koko ongelma alkoi naamiaisasusta.
      Tämän vuoksi kenenkään ei kannata edes leikillä kokeilla.
      Transuilu aiheuttaa paljon ongelmia perhesuhteisiin ja voi vaan kuvitella miten traumaattista sen näkeminen olisi lapsille.

      • Anonyymi

        Kamalaa! Vai että transuilu tarttuu jo yhdestä naamiaisasusta. Voi elämän kevät!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kamalaa! Vai että transuilu tarttuu jo yhdestä naamiaisasusta. Voi elämän kevät!

        Juu, mun lapsi on varmaan nyt pilalla kun näki äitinsä naamiaisissa kuninkaana..


      • Anonyymi

        Transuiluni aiheutti todella kärsimystä läheisilleni, mutta ennen kaikkea itselleni. Onneksi sain lopettaa sen prosessin myötä ja nyt pukeudun vain tavallisiin tylsiin Dressmann-vaatteisiin eikä kukaan osasi arvata, että joku ihmeen transasia voisi liittyä minuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Transuiluni aiheutti todella kärsimystä läheisilleni, mutta ennen kaikkea itselleni. Onneksi sain lopettaa sen prosessin myötä ja nyt pukeudun vain tavallisiin tylsiin Dressmann-vaatteisiin eikä kukaan osasi arvata, että joku ihmeen transasia voisi liittyä minuun.

        Niin ryhdyit sitten päätoimisesti ristiinpukeutumaan, valitettavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin ryhdyit sitten päätoimisesti ristiinpukeutumaan, valitettavaa.

        No olis aika tiittimäistä pukeutua kaljuna, parrakkaana äijänköriläänä naisten vaatteisiin, mutta olisihan se sinusta varmaan ihan kiihottavaa katsella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin ryhdyit sitten päätoimisesti ristiinpukeutumaan, valitettavaa.

        Mitä se sinua haittaa jos joku muu pukeutuu kuten haluaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä se sinua haittaa jos joku muu pukeutuu kuten haluaa?

        Ja eiköhän tuota kirjoittajaa nimenomaan haittaisi, jos transmies pukeutuisi naisten vaatteisiin. Silloinhan näyttäisi "transulta".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja eiköhän tuota kirjoittajaa nimenomaan haittaisi, jos transmies pukeutuisi naisten vaatteisiin. Silloinhan näyttäisi "transulta".

        Jokainen nainen saa pukeutua naisten vaatteisiin, myös naiset jotka luulevat olevansa trans miehiä.
        Transmieheys ulkoisesti on vain väärän lääkityksen haittavaikutuksia, ei muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen nainen saa pukeutua naisten vaatteisiin, myös naiset jotka luulevat olevansa trans miehiä.
        Transmieheys ulkoisesti on vain väärän lääkityksen haittavaikutuksia, ei muuta.

        Jos elämänlaadun paraneminen, työkyvyn palautuminen ja kyky seksuaaliseen nautintoon on haittavaikutus, niin sitten on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos elämänlaadun paraneminen, työkyvyn palautuminen ja kyky seksuaaliseen nautintoon on haittavaikutus, niin sitten on.

        Naisellisen ulkomuodon rapautuminen ja kehon terveiden osien leikkely on muka jotain hoitoa.
        Nainen ei ikinä voi olla miehenköriläs, nainen on aina nainen, transmies on mielikuvitusolento.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Naisellisen ulkomuodon rapautuminen ja kehon terveiden osien leikkely on muka jotain hoitoa.
        Nainen ei ikinä voi olla miehenköriläs, nainen on aina nainen, transmies on mielikuvitusolento.

        Sosiaalisen konstruktionismin mukaan olemme kaikki mielikuvitusolentoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Naisellisen ulkomuodon rapautuminen ja kehon terveiden osien leikkely on muka jotain hoitoa.
        Nainen ei ikinä voi olla miehenköriläs, nainen on aina nainen, transmies on mielikuvitusolento.

        Jos se, että jaksan paremmin töissä ja naiset ja toiset miehetkin ihailevat hauiksiani on mielikuvitusta elän mielelläni mielikuvitusmaailmassa. :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sosiaalisen konstruktionismin mukaan olemme kaikki mielikuvitusolentoja.

        Kaikki asiat maailmassamme on sukupuolitettua esineistä tunteisiin ja laatuihin miehiin liitettyjen ominaisuuksien ollen kulttuurissamme hierarkiassa ylempänä arvokkaampia. Assosioituessaan jompaan kumpaan, haluaa muuttaa myös fyysistä olemistaan sellaiseksi. Nämä sukupuoliin liitetyt ominaisuudet ovat kuitenkin kulttuurisia ja muuttuvat kulttuurista, ajasta ja sosiaalisesta kontekstistaan toiseen. Esim. Jossain kulttuurissa vesi, joustavuus ja notkeus ovat maskuliinisuuteen liittyviä ominaisuuksia ja maa, painavuus ja jäykkyys naisiin.


    • Anonyymi

      Porttiteoria toimii vain harvoissa poikkeustapauksissa, mutta yleensä se ei mene näin, hyvin harvoin asiassa mennään äärimmäisyyksiin.

      Yleensä ristiinpukeutumisesta puhuvat julkisesti lähinnä homot ja poikkeavuuden ääritapaukset, muille se on juttu jonka kaikki ovat nähneet mutta kukaan ei ole tehnyt. Näin syntyy porttiteoria-harha.

      Vaateleikit eivät aiheuta transseksuaalisuutta. Jos noin olisi niin silloin valtaosa tytöistä ja nuorista naisista olisi nykyään transseksuaaleja tai ainakin silmiinpistävän maskuliinisia. Miksikö? Poikien vaatteitten käyttö ja jalkapallon peluu poikien kanssa samoissa kamppeissa pitäisi teorian mukaan aiheuttaa tytölle poikamaistumisen. No aiheuttaako se? Niimpä.

      • Anonyymi

        No näin, entä lapsuuden 70-luvun lappuhaalarit ja sukkahousut myös pojilla? Mekkomaisia pellavapaitoja röyhelöineen käytettiin pienillä lapsilla sukupuolesta riippumatta yleisesti vielä 1900-luvun alkupuolella. Saatika nykyinen työpukeutuminen housupuvuista työhaalareihin..


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1366
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1181
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe