finnit haittaavat nuoren tytön elämää, apua!

finnit_pois_13

Hei,

Olen 13-vuotias tyttö, jonka elämää finnit ovat haitanneet jo puolitoista vuotta. Ja finnit tosiaankin haittaavat ja häiritsevät minua todella paljon. Häpeän naamaani, enkä kehtaa kulkea ilman meikkiä ja pidän lähes aina hiuksiani otsalla. Minusta on tosi kurjaa katsella miten muiden ikäisteni ihot ovat terveitä ja sileitä ja oma otsani on finnien peitossa. Otsani on täynnä pieniä finnejä ja lisäksi on aina muutama isompi tulehtunut finni. Välillä on niin pahasti tulehtunut finni, että se saattaa vaivata parikin viikkoa jonka jälkeen jää iholle ruma arpi. Poskeni ovat suht hyvät, mutta pientä näppyä niissäkin on. Lisäksi toisella poskella on punainen läikkäarpi. Ja leuassa muutama vaalea arpi ja mustapäitä.

Pesen ihon aamulla vedellä jonka jälkeen levitän puuterin iholle. Koulun jälkeen pesen yleen puuterin pois mutta illemmalla laitan puuteria uudestaan harjoituksiin. Illalla pesen dermosilin pesuaineella puuterin pois ja laitan kosteusvoiteen. Aamulla iho on rasvainen.

Syön terveellisesti perus kotiruokaa; kasviksia, salaattia, vihanneksia, hedelmiä, leipää, puuroa, marjoja, jugurttia, perunaa, lihaa, kalaa, riisiä, makaronia, pastaa jne. En syö roskaruokaa lähes ollenkaan, en muista koska viimeksi olen syönyt pizzeriassa tai hesessä. Normaalisti syön kerran viikossa (lauantaina) esim. Karkkia tai jäätelöä. Enkä silloinkaan kohtuuttomia määriä vaan ihan esim. Pussi karkkia tai viipale jäätelöä. Olin koko syksyn herkkulakossa ja gluteenittomalla ruokavaliolla. (noin 4kk) mutten huomannut iholla juuri mitään muutosta.
Olen alipainoinen (170cm, 45-46kg), joten ei voi ainakaan ylipainosta johtua. Ja lisäksi liikun 5-7 kertaa viikossa kilpaurheilu tasolla. Tiedän että liittyy tähän ikään mutta tämä on todella kiusallinen ongelma ja haluan päästä siitä eroon tai edes lievittää tätä ongelmaa.

Kiitos jos saan apua tai neuvoja!

10

991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ufo1

      Aurinkoa...d-vitamiinia muut vitamiinit...itse muistan nuoruudessa kärsineen
      samasta ongelmasta...tosin en onnistunut nujertamaan niitä ,vasta aika teki tehtävänsä..minua tosiaan helpotti kunnon rusketus kesällä,pysyi parempana myös talvella, ja pääsehan sitä etelään talvellakin...(tietenkin myös raha y.m kysymys)

      tekoaurinkoakin on tajolla mutta varovasti sen kanssa, ei ilmeisesti pitkässä juoksussa ole terveellinen vaihto-ehto, kalaa kannattaa syödä ja tosiaan muut rasvaruuat unohtaa..myös cacao suklaat..pois...ja sanon vaan..aika parantaa...stsemppiä

      T:ufo1

    • serytyuuyiuyo

      Pyyhi meikki pois kosteuspyyhkeellä (itse käytän vauvanpyyhkeitä koska ne ovat hellävaraisia) ja käytä vasta sitten puhdistusainetta pesemään IHO. Jos peset meikin pois kasvojen puhdistusaineella, etkä itse ihoa uudestaan sen jälkeen, iho ei puhdistu kunnolla. Kiinnitä myös huomiota siihen miten hyvin peset kasvosi urheilun jälkeen koska osa finneistä voi olla hien aiheuttamia (etenkin jos sinulla roikkuu otsatukka otsalla). Pelkkä vesi ei aina siis riitä.
      Mitä kosteusvoidetta käytät? Kosteusvoiteen tulisi olla syväkosteuttavaa, ja mieluummin aika ohutta. Mitä paksumpaa voidetta käytät, sen enemmän se tukkii ihohuokosia, eli aiheuttaa lisää näppyjä. Hajustamattomat kosteusvoiteet ovat parempia kuin hajustetut sillä hajustetut voivat ärsyttää näppyjä ja ihohuokosia lisää.

      Muutoin et voi tuossa iässä tehdä muuta kuin odottaa ja antaa vuosien lipua ohi, yleensä murrosiän finnit paranevat iän myötä.

      • Mamma78

        Ihon hyvä puhdistus on kaiken a ja o. Esim Body Shopin Tea Tree sarjan tuotteet voisivat toimia sinulla. Viimeistele aina puhdistus kasvovedellä. Mikäli ihosi ei ole kuiva, en laittaisi kosteusvoidetta välttämättä ollenkaan. Olet niin nuori, ettei vielä huolta rypyistä.
        Nosta hiukset pois otsalta. Hiki on ihon paha vihollinen. Ja pelkkä vesipesu ei oikein auta. Vesi ei poista epäpuhtauksia.
        Kuori myös iho ainakin kerran viikossa. Kokeilepas tätä: sekoita 2 rkl hunajaa 1 rkl sokeria ja 1tl kanelia. Hiero seos kevyesti (älä paina liikaa) pyörivin liikkein iholle. Anna vaikka vaikuttaa vähän aikaa kasvonaamion tavoin. Huuhtele viileällä vedellä ja poista rippeet vielä kasvovedellä. Tulee ihanan pehmeä iho!
        Tsemppiä!


      • oliva
        Mamma78 kirjoitti:

        Ihon hyvä puhdistus on kaiken a ja o. Esim Body Shopin Tea Tree sarjan tuotteet voisivat toimia sinulla. Viimeistele aina puhdistus kasvovedellä. Mikäli ihosi ei ole kuiva, en laittaisi kosteusvoidetta välttämättä ollenkaan. Olet niin nuori, ettei vielä huolta rypyistä.
        Nosta hiukset pois otsalta. Hiki on ihon paha vihollinen. Ja pelkkä vesipesu ei oikein auta. Vesi ei poista epäpuhtauksia.
        Kuori myös iho ainakin kerran viikossa. Kokeilepas tätä: sekoita 2 rkl hunajaa 1 rkl sokeria ja 1tl kanelia. Hiero seos kevyesti (älä paina liikaa) pyörivin liikkein iholle. Anna vaikka vaikuttaa vähän aikaa kasvonaamion tavoin. Huuhtele viileällä vedellä ja poista rippeet vielä kasvovedellä. Tulee ihanan pehmeä iho!
        Tsemppiä!

        Sokerin ja hunajan sijasta voi myös kokeilla merisuolaa ja öliiviöljyä ilman kanelia, ihan puhdistusaineena, esim. vain iltaisin. Öljy pehmentää ihoa ja omega 3:n sekä E-vitamiinin ansiosta hoitaa ihoa. Suola kuorii sekä puhdistaa ihohuokosia desinfioivan ominaisuutensa ansiosta. Koko hoito on myös hellävarainen. Jotkut myös käyttävät keitettyyn veteen liotettua merisuolaa kasvovetenä tuon merisuolaöljyseoksen jälkeen. Sen annetaan tietenkin jäähtyä ja tuon merisuolan tulisi olla siis kokonaan liuennut. Olen kuullut joiltain kokeilleilta kokemuksia, että kaikki finnit paranivat ja uudet lakkasivat tulemasta tuon merisuola ja oliiviöljy yhdistelmän ansiosta.


    • Aknesta parantunut

      Itseäni akne vaivasi koko nuoruus iän. En ehkä omannut mitään maailman terveellisimpiä elämäntapoja, mutta eivät ne sieltä huonoimmasta päästä myöskään olleet. En polttanut, juonut alkoholia, sekä lenkkeilin jonkin verran, toisaalta herkuttelin ehkä hieman liikaa huomattavasti vähemmän kuin itse kerrot herkuttelevasi. Akne latisti itsetuntoani ja toivon, että olisin tarttunut aknen nujertamiseen aiemmin.

      Kokeilin kaikenlaista ennen kuin löysin itseäni auttavan hoidon, kokelin erilaisia puhdistusvaahtoja, ruokavalio muutoksiakin (jätin suklaan, juuston ym. ns. rasvaisen ruuan ihan minimiiin), homeopaattisia lääkkeitä jne. Minulle auttoi kuitenkin ihotautilääkärillä käynti, eihän se ilmaista ollut mutta oli pieni hinta kohentuneesta itsetunnosta ja aknevapaasta ihosta. Aluksi sain antibioottikuurin - ei auttanut. Sitten e-pillerit - eivät auttaneet. Lopulta uskaltauduin ottamaan roaccutan tai minun tapauksessani isotretioniin kuurin (tämän aikana oli jatkettava e-pillereitä sikiöriskin vuoksi) - akne loppui, ja on nyt pysynyt poissa hoidon lopettamisen jälkeen jo vuoden päivät, vaikka lääkäri epäili, että minulla voi akne uusiutua sen verran vaikeasta aknesta oli kyse ja voihan se vieläkin, mutta ainakin nyt tiedän mikä auttaa.

      Itseäni pelottivat kuurista johtuvat sivuvaikutukset, itselläni lähti sokeriarvot nousuun, mikä ei ole yleisin sivuvaikutus, normaalisti vaikuttaa maksa-arvoihin. Joka tapauksessa, koska ihossa alkoi tapahtua muutoksia, pelko joutua lopettamaan kuuri sokeriarvojen kohoamisen vuoksi sai myös herkutteluni kuriin, loppujen lopuksi kuurin jälkeen oli naama puhdas ja sokeriarvot alkuarvoja matalammat. Muita sivuoireita itselläni olivat nenän, suun ja ihon kuivuminen, mutta vartalovoit, huulirasvat ja nenäsumutteet pitivät kuivumisen suht aisoissa. Kannatan itse valtavasti kaikkia vaihtoehtoisia hoitomenetelmiä kuten homeopatiaa yms. mutta aknen suhteen olen onnellinen, että valitsin lopulta ehkä elimistölle hieman rankankin lääkekuurin. Eihän tuo lääkekuuri mikään ihmeiden tekijä ole, lääkkeet on otettava säännöllisesti ohjeiden mukaan, ja vaikutuksia ei voi odottaa näkyvän heti, kuuri kestää 4 kk vuoteen itselläni kesti 6 kk, kuurin aikana iho voi reagoida hyvinkin voimakkaasti ja akne jopa pahentua (itselläni tällaista ei tapahtunut), joten lopullisen tuloksen näkee vasta kuurin loputtua. Lääkeaine vaikuttaa myös elimistössä vielä kuusikin kuukautta kuurin loputtua, joten muutoksen tapahtuminen vie aikaa.

      Itselläni on nyt vuosi kuurin jälkeen ollut kasvoissa muutama (tarkalleen 5) pieni finninäppy. Arvet vaalenevat ajan mittaa, mutta itselläni näkyvät kyllä vielä ja varsinkin leuassa missä akne oli vahvinta on paljon arpia. Minulla todettiin myös taipumis arpien liikakasvuun, ärsyttävä geenisairaus, joka aiheuttaa esim. aknearpiin sellaisen pienen kohouman kuopan sijaan. Seuraavaksi aion selvitellä miten eroon arvista, mutta kuten sanottu lääkeaine vaikuttaa vielä sen 6 kk kuurin loppumisen jälkeen, jonka aikana ihon mekaaninen kosmeettinen hoito ei ole hyväksi, koska iho paranee yhä. Mm. sen vuoksi en ole vielä tarttunut arpien hoitoon, koska haluan antaa ihon parantua rauhassa.

      Kerrot olevasi 13, roaccutanin voi aikaisintaan ottaa 12 vuotiaana, mutta koska se on elimistölle raju lääkekuuri, sitä suositellaan vasta vähän vanhemmille. Itse söin oman kuurini vasta 18-vuoden iässä, mutta toivon että olisin uskaltanut ottaa kuurin aiemmin. Suosittelen siis ainakin kysymään kuurista ihotautilääkäriltä. Ei aknesta tarvitse kärsiä, kun hoitomenetelmiä löytyy, niitä kannattaa kokeilla, välillä sen oikean löytäminen voi kestää mutta toivon että löydät omasi aiemmin kuin minä löysin omani, kärsin aknesta yhdeksän vuotta, kyllä olen saanut ensimmäiset näppyni 9 vuotiaana.

      • sunescapingvampire

        Otsa-akne on murrosiässä erittäin odotettavissa oleva ilmiö joka voi hyvinkin laantua parin vuoden sisällä. En missään nimessä suosittele noin nuorta henkilöä hakemaan Roaccutania ennen kuin vasta 15 vuotiaana jos akne ei ole mennyt ohi tai on pahentunut. Jos akne meneekin iän myötä ohi, on kehonsa altistanut turhaan myrkylliselle lääkekuurille jolla voi olla pysyviä haittavaikutuksia mustuneista silmänalusista ihotyypin muutoksen. Olen myös itse syönyt Roaccutania, minäkin vasta 18 vuotiaana enkä olisi missään nimessä halunnut syödä sitä yhtään aikaisemmin kun sitten opin mitä vaikutuksia sillä lääkkeellä on. Itselläni mm. edellät mainitut kaksi pysyvää haittavaikutusta. Tehokas se todella on ja siitä voi saada pysyvän avun (minulla uusi muutaman vuoden kuluttua). En siis boikotoi lääkettä. Mutta se kannattaa pitää aina viimeisenä oljenkortena jos mikään muu lääkevoide tai antibiootti ei auta. Kesää vasten muutenkaan Roaccutan ei ole kovin kiva lääke kun auringonvaloa täytyy karttaa kuin mikäkin vampyyri.


    • ratkaisu

      Käytät liikaa eri meikkäjä ja "hoitoaineita".

    • näppyjä

      Mulla oli just sama ongelma sun ikäsenä. Finnit ja näpyt hävis kuin seinään kun aloin pestä kasvot pelkästään vedellä ja saipualla. Jos erehdyn käyttämään kasvojenpuhdistusaineita niin heti pukkaa näppyjä...
      Nyt vaivaa hirveä akne selässä. :(

      • 13vuotias

        Mulla on kanssa finnejä selässä ja oon vasta 13-v. Minua harmittaaD: :(


    • ravinto a ja o

      Nujerra akne!
      http://www.nujerraakne.fi/

      Aknesta voi parantua!
      https://www.booky.fi//tuote/varpu_tavi/aknesta_voi_parantua_/9789529993383?kb=1&gclid=CMCJuKHA1rgCFaV4cAodvDMAjg


      Kuuntele alla oleva ohjelma:

      03.11.13
      Osa 1/5 (5:31)
      Osa 2/5 (5:20)

      http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/

      Myös liiallinen hoitaminen on haitaksi iholle.

      Monet kosmetiikkatuotteet on niin täynnä hajusteita ja kemikaaleja, että vain pahentavat oireita.

      Toinen on ruokavalio, millä on todellakin hirveesti merkitystä, miten iho voi. Iho on ihmisen suurin elin, joten EI ole ihan sama, mitä suuhunsa laittaa, vaikka niin kuvittelisi.

      Kannattaa lukea niiden juttuja joilla oikeesti on kokemusta eli nuo ylläolevat linkit.

      Ja ehdottomasti synteettiset monivitamiinit pois ja VILJAT!
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm


      Antioksidantit aknen hoidossa
      http://www.raikasweb.com/antioksidantit-aknen-hoidossa


      Meikkivoidetta tai puuterii en laittais ku se vaan tukkii ihohuokoset, vaikka mainokset mitä lupaa.

      Meikkaa silmät, niin mielestäni riittää ja antaa ihon hengittää.

      Kesällä voikin ruskettaa kasvojaan, niin vielä vähemmän tarvii meikkivoidetta tai puuteria.

      Vettä janoon 1,5-2 litraa päivässä. Aloita aamusi vedellä 5-8dl.

      "Yksi helpoimmista ja nopeimmista tavoista vähentää elimistösi kuormitusta on vaihtaa kaikki käyttämäsi kosmetiikka mahdollisimman puhtaisiin, luomulaatuisiin tuotteisiin.

      Kylmäpuristettu kookosöljy ja laadukas aloe vera-geeli riittävät lähes kaikkiin mahdollisiin tarpeisiin ihonhoitoon liittyen. Samalla kuormitat vähemmän sekä omaa elimistöäsi, että luontoa. Ja säästät todennäköisesti vielä rahaakin."

      https://www.facebook.com/sundviksami





      Itse käytän rasvaiselle iholleni näitä enkä mitään muuta.

      http://www.lumene.com/fi/kasvot/deep-cleansing-gel-cleanser

      http://www.lumene.com/fi/kasvot/ihohuokosia-supistava-kasvovesi

      löytyy citymarket edullisesti

      EI RÖÖKII

      Ainoastaan uinnin jälkeen iho kuivuu, kun käyn kuumassa suihkussa. Ja sen jälkeen laitan Aqualan L voidetta (apteekista halvalla). Marketissakin on vastaavia hajusteettomia ja allergiatestattuja esim. Erisan ja LV

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe