Super herkkävatsaisen ruokavalio???

pieruperse

25-vuotias mies. Vatsa aina sekaisin ja nyt peräpukamat kipeytyneet peräreikää jomottaa. Pitäisi varmaan tehdä asialle jotakin ennenkuin tulee anaali fissuura ja helvetilliset kivut.

Viljat pierettävät ja aiheuttavat ripulia. Pärjääkö ihminen ilman kuituja? Raa'at kasvikunnan tuotteet tulevat sulamattomana läpi. Miten huolehdin, että saan riittävästi vihanneksia kun salaattia en voi syödä?

Mikäköhän olisi paras proteiinin lähde herkkävatsaiselle. Kana vai esimerkiksi jotkut pavut? Kalalle olen allerginen, joten sekin on poissuljettu. Maito aiheuttaa hirveää vatsakipua, joten siitä luovun ensimmäisenä.

Sokeri on kuulemma yksi pahimmista kivun aiheuttajista. Hunajalle olen allerginen, joten ainoaksi makeuden tuojaksi jää kai keinomakeutusaineet?

Ymmärtääkseni keittoruaat ovat varteen otettava ehto? Olisiko olemassa tarkoitusperiini sopivaa ruokakirjaa, vai mistä uutta elämäntapaa voisi lähteä opettelemaan?

Pistää mielen matalaksi moinen kirous. 2 vuotta sitten luovuin tupakoinnista ja nyt joudun luopumaan herkullisesta ruuasta. Kyllä on elämä perseestä ;(

Huomenna ajattelin käydä ostamassa kikherneitä ja kokeilla tätä reseptiä
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/223887/Taivaallinen, terveellinen tomaattikeitto/

15

1069

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ollos hyvä

      Kypsennä kasvikset.

      Viljoissa ei tutkimusten mukaan ole yhtään mitään ravintoainetta, mitä ei saisi muusta ruuasta ja huomattavasti paremmin imeytyvänä. Verensokerikaan ei nouse kun syö muita kasvikunnan tuotteita viljojen tilalla.

      Rukiissa, vehnässä ja ohrassa on FODMAP-hiilihydraatteja, jotka imeytyvät huonosti ja fermentoituvat paksusuolessa. Suolistobakteerit tuottavat tehokkaasti FODMAP-hiilihydraateista kaasua, mikä aiheuttaa ilmavaivoja, turvotusta ja mahan kipuilua.

      Lisäksi kyseisten viljojen imeytymättömät kuidut aiheuttaa ummetusta ja kovaa vatsaa.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

    • 3+3

      Kokeile Saksalaisia tai tanskalaisia maitotuotteita.

    • HOT MAMA

      Kokeile LAKTOOSITTOMIA maitotuotteita,etenkin hapanmaitotuotteita. Tavalliset EHDOTTOMASTI POIS,laktoosi-intoleranssi yleisin syy suomalaisten ilmavaivoihin. ÄLÄ SYÖ tuoretta ruisleipää äläkä lainkaan vehnäjauhotuotteita. ÄLÄ SYÖ käristettyä ruokaa. ÄLÄ käytä keinomakeutusaineita ja sokeria mahdollisimman vähän,myös hiilidioksidia sisältävät juomat aiheuttavat ilmavaivoja. Lisäksi kannattaisi kokeilla FODMAP-hiilihydraateista luopumista,niitä on esim.myös hedelmäsokeri. GOOGLETTAMALLA löytyy tietoa. Paula Heinonen on vatsaguru Suomessa, hänen ohjelmistaan ja kirjoistaan saat myös tietoa,lue myös TerveydenAvaimet-sivuilta. Näitä kun kokeilet ensin ja jos helpottaa,voit lisätä takaisin yhden kerrallaan,niin huomaat kyllä, onko juuri se syypää vaivoihisi. Ja vihannessosekeitot ovat todella hyviä vatsalle,kunhan et lisää tavallista kermaa...

    • näitä kokeile

      Gluteenittomat tuotteet voivat auttaa. Kannattaa kokeilla gluteenittomia makarooneja (semper).

      Voit kokeilla laktoosittomia tuotteita. Laktoosittomat juustot voivat olla hyvä idea.

      Sopiiko kalanmaksaöljy? Sitä kannattaa käyttää omega3happojen takia.

      Chiasiemenet voivat olla myös hyvä lisä (mm. kuitua ja omegahappoja ja sanottu auttavan vatsaongelmiin).
      http://www.vitamiinisuositukset.com/chia-siemenet-kaytto-kokemuksia/

      Kana on loistava ruoka. Varsinkin lisäaineettomat broilerin koivet (jotka maksavat n. 3€/kg). Yksi soveltuvimmista ruoka-aineista monille pahassa tilanteessa oleville.

      Erittäin huono juttu jos on kalalle allerginen. Kaloja olisi monia erinlaisia ja varsinkin lohi olisi erittäin hyväksi.

      Pavut ja kikherneet yms. voivat olla huonoksikin ja lisätä ongelmia, mutta edelleen yksilöllisyys näissä.


      Ihminen pärjää ilman vihanneksia ja kasviksia. Kannattaa kokeilla keitettynä mutta voit yhtä hyvin jättää ne myös pois. Itsekin käytin välillä hyvin paistettuja (pannulla) vihanneksia, mutta lopetin kun totesin ne huonoiksi.

      Vitamiinit yms. voit saada muillakin tavoilla.


      "Sokeri on kuulemma yksi pahimmista kivun aiheuttajista. Hunajalle olen allerginen, joten ainoaksi makeuden tuojaksi jää kai keinomakeutusaineet?"


      Itsekin luulin aikaisemmin sokerin olevan erittäin paha juttu. Myöhemmin olen tajunnut ettei omalla kohdallani sokeri vaikuta oikein mitenkään esim. sokeria täynnä olevat limut pelkästään auttavat ja pitävät mielen virkeänä. Tämä on joka tapauksessa yksilöllistä.



      Apteekista kannattaa käydä ostamassa Ratiopharm maitohappobakteeria:

      http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/MAITOHAPPOBAKTEERIB-RATIOPHARM-30-tai-100-kaps-100-kaps-norm1325-TARJOUS

      Samalla kannattaa ostaa 100-200kpl:tta. Käytä joka aterialla 1-3kapselia. Vaikka käyttö on kallista niin voi auttaa nopeastikin. Voit tutkia muitakin maitohappobakteerivalmisteita mistä ihmiset ovat sanoneet saaneensa apua.

      Omalla kohdallani apu on tullut näistä yhdistelmistä:

      Ratiopharm maitohappobakteerit (mitkään muut maitohappobakteerit eivät ole auttaneet vaikka luontaistuotekaupatkin myyvät muita. Ainoastaan apteekin toisesta valmisteesta "idoformista" oli aluksi apua viikon verran mutta se loppui, ratiopharmissa on yhdistettynä B-vitamiinit)

      B-vitamiinit. Liittyvät oleellisena osana aineenvaihduntaan.

      Omega3-rasvahapot.

      Ravinnon omega-rasvahapot vaikuttavat laaja-alaisesti hyvinvointiin ja terveyteen. Ne osallistuvat esimerkiksi verisuoniston, hermoston ja rauhasten toimintaan ja kehitykseen sekä auttavat alentamaan kolesterolia


      Mitä tuohon muuhun vaivaan tule niin kokeile tälläistä:

      http://www.apteekkituotteet.fi/Scheriproct-Neo-Kombi

      Parempi ostaa isompi pakkaus kerralla jos ei halua ravata apteekissa. Yleensä vaiva parantuu n. 1-4-viikossa. Ongelmat vähentyvät alle viikossa. Parempi hoitaa puhdistus joka päivä useita kertoja suihkulla (sama juttu aineen ja puikkojen kanssa pahimmassa tilanteessa).

      • tälläistä

        Muutama vinkki vielä:

        Syö mahdollisimman puhtaita ruoka-aineita (älä käytä ylimääräisiä mausteita, mausteseoksia, keittoja, kermajuttuja, kastikkeita jne.).

        Pidä joka päivä yllä päiväkirjaa olosta että mitkä ovat hyväksi ja mitkä aineet ovat huonoksi (mitä syöt päivittäin ja minkälainen vatsa on). Yleensä erot hyvässä ja huonossa olossa tapahtuvat 1-2 päivän sisällä.

        Jos joku aine on huonoksi pyri vähentämään sen käyttöä. Jos hyväksi niin voit lisätä sen käyttöä. Kastikkeita yms. kannattaa kokeilla vain vähitellen.


      • ruokavaliostakin

        Ruokavalio on aina yksilöllinen. Mutta puhtaat ja gluteenittomat, laktoosittomat yms. tuotteet voivat auttaa.


    • kurkumakin voi autta
    • kypsää ruokaa

      Kunnon ruokaa eikö mitään viljoja.

      Kypsytetyissä juustoissa ei ole laktoosia.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/aitoa_ruokaa.htm

      Parhaimmat maitohappobakteerit, joten muut kannattaa jättää kaupan hyllylle:




      Normaali apteekin tai marketin probiootti kasvatetaan suojatusti laboratoriossa, pakastekuivataan ja laitetaan makeutusainetta evääksi imeskelypilleriin. Seurauksena on melkoinen "die off rate", eli lukema paljonko bakteereista on kuollut siinä vaiheessa kun laitat sen suuhun, verrattuna valmistushetkeen. Usein tämä on jopa 90%. Saat siis vain 10% "elossa" olevia bakteereita jotka ottavat kovasti turpaan vatsahapoiltasi eivätkä pääse ohutsuoleen asti elävinä. Apua näistä ei ole.


      Hyviä valmisteita:
      Luomuhapankaali
      ProbiMage
      Acidophilus Plus
      Acidophilus Forte
      Replete Intensive
      DDS
      Bioteekin Probioottiplus


      Turun Yliopiston tutkimus: Äidin saamat probiotiit alentavat atooppisen ihottuman riskiä lapsella!
      http://www.terveydentukipilarit.fi/terveysinfo/uutiset/53/




      Lisäksi paljon mainostetaan ja myydään ns. terveysvaikutteisia jogurtteja (Activia, Actimel, Gefilus, Valio olo jne...), joissa on 5 palaa sokeria per 1 dl (sokeri on hyvien bakteerien vastavaikuttaja) tai vastaavasti makeutus- sekä lisäaineita. Eli se niiden "terveysvaikutuksista". Näitä tuotteita EI saa mainostaa terveysvaikutteisiksi, koska sitä ne eivät ole. Pitää tosin tietää, mitä bakteereja käyttää ja onko niistä tutkimusnäyttöä. Herkästi mainostetaan terveellisinä sellaisiakin probiootteja, jotka eivät mene edes elävänä ohutsuoleen asti.




      Ärtyvän suolen oireyhtymästä kärsii jopa 15 prosenttia suomalaisista, osa tietämättään. Juuri vatsan toimintaa edistävinä mainostetut tuotteet, kuten vatsajogurtit ja terveysjuomat pahentavat oireita.

      • toinen vastaaja

        "Normaali apteekin tai marketin probiootti kasvatetaan suojatusti laboratoriossa, pakastekuivataan ja laitetaan makeutusainetta evääksi imeskelypilleriin. Seurauksena on melkoinen "die off rate". Apua näistä ei ole."


        Olen kokeillut luontaistuotekaupoista saatavia maitohappobakteerivalmisteita (mm. kirjoituksessa mainitut dds ja bioteekin probioottiplus) ja niiden vaikutus oli nolla.

        Jotkut ovat kertoneet että niistä on ollut hyötyä, mutta omat kokemukset puoltavat vahvasti ainoastaan apteekin tuotteita.


    • ei apoteekista

      En ostaisi apteekista mitään luontaistuotteita.

      Korkea hinta ja laatu huonoo, kuten lääketehtaan pillerissä kuuluukin olla.

      Lääkkeet ostan tietysti apteekista. Ne on tutkittu, vaikka eivät aina tomikkaan ja haittoja on.

    • ihan oma valintasi
    • Kokeile näitä vaikka

      Vältä rasvaisia ruokia..
      Voit kokeilla esim:chian siemeniä tai Vi-siblin S kuitu valmistetta jota saa apteekista, kysy lisätietoja sieltä.

    • Kannattaa kokeilla

      Lue Antti Heikkilän kirja ja kokeile googlaa ko. henkilö. Itse sain avun hänen ohjeilla. En muista milloin viimeeksi olisin piereskellyt, aiemmin kyllä usein. Onnea matkaan!

    • viljat pois.
    • gastritis

      Itse aloitin eliminaatiodieetin jokin aika sitte gastriitin pysäyttäessä elämän hetkeksi. Aloitin kaurapuurolla (veteen keitetty) ja raejuustolla, nyt olen lisännyt päivittäin ruokavalioon jotain uutta. Yksi ainesosa päivässä, koska sillä tavalla saa parhaiten selville mikä sopii vatsalle ja mikä ei. Suosittelen eliminaatiodieettiä, alkuun tuntuu kurjalta syödä pelkkää kaurapuuroa, mutta ainakin minulle kaurapuuro rauhoitti vatsan toimintaa hurjasti. Nyt syön lounaalla ja päivällisellä broileria, jonka olen kypsentänyt joko keittämällä tai uunissa paistamalla, quinoaa, riisiä ja höyrytettyä parsakaalta. Välipaloiksi menee kaurapuuro raejuustolla ja mustikkakeitolla. Ei kahvia, ei sokeria, ei paistettuja ruokia, mahdollisimman paljon tumman vihreitä kasviksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe