Inseminaatio

1luomu,Seuraava IUI

Heippa! Etiskelen ihmisiä joilla olisi kokemusta tästä operaatiosta. :) Olemme koittaneet pitkään saada, lasta ja yksi minulla on luomuna tehty... Nyt kuitenkin olemme tilanteessa että ensimmäinen inseminaatio tehtin tällä viikolla. Onko muilla kokemusta operaatiosta, onko onnistunut monennellako kerralla, tai mitä tehdään ensimmäisen ei onnistuneen (ei siis vahva luotto että onnistus) operaation jälkeen, uusiko kokeilu?

8

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saniainen0

      Hei, kärsin itse lapsettomuudesta ja olen vasta matkalla hoitoihin, mutta kerron siskostani, joka oli myös lapsettomuushoidoissa, seurasin kaikki vaiheet erittäin läheltä. Hänelle tehtiin muutama inseminaatio, joista ei tullut tulosta, mutta sitten tehtiin IVF, josta sitten onnistunut raskaus ja vauveli, joka nyt jo leikki-ikäinen. Ehkä näihin vaikuttaa lapsettomuuden syykin, heillä lapsettomuus johtui molemmista, mutta silti onnellinen lopputulos! Onnea paljon nyt matkaan!!! Tule kertomaan parin viikon päästä tulos?

    • 1luomu, seuraava IUI

      Kiitos viestistäsi! :) Meillä on molemmat" normaaleja", ei siis mitään vikaa missään.. (olevinaan... ) .. Ja nyt 7 vuoden aikana on 1 lapsi tullut eikä olla koskaan ehkäisty tai millään tavoin estetty lapsen tuloa.. Nyt sitten viime elokuussa hakeuduin neuvolan kautta lääkärille joka sitten ohjasi heti suoraan lapsettomuusklinikalle. Kävin siellä ekankerran viimeviikolla, jolloin selvisi ( sen kyllä tiesinkin) että ovulaatio on seuraavalla viikolla. Lääkäri antoi ohjeiksi seurata ovulaatiota ja ottaa yhteyttä huipun löydettyäni päätettiin siis heti siihen kiertoon kokeilla.. Sain sen pregryl, mikä olikaan nimeltään niin sen irroituspiikin reseptin varmuuden vuoksi jos sille on tarvetta.. Jännitin niin pirusti että laitoin sen piikinkin vaikka lääkäri sanoikin että turhaan olen sen pistänyt.. :) :) Mutta toimenpide onnistui kuitenkin ja sain reseptin vilä keltarauhashormoonin tueksi.. Mulla ei ole tuttuja ketkä olis tuolla käyneet, ja ihan kaikille en ole asiasta huudellut, vain 3 ihmistä tietää asiasta, enkä halua kertoa muille koska olen huomannut että koko tämä prosessi ennen tuonne menoa niin on luonut aika paljon paineita, ja nyt en halua herättää turhia toiveita muilla enkä itsellänikään.. En ole siis kovinkaan vakuuttunut että juuri nyt minulla kävisi tuuri ja pienokaisen saisimme.. Mutta pitkiä pitkiä pitkiä päiviä tiedossa, odotellaan vain nyt kiltisti.. :D :)

      Ihana että siskollasi onnuistui sitten lopulta! :) MIlloin sinulla sitten alkaa hoidot?

    • Esikoinen haaveissa.

      Täälä myös olisi hoidot parin kuukauden päästä alkamassa. Oltaisiin päästy jo ensi kuussa, mutta miehellä on paljon matkustamista ulkomaille nyt tulossa, niin hoitojen aloitus ja päätös viivästyy. Miehestä on löytyi vikaa siittiöissä. Me ollaan piakkoin kaksi vuotta haaveiltu esikoisesta. Vielä pitäisi vähän yli viikko odottaa, että tiedetään miehen toisen siemennestenäytteen tulokset, mutta muuten tässä pitää nyt vain odotella kaksi kuukautta, jotta tiedetään aloitetaanko inseminaatiolla vai Ivf:llä.

    • 1luomu,seuraava IUI

      Ihana kuulla että olette päässeet jo noin pitkälle, vielä jaksamista odottamiseen! Toivotaan että se pikeimmiten palkitsis sillä parhaalla mahdollisella tavalla!

      • Esikoinen haaveissa.

        Kiitos ja uskon kyllä, että tässä jonain päivänä saadaan tehdä se positiivinen raskaustesti! :) Yritimme 1,5v ihan luomusti ennen kun päätettiin, että nyt varmaan kannattaa mennä tutkimuksiin. Tammikuun alussa olikin ensimmäinen lääkärikäynti ja tässä onkin mennyt kuukaudet tehdessä verikokeita ja miehellä siemennestenäytteen viemistä.

        Tässä onkin vähän vaikeaa sopia päiviä, koska päästään suunnittelukäynnille kun miehellä työmatkat välillä estää käyntejä. Eikä se asiaa helpota kun toinen voi hyvin olla yhtäkkiä parikin kuukautta poissa, niin asiat viivästyy enemmän vain.

        Kyllä tässä vähän jännittää, miten sitten pistämiset onnistuu ja montako hoitoa pitää tehdä ennen kun saa iloita vihdoin siitä positiivisesta raskaustestistä ja tietenkin pelottaa jos tuleekin keskenmeno.


    • saniainen0

      Useimmille hoidot tuottaa kyllä tulosta, joten ole vaan toiveikas. Hetki saattaa toki mennä tai sitten voi tärpätä jo ekasta hoidosta! Hyvä ettei teissä ole löydettyjä "vikoja", se varmasti helpottaa tilannetta ja varmasti vauva jossain vaiheessa kyllä vielä tulee.

      Me olemme syksyllä menossa hoitoihin, ei haluta pilata kevättä ja kesää. Mielen päällehän nämä jutut kyllä välillä vähän käy! Tsemppiä kaikille

    • 1luomu,seuraava IUI

      Esikoinen haaveissa.. Meilläkin noissa testeissä meni aika kauan kun piti hormooni testejä tehdä tietyssä vaiheessa kiertoa ja sperma näytteet.. Sittenkun varasin aikaa sinne niin sain selville että multa ei oltu otettu kaikkia näytteitä, joitakin sukupuoli tauteja puuttui.. ja eikun menkat lasahti, siinä taas ooteltiin jokunen viikko ja sitten vihdoin ja viimein päästiin sinne niin sano lääkäri että ei vieläkään kaikkia testejä ole minulta otettu, joten seuraavalla kerralla, jos on tarvetta vielä mennä niin ennen sinne menoa käytävä taas veri kokeissa.. :) ... Mun mies tekee säännöllisesti reissu hommia joten se on arkipäivät melkeinpä kaikki poissa, viikon viimeisen päivän eli perjantain on kotona, joten tiukassa on meidänkin yritykset .... :( .. Nyt vaan peukut pystyyn että teille se positiivinen saadaan pikinmiten!! ;)

      Saniainen0 .. En mä ees uskolla toivoa, vaikka joka ilta ennen nukkumaan menoa kädet menee automaattisesti ristiin ja tulee rukoiltua että tämä onnistus.. (En siis ole uskovainen) .. Joo, kyllä helpottaa aikamoisesti kun ollaan perusterveitä ja kaikenjärjen mukaan se voi onnistua milloin vain, jos vain sais stressin pois itseltään..Nyt enää alle viikko joten ei enää pitkään meidän tarttee olla jännityksessä... :O .. Ihana että päätitte vielä nauttia keväästä ja kesästä, koska ikinä ei tiedä kaunako näitten kanssa joutuu painimaan ennenkuin se onnistuu.. :/ Henkisesti aika rankkaa aikaa aina vaan ootella ja ootella, mutta itse kun onjo tottunu ennen tuota kokeilua jo laskemaan päiviä ja viikkoja niin ei tunnu enää missään... :D :)

    • 1luomu,seuraava IUI

      Ei tainnut onnistua meidän eka yritys kun menkat alkoi.. :( Jotenkin haikee ja pettyny olo vaikka koko ajan sen tiesikin että näin käy.. EI osannut edes toivoa tai olettaa että toisin kävisi koska pettymys olisi voinut olla vielä kauheempi.. noh, kokeiltava jokunen kuukausi ihan luomulla tavalla ja toivoa että joskus se onni potkisi meidänkin perheeseen ja kunnolla!! ..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe