Turvallista Kanarialla ?

reviisori1

Mihinkäs päin sitä sitten lähtee jos Ebola rantautuu Kanarialle? Onko ex-mix-maxilla jo valmiit sunnitelmat mihinkä pankkiin rahansa siirtää ja muun omaisuutensa. Varo halimasta tummia kellokauppiaita rantakadulla. Venäläiset taitaa olla pienempi uhka.

72

2195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Barraquito = ei kirj

      Canarialla toimii hyvinkin tehokas Trooppisten sairauksien tutkimuslaitos, jossa on töissä 57 tutkijaa/laboratorioteknikkoa. Juuri tämän päivän lehdessä oli aiheesta artikkeli ja kuten ymmärtää saattaa tällä hetkellä he panostavat kaikkensa näihin Ebolan tutkimuksiin.

      Mikäli tauti karkaa Afrikasta, se todennäköisesti saattaa rantautua ensin Cabo Verdelle, joilla saarilla on suoria laiva/lento yhteyksiä eri puolille Afrikkaa.
      Erityistä huolellisuutta noudatetaan nyt mahdollisesti Kanarian saarille tulevien pakolaisten terveydentilan tutkimuksissa. Noissa aluksissahan on asukkaita eri puolelta Afrikkaa, mahdollisesti myös ´saastuneilta´ alueilta.

      Näillä Canarian saarten ´pikku saarilla´ei juuri värillisiä näy. Meidän kylässä on 7 henkilöä, kaikki ovat kotoisin Caribialta ja heillä on täällä työpaikat ja perheet ja ovat asuneet saarella jo vuosia. Joten noita kaduilla haahuilevia tyyppejä ei täällä yksinkertaisesti ole!

      Mikäli kävisi niin ikävästi, että täältä joskus löytyisi Ebolaa, se saattaisi olla saarten täydellinen taloudellinen romahdus.
      Mutta onhan Afrikassa kautta historian ollut vaarallisia tauteja ja tappavia eläimiä ja sittenkin turistit siellä vierailevat..

      Toivotaan vaan parasta, että tutkijat saavat taudin hallintaan eikä se pääse enää tuosta leviämään.

      • Juizzi

        Lyhyempi matka meritse on kanarialle tulla kuin capo verdelle.


      • Tulis pakkanen ja...

        Kyllä tästä taas tehtiin rotukysymys. Ok, Afrikan alkuperäisväestö on pääosin mustaihoista, mutta eivät kaikki maailman mustaihoiset ole Ebolan kantajia tai/ja siis levittäjiä. Ymmärtääkseni taudin itämisaika on varsin lyhyt, joten jos soutamalla Afrikasta Kanarialle tulevat ja tauti on (yhdelläkin) kropassaan, niin sen risteilyn lopulla aluksessa on vain verenvuotokuumeeseen kuolleita. Espanjan viranomaiset osaavat kyllä käsitellä oikein suojautuneina elossa ja kuolleina rantautuneita ja rantautuvia Afrikan pakolaisia. Ei Ebola (pitääkö se kirjoittaa isolla ja jos, niin kunnioitussyistäkö?) ole mikään se ihmiskunnan lopullisesti tuhoava vitsaus? Oli tässä kaikki meidän pallolta lopullisesti poistavat sika-, lintu yms. influenssat ja HIV/AIDS aikoinaan! Mutta täällä vaan porskutellaan aikamme, pelätään olemattomia ja käydään kohti lopullista (ihmiskunnan) tuhoa.
        Tämän lyhyen itämisajan taudin leviämisen estämisen pahimmat ongelmat lienevät taas kerran uskonnossa/uskomuksissa? Afrikkalaisiin kuolemanriitteihin kun kuuluu vainajan hyvästely vähän turhankin intiimisti ja sitten valkotakkiset ja –ihoiset avaruusoliot tulevat repimään perheiltään pois rakkaat, toiselle puolelle siirtyneet jonnekin poltettaviksi tai kalkittaviksi. Ensioireet tunteville on ensimmäisenä mielessä vain se, että pakoon pitää päästä? On tuota E(e)bolaa ollut jo ties kuinka kauan ja aina talttuneet, kun ei ole liikaa puututtu…
        Näitä vainoharhaisia kirjoittajia tällä älykköpalstalla luettuani voisin toivottaa hyvää matkaa Ruotsiin tai Yhdysvaltoihin kaltaistenne seuraan. Viihtykää!
        Summa summarum: Uskonnot ja uskomukset ovat kaiken pahan alku ja juuri. Kristinusko pahin tappaja viimeiset 2000 vuotta ja nyt Islam yrittää kiriä rakoa umpeen…!


      • menossa ollaan

        Uskaltaako meressä uida, jos yöllä vaikka joku ebolaa sairastava on tipahtanut mereen.
        Yöllä silloin tällöin kuulee kuinka helikopterit etsivät pakolaisia.


      • Venepakolaiset
        Juizzi kirjoitti:

        Lyhyempi matka meritse on kanarialle tulla kuin capo verdelle.

        Capo Verdelle on matkaa n. 450km ja Lanzarotelle n. 130km. Capo Verde eli Kap Verde on Afrikan saarivaltio ja Kanarian Saaret taas osa Espanjaa, Eurooppaa. Kumpikohan on houkuttelevampi kohde laittomille pakolaisille?


    • con propiedad

      La actividad de esta institución traspasa las fronteras de Canarias, Basilio Valladares resalta que también trabajan para prevenir e investigar las enfermedades que afectan al 75% de la población mundial y que se localizan precisamente en los lugares más desfavorecidos.

      Estar presentes en países como Cabo Verde o Senegal y formar a la gente para trabajar en centros de este tipo es la forma más viable para frenar a estas enfermedades.

      Estar presente en .... no está presente que es diferente...

    • Tuliaiset Afrikasta

      Miten on. Uskaltaako varata lomaa? Huolestuttaa tuoko mustat taudin tullessaan.

    • Näin oN

      Tuovat mihin tullessaan reissu varattu ja pienempi mahdollisuus saada ebola kuin lottovoitto.

      • On se vaan niin

        No, noh. Ei nyt ihan noinkaan. Jos yrität ehdoin tahdoin saada molemmat, niin satavarmasti saat ebolan alle viikossa. Lottoa voit yrittää sata vuotta ja päävoitosta ei hajuakaan.


    • Näin oN

      Kysymys nyt oli saako ebolan Kanarian saarilta ja vastasin että yhtä epätodennäköistä, kuin lottovoitto. mutta tottakai sen ebolan saa kun matkustaa riski alueelle ja käy sairastuneen kanssa tekemisiin.

      • Fryhgerb

        Mutta entäpäs saarten yönTimot? Turistien seassa kaupittelevat rihkamaa ja levittävät ebolaa?

        Laittomastihan nää on tulleet. Nyt kun ebola niittää Afrikassa, tulevatko sieltä jo isommalla joukolla karkuun?


      • Elämä on ...
        Fryhgerb kirjoitti:

        Mutta entäpäs saarten yönTimot? Turistien seassa kaupittelevat rihkamaa ja levittävät ebolaa?

        Laittomastihan nää on tulleet. Nyt kun ebola niittää Afrikassa, tulevatko sieltä jo isommalla joukolla karkuun?

        Marraskuussa on tarkoitus kaksi viikkoa oleskella Fuerteventuralla (Corralejo tukikohtana), eikä siellä yön Timoja paljon näe ;-)


    • Näin oN

      Kuka käskee olla tekemisissä näiden myyjien kanssa?? Eikä ne lentele siinä joka afrikan ja kanarian väliä, niillä ei ole yksinkertaisesti varaa!!

      Eli eipä olla nyt hysteerisiä ja jos niin pelottaa aina voi olla matkustamatta!

      • Veneellä

        Ei ne lentele, hyvä ihminen. Kuulema laivalla tullaan ja rannikon läheisyydessä lasketaan pienemmät veneet vesille, joilla sitten rantaan. Kysynkin saako guardia civil kaikki yrittäjät haaviin? Kuinka moni pääse maihin?


      • gfgg

        aivan sama jos alkaisi pelkäämään Jani Toivolaa


    • Oikeus elämään

      Sen verran etteivät he ole mitään "yöntimoja" joten jos kunnioitettaisiin myös toisia ihmisiä kuten itseään!

    • Not worth it

      Jos ebola myllää saarilla niin jää matka väliin. Onneksi ei ole viimeisillä varoilla hankittu keikka, ja sekin vasta hiihtolomaviikolla.

      Oma henki kullan kallis.

      • hörhöilijät!

        Ei jyllää saarilla, vaan suomipalstalla.


    • Omakoti kullankallis

      Joo kyllä nyt on viisainta pysyä saarilta pois. Jos nääs sattuu yksikin ebola loman aikana, niin on paluukoneet ylibuukattuja ja paluusta ei muutamiin viikoihin ellei kuukausii toivoakaan.
      Ja kaiken lisäksi vielä alkaa nuo Islannin tuhkatkin tunkea päälle taas.

      • Ei oo kivaa

        ...tana, notta aharistaa...?


      • 8765433221
        Ei oo kivaa kirjoitti:

        ...tana, notta aharistaa...?

        tyypillinen junttipohjalainen joutaa apinamaahan.


    • Mene nyt mene jo

      Noooooo, katsotaan tilanne sitten. Jotenkin liikuttavaa tämä erittäin vakavan taudin vähättely, onhan kuitenkin kyseessä mahdollinen esteellisyys päästä Ryysyrantaan tai Apilamiittyyn vai mitä niitä suomihumppapaikkoja oli. Objektiivinen keskustelu on näemmä mahdotonta kun pikku pennoset on jo lukittu kiinni näihin mukavuussuunnitelmiin. Aika pitkään on maapallolla suomipoika päässyt aina näiden megakriisien ohi, mutta joskus se pää jää vetävään käteen...trust me.

      Tietenkään en mitään piruja maalaile, mutta näin ummikkoa väkeä ei voi olla.

      Voi meitä.

    • tyrmistynyt

      pelkäätte saarille menoja, ettekö sitten pelkää niitä satoa opiskelijoita taas syksyllä tänne luntukotoon saapuu; myös niistä abola maista.

      • poismuuttanut

        tyrmistynyt: syksyllä on luntukotinne venäläinen feodaali. Pitäkää hauskaa!


    • Maahinen Barbadoksel

      Ensi talveksi loma Teneriffalle varattu. Pysyköön ahdistuneet persut vaan kotomaassa pelkäämässä, niin kaikilla saarella olijoilla lienee hauskempaa.

      Vi**u mitä tuubaa, jotkut viitsii tänne postata. Ilmeisesti kun ei leikkaa, niin sitten ei...

    • käsidesi

      Rasismi nostaa taas rumaa päätään.

      Parempi on pysyä kotona ja mieluummin neljän seinän sisällä ettei vahingossakaan kohtaa tummaihoista ihmistä. Jos Kanarialle on pakko kuitenkin matkustaa kun matka tuli jo maksettua, on parempi saarilla vältellä myös arabeja, intialaisia, kiinalaisia sekä kanarialaisia kun eihän niistä tiedä ovatko he tummaihoista ihmistä ehkä kätelleet tai mikä pahinta Afrikan mantereella vastikään käyneet. Parasta varoa myös muita länsimaisia ihmisiä samasta syystä. Toivottavasti varasit all inclusiven jotta sinun ei tarvitse poistua hotellialueelta vaaran paikoille ja muista pitää parvekkeesi ovi tiukasti kiinni ettei siellä istuva pulu pääse huoneeseen. Ties missä sekin on lennellyt.

      • Ahdistaako

        Voi mikä noin ahdistaa? Onko se muka jotain rasismia jos sanoo, että ebolaa on Afrikassa ja siellä asuu mustia ihmisiä? Mustia ihmisiä, joita pyrkii laittomasti Eurooppaan veneillä, myös Kanarialle.

        Sanon vielä kaiken uhalla: Afrikassa on ebolaepidemia ja siellä asuu mustia. Ebolaan on kuollut jo yli 1900 ihmistä. Ebola on afrikkalaista alkuperää.


      • käsipirtu
        Ahdistaako kirjoitti:

        Voi mikä noin ahdistaa? Onko se muka jotain rasismia jos sanoo, että ebolaa on Afrikassa ja siellä asuu mustia ihmisiä? Mustia ihmisiä, joita pyrkii laittomasti Eurooppaan veneillä, myös Kanarialle.

        Sanon vielä kaiken uhalla: Afrikassa on ebolaepidemia ja siellä asuu mustia. Ebolaan on kuollut jo yli 1900 ihmistä. Ebola on afrikkalaista alkuperää.

        sä olet se 2000 ebola


      • Käsidesit ei auta
        käsipirtu kirjoitti:

        sä olet se 2000 ebola

        Ebolaan ei käsipirtut auta, kloorilla pesee hoitohenkilökunta ebola- alueella.


      • Tiedon puutettako?
        Ahdistaako kirjoitti:

        Voi mikä noin ahdistaa? Onko se muka jotain rasismia jos sanoo, että ebolaa on Afrikassa ja siellä asuu mustia ihmisiä? Mustia ihmisiä, joita pyrkii laittomasti Eurooppaan veneillä, myös Kanarialle.

        Sanon vielä kaiken uhalla: Afrikassa on ebolaepidemia ja siellä asuu mustia. Ebolaan on kuollut jo yli 1900 ihmistä. Ebola on afrikkalaista alkuperää.

        Afrikassa asuu kaikenvärisiä ihmisiä eikä vain mustia. Saattaapi se valkoihoinen eteläafrikkalainen tai maitokahvinvärinen arabi kantaa ebolavirusta siinä missä täysin tummaihoinen. Nykyihminen on afrikkalaista alkuperää.


      • Tietoa on
        Tiedon puutettako? kirjoitti:

        Afrikassa asuu kaikenvärisiä ihmisiä eikä vain mustia. Saattaapi se valkoihoinen eteläafrikkalainen tai maitokahvinvärinen arabi kantaa ebolavirusta siinä missä täysin tummaihoinen. Nykyihminen on afrikkalaista alkuperää.

        Saivartele sinä vain, mutta enemmistö on mustia. Ebola jyllää nyt Länsi-Afrikassa, jossa käsittääkseni asuu pääasiassa mustia. Tällä hetkellä Ebola-epidemiaa esiintyy Guineassa, Liberiassa, Sierra Leonessa ja Nigeriassa. Nyt ebolaa on löytynyt jo Senegalista. Ebolan leviäminen ei ole enää hallinnassa, joten luulen että ebolan saapuminen Kanarialle on vain ajan kysymys. Sieltä se leviääkin laajalle pitkin Eurooppaa turistien tuomana.

        Monelle tuntuu olevan vaikea käsittää miten ebola voi tarttua. WHO:n mukaan riski taudin leviämisen riski on erittäin suuri sen helpon tarttuvuuden takia. Ebola tarttuu eritteiden välityksellä sairastuneista/kuolleista ihmisistä/eläimistä. Ihmisen eritteitä on mm. hiki, virtsa, uloste, sylki, sperma ja veri.


      • Pelko pois
        Tietoa on kirjoitti:

        Saivartele sinä vain, mutta enemmistö on mustia. Ebola jyllää nyt Länsi-Afrikassa, jossa käsittääkseni asuu pääasiassa mustia. Tällä hetkellä Ebola-epidemiaa esiintyy Guineassa, Liberiassa, Sierra Leonessa ja Nigeriassa. Nyt ebolaa on löytynyt jo Senegalista. Ebolan leviäminen ei ole enää hallinnassa, joten luulen että ebolan saapuminen Kanarialle on vain ajan kysymys. Sieltä se leviääkin laajalle pitkin Eurooppaa turistien tuomana.

        Monelle tuntuu olevan vaikea käsittää miten ebola voi tarttua. WHO:n mukaan riski taudin leviämisen riski on erittäin suuri sen helpon tarttuvuuden takia. Ebola tarttuu eritteiden välityksellä sairastuneista/kuolleista ihmisistä/eläimistä. Ihmisen eritteitä on mm. hiki, virtsa, uloste, sylki, sperma ja veri.

        Ehkä on parempi että tulevana talvena Kanarian sijaan matkustat Thaimaahan tai muuhun turvallisempaan kohteeseen jossa ei ole pelkoa mustista afrikkalaisista.


      • Järki käteen
        Pelko pois kirjoitti:

        Ehkä on parempi että tulevana talvena Kanarian sijaan matkustat Thaimaahan tai muuhun turvallisempaan kohteeseen jossa ei ole pelkoa mustista afrikkalaisista.

        Työnnä sinä vaan päätä pensaaseen. Vedät tuota rasismikorttia turhaan esiin. Ei kyse ole pelosta mustia kohtaan. Tosiasia on että ebolaa on Afrikassa, josta laittomat pakolaiset voivat tuoda taudin Kanarialle.


      • Kuka pelkää mustaa..
        Järki käteen kirjoitti:

        Työnnä sinä vaan päätä pensaaseen. Vedät tuota rasismikorttia turhaan esiin. Ei kyse ole pelosta mustia kohtaan. Tosiasia on että ebolaa on Afrikassa, josta laittomat pakolaiset voivat tuoda taudin Kanarialle.

        Ebolaa on Afrikassa.
        Kaikki siellä asuneet sekä lyhytaikaisesti oleskelleet laittomat ja lailliset voivat tuoda taudin Kanarialle sekä muualle maailmaan.
        Kaikki taudinkantajan tavanneet kaikkialla maailmassa voivat tuoda taudin Kanarialle sekä muualle maailmaan.
        Turha kuvitella että ebola tarttuu vain mustaihoisista. Tosin luultiinhan ennenvanhaan että HIV on ainoastaan homojen tauti.
        Luuletko olevasi turvassa jos Kanarialla välttelet mustaihoisia?


      • Briteistä vai Saksas
        Kuka pelkää mustaa.. kirjoitti:

        Ebolaa on Afrikassa.
        Kaikki siellä asuneet sekä lyhytaikaisesti oleskelleet laittomat ja lailliset voivat tuoda taudin Kanarialle sekä muualle maailmaan.
        Kaikki taudinkantajan tavanneet kaikkialla maailmassa voivat tuoda taudin Kanarialle sekä muualle maailmaan.
        Turha kuvitella että ebola tarttuu vain mustaihoisista. Tosin luultiinhan ennenvanhaan että HIV on ainoastaan homojen tauti.
        Luuletko olevasi turvassa jos Kanarialla välttelet mustaihoisia?

        Pidät siis valkoihoisia todennäköisimpinä ebolan tuojina Kanarialle?


      • mikäs siinä

        Ei rasismissa mitää pahaa ole. Se on luonnon oma terve reaktio uhkakuviin. Jo luolamiesaikoina vieras oli suurella todennäköisyydellä omalle perheelle tai heimolle uhka. Ei alkuihmisen vaistoja ja varovaisuutta voi huuhtoa pois vaikka muutama kukkahattutäti/setä on maailmaan putkahtanut. Ripaus rasismia on täysin tervettä ja toivottavaa. Menepäs valkoisena tuonne kääntöpiirille niin alkaa kivet lennellä.


    • Maahinen Barbadosel

      Joo. Jotkut ei vaan ymmärrä millään, että suurin osa maailman ihmisistä on ulkomaalaisia.

      • silakat mukaan

        Niin, ja nämä ulkomaalaiset ressukat joutuvat syömään vallan ulkomaalaista ruokaa,siis Suomesta katsoen.


    • Slightly worried

      Alkaa olla lähellä.

      http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ebola-levinnyt-uuteen-maahan/4289320

      Muutama "salamatkustaja" pöpöineen ja alkaa saari kerrallaan kontaminoitumaan. Ei ihan mahdoton skenaario, ottaen huomioon ihmisvirran läntisestä Afrikasta Kanarialle. Ei olekaan enää niin kiva kun tullaan ravintolassa pöydän viereen aurinkolasipahvitötsän ja rannelenksujen kanssa yskimään.

      • Voihan ebola

        Espanjassa pelätään, että ebola leviää Marokkoon ja sieltä Kanarialle.

        Toivottavasti saavat leviämisen kuriin. Eipä tunnu tosiaan kivalta ajatus iholle käyvistä roleksikauppiaasta.


    • elämän kevät

      Tuommoista hysteriaa nyt kannattaa levittää ja oikein urakalla !! Sama kuin Suomea uhkaisi uusi talvisota.

      Voi ristus sanon minä

      • Gjunde Swuan

        Niin no, ei kai tässä mitään hysteriaa ole levitetty, mutta edellinen kirjoittaja on melko oikeassa siinä että edelleen saarelle karkoittaminen on melko tehokas eristyskeino. Myös käänteisesti ajateltuna -> olisi jännä nähdä miten nopeasti lentoliikenne kiellettäisiin Kanarialle jottei manner-Eurooppaan saada todellista nykypäivän mustaa surmaa. Ja tosiaan, matkaa ei ole montaa kymmentä kilometriä Ebola-alueille.

        No, realismia kehiin toki. Positiivinen optimismi on jees, muttei se pään pensaaseen työntäminen toki kovin viisasta ole. Vähän kun heittäisi laskut takkaan...helpottaa hetkeksi.


      • Voi elämän kevät
        Gjunde Swuan kirjoitti:

        Niin no, ei kai tässä mitään hysteriaa ole levitetty, mutta edellinen kirjoittaja on melko oikeassa siinä että edelleen saarelle karkoittaminen on melko tehokas eristyskeino. Myös käänteisesti ajateltuna -> olisi jännä nähdä miten nopeasti lentoliikenne kiellettäisiin Kanarialle jottei manner-Eurooppaan saada todellista nykypäivän mustaa surmaa. Ja tosiaan, matkaa ei ole montaa kymmentä kilometriä Ebola-alueille.

        No, realismia kehiin toki. Positiivinen optimismi on jees, muttei se pään pensaaseen työntäminen toki kovin viisasta ole. Vähän kun heittäisi laskut takkaan...helpottaa hetkeksi.

        Kannattaisi tutustua karttoihin, niin tietäis asioista enemmän!


      • Pitemmän päälle
        Gjunde Swuan kirjoitti:

        Niin no, ei kai tässä mitään hysteriaa ole levitetty, mutta edellinen kirjoittaja on melko oikeassa siinä että edelleen saarelle karkoittaminen on melko tehokas eristyskeino. Myös käänteisesti ajateltuna -> olisi jännä nähdä miten nopeasti lentoliikenne kiellettäisiin Kanarialle jottei manner-Eurooppaan saada todellista nykypäivän mustaa surmaa. Ja tosiaan, matkaa ei ole montaa kymmentä kilometriä Ebola-alueille.

        No, realismia kehiin toki. Positiivinen optimismi on jees, muttei se pään pensaaseen työntäminen toki kovin viisasta ole. Vähän kun heittäisi laskut takkaan...helpottaa hetkeksi.

        Tai kusisi housuun... Lämmittää hetken.


    • rutto vai rotta

      Voi olla ettei se talvisota kovin kaukana olekaan. Kummasti lentokoneet kiertelevat rajojen yli. Kuka muuten tutkii kaikki paatit jotka rantautuvat Kanarialle Afrikan puolelta?

    • Maahinen Barbadoksel

      Pysykää vaan kaikki pelkääjät, valittajat ja ahdistuneet persut pois kanarialta, jotta meillä muilla on siellä viihtyisämpää. Kiitos jo etukäteen...

      • Antaa mennä vaan

        Taitaa jo sielläkin olla iso osa niitä luusereita, jotka ei tiedä mitään maailman menosta jatkuvan humalatilan takia.
        Onnea vaan sinullekin valitsemallasi uralla.
        Hulluna humalassa hauskaa eikä huolta huomisesta.


    • Pelleily seis

      Viina ei ole ongelma meidän taloudessa. Ihan vaan tiedoksi.

    • gogoli

      Sehän on hienoa ettei viina ole ongelma TEIDÄN taloudessa, mutta siitä tässä tuskin oli kysekään. Mutta kukas kissan hännän nostaa jos ei kissa itse.

    • Maahinen Barbadoksel

      Kun viina ei ole ongelma, on kaikkialla viihtyminen, niin itselle kuin muillekin parempaa. se on ihan niin yksinkertaista se. Myös siis Kanarialla. Itsekukin vois kattella peiliin ja miettiä omia tekemisiään ja tyhmiä ajatuksiaan, ennenkuin niitä ilmoile heittelee. Tyhmillä ajatuksilla tarkoitan tietysti tämänkin kaltaisen debatin alullepanemista. Mutta joidekin ahdistus näyttää vaan lyövän yli ja tämänkaltaisia keskusteluja syntyy. Onko syynä viina vai suvaitsemattomuus, vaiko molemmat on miettimisen arvoinen asia. Peilin eteen mars...

    • ckuhckjkh

      WHOn eilisen arvion mukaan jo 2300 kuollut ebolaan.

      Länsi-Afrikassa riehuva verenvuotokuume Ebola uhkaa koko Liberian olemassaoloa, arvioi maan puolustusministeri keskiviikkona.

      Brownie Samukain mukaan virus leviää maassa kulovalkean tavoin.

      Maailman terveysjärjestö WHO arvioi tiistaina, että Ebola on tappanut jo lähes 2 300 ihmistä. Järjestön mukaan epidemian uhreista yli puolet on kuollut viimeksi kuluneen kolmen viikon aikana ja pahin on vielä edessä.

      Ebolan uhreista puolet on kuollut Liberiassa. WHO:n mukaan Liberia ei kykene tällä hetkellä pysäyttämään tartuntoja. Maassa voidaan ainoastaan toivoa, että tartuntamäärät vähenisivät.

      Ebolaan on sairastunut ainakin noin 4 200 ihmistä. Tartuntoja on raportoitu Guineasta, Sierra Leonesta, Liberiasta, Nigeriasta ja Senegalista. Kyseessä on historian pahin Ebola-epidemia.

      Tutkimus: Ebola voi levitä vielä ainakin 15 maahan

      Oxfordin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan Ebola voi levitä vielä 15 muuhun maahan, niiden seitsemän maan lisäksi, joissa Ebolaa on tavattu taudin tunnistamisen jälkeen vuonna 1976.
      Ebolaa tunnetaan viittä eri lajia ja näistä tunnetuista lajeista tarttumiskykyisin riehuu nyt Länsi-Afrikassa, kertoo The Washington Post.

      WHO on varoittanut, että tautiin saattaa sairastua ainakin 20 000 ihmistä, ennen kuin se saadaan hallintaan. Yhdistyneet kansakunnat on myös ilmoittanut, että Ebolan hallintaan saaminen vaatii vähintään 450 miljoonaa euroa.

      • Tärkeysjärjestys

        450 miljoonaa euroa on hyttysen paska länsimaiden puolustusbudjeteista - itäisistä puhumattakaan. Eiköhän aseteollisuus myy jo tuonne Ebola-alueelle tuon arvosta aseita vuosittain. Aina on joku asia, joka ihmisiä tappaa - toisista vaan ei ole kenellekään hyötyä. Kestävää kehitystä edelleen...?


      • Kaikki ei mahdu
        Tärkeysjärjestys kirjoitti:

        450 miljoonaa euroa on hyttysen paska länsimaiden puolustusbudjeteista - itäisistä puhumattakaan. Eiköhän aseteollisuus myy jo tuonne Ebola-alueelle tuon arvosta aseita vuosittain. Aina on joku asia, joka ihmisiä tappaa - toisista vaan ei ole kenellekään hyötyä. Kestävää kehitystä edelleen...?

        Eiköhän tuossakin ole liikaa. Olen Linkolan kannalla ainakin koskien Afrikan maita.


    • Green Field, Ingles

      Ebola on karkaamassa käsistä uutisoi Who tänään uutisissa! Nyt kaikki hyysärit ja kommarit, juokaa paljon viinaa ja humaltukaa niin ei tarvi ajatella elämän realitteettejä sen kummemmin enää!!

      • tässä on totuus

        Juoppa nyt sit viinaa hinttikommari sehän sinä olet Green...


    • Ebolaa

      Jos Ebolaa on Senegalissa, niin ne yön timot on voittopuolisesti sieltä kotoisin, jotka Kanarialla diilaa. Voin kuvitella, että kampaajien keikat vähenee.

      Itte olen menossa tsekkaamaan tilanteen 2015 alussa.

      Ebola tulee taatusti Eurooppaan. Sitten ne nähdään lääkinnälliset kyvyt ja se "suvaitsevaisuus".

    • Niin kauan kuin ebola riehuu Afrikassa, ei kukaan tee oikeastaan yhtään mitään! Mutta kun muutama sata jenkkiä tai eurooppalaista delaa tähän pöpöön, niin lääke on valmista viikossa.
      Se että Kanarian tumma ihoiset ovat kotoisin Senegalista, ei tarkoita sitä että heillä olisi ebola tartunta. Se pieni raha mitä he saavat myynnistä ja hiusten laitoista riittää juuri ja juuri siihen ruokaan ja asuntoon eikä sillä matkustella edes sinne kotimaahan!

      Eli jos ebola rantautuu Kanarialle/eurooppaan niin sen tuo kyllä joku muu kuin tumma ihoinen.

      • turhaa löpinää

        Niin...onko se tauti levinny saarille??? Onko viranomaiset ilmoittaneet tämänhetkisen tilanteen?


    • Näin oN

      EI OLE SE TAUTI LEVINNYT KANARIANSAARILLE ! ! ! ! ! ! !

    • Paniikki päällänsä

      Levittääkö hyttyset tai moskiitot Ebolaa, nehän vetää verta ihmisestä, kai ne Ebola-tautisestakin imevät tai kadulle jätetystä kuolleesta.

      Lähtö Tenskulle viikon päästä. Onko aihetta paniikkiin.

      • Barraquito = ei kirj

        Paniikki Päällänsä: Taidat olla provo? Lehdistössä ja uutisissa on viikkoja toitotettu siitä kuinka Ebola leviää, etkö ole kuullut?
        Se on kuitenkin nyt tainnut tulla Eurooppaankin jäädäkseen, ellei äkkiä pikaista lääkettä keksitä.

        Eli jo muutaman viikon kuluttua voit saada sen mistä tahansa, myös Suomessa. Joten lopeta vauhkoilu ja rauhoitu, et suinkaan ole ainoa herne tässä sopassa..


    • Näin oN

      Jos noin pelkäät niin peru matkasi!! Ain nii voi se lentokone pudota ja siihenkin kuolee..

      • Barraquito = ei kirj

        Tällä hetkellä ainakin yksi epäilty, siis tänään 16.10.
        Siitä toisesta aikaisemmasta epäilystä en tiedä oliko positiivinen.

        Siis mistään taudin leviämisestä ei tietenkään pidä puhua. Toistaiseksi ovat vasta epäilyjä. Eikä taida mikään kolkka selvitä ilman tartuntoja. Kaikki on pelkää spekulaatiota. Turha lietsoa paniikkia ja antautua mukaan massojen luomaan hysteriaan, jos se tulee se tulee. Nyt vähenee näissä etelän maissa, poskipusut, halimiset ja kättelyt..


    • Näin oN

      Mistä tämän asian voi vahvistaa, ettei tarvitse epäillä juoruksi...? Ja millä saarella?

      • Barraquito = ei kirj

        Teneriffalla. Sinne on Hospital de la Candelariaan varustettu erikoisosasto, jonne mahdolliset tulevat potilaat sijoitetaan.(Kaikilta saarilta).
        Tuon tiedon kuulin tänään TV Canarias klo 14.30 uutisista, seuraava uutislähetys klo 20.30 täkäläistä aikaa..Tietoa saa myös kaikilta espanjalaisilta televisiokanavilta ja päivälehdistä.


      • Takkutukka*
        Barraquito = ei kirj kirjoitti:

        Teneriffalla. Sinne on Hospital de la Candelariaan varustettu erikoisosasto, jonne mahdolliset tulevat potilaat sijoitetaan.(Kaikilta saarilta).
        Tuon tiedon kuulin tänään TV Canarias klo 14.30 uutisista, seuraava uutislähetys klo 20.30 täkäläistä aikaa..Tietoa saa myös kaikilta espanjalaisilta televisiokanavilta ja päivälehdistä.

        Kiitokset jälleen kerran, kuten pari vuotta sitten el Hierron "jupinan" suhteen asiallisesta tiedottamisestasi!! Meitä on täällä monta lähtökuopissa olevaa saarille lomailemaan ja talvenviettoon tulevaa ja tietohan ei tunnetusti lisää tuskaa, vaan poistaa sitä:) Sikäläisistä lehdistäkin saa toki tietoa, mutta olisi mukavaa, jos pitäisit meitä vielä täällä kotomaassa kärvisteleviä (aamulla -3 graatia) paikallisesta näkökulmasta katsoen ajan tasalla. Viikonloppuja!


    • Takkutukka*
    • Barraquito = ei kirj

      Tämän päivän (17.10) aamu-uutisissa kerrottiin kyseisen potilaan tulosten selviävän iltaan mennessä. Labrat on toimitettu Madridiin tutkittavaksi.

    • 33+89

      Kiitos Barraquido asiallisesta viestinnästä.
      Se, että epäilyjä tulee ja niistä ilmoitetaan, kertoo vain valvonnan tehokkuudesta.

    • Kanaria, SuomiVenäjä

      Nix-nax-reviisori tekee vaan kuin mielensä halajaa. En ole ennenkään halaillu kellokauppiaita, mutta nix-nax-reviisori on ehkä halaillut suklaan värisiä tyttöjä.

      Venäläiset ovat täällä tiiviisti immobilia-kaupoissa mukana, jos hakee luxus-asuntoja /-taloja. Täällä venäläiset muodostavat vähemmän uhkaa kuin koko Fenno-Skandinaviassa. Koettakaa pärjätä.

      Sukulaisilleni olen järjestänyt puolen kylän kokoisen korteerin, toivottavasti lähtevät ajoissa. Siitä tulee koko Fenno-Skandinavian kylä, Hartwallin pitäisi vain perustaa Kanarialle tehdas karpalolonkerolle ja muistoja-vapaasta-Suomesta-oluelle.

      Kerroin tulevasta tilanteesta tammi-helmikuussa, jolloin ei kukaan edes aavistanut venäläisistä olevan mitään uhkaa. Voikaa hyvin.

    • Opetelkaa venäjää

      Tänään Tukholman saaristossa, svenskit jahtaa venäläisiä sukellusveneitä, joista yksi on rikkoutunut ja Pietarista tulossa, kohta perillä pelastava erikoissotalaiva. Ai, että mitä tällä on kanarian kanssa tekemistä? Sitä vaan, että ei se vaara piile Kanarialla, ainakaan vielä, vaan Suomessa ja Ruotsissa.
      Suomestahan joku venäläisten kätyri on saanut myytyä tärkeitä alueita venäjälle, Ahvenanmaalta ja Hankoniemestä jne.
      http://www.expressen.se/nyheter/ubatsjakten-i-skargarden/

      Kohta on jokaisella suomalaisella ainakin 2 ryssää passattavana.

    • ajanKysymys

      Varmasti tulee Ebola perille. Ne on ne "laivat" sellaisia, että vaikka sairastuneet korjattais pois satamassa, ilman karanteenia selvinneet on tartuttamassa ympäri Kanariaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe