Mikä ehkäisyksi?

ei sovi ei

Olen synnyttänyt vajaa 30vuotias nainen. Olen elämäni aikana kokeillut 4 eri ehkäisypilleri merkkiä, laastaria ja rengasta. Mikään näistä ei sopinut vaan on aiheuttanut mm. masentuneisuutta, äkkipikaisuutta ja väsymystä.

Olen välillä pitänyt taukoa ehkäisyssä ja ollaan miehen kanssa käytetty kondoomia silloin. Aina kun aloitin uudestaan niin oireet alkoivat.

Synnytyksen jälkeen otin renkaan. Pillereitä minulle ei enää kokeilla (lääkäri sanoi että kun neljää on kokeiltu niin ei sitten mikään tule sopimaan!??) Noh, tietysti lapsen kanssa on muutenkin väsymystä mutta kyllä tuo rengas sitä pahentaa. Lopetin sen viime kierrossa ja nyt jo huomaa kuinka olo on pirteämi, en esim. ole nukkunut ollenkaan päiväunia joita ennen jouduin aina ottamaan samaan aikaan kun lapsikin nukkui.

Lääkäri ei suositellut hormonikierrukkaa epäillen että se aiheuttaa samat oireet. Kuparikierrukasta olen kuullut aika paljon huonoja kokemuksia (muutenkin kipeät ja runsaat kuukautiset)

Olisiko teillä mitään vihjeitä että mitä pitäisi tehdä? Olisiko lääkärin vaihdos nyt ensimmäinen asia? Minun äidillekkään ei ole mitkään hormonaaliset ehkäisyt sopineet ja onkin saanut strelisiaation nuorempana (alta 30 ja vaikka oli vaan 2 lasta)

Vai olisiko vielä jotain mitä kokeilla? ajattelin varailla aikaa lääkärille mutta olen saanut sen käsityksen että hän ei oikein tiedä mikä minulle sopisi ja olisi hyvä jos itse voisin jotain ehdottaa tilalle..

Onko täällä ketään jolle ei olisi sopinut pillerit mutta hormonikierrukka sitten sopikin?

6

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kumis toimii

      Et kertonut, mitä kaikkia pillereitä sinulla on kokeiltu. Yleensä hormonikierukan sopivuus kokeillaan sitä vastaavalla e-pillerillä eli minipillerillä. Jos pilleri ei käy, niin hormonikierukkaa ei kannata asentaa, koska se aiheuttaisi samat sivuoireet.

      Oletan että lääkärisi on kokeillut sinulla myös tuon minipillerin.

      Kuparikierukka ei käy vuodon takia.

      Teidän vaihtoehtonne on siis kondomi.

    • mmbbbb

      Ei peli nyt ihan vielä ole menetetty. Saksalainen verkkoapteekki myy pessaarin tavoin käytettävää Lea`s shieldiä sekä femcapia. Kumpikaan ei vaadi sovitysta etukäteen kuten perinteinen pessaari. Hinta vajaat 50€

      Tämän lisäksi samainen apteekki myy kehon lämpökäyrää mittaavaa ja siis "varmat päivät"kertovaa ehkäisytietokonetta nimeltään cyklotest hintaan 150€
      Käy katsomassa:www. barriermethods. com

      • kiinnostais

        Onko sulla pessaarista ihan henk.koht.kokemuksia? Mua on toi pessaari kiinnostanut aina ja oon harmitellut ettei sitä voi näin Suomen neuvoloista/lääkäreiltä hankkia. Olis kiva tietää oikeista kokemuksista eikä olla vaan "kirjatiedon" varassa.

        Itellä vähän samat ongelmat kuin alottajallakin. Joo, eikä kenenkään tarvi alkaa lateleen totuuksia 100% ehkäisytehosta ym. Niistä on kyllä tähän ikään mennessä otettu selvää jo ihan riittämiin ;)


      • mmmbbbb
        kiinnostais kirjoitti:

        Onko sulla pessaarista ihan henk.koht.kokemuksia? Mua on toi pessaari kiinnostanut aina ja oon harmitellut ettei sitä voi näin Suomen neuvoloista/lääkäreiltä hankkia. Olis kiva tietää oikeista kokemuksista eikä olla vaan "kirjatiedon" varassa.

        Itellä vähän samat ongelmat kuin alottajallakin. Joo, eikä kenenkään tarvi alkaa lateleen totuuksia 100% ehkäisytehosta ym. Niistä on kyllä tähän ikään mennessä otettu selvää jo ihan riittämiin ;)

        Pessaarista minulla ei ole kokemusta. Lea´s shieldistä kylläkin. Asettaminen vaatii hiukan opettelua, joten sorminäppäryyttä tarvitaan.Lean kanssa suositellaan käytettäväksi spermisidiä, jota saa tilattua samaisesta apteekista.

        Lean saksalainen valmistaja ilmoittaa pearlyn indeksiksi spermisidin kanssa käytettynä 2,2 ja ilman spermisidiä 2,9 eli luotettavuus on jopa parempi kuin kondomilla Lea voi käyttää yhtäjksoisesti 48h. Aktin jälkeen väh paikallaan 8h, jotta siittiösolut kuolevat.

        En ole raskautunut, suht tyytyväinen olen ollut vaikka seksiä ei voi yhtä spontaanisti harrastaa, kuin esim pillereitä käytettäessä.


    • Sofia.

      Olenkohan sitten maailman ainoa nainen joka ylistää kuparikierukkaa? Enkä ole edes synnyttänyt. En vain halunnut tunkea itseeni mitään hormonivalmisteita.
      Toinen kierukka on menossa.

      Ihanaa olla oma itsensä.

    • kukin tavallansa

      No kuparikierukka ei sovi jos on jo valmiiksi runsaat vuodot ja esim. taipumus saada herkästi tulehduksia (tiedät kaiketi mihin kuparikierukan ehkäisevä vaikutus perustuu??)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe