Varusmiespalvelun hyöty siviilissä hyvin kyseenalainen/ olematon

Muutosagentti

Mitä pidemmälle ja vaativammin henkilö tulee opiskelemaan niin sitä vähäisempi hyöty on varusmiepalvelusta . Palveluaika leikkaa nuoren opiskeluelämästä yhden vuoden ja lyhentää siis samanverran työuraa. Olisi jopa oikein muodostaa vartusmiespalvelu vapaaehtoiseksi niille joilla on YO-todistuksen perusteella paikka suoraan tiedekorkeakouluun. Kyllä sinne silti on halukkaita ja motivoituneita tulossa. ( perustuslaki aikaansaa asian kyseenalaiseksi) . Kysyin kerran Varusmiesliiton "aktivistilta" mitä hyötyä nuorelle on varusmiespalvelusta. Vastaus oli että oppii petaamaan sänkynsä :):):). Kertoo edunvalvojan tasosta.
2000-luvulla Varusmiespalvelusta ei työuran kannalta ole merkittävää hyötyä missään muualla kuin puolustusvoimissa. Suojelu- ja pelastuystehtävissä hyöty on vähäisempi, muualla ei sitten lainkaan.

Aiemmein kun meillä ei ollut juuri ammatillista- ja johtamiskoulutusta siviilissä
(sodan jälkeen) 1950-1960 luvulla kapiaiset ja muut aliupseerit sai työpaikkoja siviilistä. Nyt vastaavissa työnjohtotehtävissä on teknillisen- tai kaupallisen koulutuksen saaneet ammattilaiset.

Nuorten vanhemmat:
Antakaa nuorten tehdä itse valintansa he ja te elätte omaa elämäänne, lapsenne ovat tässä asiassa yhtä kypsiä tekemään päätöksiä kuin te.

PS. hiukka pitkään opettellaan sängyn petaamista 6kk.

15

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • macrame

      Eikö ole vähän yksisilmäistä miettiä asiaa vain uranäkymien kannalta? Aika monet työnantajat asepalveluksesta hakemuksissa kysyy, eli jotain väliä sillä täytyy olla. Eikö maanpuolustuksen taso, nuoren miehen itsenäistyminen, uusien taitojen oppiminen tai ystävyyssuhteiden solmiminen paina mitään? Ja tärkeimpänä tietysti oman kans.velvollisuuden täyttäminen vastineeksi vaikkapa juuri niistä ilmaisista opinnoista ja opintotuesta. 1v pois työelämästä ei ole iso menetys, töitä voi tehdä vaikka kuolemaan asti.

      • vuona 2014

        macrame

        Oikeastaan kirjoitin tuon siksi kun vastaavanlainen kirjoitus 17v äidin tai isän aloittamana on.

        Tietonne on vuosikymmenin takaa.

        Varusmiespalvelus on aivokapasiteetin tuhlaamista niillä joilla on suoraan papereilla(ilman pääsykoetta) paikka yliopistossa. Heille tulisi antaa mahdollisuus valita suorittavatko varusmiehenä vai opiskelevatko. Manpuoliustuksen taso on motivaatiokysymys, halukkaita on riittävästi. Jos näitä kyvykkäitä laitetaan pakolla he löntystelee siellä cuupperit eivätkä osaa niitä "vaikeita" laskuja. He kun eivät saa siitä mitään, ei ole kenenkään etu.
        Oikeat työurat on heidän kohdalla tärkeempiä, jos saadaan lääkärit töihin vuotta ennen niin ok.

        Niin enää ei varusmiespalvelus saa vaikuttaa mitenkään työnsaantiin.
        Tasavertaisuuslaki.
        Oikeastaan sitä ei saa kysyä enää valintatilanteessa lainkaan.


      • muutosagentti

        Varusmiespalveluksesta ei ole suoranaista hyötyä muualla kuin puolustusvoimien henkilöstöllä.
        Poliisi opistoon ja pelastuslaitoksen kouluttuksissa sitä ei vaadita.
        valtaosaan ammateista siitä ei ole mitään hyötyöä.

        Ne pienet elementit kuten EA 1 tai joku muu on opittavissa paljon tehokkaammin muuten.

        Nuorten vanhemmat:
        Antakaa nuorten tehdä itse valintansa he ja te elätte omaa elämäänne, lapsenne ovat tässä asiassa yhtä kypsiä tekemään päätöksiä kuin te.
        Jokaisella nuorella on oikeus suorittaa myös siviilipalvelu, he päättä siitä itse.

        PS. hiukka pitkään opettellaan sängyn petaamista 6kk.


      • Kippi

        "Eikö ole vähän yksisilmäistä miettiä asiaa vain uranäkymien kannalta? Aika monet työnantajat asepalveluksesta hakemuksissa kysyy, eli jotain väliä sillä täytyy olla."
        Aika moni työnantaja rikkoo siis lakia, asepalveluksesta kun ei saa kysyä.


      • VirkaMies ..
        Kippi kirjoitti:

        "Eikö ole vähän yksisilmäistä miettiä asiaa vain uranäkymien kannalta? Aika monet työnantajat asepalveluksesta hakemuksissa kysyy, eli jotain väliä sillä täytyy olla."
        Aika moni työnantaja rikkoo siis lakia, asepalveluksesta kun ei saa kysyä.

        Minulta ei ole kysytty muuta kuin kouluun hakiessa joku 15v sitten.


    • 456789

      Aina länkytetään siitä, että armeijassa on muka mahdollista oppia johtamistaitoja, vaikka johtamisellekin on useissa korkeakouluissa nykyään ihan omat erikoistumislinjansa. Tämän päivän työelämässä ei todellakaan enää arvosteta sitä armeijalle ominaista huutamis-kyykytys-jyräämis-tyylistä "johtajuutta". On tosiaan joillakin vähän vanhentuneet käsitykset työelämästä ja kaikesta muustakin, jos kuvittelevat, että sivarina olisi työnhaussa automaattisesti heikommilla. Missään järkevässä työpaikassa asiaa ei edes kysytä, koska koulutus ja osaaminen ratkaisee.

    • Sotatantereen nähnyt

      Maailma on muuttunut ja armeijan johtamistapa on sitä herranpelon jäämistöä. Ei silleen ihmisiä johdeta että uhataan sanktioilla - jos et tee näin käy näin.

      Intin väliin jättäminen on ok, kunhan perustelee sen.

    • ihmeellistä

      Jaahas vai niin.. armeijassa oppii mm. näitä asioita, joita voi siviilielämässäkin tarvita: itsepuolustuksen alkeet, ensiapu, radioaktiiviselta säteilyltä suojautuminen, väestönsuojelu, luodeilta suojautuminen, ruoan hankinta luonnosta...ja tietty henkilöhtainen hygienian ja järjestyksen ylläpitämisen ja tarkkaavaisuuden merkityksen tärkeys..opetetaan myös se, että laittomia käskyjä ei tarvitse noudattaa, ihmisoikeudet ja vaikka mitä..armeija on yksi koulu muiden koulujen lisäksi. :) joku voi sanoa ettei matikkaa tai historiaa tarvitse. No, sen näkee sitten..

      Maailma ja elämä on vaarallinen paikka ilman sotaakin. Minä opin myös sen ihan heti siellä, että jos sinä et tee jotain, niin joku toinen tekee sen sitten. paska nakki voi osua itselle joskus sen takia, että joku ei ole hommaansa hoitanut. Vapaaehtoisesta tekemisestä seurasi hyvin usein mukava palkinto ;)

      • huh huh

        No jo on jos pitää armeijaan asti mennä oppiakseen huolehtimaan hygieniastaan! Myös kaikki nuo muut mainitsemasi asiat ovat sellaisia, jotka on täysin mahdollista oppia siviilissäkin.


      • Rauhanturvaaja

        Armeijassa ei opi yhtään mitään. Paskaisena metsässä kärvistelyn siellä oppii.
        Luodeilta ei ehdi suojautua jos nykyaikainen sota syttyy.


    • einiinhyvääitee

      Meidän perheessä on ollut aika itsestäänselvyys tuo armeija, tai ei yksin perheessä, vaan suvussa. Nyt on omat pojat jo kalkkiviivoilla, että kaikki ovat sen läpäisseet. Nyt minä ihmettelen tuota asennetta, mitä siinä on niin vaikeaa, että ottaa vastaan komentoja ylemmältä ja on arvoasteikko ihmisten kesken. Nyky nuoriso on aika hukassa näitten auktoriteettien kanssa. Kaikille haistatellaan ja änkyröidään, ei kukaan saa puuttua Pekka-orvokin tekemisiin, silitellään vaan päätä ja toivotaan parasta.
      Meillä on yritys ja työntekijöitäkin aika ajoittain. Valitettavasti jo suhtautumisesta ohjeistukseen näkee, kuka on armeijansa käynyt ja kuka ei. Nytkin on kaksi samanikäistä sälliä ja toinen toimii kuin unelma, tekee työnsä ja muistaa kysyäkkin jos tulee tinkapaikka. Toinen huuhailee itsekseen, tekee mitä tahtoo ja miten tahtoo. Lässyttää ja tupakoi joka välissä. Arvata voi kumpi on sen armeijansa käynyt.
      Jopa armeijassa on tiedostettu näitten Pekka-Orvokeitten vaikeudet ja aika moni heistäkin tulee sitten kesken pois. Minusta armeija on se viimeinen herätyspaikka näillä ennen sitä vankilaa.
      Jos siellä henkisellä puolella on ongelmia, niin eihän sellaiset todellakaan kuulu armeijaan, vaan heille on suotava vapautus ilman minkäänlaisia jossitteluja. Itse en ainakaan tällaista haluaisi pyssyn kanssa sinne väkimäärään heilumaan.
      Tämä on jokaisen nuoren itse päätettävä asia, mutta meidän vanhempien tehtävä on tukea nuorta olipa päätös mikä tahansa. Ja antaa sitä oikeaa tietoa sieltä armeijasta, paikka on muuttunut vuosien saatossa ja mutu puheet pitää jättää lässyttämättä. Ja kannustaisin kielteisenkin päätöksen tehnyttä nuorta tutustumaan armeijaan ennenkuin asettuu jyrkälle ei-kannalle.
      Ja se tappaminen ei ehkä sielläkään joka paikassa ole pääasia, lääkintämiehen, tykistön ja kuljetusmiehen käyneen äiti.

      • Evp tykkimies

        Mutta mitä helevetin agendaa tuolla koko pellekoululla armeijalla on?
        Ihan turha rahareikä.


    • äippää

      Ei pääse töihin jos ei ole varusmiespalvelusta suoritettu. Se kertoo isänmaallisuudesta ja vastuullisesta miehekkyydestä. Omat poikani ovat sen käyneet.

      • juupa juu

        Olen sivari ja tällä hetkellä esimiestehtävissä n. neljän tonnin kuukausipalkalla. Että ihan niinkin surkea on mun asemani työmarkkinoilla.


      • Oikea solttu

        Hah "vastuullisesta miehekkyydestä " - ei jumalauta, mille vuosiluvulle tietosi on jäminyt :)? Taidat puhua vailla parempaa tietoa ?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe