Sossu sekoilee tahallisesti?

kustaan silmään

Minulla oli karenssi kahden kuukauden ajan. Hain sossusta toimeentulotukea ensimmäiselle karenssikuukaudelle. Se hylättiin, koska minulla on käytettävissä karenssia edeltäneeltä kuukaudelta työmarkkinatuki. Hain seuraavana kuukautena uudestaan. Silloin tukea myönnettiin 20% alennuksella perusosaan. Karenssi päättyi ja hain tukea kolmannelle kuukaudelle. Se myönnettiin täytenä, mutta laitettiin perintään, koska saan työmarkkinatuen jo kahdelta viikolta ja minulla on oikeus työmarkkinatukeen siitä eteenpäin.

Mitä helvettiä tässä oikein tapahtui? Sain siis toimeentuloatukea vain yhdeltä kuukaudelta 20% alennuksella, vaikka en saanut työmarkkinatukea kahteen kuukauteen?

10

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sossulle "pataan"

      Tyypillistä touhua, saattaa olla tahallistakin.
      Tuollaisista päätöksistä pitää AINA valittaa vähintään hallinto-oikeuteen saakka, samoin noista alennuksista kun niistä aika suuri osa on laittomia.

      Huonoa tuossa on se, että valitusprosessi on pitkä ja nälkään se ei auta. Mutta jos ei kukaan valita niin homma karkaa käsistä ja laittomuudet yleistyvät.

    • efaf

      Kun nykyään sattuu ja tapahtuu koko ajan niin tulee väkisinkin mieleen että touhu on tahallista.

    • sossulle "pataan"

      Tahallista se on, siitä ei ole epäilystäkään, mutta joskus sattuu vahinkoja ja saattaa sossu jopa noudattaa lakia.
      Kokeilevat "kepillä jäätä" ja sitten kun tulee HaO:ssa "pataan" niin silti pysyvät kannassaan. Naamakin näyttää norsunvitulta aika kauan sen jälkeen.

    • Yön yli valvonut

      Tahallista "kepillä jäätä" -kokeilemista. Se on valtiolle tuottavaa, koska 80% uhreista ei jaksa tai osaa valittaa päätöksestä. Vaikka valittaisivatkin, korvausten maksaminen vasta valituksen käsittelyn jälkeen on jo tuottanut valtiolle monen kuukauden "yön yli" -korot, jotka ovat merkittäviä summia. Kyllä ne osaa. Zemppiä!

    • Yön yli valvonut

      Yli kymmenen vuotta valittaneena ja voittaneena voin neuvoa:
      - Jos lääkäri väittää, ettei sinussa mitään vikaa ole, kysy eikö kipu merkitse mitään. Lääkärinvala velvoittaa lisätutkimuksiin. Mulla alkoi löytyä vikoja siinä vaiheessa esim. magneettiröntgenissä, jonne ei ihan helpolla pääse!

      - Jos valitat kielteisestä päätöksestä, todista vakuuttavasti päätöksen virheellisyys. Tuo mieluummin esiin jotakin uutta. Aikaisempien perustelujen perusteella tehtyä päätöstä ei IKINÄ muuteta. Päätöksen pyörtäminen merkitsee itsemurhaa lautakunnalle. Varo vaatimasta sitä!

    • sossulle "pataan"

      Nuo lautakunnat ei muuta viranhaltijan päätöstä KOSKAAN, koko systeemi on täysin MÄTÄ. Esittelijä saa valehdella lautakunnalle niin paljonkun haluaa, ja usein tekee sen. Hallinto-oikeus muuttaa jos on aihetta, ja sitä aihetta on ollut minun kohdalla AINA.

      Lautakuntien alkuperäinen tehtävä oli ihan jotain muuta mitä se touhu käytännössä nykyisin on, siksi nuo lautakunnat pitäisi lopettaa, tai saada virkavastuu toimimaan esitteljän ja lautakunnan osalta. Suomessa ei käytännösä virkavastuu toimi ollenkaan. Tuo johtaa pidemmällä tähtäimellä virkamiesten turvallisuuden heikkenemiseen, yleisen lain kunnioituksen vähenemiseen ja herra ties mihin. .

      Olisinkin meilenkiintoista saada tilastot noiden lautakuntien hylkäysprosentista ja siitä onko asia muuttunut HaO:ssa, lähellä sataa on varmaan molemmat luvut, minun kohdalla nuo luvut tasan 100%, tosin on vain 3 tapausta.

      • Mafialand suomi

        Aikoinaan työkyvyttömyyspäätöksestä valittaminen eteni valtiokonttoriin. Nykyjään näyttää vaikeutuneen sekin tie. Siis haluavat lisää valittamisesta luopujia.

        Lautakuntaan pääsee tietysti vain "oikealla asenteella". Tämä on suoraansanoen MAFIAA. Se koskee myös veroviranomaisia ja tullia. Tullissa varsinkin on meneillään joku esihistoriallinen vaihe. Niin on myös koko suomessa (en isolla kirjaimella enää tuota suomea kirjoita).
        Net luulee, että myönteisen päätöksen saaneet vaikenee, mutta me emme ikinä unohda. Eivät ole sotaveteraanitkaan unohtaneet.


    • Petu...

      Pidän ongelmana myös sitä, että noita hallinto-oikeuden päätöksiä ei juurikaan julkaista esim. finlexissä, joten niitä ei helpolla netistä löydä esimerkkeinä käytettäviksi.

      Sivuiltani toki löytyy muutamia...

      http://www.toimeentulotuki.net

    • sossulle "pataan"

      Täysin samaa mieltä Petu.

      Nuo lautakunnan lausunnot HaO:lle voisi julkaista satukirjassa, ainakin minun tapauksissa ne sinne sopisivat. Sellaista potaskaa en ole mistään vielä koskaan lukenut. On saattanut olla HaO:n kahvihuoneessa hauskaa. Kun vein yhtä vastinetta tuollaiseen lausuntoon HaO:n tiskille niin virkailija sanoi hymyillen että aika selvä tapaus tämä on. Ja "pataan" tuli sossulle ja aika nopeasti, kesti vain n. 2 kuukautta HaO:ssa.

      • Petu...

        Vaan aina ei käy noin.

        Minulla on asiakkaana 17-vuotias nuorimies. Hallinto-oikeus päätti, että hänelle pitää myöntää toimeentulotukea ja tehdä oma laskelma koska asuu yksin, ja samainen hallinto-oikeus päätti pari kuukautta myöhemmin, että ei tarvitse tehdä edes laskelmaa. KHO:sta on valituslupaa haettu, saas nähdä myöntävätkö.

        http://www.toimeentulotuki.net


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe