Miehet ei naimisiin ilman avioehtoa

kokenutkaveri

Miehet menkää asianajajalle tekemään avioehto ennen avioitumista. Paperi maksaa parisataa euroa, mutta on tuhansien arvoinen siinä vaiheessa kun naisenne haluaa eroa. Avioeroista puolet loppuu eroon ja 75% nainen on erossa aktiivinen puoli. Muistakaa tämä vaikka olette kuinka pitsin sokaisemia.

21

429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3+3+3

      Sama pätee myös toisin päin.

      • Mahdoton mies

        Ei päde. Yleensä nainen on erossa se aktiivisempi osapuoli. Tilastoista riippuen 70-80%. Ei sitä saa millään käännettyä toisinpäin edes mentalisti.


    • 3+3+3

      On myös paljon avioliittoja, joissa nainen on varakkaampi osapuoli. Ei avioehdon tekeminen ole vain miehen suojaksi.

      • ennen avioliittoa

        Avioehtoasian tärkeyden tiedottaminen sopisi paremmin häät ja parisuhde palstalle.


    • Muovikassi kädes

      Harvemmin nainen haluaa eron ilman perusteltua syytä. Nainen yleensä päätyy eroratkaisuun yritettyään vuosia luoda toimivaa parisuhdetta - turhaan. Miehen täytyy itsekin haluta saada parisuhde toimivaksi ja hyvinvointia ja onnellisuutta henkiväksi.

      Hyvistä miehistä harvemmin erotaan. Mies, josta nainen ottaa eron, on todennäköisesti harjoittanut vuosia vähintään henkistä väkivaltaa (puhumattomuutta, toisen sivuuttamista, toisen tarpeiden sivuuttamista jne.) Kuitenkin, kun nainen sitten lopulta päätyy eroratkaisuun, tällainen mies osaa ainoastaan takertua rahaan omassa tunneköyhyydessään. Eikä puhettakaan, että tajuaisi että ei ketään voi vaatia elämään huonossa ja toimimattomassa ihmissuhteessa, jossa tunneköyhän osapuolen ainoa motiivi elämässä on raha.

      Sitä paitsi, tällainen mies on sumeilematta arvottanut naisen hänelle antaman ajan elämästään nolla euroa arvoiseksi. Jos lähtökohta olisi alunperin ollut toinen: puoliso ykkönen tärkeysjärjestyksessä, niin hyvin harva nainen lähtee tällaisen miehen rinnalta.

      Sen vain rahan perään ymmärtävän miehen luota nainen joutuisi lähtemään muovikassi kädessään ja silmä - tai vähintään henkisesti mustelmilla- jos laki ei ajaisi taloudellista tasa-arvoa avioliitossa.

      Avioliitossa ei olla yhdessä rahan takia, vaan rakkaudesta. Jos sitä ei ole (ainoastaan rakkaus rahaan), niin totta vie naisen kannattaa lähteä.

      • Mahdoton mies

        Ehkä jokaisen kannattaisi ensisijaisesti yrittää huolehtia omasta hyvinvoinnistaan ja onnellisuudestaan. Ei siis niinkään yrittää tehdä toista onnelliseksi tai odottaa, että toinen täyttäisi toiveesi ja tekisi sinut onnelliseksi. Ei myöskään ole mitään syytä hävetä tai piilotella omaa onnellisuuttaan. Onnellisen ihmisen kanssa on helppo ja hyvä olla suhteessa.

        Onnellisuus tarttuu herkästi. Kuin toisaalta myös ilkeämielisyys, syyttely, katkeruus, epätoivo ja monet muut negatiiviset tunteet. Pätee sekä miehiin että naisiin.

        Raha ja omaisuus ovat asioita, jotka vaan kuuluvat perhe-elämään ja pitkään parisuhteeseen monessakin muodossa. Mittasuhteet ja näkökulmat puolisoiden välillä herkästi vääristyvät, jos parisuhde syystä tai toisesta kriisiytyy eroon saakka. Luultavasti useimmat eronneet tekevät mieluusti avioehdon avioituessaan uudelleen.


    • NO joo

      Se on myöhäistä tietenkin vaiheessa kun ollaan oltu kauan naimisissa ja avioehtoa ei ole. Sitä ei myöskään voi tehdä yksin toiselta salaa enää siinä vaiheessa. Molempien suostumus tarvitaan.
      Molemmat osapuolet ovat tehneet kodin ja perheen hyväksi paljon pitkässä suhteessa, joten on vain oikein että omaisuus puolitetaan molempien hyväksi. Katkeruuksissaan voi toinen turhasta syytellä toista ja pitää toisen osapuolen perheen eteen tekemisiä vähäisenä, vaikka molemmat olisi antaneet elämänsä vuodet perheen hyvinvoinnille tavalla jos toisellakin.

    • en ole katkera mutta

      Joo ja onneksi on tällaisia tyhmiä vaimoja jotka kirjoittavat nimensä niin epäedulliseen avioehtoon kuin vaan olla ja voi!
      Ihan vaan sopuisan eron toivossa...
      mutta eipä sitä ahneuksissaan mies paljon painoarvoa anna sille että hän on saanut rauhassa tehdä uraa ja haalia omaisuutta kun pikkuvaimo on hoitanut muksut ja kodin ja tehnyt töitä pienellä palkalla ...

      Nyt voi sitten vaan miettiä että millä ne lapset elättää kun mies ei niitä halua ja vei autot, mökit ja talon...
      no sainhan minä pienen osuuden talon arvosta...mutta ei sillä saa edes omaa asuntoa vaan maksetaan kovaa vuokraa loppuelämä...

      ja arvatkaapa oliko ero yhtään sen helpompi?
      No ei ollut...joka pahuksen huonekalusta ja muovipurkista sai vääntää exän kanssa...
      kaikki isommat hankinnathan oli miehen tekemiä...vaimon rahat meni ruokaan, lasten vaatteisiin ja harrastuksiin...ei niistä jäänyt mitään käteen...
      ai niin mut ainahan ne voi viedä kirpparille!

      • mek

        Avioehdonkin voi aina riitautta jos se on epäsuhteessa mutta vaatii oikeuteen menoa ja se sitä.


    • sellaista1

      Kysyin 1920-luvulla syntyneeltä mieheltä, että oliko hänellä ja puolisollaan riitoja pitkän avioliiton aikana. Mies vastasi lähes ylemmyydentuntoisena, että "Ei meillä riidelty koskaan. Ainoa asia mistä vaimo välillä antoi riidan aihetta oli se, että kun kaikki omaisuus on minun nimissäni".

      Vaimo oli työskennellyt koko aikuisikänsä tämän perheen perheyrityksessä. Tämän sukupolven arvot ovat periytyneet monille suomalaisille. Tämäkin mies oli erityisen fiksu ja älykäs mies, mutta hän oli kasvanut arvomaailmassa, missä raha on ylitse kainen. Kaikki mitattiin rahassa. Mitään hengellisiä arvoja ei tällä miehellä ollut; vain raha ja kova työ.

      Kertoo paljon, että kaikki raha piti kahmia omiin nimiin. Sitä en tiedä, mitä vaimo sai palkkaa perheyrityksessä ja mihin vaimon piti rahansa laittaa. Todennäköisesti taloudenhoitoon ja ruokaan ja lapsiin. Yhteiset matkat hän sai sitten bonuksina. - Kaikki markat laskettiin, mitä vaimolle annettiin tai minkä edestä maksettiin.

      • Lujuutta naiset

        Mitä tuohon sanoisi muuta kuin että naisten on itse pidettävä huolta omista etuuksistaan. Eroava mies sitä ei koskaan tee!


      • työeläkeläinen..

        Tuskin vaimosta maksettiin eläkettä, ja nyt pienellä kansaneläkkeellä.


    • Pihamittari

      Jos avioehto tehdään ja vaimo jää kotiin hoitamaan lapsia ja huolehtimaan kodista, on huolehdittava, että yhteiselämän aikana hankittava omaisuus on kummankin nimissä. Ei pidä missään nimessä suostua siihen, että vaimo huolehtii lasten hankinnoista ja ruuasta ja mies maksaa nimissään olevan asunnon ja auton lainaa.

      • saapittäääkööö

        Päinvastoin. silloin on huolehdittava siitä, että on pätevä avioehto voimassa. Se,joka on maksanut talon ja auton, saa ne pitää.


      • …………...
        saapittäääkööö kirjoitti:

        Päinvastoin. silloin on huolehdittava siitä, että on pätevä avioehto voimassa. Se,joka on maksanut talon ja auton, saa ne pitää.

        Niin, kannattaa hankkia vaimo maksamaan juoksevat kulut ja ostaa itse omilla rahoilla talo ja auto. Sitten vaimo ja mukulat vuokrakämppään asumaan ja taloon nuorempi ja tuoreempi nainen emännäksi. Muistakaa hankkia samoin tein niin nuori, että jaksaa vielä omaishoitajan hommatkin.


      • tää on nähty

        Minkä ihmeen takia sen vaimon on jäätävä sinne kotiin niitä lapsia ja kotia hoitamaan? Suomessa on ollut jo 40 vuotta kunnallinen hoito lapsille, joka takaa sen ettei naisten tarvitse jäädä pois työelämästä. On ihan omaa tyhmyyttä jos jää kotiin ja itkee nyt vuosien päästä omaisuuden ja pienien eläkkeiden perään.


    • Epäedullinen

      Mikä on epäedullinen avioehto???

      Ymmärtääkseni avioehdossa kumpikin pitää oman omaisuutensa ja puolet yhteisestä omaisuudesta ero tilanteessa.
      Eikä tämä ole ihan oikea asia.

      En ymmärrä miten avioehto voi olla epäedullinen, sillä sehän totuus ja oikeus.

      • mek

        Jos kaikki isompi omaisuus on toisen nimissä ja toisen rahat ovat menneet lapsiin ja ruokaan niin silloin avioehto on kohtuuton erotilanteessa. Kun on avioehto että omaisuus jää sille kenen nimissä se on niin se joka ei omista mitään pitää säästää palkastaan itselleen eikä laittaa perheeseen rahaa ollenkaan kun ei saakkaan erossamitään. Eli se ei omistava puoliso laitta 50-75% palkastaan säästöön ja toinen joska hyötyy eniten elättää perheensä kokonaan.


    • Varkaat kirjoittelev

      Avioehto koskee lähinnä perinnöksi saatuja varoja tai jo ennen tätä liittoa olevia varoja.

      Ei voi olla niin, että nainen makselee vaikkapa ruokakaupan laskua koko palkallaan ja toinen säästää omalle tilille.
      Kyllä nämä yhteisen elämän kulut täytyy olla tasapuoliset ja myös sillä tavoin, että jos ansiotulot ovat varsin erisuuruiset, pitää kodin menot mennä prosentuaalisesti eikä tasan puoliksi.
      Nämä asiat on selvitettävä yhteistä elämää alettaessa ja on huomioitava sekin, että esimerkiksi äiti on kotona tulevassa lasta hoitamassa, silloin mies maksaa kodin menoja enemmän.

      Ei avioehto ole sitä varten, että yhteisen elämän aikana toinen rikastuu ja syö toisen palkat.

      Avioehto suojelee todella vain ennen liittoa ollutta omaisuutta sekä perintöomaisuutta, jonka ei pidäkään joutua mukaan ositukseen eron sattuessa. Olisi tosi väärin, että täysin toisen suvun omaisuus siirtyisi muualle kuin sukuun. Myös se että ennen liittoa oleva omaisuus menisi jakoon on myös yhtä väärin, sehän on saatettu periä tai tullut osituksessa erossa.

      Sekä mitä on yhdessä liiton aikana hankittu menee ositukseen ilman muuta ja mutinoita ja on ihan oikein.

      Ei avioliitto sen enempää kuin avoliittokaan saa olla toisen rahastamista.
      Kyllä liittojen pitää perustua ainoastaan siihen kahden ihmisen rakkauteen.
      Kovin paljon täällä näkee kirjoitettavan, että pitäisi saada aina puolet omaisuudesta, milloinkaan niin ei saisi olla perintöjen tai aikaisemman hankitun omaisuuden suhteen, se ei saa olla osituksessa. se on väärin.

    • Joopa joo.

      V...t, mun exäni on P...aukinen luuseri, joka luulee että työtä paiskimalla saa omaisuuden karttumaan.. Onneksi meillä oli avioehto, ja nyt kun ero on tullut ei ainakaan ole omaisuuttani viemässä..!

    • ererer

      Jos perheessä on avioehto ja mies käyttää rahansa omaisuuteen joka karttuu naisen hoitaessa juoksevat kulut , on minustakin miehenä asetelma väärä. Molempien pitäisi tulojen mukaan maksaa ruoka ym juoksevista kuluista ja lasten menoista. Jäljelle jäävän rahan sitten voi molemmat käyttää kuinka tahtoo. Tästä eteenpäin on valintakysymys haluaako kerryttää rahaa säästöön vai ostella kivoja pikku koriste-esineitä ym krääsää ja shoppailla kaikenlaista pientä joista kertyykin iso summa lopulta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe