Kummitus- ja normitalon ero

Jotain vikaa...

Mistä tunnistatte kummitustalon? Itselläni tulee joitakin taloja katsoessa sellainen vähän pelottava olo. Sellaisten talojen ikkunoista ei näe sisälle, vaan ne näyttävät tavallista mustemmilta... Joistakin vanhoista taloista tulee ihan erilainen tunne kuin toisista. Joistakin tulee tunne, että tuolla on eletty iloista elämää ja joistakin, että tuo kätkee pahoja salaisuuksia... Tällainen "kuvitelma" minulle on syntynyt.

Ollessani teini ajoimme vanhempien kanssa yhden talon ohi, mistä isäni sanoi että se on myytävänä. Tunsin kuitenkin heti että ei ikinä tuohon taloon, siinä on jotain pahaa. Ilmeisesti alitajuisesti huomasin jotain mistä en pitänyt...

5

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niin e

      Minä hieman epäilen väitteitä että aine jotenkin muka kätkee sisäänsä tietoista energiaa?

      Toisaalta jos ajatellaan tietoisuutta pelkästään aivojen tuotoksena niin tällöin vain aine olisi tietoista ja silloin voisi kuvitella tietoisuuden olevan mahdollista aivan kaikelle ja kaikessa aineellisessa(koska aine on energiaa)?

      Yleensä kummittelu on katselijan ja kokijan oma luomus, eli tarkkailija luo mielensä sisään tilannteita, mutta joskus myös mielensä voimalla jopa ulkoisia tapahtumia?

    • selitys

      Kummitustalon ja normaalin talon ero on tietysti siinä että kummitustalossa on kummitus kummittelemassa. Normaalitalossa ei ole.

    • totta.

      Kyllä herkät intuiitiviset ihmiset ja myös eläimet vaistoavat jos talossa on negatiivista energiaa. Itse muistan aikanaan että olimme menossa erään ystäväni tiluksilel ja eräälle mökille.Mökkiin mennessä ovi ei meinannut aueta ja kun pääsimme sisään-tuli heti tunen ettemme ole tervetulleita. Talossa oli aiemmin asunut heidän mummonsa joka oli jo kuollut.Kun kahvittelimme-pullapussi lenti kaaressa alas sivupöydltä meitä kohti.Sanoimme ääneen että jätä meidät rauhaan-me olemme siivosti ja siivoamme jälkemme. Ilmapiiri muuttui heti ja hyvä energia palasi.Aiempi vieras ei halunnut enää tulla ko mökkiin koska ovi oli mennyt kiinni eikä hän meinannut päästä ulos.Vasta kun hän tiskasi-ovi aukesi.

    • -o-

      Kummitustalon tunnistaa siitä, että sellaista ei ole olemassa. Normaalitaloja on olemassa.

    • Lähtisin kummitustalon määrittelyssä liikkeelle havaittavasta kummittelusta. Ohikulkijoiden tuntemukset ohittaisin mustamaalamisena, ennakkoluuloina ja -oletuksina. Kummistustalon tunnistaminen ulkoapäin on mahdotonta, elleivät aaveet manifestoidu ikkunoista sisään katsottaessa.

      Nykytieteen ja yleisen käsityksen perusteella kummituksia ei ole olemassa. En kuitenkaan luottaisi tähän. Olematonta ei voida todistaa, joten kummitukset pysynevät kanssamme vielä kauan.

      Pohtisin vielä hetken aikaa, että miksi liitämme kummitukset aina johonkin ikävään tapahtumaan, kärsimykseen, kidutukseen ja henkirikokseen. Eikö olisi johdonmukaisempaa, että kehostaan erotettu sielu jäisi keskuuteemme, jos hän on nauttinut olostaan täällä eikä sen vuoksi tahdo joukosta erota?

      Kummitustarinat saattaisivat toki kärsiä jonkinlaista arvon menetystä seuraavalle sukupolvelle kerrottaessa, jos tarinan päähenkilö olisi vain juhlinut ja nauttinut kuin optiomiljonääri olostaan joka jumalan päivä, eikä olisi pahaa sanaa ikinä kenellekään sanonut, olisi almut ja kymmenykset ajallaan antanut ja jälkikasvustaankin hyvin huolehtinut.

      Kuinka suhtautuisimme haamuun, joka eläisi ikuista vappua? Kilisyttelisi tyhjiä pulloja, jättäisi ektoplasmaoksennuksia vessanpönttöön ja söisi jääkaapista kaiken rasvaisen ja suolaisen. Lapsille hän jättäisi lantteja silloin tällöin ja seinille ilmestyisi humoristisia aforismeja tyyliin "syys saa, minä en". Kummittelija olisi eläessään ollut tunnettu hyväntekijä, ja vielä nykyäänkin jokainen kartanon portaille nälissään uupunut orpolapsi löytäisi viereltään aavemaisesti ilmestyneen hampurilaisen.

      Tottakai me pelkäisimme ilmiötä ja tekisimme kaikkemme kieltääksemme sen olemassaolon. Varoittaisimme omia lapsiamme menemästä lähellekään moista kammotustaloa ja piiskaisimme ovellemme erehtyneet orvot.

      Olisikohan syytä mieluummin pelätä eläviä kuin kuolleita?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1241
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1130
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1115
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe