Porvoosta puuttuu olutravintola!

Väiski Koponen

Kuppiloitahan Porvoossa on jo pilvin pimein, mutta yhtäkään ei voi edes hyvälläkään mielikuvituksella kutsua olutravintolaksi! Paahtimossa on jonkin näköinen valikoima , mutta sielläkin ongelmana on se että vaihtuvuutta ei juurikaan ole. Samat tylsät oluet notkuvat kylmäkaapissa vuodesta toiseen, mutta onneksi hanoissa on sentään viime aikoina näkynyt maukkaita suomalaisia pienpanimooluita. Ja onhan siellä myös ollut Diamond Bevragesin amerikan ja tanskan teemaviikot, joten tämä tekee Paahtimosta tällä hetkellä Porvoon ykköspaikan.

Sitten tämä tuorein tapaus, O'Malley's.

S-kanavan sivuilla lukee seuraavasti:

"– Haluamme tarjota asiakkaille laadukkaita tuotteita ja loistavaa palvelua, kertoo ravintolapäällikkö Elina Hellberg. Olutvalikoimamme on erittäin laaja ja voisikin todeta, että O'Malley's on kohtaamispaikka kaikille laatutietoisille ja elämyksennälkäisille maistelijoille sekä urheilun ystäville."

Lause; "olutvalikoimamme on erittäin laaja", herätti tietysti itseni kaltaisessa olutharrastajassa suurta mielenkiintoa ja päätin mennä paikan päälle. Pettymys oli suuri kun vastassa oli baaritiskillä sojottava Hartwallin muutaman hanan torni, sekä pieni kylmäkaappi jossa noin seitsemää eri olutta. Tämäkö on "laaja valikoima??!!” Hoh Hoijaa!

Entäs palvelu? Jos baarimiolla ei ole sen enempää tietämystä oluesta kuin että se on joko tummaa tai vaaleaa, niin silloin ollaan jo pahasti metsässä. Ei auta edes hyvä valikoima, jos ei sitten asiakas itse satu olemaan perillä asioista. Olutta pitäisi osata myös myydä, eli tuossa lyhyessä lainauksessa oli jo kaksi suurta valhetta!

Walters'issa tilanne on vieläkin surkeampi, enkä tiedä voiko sitä enää edes pubiksi kutsua remontin jälkeen.

Rafaels'in baarissa oli alussa jopa muutama itselleni maistamaton olut, mutta aivan niin kuin Paahtimossa valikoima on jämähtänyt paikoilleen ja jopa mennyt vielä huonompaan suuntaan. Ongelmana täälläkin, kuten kaikissa muissakin paikoissa paitsi Paahtimossa, on liian pienet kylmätilat sekä sopimushanat (Koff), johon ei voi tuoda hanatavaraa esim. pienpanimoilta. Lisäksi Rafaelsiin on pesiytynyt tietty porukka joka kittaa bulkkikuraa (lue: Koff ,Hartwall Olvi ym.). Toisaalta, sen mukaan on asiakaskunta mitä tarjonta!

Old Townissakin voisi hyvinkin olla laaja valikoima kotimaisia pienpanimo tuotteita mitä myydä turisteille. Mutta kuten kaikissa Porvoolaisissa ”pubeissa”, kyvyt ja ymmärrys ei vain riitä pyörittämään nykyaikaista olutravintolaa.

Jos haluaa tänä päivänä tituleerata itsensä olutravintolaksi, niin pitäisi olla vähintään 50 pullotuotteen valikoima, josta 20 jatkuvasti vaihtuvia uutuuksia/kausioluita, sekä omassa omistuksessa olevat minimissään 10 hanaa joihin ravintoloitsija itse päättää mitä oluita laittaa. Olutmaailma on muuttumassa myös täällä suomessa. Yhä suurempi joukko haluaa maistella uusia mielenkiintoisia oluita niin suomesta kuin maailmalta, mutta Porvoo taitaa vieläkin olla niin takapajula, että uutiset pienpanimo-buumista eivät ole kantautuneet tänne asti.

Mielellään sitä nauttisi hyvästä oluesta näin kävelyetäisyydellä kotoa, mutta tällä hetkellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hypätä bussiin ja pyyhkäistä helsinkiin joka kerta kun haluaa käydä muutamalla.

4

276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihminen1

      Nyt tuli kyllä paljon asiaa , hienoa! Mietiskelin tässä vaan että ei täällä Porvoossa taida enää asiakkaita riittää muualle kuin näihin tuttuihin perus kapakoihin missä on totuttu käymään torin kupeessa. Heti jos tulee uusi paikka niin heti siitä kaivetaan ne huonot puolet esiin eikä anneta mahdollisuutta. Olisi toki hienoa jos porvooseenkin saataisiin olutbaari!

    • Porvoolainen kaljan

      Porvoon keskustan läheisyydessä asuu sen 20 000 ihmistä. Ei täällä riitä kuluttajia, sinun kaipaamillesi tuotteille. Ei vaan ole maksuvoimaa.

      Että sen kun menet stadiin.

      • kaikki tuhottu

        oli joskus sellainen vihreä kaunis jugend talo NIMBUKSEN takana

        siellä hyvin vanha viihtyisä kellari ravintolat

        jossa Jussi Kylätasku piti hienoja puheita ja monet muut

        mutta sitten ne kaikki pantiin kaivinkoneilla mäsäksi


        kaikki on pantu Porvoossa mäsäksi kun pitää olla niin hienoa ja erinomaista


        ja kaikki henki, sielu on hävinnyt


        puheenaiheet ovat vain kuukautis rättien tasoa


    • Kun joku

      pystyisi yhdistämään Populuksen hengen ja hyvän olutlaatutarjonnan, menestys olisi taattu.
      Populuksesta on tosin mennyt niin pitkä aika,ettei sen 60-luvun hengen tuntijoita Porvoossa taida kovin montaa henkilöä enää olla. Tiedän jonkun mutta en tiedä ketään, kuka panostaisi tähän kulttuuripläjäykseen oikealla tavalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1445
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1222
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1205
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe