Ovatko vanhuksemme lääkäreiden koekaniineja?

kysyn vaan?

Lääkärit tarvitsevat tuhansia potilaita materiaalikseen, kun väittelevät tohtoriksi ja tekevät väitöskirjaa. Ainakin HUS:n piirissä lääkäreiltä yleensä nyt vaaditaan nyt jopa väitöskirja esim. sydänlääkärin tehtäviin. Kuitenkin on nyt askarruttanut tuo vakava kysymys, että Suomessa voidaankin vanhuksia käyttää sairaanhoidossamme tutkimusmateriaalina, koska rottia tutkimusmateriaalina on nyt vaikeampi käyttää? Eläinsuojelijat ärähtäisivät heti, jos rottia ei kohdella kunnioittavasti. Vanhuksillamme ei ole suojelijoita, jos jotain vakavaa lääkärin tumpeloitaessa tai opetellessa parempiin hommiin sattuu, niin vanhushan kuolee vanhuuttaan.

11

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikkiakanssa

      No, mitä sitten? Vanhukset ovat hyvin lääkemyönteisiä, niin miksi tilannetta ei voi käyttää lääketestaukseen? Kaikki ovat tyytyväisiä; vanhuksia "hoidetaan" ja lekurit saavat testausmateriaalia!

    • arkikokemusta

      Lääketieteellisen tutkimuksen aloittaminen edellyttää aina eettisen toimikunnan lausuntoa. Ne ovat lakisääteisä toimikuntia, joissa arvioidaan mm. tutkimuksen tarpeellisuus, sen toteuttamissuunnitelma, tutkijoiden sidonnaisuudet ja muut tutkimuksen eettisyyteen vaikuttavat asiat. Mukana on maallikkojäsniä arvioimassa, miten tutkimuksesta kerrotaan osallistumaan pyydetäävälle potilaalle niin, että hän tietää, mitä hyötyä ja mahdollisesti mitä haittaa tutkimukseen suostumisesta hänelle on.
      Täällä on tietoa HUS:n eettisistä toimikunnista: http://www.hus.fi/tutkijalle/eettiset-toimikunnat/Sivut/default.aspx

    • ei pelotella enää

      kaikenlaisia luuloja, vanhuksista pidetään hyvää huolta tässä maassa

    • Vain 'kaniineja'

      Totta, huolenpito on hyvää ainakin julkisella puolella, yksityisestä en osaa sanoa, kun en tunne. Ja pelottelu on tosiaan pellepuuhaa. Silti, kun ihmisistä on kyse, kaikenlaista tapahtuu ja monenlaista ilmenee.

      Lääke- yms. tieteellisen tason kokeisiin tarvitaan koekaniinin lupa. Jo käyttöön tullut lääke tai muu hoitotoimi tai -tapa on jo testattu ja sehän on vain hyvä, että käyttäjien tietoja ja kokemuksia, tuloksia tai tuloksettomuutta kerätään ylös johonkin tiedoksi ja tulevan tueksi. Mitä hemmetin pahaa joku siinäkin näkee? Vai lisääkö tieto tässäkin tapauksessa tuskaa, kun pitäisi tietää jotakin asioista, joita ei edes ymmärrä.

    • tuomiopäivä.

      Vanhuksille aiheutettu kärsimys huonosta hoidosta on HIRVEÄ!

    • raippa1

      OLEN ollut 4v koekaniini verenpaine lääkkeellä. palkkaa en saanut,mutta lääkäri kertoi seminaari reissujaan.

    • köyhät tapetaan ! .

      natsi puolue kokoomus sanelee kyykytys kidutus hoidon tason . eli ollaan muka hoitavinaan . hoidetaan tarkoituksellisesti väärin tai jätetään osittain tai kokonaan hoitamatta ! . ennen kokoomuksen ns. säästöleikkauksia meillä oli lääkärin aatteelleen uskollisia ja rehellisiä inhimillisiä lääkäreitä jotka antoivat rehellistä puolueetonta hoitoa ! . sodan aikana kokoomus veljeili natsi lääkäreiden kanssa ja lääkärimme tekivät vanhuksilla ja mielisairailla kokeita pohjanmaalla .

    • outolintu*

      On
      Jouduin riitaan terv.kesk. Lääkärin kanssa, kun lopetin kolestroli lääkkeen, jonka hän tuplasi. Olin syönyt sitä useamman vuoden.
      Viime vuoden huhtik sain sydänkohtauksen ja sen yhteydessä todettiin sepelvaltimotauti. Pidin sitä hämmästyttävänä tietona, sillä se tuntui mahdottomalta elämäntapojeni perusteella.
      Vielä viime tuokok. asti söin niitä vaikka valitin oireista.
      Kun lopetin huomasin seuravaa:
      Nenä verenvuoto loppui.
      Tajuttomuuskohtaukset katosi.
      Lihassäryt katosi.
      Virtsa ei ole enää veristävää.
      Heikottavat hetket väheni.

      Nyt lab elok. Aion olla edelleen syömättä niitä lääkkeitä. Sillä kuolema terveenä, on tervetulleempi kuin kitumalla monisairaata lähteminen.
      Jokaisen jolla on sepelvaltimotauti, pitäisi lukea kirja Statiininuhrit.
      Ilman sitä Statiini lääkettä olisin edelleen terve. Siitä olen satavarma.
      Heikompi hermoisempi olisi pelästynyt lääkärin moittimista ja jatkanut syömistä.
      Minä tyttö lopetin ja huomasin n 2vk jälkeen vointini parantuneen.
      Olen pirteämi. Ym

      • Totanoi, Lääkäri ei ota lääkkeidensyöntiäsi tai syömättömyyttäsi niin henkilökohtaisesti että alkaisi asiasta "riitelemään" Papereihin vain kirjataan jotta et halua lääkeitä enää käyttää ja piste.Ketään ei voi pakottaa, joten oma valinta, söit tai et.


    • Ottaisiko lääkkeet?

      Miksi kaikille tarjotaan kolesterolilääkkeitä ? Voi olla sukuja, jossa kol. on tavallista korkeampi kaikilla ja niitä joilla se voista ja läskistä huolimatta on alle 5. Minulla noin 6, eikä siihen ruokavaliomuutos vaikuta, vuoden kokeilin.

    • nillinnillin herjaa?

      Määpä olen alle nelikymppinen ja perinnöllisyystieteen laitos ( Suomessa vanha ns. Hitler-laitos historialtaan) lähetti minulle sellaisen yli kymmensivuisen tutkimuslomakkeen ja vielä kuoressa oli ( sairasta ja outoa!) 10 euron seteli, vaikken koskaan ole antanut mitään ilmausta tai ilmaissut, että haluaisin osallistuamihinkään tutkimukseen, tai ettäkö saatika ottaa rahaa. Varmaan kirjasivat tukimuksen kohteen osalle asian, että "otti vastaan 10 euroa, ei vastannut", eli osa spss- dataa, vaikken ole valinnut olla osallissena tutkimukseen. Hermot meni siinä vaiheessa (lomaketta), kun alettiin urkkia yksityisyyttä ikäänkuin ihminen olisi tyhmä. Kyllä niille nilleille vois toimittaa kaikki sairauskertouksensa ihan vaan jos uteliaat soittaisi mulle, jos niin utsittaa, kun eipä salattavaa ja monta muuten korvauksiin oikeuttavaa hoitovoirhettäkin tehty, mutta antaa nyt imbesilien "tutkia", että miten hyvää psyykeltään terveelle alle 18-vuotiaalle tekee itsetunnolle vaikka psykiatrian alan sönkkärit ja että miten hyvää se tekee, kun ei crohnin taudista tms. ulcerostasta päässyt lääläriin kuin verta vuotaen ambulanssilla crp:n ollessa 280, vaikka kävi lääkärillä sitä ennen ja kertoi, että mikään ruoka ei imeydy ja että sattuu.


      Paras olis lukukausimaksut tonne lääketieteen puolelle. Ärsyttää, että ne lukee ilmaiseksi valtiolla ja sitten alkaa rahastaa ihmisiä. Etenkin, kun olen kuullut, että ei se mitään kvanttifysiikan tajua vaadi lukea lääkäriksi. Enkä halua maksaa sairaanhoitajien perhekustannuksia, maksakoot itse - varmaan vanhukset on toista mieltä, mutta silti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1366
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1181
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe