RAHAA valtiolle

Veronsa maksanut

Verohallinnon vuosikertomuksen mukaan vuoden 2013 lopussa maksamattomia veroja oli 3,9 miljardia euroa. Verojäämistä 2,7 miljardia euroa oli yritys- ja yhteisöasiakkaiden maksamattomia veroja ja 1,2 miljardia euroa henkilöilta maksamatta jääneitä veroja. Henkilöiden maksamattomista veroista 734 miljoonaa euroa oli jäännösveroja.
Olisi mielenkiintoista tietää kuinka tehokasta verojen perintä on ? Jos tuosta vaikka miljardin saisi perittyä, helpottuisi valtion menoleikkaukset. Kiinnostaako ketään miten perinnän resurssit on hoidettu.

10

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valtion on roisto

      Suomen verotus on vastoin oikeustajua kokonaisuudessaan, nyljetään aivan liikaa veroja joka p3rkeleen asiassa. Siihen katsoen minua ei kiinnosta jos valtiolta "jää saamatta" jokin osa ryöstösaaliistaan.

    • ex-veromies

      Arvauksena vain, mutta ainakin yli puolet tuosta verosaamisesta on arvioveroa ilmoitusvelvollisuutensa laiminlyönneille ja mahdollisesti jo lopettaneille yrityksille. Mikäli nuo tappiolliset yritykset, joilta verottaja luulee jotakin vielä saavansa, tekisivät/olisi varaa tehdä paperinsa ajantasalle, olisi verottajan totuuteen pohjautava saatava jotakin aivan muuta. Siis huomattavasti vähemmän.

      Tiedän tapauksia, jossa verottajan alv-arvio on ollut kuukaudessa suurempi, kuin koko yrityksen liikevaihto.

      Että sellaisia saamisia. No ehkä noilla unilla voi saada kinuttua muutaman työpaikan lisää verohallintoon.

    • meizi83

      Kova veroaste on vasemmistolaisten ansiota. Työssä olevalla on täsmälleen sama elintaso, kuin työttömällä.

      Suomi on pieni maa, joka pidetään asuttuna koko alueelta. Jossain pohjoisessa ei kannata yrittää, johtuen pitkistä etäisyyksistä ja ostovoiman puutteesta johtuen.

      Rahaa lapataan pysyvästi elinkelvottomille alueille - ei ihme, että alkaa maksamaan.

      Lisäksi, tehostustoimia ei ole tehty, niitäkään, jotka voisivat tuoda taloudellista etua.
      Energian hinta on noussut hurjasti, lämmitykseen menee valtavasti rahaa, jota keski-euroopassa ei mene.

      Listaa voisi täydentää loputtomiin, miksi suomessa on hurja veroaste...

    • kansantaloustiede

      Muu Suomi maksaa pääkaupunkiseutulaisten elämisen. Siinä syy korkeaan veroasteeseen. Joka vuosi pääkaupunkiseutu imee muusta Suomesta 8,4 miljardia euroa. Ei ihme, että muualla, jossa tosiaan suurin osa suomalaista asuu, on huonot tiet ja palvelut, kun noiden ainosataan miljoonan (kun lähes 5 miljoonaa asuu muualla) elättäminen on niin kallista. Tasapuolisuutta poliittiseen päätöksentekoon!

    • meizi83

      Luonnollisesti voit perustella väitteesi, miksi "muu suomi maksaa 8,4 miljardia" pk-seudulle?

      Korkea veroaste on seurausta liian hyvästä hyvinvoinnista, tekemättä yhtään mitään, saa saman, kuin perus-duunari. Ennen (80-luvulla->2000-luvun alku) siihen oli varaa, koska tuotteet menivät kaupaksi, vaihtotase oli ylijäämäinen.

      Tänä päivänä julkisen sektorin osuus BKT:stä on 58%, joka on maailmanennätys, siinä vaiheessa, kun vientiteollisuuden työt lähti suomesta - julkinen sektori vain paisuu, eikä tee minkäänlaisia sopeutustoimia.

      Asioita voitaisiin korjata poliitikkojen toimesta, mutta se olisi poliitikon uran loppu, jos tehtäisiin kerralla kunnon sopeutus - tavalliset "tori-äänestäjät" eivät hyväksyisi massiivista leikkauslistaa, koska "muilta voidaan leikata, meiltä ei voida". Lopulta mikään ei parane tai muutu.

      Kaikista pahin ryhmä, joka vastustaa leikkauksia, on juuri ne ihmiset, jotka ei juurikaan maksa veroja, eikä välttämättä ole edes niitä nettomaksajia..

      Verorahalle pitäisi saada vastinetta, nykyisin se menee niin, että tekemättä mitään, maksamatta mitään, saa lopulta saman julkisen palvelun, kuin nettomaksajakin. Itse maksoin tuloveroa viime vuonna vähennysten jälkeen n. 18 000 euroa - missä on vastine?

      • kansantaloustiede

        Meizi83 lue budjettikirja. Siellähän se selkeästi sanotaan.

        Toisaalta koko kansantalouden kannaltakin ajatellen lähes kaikki oikeasti tuottava tehdään kehä kolmossen ulkopuolella. Sen sisäpuolella on lähinnä pääkonttorit. Ilman sitä ulkopuolella olevaa tuotantoa/raaka-ainevaroja nuo pääkonttoritkin olisivat tarpeettomia. Eli tavallaan varallisuus valuu muualta Suomesta pääkaupunkiseudulle. Plus että valtion budjettikirjassakin valtion verotulot jaetaan väkilukuun suhteuttaen erittäin pääkaupunkikeskeisesti.

        Siinä olet oikeassa, että julkinen talous on aivan liian massiivinen ja varsinkin liian paksu organisaatioltaan. Liikaa päälliköitä ja jonninjoutavia kynänpyörittäjiä. Ja lisää tulee näiden sote -alueiden myötä. Hyvänä esimerkkinä tulevasta ovat eräät sairaanhoitopiirit, jotka nyky lain mukaan hoitavat ambulanssitoimintaa. Aikaisemmin yksityiset yrittäjät hoitivat ambulanssit ja nyt sairaanhoitopiiri on hankkinut omat autot. Leasing -sellaiset. Pieni kunta joka aiemmin maksoi ambulanssipäiviystyksestä 13.000 euroa vuodessa maksaa nyt yli 100.000 euroa vuodessa. Ja palvelu eikun huononee. Ei enää jatkuvaa päivystystä joka kunnassa. Miksi toimiva järjestelmä piti mennä purkamaan? Tämä vain esimerkkinä liiasta valtion holhoamisesta.


        Ja kyllä ne ihan pienituoloisemmatkin veroja maksavat. Eivät toki ihan samassa mittakaavassa kuin esim sinä tai minä, mutta lähes jokaisesta ostoksesta menee vähintään arvonlisävero. Eli tavallaan tulonsiirrotkin lisäävät taloudellista toimeliaisuutta, koska pienituloiset todellakin käyttävät kaiken lähinnä elintarvikkeisiin ja asumiseen. Ja sitä kautta se taas kirtää tuloksi ja veroksi yrittäjille ja vuokraisännille.

        Vanhat kauppataseen tasaamisen keinot kuten devalvaatio ja tuontirajoitukset ovat mennyttä aikaa ja siksipä jäljellä on vain järkeen vetoava vaihtoehto: valitse aina kotimaista kun se on mahdollista! Tavallaan se on helpoin keino saada talous nousu-uralle. Harmi kun valtion ja kuntien virkamiehet eivät vieläkään osaa tehdä tarjouspyyntöjä kotimaisia suosien. Näin kyllä muualla osataan toimia, mutta jostakin syystä Suomessa ei.


    • kelvottomatpoliitiko

      Liekö olemassa mitään muuta maata joka ei oikein kykene enää kustantamaan oman maansa ylläpitoa, liekö mitään muuta maata jossa ihmiset pakotetaan vain muutamaan kasvukeskukseen jolloin koko muu maa alue jää asumattomaksi?
      Turhaanko sotaveteraanit taistelivat koko Suomen maa-alueen itsenäisyydestä?

    • keka tietaa

      niinkuin aloittaja mainitsi yksityisten 1,2 miljardista on n.750 milj jäännösveroja, joihin omat 500 euroa kuului.

      Yritysveroista tulisi mieleen, että piikissä olisi marras- ja joulukuun alv:t sekä joulukuun ennakot ja sodut.

      Kannattaa varmaan tarkistaa 2012 vastaava summa. Todennäköisesti lähes vastaava summa oli auki 2012.

      • veroruoska iski

        Itselle tuli veromätkyjä musertavat 17,24 euroa :P
        Tuloraja ylittyi pakkolomista ja omavastuuajoista huolimatta eikä lisäprosenttikaan näyttänyt olevan sitten tarpeeksi suuri kaiketi.


      • veroruoska iski
        veroruoska iski kirjoitti:

        Itselle tuli veromätkyjä musertavat 17,24 euroa :P
        Tuloraja ylittyi pakkolomista ja omavastuuajoista huolimatta eikä lisäprosenttikaan näyttänyt olevan sitten tarpeeksi suuri kaiketi.

        Haha, voitin eilen Eurojackpotissa 3 1 oikein ja sain 18,90e eli voitin veromätkyrahat takaisin itselleni ja vähän lisääkin :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1769
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      42
      1568
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      46
      1527
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe