Sekarotuisten hinta

Ihmettelijä.

Tiedän, että se ei ole tyhmä, joka pyytää, vaan se, joka maksaa, mutta kuulkaas seuraavaa: Joku kauppaa syntymättömiä kissanpoikasia hintaan 550e. Emo persialainen, isä ragdoll.

Minusta ihan käsittämätöntä ahneutta edes yrittää saada sekarotuisista kissoista tuollaista hintaa. Kenelle tulee edes mieleen, että joku maksaisi 550euroa.

15

1132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mielenkiintoist on

      Huomasin tuon ilmoituksen. Erikoista on myös se että niitä kaupitellaan, vaikkei vielä oo syntynyt. Saattaahan olla, että niitä syntyy vain 1 pentu.

      Hinta on kova risteytyspennuille, puhdasrotuisia ragdolleja saa jo 700-800 e.
      Hintaero kovin pieni, itse ostaisin puhdasrotuisen tuossa tapauksessa.

    • 098yhjklm,.-

      Puhdasrotuisella paperit, sekoituksesta ei mitään takeita.

    • miiumiiu

      Itse olen sitä mieltä, että sekarotuinen on MAATIAINEN, kuka nyt sellaisesta hirveitä oikeasti kehtaa pyytää? Onhan se hyvä pennusta rahaa ottaa, ettei lähde huonoon kotiin, mutta tulolla hinnalla pentu on jo sitten erittäin laadukkaasti ruokittu, madotettu, rokotettu, sirutettu ja leikkaus maksettu :D

    • sikamaista_ahneutta

      Näin tuon ilmoituksen Apulassa. Ihmettelin kanssa sitä, että kaupitellaan ennen syntymää. Ja yhteydenoton jälkeen luvataan lisätietoja. Mitähän lisätietoja, kun ei edes tiedä montako pentua syntyy, tuleeko tyttöjä/poikia jne. Minusta tuossa on niin järjetön ahneuden meininki, että tekee oikein pahaa.

      Kahden eri rotukissan risteytys on sekarotuinen/maatiainen. Edes kahden samaa rotua olevan kissan paperittomista jälkeläisistä ei näe pyydettävän tuollaista hintaa. Tuntuu olevan ajattelutapa, että rotukissa rotukissa = todellakin rotukissa. Hyi.

    • mievaa4

      Ei tää musta viä oo mitään, mutta eräs täällä pikku maalaiskylälläni myi 300 euron hintaan pitkäkarvaisia navettakissan pentuja. :/
      Minusta tuo 550e roturisteytyksestä on ok, jos pennut sirutettuja, rokotettuja, madotettuja, ell. tarkastamia.

    • kaikkeasitänäkkee

      Pitkäkarvaisia olen nähnyt myytävän monestikin n. 300euron hintaan. Samoin laivakissan pentuja. Monesti hintaan kuuluu vain madotus ja myyjän sanoin 'laadukas ruokinta', harvapa niitä maatiaisia käy siruttamassa jne. Käyn säännöllisesti katsomassa Apulassa "tarjontaa" ja ei noita pitkäkarvaisia enää ollenkaan myydä millään parilla kympillä.

      Minusta olisi vielä hyväksyttävää jos nuo roturisteytyspennut olisivat ns. rakkauslapsia. Ikävä kyllä tosi usein nykyään annetaan rotukissan tulla raskaaksi, että sitten voidaan hiukkasen tienata pennuilla. Luin joltakin palstalta, kuinka kissan omistaja kyseli, että mitä voisi pyytää jos emä on 3/4 rotukissa ja tullut raskaaksi tavalliselle kollille. Myöhemmin kertoi, ettei kissa ole vielä raskaana, mutta se on suunnitelmissa.

      Minusta tuo 550 euroa on aivan liikaa, koska sillä rahalla saa jo paperillisen rotukissan. Itse ainakin ostaisin kissan sitten mieluummin oikealta kasvattajalta, jolta saa elinikäisen tuen kissan hoidon suhteen jne. No, makuasiahan tämä kai on. Itse annan kodin mieluiten kodittomalle kisulle :).

      Asian vierestä muuten, monesti kissan hintaa perustellaan mm. sellaisella järjettömyydellä, että kissa saa varmasti hyvän kodin jos siitä ollaan valmiita maksamaan tuollaisia summia. Eräs kasvattaja kertoi, että häneltä ei saa lainkaan kysyä kissan hintaa tai hän ei myy kissaa. Aika hullua.

      • pimpeli pom

        Minäkin nyt asian vierestä, mut jos kissasta ollaan valmiit maksamaan vaikka kuinka paljon, se ei välttämättä takaa kisulle hyvää loppuelämää. Kun kisun oot maksanu niin rahat on jo lopussa, sitten ruoat, sterilisointi, toisen kissakaverin hankinta, omassa elämässä tapahtuvat muutokset, ero-kissa voi joutua myyntiin. Työttömyys iskee, taloudelliset huolet.

        Tietysti kalliimpaa kissaa on harkittu tarkemmin ja varmaan tosi kissan ystävät ostavat rotukissan, kun taas edullisia maatiaisia voidaan hommata kevyimmin perustein. Näkee noita rotukissojakin laitettavan kiertoon.
        Kissan myynti-ilmoituksissa monesti on, että kissasta pyydetään 20 e, että saa hyvän kodin. No tuo hinta ei takaa hyvää kotia.
        Tähän loppuun, että suurin osa kodeista on kuitenkin ihan hyviä.

        Se että kasvattajalta ei saa kysyä hintaa, ei voi mitenkään eikä millään perustella. Kauppaan kun menen hinnat kuuluu olla jo näkyvillä.


    • lilliputtinen

      Harva ostaa kallista kissaa, jos muutenkin on rahasta tiukkaa. Ja jos siitä kissasta maksaa satasia, siitä todennäköisemmin pitää parempaa huolta, eikä unohda sitä kesän jälkeen mökille...

    • En_ostaisi

      Minä en ostaisi kallista kissaa, ellei hinnalle ole perusteita eli on juurikin hankittu paperit, sirutettu tai ehkä jo leikkautettu jne. Ihan periaatteesta en maksa ihmisten ahneudesta. Maailma on täynnä hylättyjä pentuja ja muuten hylättyjä kissoja, myös rotukissoja. En tuomitse rotukissojen kasvattamista, voisin itsekin hankkia rotukissan, mutta minusta on ihan hirveää jos kotirotukissalla teetetään rahanhankkimistarkoituksessa pentuja jonkun uroksen kanssa vaan. Ajatuksella "Mitäköhän sellaisesta pennusta voisi pyytää" :(.

      En usko ollenkaan sellaiseen, että kissan hinta vaikuttaisi siihen, miten kissaa tullaan kohtelemaan. Uskon, että eläinrakas ihminen rakastaa eläimiään pyyteettä, eikä huonosti kohtelu/hylkääminen puolestaan liity siihen, mitä eläimestä on maksettu. Jos pystyy kohtelemaan jotain kissaa huonosti - esim. sulkemaan sen pahvilaatikkoon ja heittämään siinä ojaan - niin kyllä ihmisellä on päässä minusta vikaa. "Heitänpä tuon maatiaisen pahvilaatikossa ojaan, mutta en tuota rotukissaa, kun se maksoi rahaa".

    • Lillerilaa

      Voisin maksaakin em. summan "kaksirotuisesta" kissasta, jos saan tarkat selvitykset siitä, että molemmat vanhemmat ovat olleet terveitä ja hoidettuja, ja että pentu on rokotettu ja madotettu huolellisesti.

      Olen viiden vuoden sisällä kaksi tavallista kissaa ostanut, toinen navettakissa ja toinen erään järjestön kautta "pelastettu". Molemmilla hyvin vakavia sairauksia huonoista lähtötilanteista johtuen, ja eläinlääkäreihin mennyt tuhansia euroja.

      Ei enää koskaan kissaa, minkä taustoista en tiedä tarpeeksi. Liian sydäntäraastavaa.

      • Näinpä_se_on

        Meillä on ollut useita pelastettuja kissoja/villikissoja. Yksi kuoli pahaan syöpään hyvin nuorena ja yksi kuoli noin viikossa kissaruttoon. Toisaalta taas yksi kissa eli hyvän ja terveen elämän, oli 20 vuotta kanssamme. Hirveitä tapauksia nämä ovat. Minusta tuntuu kuitenkin aina mahtavalta, kun tietää, että kissa on saanut toisen mahdollisuuden ja saanut elää hyvää elämää, vaikka onkin sitten kokenut karun kohtalon.

        Ostimme kerran upean rotukoiran, jota oli jostain käsittämättömästä syystä läimitty yms. ensimmäisessä kodissaan (n. vuosi). Kun koira muutti meille, se ei ensimmäiseen kahteen kolmeen päivään edes käynyt pissalla tai syönyt. Mutta siitä koirasta tuli uskomattoman ihana, kiltti ja tottelevainen. Tuntui aina kuin se olisi "korvannut" hyvää kotia olemalla niin perhekeskeinen.

        Sen verran pakkoa sanoa vielä kissoista, että rotukissa tai ei - kissa ei tunnu koskaan kuolevan kauniisti tai luonnollisesi :/. Sen 20vuotiaan kohdalla rukoilin koko viimeisen kesän, että se saisi nukkua kauniisti pois hyvän kesän jälkeen, kun se oli jo dementoitunut ja kuuro ja alkoi olla muutenkin sairas. Kyllähän se sitten jouduttiin lopettamaan.


    • Ahneus kukoistaa

      Joskus harvoin noita aitoja (rotukissojakin) on harvat ja valikoidut voineet saaha HESYLTÄ noin 50Euron ja pennut 120Euron hinnalla..
      nimellishintaan hoidettuna, lääkittynä, rokotettuna ja sirutettuna ehkä vailla papereita
      tai aidoilla papereilla kunhan allekirjaa ensin sopimuspaprut joissa sitoutuu noudattaan tiettyjä ehtoja.
      Et kai noita sit "huostaanotetaan" paremmissakin piireissä?

    • Mitä-olen-seurannut

      Mitä olen seurannut paria kodittomien kisujen saittia, niin kyllä niilläkin epäsäännöllisen säännöllisesti on rotukissoja kotia etsimässä. Taannoin oli sellainen tapaus, että ei oltu pitkäkarvaista kissaa hoidettu lainkaan ja sen turkki oli jouduttu liki ajelemaan pois. Ja kyseessä oli siis rotukissa. Hinta oli sama kuin muillakin kotia etsivillä, mutta paperit sai halutessaan lunastaa erikseen.

      Sen kyllä näkee noilla sivuilla, että rotukissat/vähänkin sellaista muistuttavat saavat kodin oikeastaan saman tien.

    • äämä ääliö

      Valitettavasti taitaa mennä kaupaksi.
      Puhdasrotuisen saisi vain vähän lisää rahaa laittamalla.

    • miumau.

      Todellakin, ei se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa.
      Jos on joku joka haluaa maksaa niin siitä vaan.
      Ehkä ilmoittaa ennen sitä varten että joku voi olla kovin kiinnostunut tuosta yhdistelmästä mutta eihän rekisteröidyillä ja rek. kasvattajalta ostetuilla kissoilla edes pitäisi voida teettää pentuja.
      Meillä 2 perskiä ja 1 ragdoll ja molemmista tytöistä kasvattaja on vaatinut todistuksen että kissa on leikattu ennen kuin voi pennuttaa.
      Pitäisi kyllä olla takeet kissan terveydestä, eläinlääkärin tarkastuksesta ja rokotuksista.
      Mitä se sinua haittaa jos niistä pyydetään rahaa!
      Itse en maksaisi enkä varmaan ostaisikaan..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1916
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe