mikä koirarotu minulle ja perheelleni ?

koiraa hankkimassa

Hei!
olen miettimässä mikä koira sopisi minulle ja perheelleni eli kerron nyt vähän mitä tahtoisin koiraltani ja sitten te "koiraihmiset" voisitte kertoa meille sopivia rotuja:

-haluasimme pienen/keskikokoisen koiran
-koira olisi meille ensimmäinen
-liikumme mieluusti ulkona mutta emme ole mitään himo urheilijoita
-koiran turkilla ei ole väliä kunhan koira ei ole kalju
-tilaa meillä on paljon kuin ulkona pihalla että sisälläkin
-harrastaisin koiran kanssa agilityä

siinä nyt jotain huomijoita. nyt vaan ehdottelemaan!

26

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kunvor

      Posliinikoira

    • kirjakuono
    • Tämä ota

      Suomenpystykorva

    • koiraa hankkimassa

      tein testin ja sieltä tuli hyviä vaihtoehtoja eli kiitos avusta ja nyt vaan alan lukemaan niistä hieman enemmän ;D

    • Perhoskoira

      Perhoskoira. Perhoskoira on miellyttämisenhaluinen ja helppo kouluttaa, joten se sopii mainiosti myös ensimmäiseksi koiraksi. Se ei välttämättä vaadi paljoa liikuntaa, mutta lenkkeilee kuitenkin mielellään pitkiäkin lenkkejä.

      Perhoskoiran kanssa voi harrastaa agilityä, tokoa, koiratanssia ja pelastuskoiratoimintaa. Perhoskoirat ovat myös suosittuja näyttelykoiria. Tasapainoisen ja ystävällisen luonteensa vuoksi perhoskoiria käytetään terapiakoirina, jotka vierailevat ja työskentelevät sairaaloissa potilaiden luona.

      Turkki harjataan kerran viikossa, ja pestään kerran kuukaudessa. Perhoskoira sopii kaikenikäisten lemmikiksi, niin lapsiperheisiin kuin vanhuksillekin.

      Perhoskoira on terve ja pitkäikäinen rotu. Rodulla esiintyy polvilumpion sijoiltaanmenoa ja silmäsairautta.

    • teeeeeeeeeeeee

      Posliinikoira kirjahyllyyn :)

      Perustelut; Rajasit paljon pois.

      Voin aina "koira-asiantuntijana"- Rodun omaisiin piirteisiin vastata, mitä siedät mitä et ?
      iso vai keskikokoinen vai kääpiö ?
      Saako se kuolata ?
      Lyttänaama vai normikuono ?
      Pitkä vai lyhyt karvainen ?
      Narttu vai uros ???
      Saako koira olla energinen ?
      Saako se purra (nuoruus ajan) paikkoja vai ei ?
      vetää hihnassa vai ei ?
      Tuleeko lapsiperheeseen vai ei ? (onko tulossa lapsia vuosien saatossa ?
      Saako olla dominoiva vai ei ?
      Vahtikoira vai ei ?
      Kuinka paljon uhraat koiraan aikaa pentuna,(energianpurkuun) yms ?? Ja kuinka ajattelit sen tehdä ?

      Kuinka ajattelit sen kasvattaa ja kouluttaa ?

    • Juliaana

      Shetlanninlammaskoira. Luonteeltaan shetlanninlammaskoira on kiltti, ystävällinen, leikkisä ja älykäs. Sheltti on helppo kouluttaa ja se sopii lemmikiksi niin lapsiperheeseen kuin yksinäiselle vanhukselle.

      Turkki on helppohoitoinen. Se harjataan kerran viikossa. Pesu tarvittaessa.

      Shetlanninlammaskoiran kanssa voi harrastaa agilityä ja tokoa. Rotumääritelmän mukaan sheltin tulee olla pidättyväinen vieraita kohtaan, mutta nykyään monet sheltit ovat luonteeltaan avoimempia kuin pitäisi.

      Shetlanninlammaskoirat ovat herkkähaukkuisia, joten turha haukkuminen on kiellettävä jo pentuna. Shetlanninlammaskoira on melko terve rotu. Rodulla esiintyy CEA -silmäsairautta ja lonkkavikaa.

    • Maltankoira

      Maltankoira. Vaikka maltankoiraa aikaisemmin sanottiin maltanterrieriksi, se ei ole mitään sukua terriereille. Maltankoira on luonteeltaan leikkisä ja älykäs. Se on helppo kouluttaa ja sopii hyvin ensimmäiseksi koiraksi.

      Turkki kammataan päivittäin, ja pestään kerran viikossa. Jos ei halua käydä näyttelyissä, voi turkin leikata lyhyemmäksi, jolloin se on helppohoitoisempi. Turkista ei lähde karvaa.

      Koska maltankoiralla ei ole pohjavillaa, se sopii joillekin allergisille. Maltankoira ei tarvitse paljoa liikuntaa, lyhyet lenkit riittävät sille hyvin. Kylmällä säällä maltankoira tarvitsee takin päälle. Maltankoira pysyy omistajansa läheisyydessä, tällä rodulla ei ole taipumusta karkaamiseen.

      Maltankoira on terve ja pitkäikäinen rotu. Sillä ei ole perinnöllisiä sairauksia.

    • Mirabella

      Chihuahua. Se on iloinen ja älykäs koira. Pitää liikunnasta, mutta ei tarvitse pitkiä lenkkejä. Kylmällä säällä ulkoillessa chihuahua tarvitsee takin päälle. Chihuahuan kanssa voi harrastaa agilityä.

      Chihuja on kahta eri karvanlaatua; lyhytkarvainen ja pitkäkarvainen. Alunperin chihuahuat olivat lyhytkarvaisia. Pitkäkarvainen jalostettiin myöhemmin risteyttämällä lyhytkarvainen chihuahua ja papillon.

      Turkki on helppohoitoinen. Lyhytkarvainen pyyhitään säämiskällä silloin tällöin ja pitkäkarvainen harjataan muutaman kerran viikossa. Chihuahua pysyy vapaana ollessaankin omistajansa lähellä, sillä ei ole taipumusta lähteä omille teilleen.

      Kaikki värit ja väriyhdistelmät merleä lukuunottamatta ovat sallittuja. Chihuahua on melko terve rotu. Rodulla esiintyy silmä- ja sydänsairauksia.

    • Yorkshirenterrieri

      Yorkshirenterrieri. Se on rohkea ja älykäs koira. Yorkshirenterrieri on helppo kouluttaa, joten se sopii mainiosti ensimmäiseksi koiraksi. Se ei tarvitse paljoa liikuntaa, mutta jaksaa kyllä kävellä pitkiäkin matkoja. Kylmällä säällä ulkoillessa yorkki tarvitsee takin päälle.

      Yorkshirenterrieri on maailman kolmanneksi yleisin koirarotu labradorinnoutajan ja saksanpaimenkoiran jälkeen. Yorkshirenterrierin kanssa voi harrastaa agilityä ja tokoa.

      Turkki harjataan ja öljytään päivittäin. Pesu kerran viikossa. Jos ei halua käydä näyttelyissä, voi turkin leikata lyhyemmäksi, jolloin se on helppohoitoisempi. Turkista ei irtoa karvaa.

      Yorkshirenterrieri on melko terve rotu. Sillä esiintyy silmä- ja nivelsairauksia.

    • voihan kevät sentään

      Aloittajalle tietoa.. Tyhmyytesi ei ole sinun vikasi koska se todennäköisesti perinnöllistä laatua.

    • Bichon frisé

      Bichon frisé. Se on pieni valkoinen kääpiökoira. Luonteeltaan bichon frisé on iloinen ja leikkisä. Se on helppo kouluttaa ja sopii hyvin ensimmäiseksi koiraksi. Bichon frisé ei ole herkkähaukkuinen, joten se sopii hyvin myös kerrostaloon.

      Turkki harjataan päivittäin ja pestään joka toinen viikko. Trimmataan 6-8 viikon välein. Turkista ei irtoa karvaa. Jos ei halua käydä näyttelyissä, voi turkin leikata lyhyemmäksi, jolloin se on helppohoitoisempi.

      Bichon frisé jaksaa pienestä koostaan huolimatta liikkua ja lenkkeillä paljon, mutta pärjää myös vähemmällä liikunnalla. Se pysyy omistajansa lähellä, sillä ei ole taipumusta karkailla. Bichon frisé on terve rotu. Rodulla esiintyy jonkin verran allergioita ja silmäsairauksia.

      Bichon frisén kanssa voi harrastaa agilityä, tokoa ja koiratanssia. Bichon friséä käytetään myös lampaiden kokoamiseen. Eräällä amerikkalaisella bichon friséllä on ollut hallussaan taakanvetoennätys. Ruotsalainen bichon frisé on saanut käyttövalion arvon metsästyskoirien jäljestämiskokeesta. Bichon frisé on siis monipuolinen rotu, jonka kanssa voi harrastaa monenlaista.

    • Mä olen mä

      Suomenpystykorva. Lisää saat tietoa wikipediasta.

      • Mä olen mä

        (Toivottavasti ei liian iso)


    • Pomeranian

      Pomeranian. Pomeranian on pieni ja suloinen koira. Se kiintyy omistajaansa erittäin syvästi ja haluaa olla aina mukana omistajansa puuhissa. Pomeranian ei tarvitse paljoa liikuntaa, mutta jaksaa kuitenkin liikkua paljon. Pomeranian on helppo kouluttaa, joten se sopii hyvin ensimmäiseksi koiraksi ja agilityn harrastamiseen.

      Turkki harjataan pari kertaa viikossa. 2-3 kertaa kuukaudessa turkki harjataan hieman kosteana vastakarvaan kerroksittain, jolloin turkista tulee pöyheä ja ilmava. 2 kertaa vuodessa turkki trimmataan saksilla leikkaamalla pallomaisen pyöreäksi.

      Pomeranian pysyy kotipihassa ja omistajansa lähellä, sillä ei ole taipumusta karkailla. Pommeja on monenvärisiä. Yleisimmät värit ovat musta, kerma, punainen ja kulta. Pomeranian on melko terve rotu. Rodulla esiintyy polvilumpioluksaatiota ja silmäsairauksia.

    • Saranda

      Villakoira. Villakoira on älykäs ja sosiaalinen rotu. Se on helppo kouluttaa ja sopii hyvin ensimmäiseksi koiraksi. Villakoiran kanssa voi harrastaa agilityä, tokoa, koiratanssia, pelastuskoiratoimintaa ja flyballia.

      Turkki pestään ja harjataan kerran viikossa. Trimmataan 4-8 viikon välein. Turkista ei irtoa karvaa. Villakoira sopii joillekin allergisille. Sallitut värit ovat musta, valkoinen, ruskea, harmaa, aprikoosi ja punainen.

      Villakoirat ovat melko terveitä. Niillä esiintyy silmäsairauksia ja polvinivelen sijoiltaanmenoa.

    • sieltä vaan

      Huomijoithan, että esim. CityMarketeissa on hyvät lelu koira hyllyt.

    • Coton de tuléar

      Coton de tuléar. Se on helppo kouluttaa ja sopii hyvin ensimmäiseksi koiraksi. Cottoni on ihmisrakas ja mukava lemmikki kaikenikäisille. Sopeutuvaisena koirana cottoni viihtyy hyvin maalla ja kaupungissa, ja siitä saa hauskan harrastuskaverin. Cottonin kanssa voi harrastaa agilityä, tokoa ja koiratanssia.

      Cottoni ei tarvitse paljon liikuntaa, lyhyet lenkit riittävät sille. Cottoni pysyy omistajansa läheisyydessä, tällä rodulla ei ole taipumusta karkaamiseen.

      Pitkä pumpulimainen turkki vaatii säännöllistä hoitoa. Se harjataan päivittäin. Pesu parin viikon välein. Jos ei halua käydä näyttelyissä, voi turkin leikata lyhyemmäksi, jolloin se on helppohoitoisempi. Pohjavillattoman turkin vuoksi rotu sopii joillekin allergisille.

    • Aamurusko

      Tiibetinspanieli. Se on itsenäinen ja ystävällinen seurakoira. Turkki on erittäin helppohoitoinen. Se harjataan 2-3 kertaa kuukaudessa. Kaikki värit ja väriyhdistelmät ovat sallittuja.

      Tiibetinspanieli ei tarvitse välttämättä paljoa liikuntaa, mutta jaksaa kuitenkin liikkua paljon. Rotu pysyy omistajansa läheisyydessä, sillä ei ole taipumusta lähteä omille teilleen.

      Sopeutuvaisen luonteensa ansiosta tiibetinspanieli on ihanteellinen lemmikki niin lapsiperheisiin kuin vanhuksillekin. Pienikokoisen tipsun kanssa on myös helppoa matkustaa paikasta toiseen.

      Tiibetinspanielin kanssa voi harrastaa agilityä, tokoa, koiratanssia ja näyttelyitä. Tiibetinspanieli on terve ja pitkäikäinen rotu.

    • Japanese chin

      Japanese chin. Se on pieni ja suloinen seurakoira. Luonteeltaan se on lempeä ja ystävällinen. Japanese chinin kanssa voi harrastaa agilityä. Se on helppo kouluttaa ja on sopiva rotu ensimmäiseksi koiraksi.

      Tykkää liikunnasta, mutta tyytyy myös lyhyempiin lenkkeihin. Japanese chin pysyy omistajansa läheisyydessä, tällä rodulla ei ole taipumusta karata omille teilleen.

      Turkki on helppohoitoinen, se ei takkuunnu helposti. Harjataan silloin tällöin. Japanese chin ei kuulu terveimpiin koirarotuihin, mutta ei sairaimpiinkaan. Rodulla esiintyy polvilumpioluksaatiota ja sydänvikoja. Suuret ja ulkonevat silmät ovat alttiita tapaturmille.

      Sallitut värit ovat mustavalkoinen ja punavalkoinen, joista mustavalkoinen on hieman yleisempi.

    • Shiba

      Shiba

      Shibaa ei kyllä suositeltaisi ensimmäiseksi koiraksi, mutta minä olen ottamassa shiban ekaksi koiraksi. Useat shiban omistajat ovat ottaneet shiban ekaksi koiraksi.

      Vähän tietoa:
      Shiba on kaunis Japanilainen pystykorva. Shiba on melko pienikokoinen, mutta sillä on ison koiran luonne.

      Shiba on vaikea motivoitava, mutta jos shiban saa motivoitua se kyllä osaa tehdä. Shibat ovat hyvin viisaita koiria, mutta hyvin itsepäisiä. Shiboja on käytetty myös agilityssä ja tokoilussa ja ovat hyvin menestyneetkin. Shiba on mainettaan helppmpi kouluttaa.
      Turkista:
      Turkki on varsin helppohoitoinen: se tuntuu hylkivän likaa. Karvanlähtöaika on kaksi kertaa vuodessa.

      Kannattaa etsiä lisää tietoa!

    • Pro koirat
    • Tähti

      Japaninpystykorva. Se on vilkas ja ystävällinen pieni seurakoira. Sosiaalinen japaninpystykorva sopii niin ensimmäiseksi koiraksi kuin lemmikiksi lapsiperheisiinkin.

      Japaninpystykorvan kanssa voi harrastaa agilityä, tokoa ja koiratanssia. Se viihtyy kuitenkin erinomaisesti myös pelkkänä kotikoirana ilman harrastuksia, koska sen alkuperäinenkin käyttötarkoitus oli seurakoirana oleminen.

      Japaninpystykorva ei välttämättä vaadi pitkiä lenkkejä, mutta ei niistä myöskään kieltäydy. Tuuhea turkki on helppohoitoisempi kuin voisi kuvitella. Se harjataan kerran viikossa, karvanlähdön aikaan päivittäin. Pesu tarvittaessa valkoisille koirille tarkoitetulla shampoolla.

      Japaninpystykorva on varsin terve rotu. Rodulla esiintyy polvilumpion sijoiltaanmenoa ja silmien vuotamista.

      • bichon frisè

        Bichon frise on paras♡♡


    • Bostoninterrieri

      Bostoninterrieri. Bostoninterrieri ei ole nimestään huolimatta terrieri, vaan se on sukua bulldogeille ja mastiffeille. Bostoni on seurallinen ja ystävällinen pieni koira. Bostoninterrieri on miellyttämisenhaluinen ja helppo kouluttaa, joten se on ihanteellinen rotu ensimmäiseksi koiraksi.

      Bostoninterrierin kanssa voi harrastaa agilityä, tokoa, pelastusetsintää ja näyttelyitä. Bostoni viihtyy myös ilman mitään harrastuksia, sillä sen alkuperäinenkin käyttötarkoitus on seurakoirana toimiminen.

      Bostoninterrieri ei vaadi välttämättä pitkiä lenkkejä, mutta jaksaa kuitenkin liikkua paljon.

      Ohut ja lyhyt turkki ei suojaa bostonia Suomen talvessa, joten koiralle puetaan kelin mukaan päälle mantteli, haalari tai villapaita, eikä kovilla pakkasilla lenkkeillä kovin pitkälle. Monelle bostonin omistajalle ompelemisesta ja neulomisesta on tullut koiran myötä uusi harrastus, sillä hyvin istuvia valmisvaatteita voi olla vaikea löytää.

      Bostoninterrierillä ei ole metsästysviettiä, joten se ei karkaa vaan pysyy omistajansa läheisyydessä. Metsästysvietin puutteen vuoksi se tulee myös hyvin toimeen muiden eläinten kanssa.

      Turkki on helppohoitoinen. Se harjataan ja pyyhitään kostealla liinalla tarvittaessa. Turkista ei irtoa karvaa.

      Bostoninterrierin hienolaatuinen karva on lyhyttä ja kiiltävää. Väriltään se on joko brindle, seal (musta, jossa on punainen vivahde) tai musta. Yleisin väri on brindle. Kaikissa väreissä tulee olla valkoiset symmetriset merkit.

      Suomeen ensimmäinen bostoni saapui vuonna 1955, mutta rotu oli pitkään melko harvinainen, ja on yleistynyt Suomessa vasta viime vuosina. Yhdysvalloissa bostoninterrieri on suosittu rotu, onhan se Yhdysvaltojen kansalliskoira.

      Bostoninterrieri on melko terve ja pitkäikäinen rotu. Rodulla esiintyy allergioita, silmäsairauksia ja polvilumpion sijoiltaanmenoa. Bostoninterrierin pentu maksaa noin 1500-2000 euroa.

    • hauskoja

      Kettuterrierit hyviä agilityyn helppoja ottaa mukaan kun sopeuuvaisia ja pieniä. Hauskoja ja leikkisiä.

      Ainoa mitä vaatii ensikoirana on opetella rotua ja sen elekieltä sekä olla yhdenmukainen kasvatuksessa. Sopii ensikoiraksi jos perehtyy. Itselläni ollut näin. Ja tykästyin pidän iloisesta touhukkaasta luonteesta ja en ymmärrä että ensikoiraksi valitaan joku tietty ennemmin omasta luonteesta kiinni mikä sopii. Toisille ei sovi koskaan mikään muu kuin cavaljeeri ja toiset tympääntyy sen kanssa ja haluaa koiralleen enemmän touhukkuutta ja luonnetta. Kyse miten jaksaa perehtyä ennemmin ja millainen energia itsellä perheellä on. Miksi ja mihin koira otetaan eli olosuhteet.

      Mutta jos olet luonteeltasi helpolla menevä ja haluat koirastasi samaa niin rotu ei ole sinulle sillä rotu on toimelias ja innostuva koko perheen touhupeppu. Joka touhuaa pihassa ja vaatii tunnin -1,5 lenkin per pv sekä erityistouhua kuten agilitya tokoa tai hakua tai näyttelyitä kerran viikossa on ideallinen..

      Kannattaa ottaa näyttelylinjaionen. Turkki kahdenlainen joko lyhyt versio tai trimmi..itselläni trimmi. Trimmi on hyvä myös jos ei näyttelytä..sillä rotu trimmataan 2-3 krt per vuosi välillä nallemainen pitkä turkki kuin paimenkoiralla ja ei mene takkuun eikä lähde karvaa eikä likaannu siistintä riittää ja sitten kun trimmi niin sporttinen menijä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe