Pakettimatka vai omatoiminen ekan kerran Kroatiaan

keski-ikäiset

Hei. Maa alkanut kiinnostaa ja suunnittelemme sinne matkaa. Emme aio vuokrata autoa emmekä paljoa välitä rantaelämästä. Metsäkävelyt ja esim luonnonpuistot on meille sopivampia, hyvää ruokaa ja vähän iltaelämääkin tietty.
Eli mitä kohdetta suosittelette, lähtisimme jo kesäkuussa . Olisiko parasta ottaa pakettimatka vai menisimmekö omatoimisesti, sekin käy.

6

648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Terve!
      Omatoimiseen matkaan yksi ehdotus:
      Lennot Splittiin. Kentältä on 10-15 min matka Trogiriin, jota itse pidän huomattavan paljon mukavampana paikkana viettää usempi yö, kuin Splittiä.
      Hakekaa Trogirista läheltä keskustaa (=vanha kaupunki) pieni hotelli siten, että keskustaan on kävelymatka. Esim. Villa Jidro, jossa olen itse viettänyt usein yön tai kaksi (jonka jälkeen olemme lähteneet purjehtimaan).

      Trogir itsessään tarjoaa paljon kulttuuria, mahtavan rantakadun, upean tunnelman vanhan kaupungin kujilla, ravintoloita joka lähtöön.

      Trogirista helppo tehdä "valmismatkoja" sisämaan luononpuistoihin. Lähin taitaa olla Krka, jossa mm. upeat vesiputoukset ja viehättävä pikku kylä Skradin, jossa sielläkin voi yöpyä, jos haluaa ottaa Krka-viereilun rennosti.

      Trogirista pääsee vesille esim. snorklausretkelle, tai Splitin kautta nopeille yhteysaluksilla isoille lähisaarille, kuten Brac ja Hvar. Näitä saaria ei kannata jättää väliin! Jos pariin kertaan laukun pakkaaminen ei "ahista", varatkaa pari yötä esim. Hvar Townista tai Milnasta tai Stari Gradista.

      Myös Dubrovnikissa käynti - ihan bussilla - on suositeltavaa.

      Suosittelen näitä, koska näistä on kokemusta, ja uskallan kehua. Kuuden viikon päästä alkaa omat Kroatia-(Dalmatia) -viikoni järjestysnumerolla 14 ja 15 :)
      -E

      • keski-ikäiset

        Kiitos ehdotuksista, kiinnostavaa todella. Alamme suunnitella matkaa, loman ajankohta vasta varmistui. Kesäkuussa varmasti tilaa löytyy ja reissusta tulee kiva kun ei vielä ole niin tukahduttavan kuumakaan. Hyvää reissua itsellesikin !


      • kroatiaanko
        keski-ikäiset kirjoitti:

        Kiitos ehdotuksista, kiinnostavaa todella. Alamme suunnitella matkaa, loman ajankohta vasta varmistui. Kesäkuussa varmasti tilaa löytyy ja reissusta tulee kiva kun ei vielä ole niin tukahduttavan kuumakaan. Hyvää reissua itsellesikin !

        olen seurannut pakettimatkat ja reittilennot kroatiaan ja reittilentoja on saanut edullisesti sekä splitiin ja dubrovnikiin. halvemmaksi tulee kun itse varaa myös huoneet netistä.
        paikallisilla matkanjärjestäjät tekee kivoja päiväretkiä heillä on hyvät bussit.
        dubrovnik on pieni paikka missä kaunis vanha kaupunki. kaunis rauhallinen kaupunki . hyviä ruokapaikkoja paljon ja turvallinen rauhallinen paikka. pääsee myös läheisille saarille.
        split on vähän isompi paikka. toinen reissu myös kesällä kroatiaan.
        positiivinen yllätys kroatia. muistuttaa italian rivieraa. ranta ihmisille se ei ole paras mahdollinen paikka jos haluaa hyviä rantoja. kyllä sielläkin silti uimaan pääsee kivirannoilla.
        dubrovinkissä lentoketältä ei kovin pitkä matka. suosittelen dubrovnik ja split ja niitä ympärillä olevia saaria.


    • Vain reppureissuja!

      No, itse olen 57-vuotias. Viime vuonna Splitissä, tänä vuonna Dubrovnikissa. Aina ns. reppumatka, viime reissulla en enää varannut etukäteen yhtään majoitustakaan, koska auton vuokraus oli edullista ja vuokrattavia asuntoja tai huoneita on runsaasti tarjolla. Omatoimista matkaa varsinkaan heinä-elokuun ulkopuolella ei kannata pelätä millään muotoa. Noissa eteläisen Euroopan maissa tulee kyllä toimeen ja matka on aivan eri tavalla antoisa kuin perinteiset pakettimatkat. Ei kannata jämähtää yhteen majapaikkaan, vaan voi pakata reput ja vaihtaa välillä uuteen paikkaan. Mahdollisimman vähän tavaraa mukaan.

      Vuosi sitten Splitissä menin ensiksi Trogiriin ja sieltä Splitin kautta Hvariin, sieltä Makarskaan. Sekin reissu oli upea, aivan bussien varassa silloin.

      Jos haluaa varsinaiseen omatoimi-/reppumatkailijan paratiisiin Euroopassa, niin sitten suunta Kreikan saarille! Ekakertalaisille ehdoton kohde, tosin kreikanhulluus jää päälle niinkuin meikäläiselle on käynyt jo neljännesvuosisata sitten ;-)

      • matkaaja

        Kroatiasta on myös lyhyt matka lautalla italian puolelle.


    • Miä

      Harkinnan arvoinen seutu on myös Istrian niemimaa. Itse olin Opatijassa viime kesänä, kiva kaupunki. Myös Zadar on mainio lomakohde. Omatoimimatkaajalle löytyy edullista majoitusta netistä, valinnanvaraa riittää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe