Uros koiran kanssa mahdotonta

vaikeaa uroksen kanssa

Moikka. Mulla on airedalenretttieri uros, vähän päälle kolme vuotias. Koira on siis uros, ja aivan mahdoton käsitellä narttujen lähellä. Koira ei ole ikinä ennen ollut näin pahassa jamassa, sillä on onyt varmaan joku kausi menossa. Näyttelyssäkin se ei pystynyt keskittymään ja se hylättiin. Mitä voin tehdä, en todellakaan aio leikkauttaa koiraa, näyttelyihinkään ei silloin enää pääsisi.

20

297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4+13

      Ehkä vähän enemmän ohjausta tai sitten vaan odotat että koira tulee vähän vanhemmaksi. Muutaman vuoden kuluttua on aivan eri koira.

      Olisit toki voinut vähän kertoa tarkemmin mitä kaikkea tapahtuu narttujen seurassa ja miksi se mitä tapahtuu, on sinusta niin hankalaa...

      • Uroksen kanssa mahdotont

        Koira ei siis keskity, eikä ota kontaktia narttujen seurassa minuun. Kiskoo jatkuvasti narttujen luo ja vikisee ja ulvoo. Tämän parin kuukauden aikana on vasta alkanut eikä koira ole aikaisemmin ollut tällainen.


      • urokaen kanssa vaikeaa
        Uroksen kanssa mahdotont kirjoitti:

        Koira ei siis keskity, eikä ota kontaktia narttujen seurassa minuun. Kiskoo jatkuvasti narttujen luo ja vikisee ja ulvoo. Tämän parin kuukauden aikana on vasta alkanut eikä koira ole aikaisemmin ollut tällainen.

        olen siis aloittaja, vaikka nimi tuli väärin.


    • som

      Moi!
      ..eei paniikkia..
      ...kevättä rinnassa ... Urkki koirilla käy 2-3-4 vuotiaana kevät, jolloin ne ovat hetken "vallattomia"...
      meidän 3-v lappis oli tänä keväänä "hatkoilla" pari kertaa.. ja asenteessa EVKK, on alkanut jo tassaanttun..
      T. "vain urkki koiria talossa"

    • ............

      Kemiallinen kastraatio voisi olla yksi vaihtoehto. Uros ei juuri itselleen mitään mahda, jos noin kovasti on hormonien vietävänä. Ei sukuvietti välttämättä katoa mihinkään vuosien myötä, ainoastaan harjoitus auttaa. Paljon narttujen lähelle, jotka jämäkästi opettaa uroksellesi hyvän käytöksen rajat ja narttujen käytökseen ei luonnollisesti puututa mitenkään, kun opettavat hyvinkin äänekkäästi, missä menee raja jota ei sovi ylittää kuin tärppipäivinä.

      • kaulin1

        Oppihan se Pekka ja Pätkäkin kun Justiina komensi :D


      • Limits are good

        Meitin uroksella oli aivan sama juttu oli muutaman kuukauden mun kaverin narttua nuorempi ja kyytiä sai jos intoili ja hötköili liikaa jos ei osannu olla nätisti niin hra sai kyytiä.

        Ei tehny aina mutta joskus kun hra kävi hermoille niin silloin nti ojensi ja koira puistossa kun oltiin yhdessä kamun koiran kanssa niin hra sai muistuksen jos ei ollut nätisti ( nti nappas niskasta kiinni)

        Kyllä se oppi jo pikkuhiljaa siinä tietämään mitkä on rajat joten ihan luonnollista peliä :)


      • Limits are good kirjoitti:

        Meitin uroksella oli aivan sama juttu oli muutaman kuukauden mun kaverin narttua nuorempi ja kyytiä sai jos intoili ja hötköili liikaa jos ei osannu olla nätisti niin hra sai kyytiä.

        Ei tehny aina mutta joskus kun hra kävi hermoille niin silloin nti ojensi ja koira puistossa kun oltiin yhdessä kamun koiran kanssa niin hra sai muistuksen jos ei ollut nätisti ( nti nappas niskasta kiinni)

        Kyllä se oppi jo pikkuhiljaa siinä tietämään mitkä on rajat joten ihan luonnollista peliä :)

        Jos nyt vaikka omistajat ottaisi se vastuun rajojen laittamisesta; jos odottaa että toiset koirat asettavat rajat, niin joku kerta tulee vähän jotain muutakin, ja voi vain kysyä missähän silloin on omistajan koiranhallinta...


    • karvaturri

      En nyt tuosta tiedä, mutta oma pystykorvani oli nuorempana aika kuuro ulkona, kun oli kaikkea kiinnostavaa. Niin sitten otin makkaraa mukaan ja laittamalla makkaranpalan nokan eteen sain sen syömään makkaraa ulkona. Siitä se sitten ppi kääntämään päänsä hetkeksi minuun päin kutsusta ja sai heti makkaranpalasen. Kiinnstavassa tilanteessa pysähdys, katse minuun päin, ehkä makkaranpalanen hja heti yhdessä kiinnostavan luo, rauhallisena hetkenä taas katse khti ja heti makkaranpalanen, myöhemmin ehkä vastaavassa tilanteessa kesken kaiken rauhallisempana hetkenä askel tai kaksi yhdessä poispäin, heti makkaranpalanen ja vapaaksi yhdessä takaisin. Joskus sitten myöhemmin voi syyn selittäen lähteä kesken poiskin ja jos koira ottaa kontaktia kauempana, niin kysyä, olisitko kovasti halunnut sinne, no voidaan me mennä takaisin, niin kontakti pelaa molemmin päin niin kuin kuuluukin.

    • vaikeaa uroksen kanssa

      vautsi, kiitos paljon kaikille kun olette vaivautuneet vastaamaan. hyviä neuvoja sain. :)

    • minnamaria

      Kannattaa antaa koiran mennä vehreemmille laitumille.se kärsii....

      • Häpeällinen

        Kuvottava kannanotto minnamarialta


      • itse vaan

        Sinulla taitaa olla nyt päässä jotain vikaa, uros koira ei kärsi niin paljon että se pitäisi lopettaa jos se narttujen perään tahtoo. minnamaria mene suosiolla pois tällaisilta palstoilta.


    • minnamaria

      pahoittelut.kirjoitin tuon kannanoton vahingossa väärään keskusteluun... tämä koira kannattaa kastroida ja se on ihan koiran omaksi parhaaksi.Mutta koska aloittaja on itsekäs eikä halua koiraa kastroida oman näyttelyharrastuksensa takia niin kärsiköön ongelmasta...sille ei ole muuta ratkaisua nimittäin.

      • No hyvä

        että huomasit - ja pahoittelit. Kyllä aika tuollekin koiralle tulee näyttämään että kaikki mitä haluaa ei ole mahdollista - ei aina, eikä edes joka kerta.

        Ei siihen kastraatiota tarvita, mutta koiranomistajalta vaatii vähän tavallista enemmän ymmärrystä ja huumorintajua. Asia jota sinulla ei ilmeisesti ole. Ja joita ilman et selviä koiranomistajana saati koutsina.


    • minnamaria

      Kyllä sitä huumoria löytyy.Mutta uroskoiran hormonitoiminta vaan voi joillain olla sitä luokkaa että muu kuin kastraatio ei auta.

      • aloittaja taas

        Uros koiralta lähtee elänän tarkoitus jos siltä viedään pallit. Minä en missään nimessä leikkuuta urostani. Niin monet tuttujen urokset ovat tulleet veltoiksi sohvaperunoiksi leikkaamisen jälkeen. Sitä en todellakaan halua tehdä urokselleni.


    • koulutus?

      Onko perustottelevaisuus kunnossa? Jos ei niin suosittelen aluksi sen kouluttamista. Harvassa on niin seksihullut airisurokset että niitä ei pysty perusasioihin kuten omistajan kuuntelemiseen kouluttamaan. Ehkä koirasi kasvattaja osaa myös auttaa.

    • jygkjhlkj, lkl, n

      Joku näyttelykappale, tuoteko elävä eläin sulle on?! Jos tuon nimenomaisen koiran hyvinvointi sitä vaatii, että sen leikkautat, toki sen teet ellet sitten ole itsekäs p...a, jolle pinnallinen sonta tulee ennen lemmikin hyvinvointia. Että sapettaa sun kaltaset eläinten "ystävät".

      • Pankaahänetpaaluun

        Koiran hyvinvointi vaati vain hyvin hyvin harvassa tapauksessa pallien leikkelyä. Jos olet sitä mieltä että pitää leikata, niin aloita itsestäisi. Olet itse juuri sellainen itsekäs paska jollaiseksi aloittaja haukut. Siis olet kanssa oikea eläinystävä, jos pallit viet kamultasi. Jos olisin sinä, olisin hävennyt silmät päästäni tuon aivopierun päästettyäni läpi, kunnianarvoisa nimim. "jygkjhlkj, lkl, n". HÄPEÄ!!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1366
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1181
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe