Kerran ,pari viikossa kaupassa

isoa säästöä

Olen huomannut kun siirryin ostamaan kerralla viikon ruoat niin rahaa säästyy paljon kuukaudessa , lisäksi vielä polttoainekulut ja ei tarvitse lähteä kauppaan.

9

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vielä isompaa

      Minä käyn päivän tai parin välein lähikaupassa jalkaisin. Säästän siten kaikki autoilun kulut. Mitä niitä onkaan, pääomakulut, vakuutukset, käyttömaksut, huollot, renkaat, polttoaine jne. Kuitenkin useita tuhansia euroja vuodessa.

      Kun kantaa vielä kaiken käsin kaupasta kotiin, niin ei tule ostettua mitään turhuuksia. Saahan siinä samalla myös ilmaista liikuntaa.

      Ja elintarvikkeet ovat aina taatusti tuoreita. Viikon vanhat vihannekset kuuluvat jo biojätteisiin.

    • näin täällä

      Kumpa vois elää erakkona metsän keskellä ja kävisi kaupassa pari kertaa vuodessa hankkimassa kaapit täyteen ruokaa. Olen huomannut, että kun ei käy päivittäin kaupassa, säästää rahaa. Käyn joka toinen tai joka kolmas päivä kaupassa. Meillä ei ole autoa ollenkaan...

    • erakkosakki

      Käyn keskimäärin noin kymmenen päivän välein kaupassa. Tuoreita kasviksia ostan, kun käyn ja ne syödään pois alkuunsa. Pakasteina tuon myös.
      Meillä on hyvät kylmäsäilytystilat, joten säilyvät sen viikon mainiosti.
      Maito tulee suoraan tilalta ja lihat myös, joten eipä siellä alvariinsa tarvi rampata.

    • 3+5

      Käyn kaupassa vähintään 5 kertaa viikossa. Siinä vasta säästyykin rahaa, kun saa aina parhaat päiväystuotteet mukaansa alehinnoin. Pienen lähikaupan kiertää nopeasti ja joskus siellä tekee tosi hyviä löytöjä. Tänäänkin ostin 10 pakettia broilerin hunajamarinoituja fileepihvejä, jotka maksoi alle 1e / kg. Eilen ne maksoi monta kertaa enemmän.

    • nuukakokki

      Autoa tarvitsemme joka tapauksessa kulkuyhteyksien vuoksi. Käymme kerran viikossa kauppakierroksella kodistamme viiden kilometrin säteellä sijaitsevissa Lidl ´essä, Citymarketissa ja Prismassa ja toisinaan Tokmannilla, jossa on myöskin hyviä ruokatarjouksia toisinaan. Tunnustan, että olen saita ja pihi, haluan vastinetta hyvälle rahalleni. Olen eläkkeellä oleva kokki ja kelpuutan vain ensiluokkaiset raaka-aineet edulliseen hintaan. Ja en tarkoita sitä, että söisimme jatkuvasti sisäfilettä tai muita kalliita ruoka-aineita, vaan kuhunkin ruokalajiin sopivaa ruhonosaa tms. Marinoituja tuotteita en suostu ostamaan, en myöskään eineksiä, leivän leivon itse,. Ilmaiset metsäntuotteet keräämme myös.Ruokakulumme ovat n. 200 e/kk. Laadin ruokalistan tarjoustuotteiden/ kausituotteiden perusteella viikoksi ja syömme todella hyvin ja terveellisesti.

    • säästö-sissi

      Voi olla. Itse käyn aina jalan /polkupyörällä hakemassa tarjoustuotteet. Kun ei osta mitään muuta niin ei tarvitse autoa. Käyn lähes päivittäin. Pakastimeen -30% juttuja. Kuntokin pysyy hyvänä kun kantaa tavarat repussa.

    • eikaikkioleärrällä

      Ja mikäköhän siinä kerran viikossa tehdyissä ostoksissa muka säästää - yleensä sitä ostaa sen minkä tarvitsee tekee sen sitten kerran viikossa tai joka päivä.

      Suosi myös lähikauppaasi super-markettien sijaan niin säästät gasoa ja hermojasi - maksaa kassalla ehkä vähän enemmän, mutta säästää pitemmän päälle ja tulevaisuudessakin voit kävellä ruoka-ostoksille käyttämättä liikaa aikaa tai välineitä niiden suorittamiseen.

      • nuukakokki

        Kuulehan, säästän aikaa itselleni, en luuhaa kauppojen käytävillä hypistelemässä tavaroita, en tee heräteostoksia, tiedän tarkkaan, mitä haluan ja tehokkaasti toteutan aikomani. Totta on, että lähikauppa olisi pitemmän päälle paras mutta kun sitä lähikauppaa ei ole, ei ole koskaan ollutkaan, niin kauppakierros kerran viikossa, suunnitellusti, on meidän tilanteessamme paras.


      • eikaikkihalualäppää
        nuukakokki kirjoitti:

        Kuulehan, säästän aikaa itselleni, en luuhaa kauppojen käytävillä hypistelemässä tavaroita, en tee heräteostoksia, tiedän tarkkaan, mitä haluan ja tehokkaasti toteutan aikomani. Totta on, että lähikauppa olisi pitemmän päälle paras mutta kun sitä lähikauppaa ei ole, ei ole koskaan ollutkaan, niin kauppakierros kerran viikossa, suunnitellusti, on meidän tilanteessamme paras.

        Jo pelkkä matkaaminen hyper-markettiin ja sen pitkillä käytävillä kuljeskelu muita asioivia väistäen vie juuri sitä omaa aikaa ja käy hermojen päälle puhumattakaan kassajonon valinnasta - juuri se kassa, jonka jonoon liityit kokee ennakolta odottamattomia vaikeuksia niin viivakoodin kuin asiakkaan osalta.

        Hyvin usein kohdalleni on käynyt, että ladattuani ostokseni hihnalle jonkun ostoksista löytyy jotain selvitettävää ja näin 5 minuuttia elämästäni kuluu johonkin turhaan ja vältettävään - olematon viivakoodi tai toimimaton pankkikortti ja sitä pitää alkaa hieromaan kassalla yhden, kahden ostoksen takia kun ostaja voisi mennä takaisin osastolle selvittääkseen ostoksen hinnan.

        Lähikaupoista sen verran, ettei koskaan kannata mennä niihin kello 11-13 välisenä aikana - ne ovat täynnä rollaattori-ihmisiä ja lounas-evästäjiä ja kassa-jonot ulottuvat hamaan kalatiskiin saakka.

        Ihmisillä on taipumus kyetä hoitamaan vain yksi asia kerrallaan vaiika joustavammalla toiminnalla pystyisi palvelemaan useita asiakkaita kerralla kuten Baukkarissa eräänä viikonloppuna - info/maali-pisteessä oli vain yksi työntekijä, hän keskusteli edellisen asiakkaan kanssa niitä näitä ulkomaalauksesta eikä huomioinut muita jonossa olevia asiakkaita. Edelläni oli asiakas joka halusi tietää erilaisista tapeteista ja minulla oli sävytettävä öljy puutarhan kunnostukseen. Jos hän olisi toiminut tehokkaasti hän olisi kysynyt edelläolevalta asiakkaalta asian, pyytänyt häneltä mahdollisuutta öljyni sävyttämiseen ja purkkini heiluessa ravistmessa olisi palannut edellisen asiakkaan luo ja auttanut häntä tapetin valinnassa samalla kun öljyni sekottui.

        Näin toimien hän olisi palvelut kahta asiakasta yhteen käytettävän ajan sijaan ja kaikki olisivat olleet tyytyväisiä hukkaan heitetyn ajan minimoimisessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe