yöllinen sisäsiisteys, apuja??

yökastelu

Hei, meillä on pomeranian, joka muutoin on sisäsiisti ja oppikin kyseisen taidon jo hyvään ikään ennen vuotta. Sisäsiisteyttä kestikin hyvän tovin, mutta nyt viimeisen vajaan puolen vuoden aikana on aamuisin alkanut löytymään useimmiten kakkoja matoilta ja joskus myös pissejä. Tätä on joinain kertoina ihan päivittäin, yleensä noin joka toinen päivä. Emme oikein tiedä mitä tässä pitäisi tehdä.

Olemme nyt noudattaneet viimeisen kahden kuuakuden ajan sellaista koulutusta, että olemme alkaneet taas kehumaan aina lenkillä jokaisen pissin ja kakan kohdalla. Lisäksi olemme käyttäneet iltalenkin lisäksi vielä ihan ennen nukkumaan menoa koiran viimeisellä pissillä noin kello 23.00-00.00 aikoihin. Ja vielä olemme ostaneet urossuojan, jonka olemme laittaneet yöksi. Urossuojan kanssa se on muutaman kerran tehnyt pissin ns. housuun, mutta muutoin ollut tekemättä. Mutta niinä kertoina kun housut ovat pesussa, löytyy taas kakat lattialta. Emme ole siis näilläkään koulutustavoilla saaneet sitä loppumaan.

Kysynkin teiltiä, onko teillä vielä jotain parempia tapoja tai kokemuksia koulutukseen, jotta se saataisiin kokonaan loppumaan? En jaksaisi koko loppuikää käännellä mattoja tai nostella niitä kokonaan pois ja sulkea tiettyjä ovia ja pukea joka ilta pöksyjä jalkaan... :/

6

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 13+11

      En osaa auttaa kyllä nyt yhtään, mutta jos tuo viimeinen yö-pissareissu on tavallista lyhyempi kuin muut, niin voisi olla mahdollista, ettei koirasi ehdi rentoutumaan sen tavallisilla ulostus- ja pissaamispaikoilla ja merkata omaa reviiriään.

      Ongelma on ollut aika pitkään, pystytkö muistamaan jos olisit vaihatnut ruokaa puolisen vuotta sitten ja se voisi olla osasyynä ongelmaan? Koulutusmenetelmäsi kuulostaa minulle niin hyvälle, että sekin kuulostaisi loogiselle mahdollisuudelle, että sen suolisto ei voisikaan niin hyvin. Sen pystyy selvittämään yleensä vain sillä, että vie tuoreen kakkanäytteen eläinlääkärin analysoitavaksi.

      • yökastelu

        Samaa kuivaruokaa on saanut jo viimeisen vuoden ja sen lisäksi lihaa pari kertaa viikkoon. Liha aina vaihtelee, milloin mitäkin ostetaan raakaruokana tai kypsennettynä, mutta kuitenkin eläinkaupan lihapötköjä pakkasesta. Silloin tällöin myös teen kotona kasvissoseita.

        Viimeinen iltapissi tosiaan on pissi. Käydään vain ulkosalla pyörähtämässä tosi pikkulenkki ennen nukkumaan menoa.

        Ruoka-ajat on yleensä aamulla kello 6-7 aikoihin ja illalla 8 aikoihin. Voiko se näistäkään olla? Lenkkejä 3 kpl päivässä heti aamuruoan jälkeen, töistä päästyä ja iltaruoan jälkeen ja sen lisäksi iltapissitys ennen nukkumaan menoa.


    • typykkä 1

      Hei!
      Mulla on 1 v hauva tyttö. Meillä sama ongelma kakan kanssa. Mä sain sen loppumaan kun muutin tyttösen ruoka-aikoja. Koiralla kestää noin 23 h ruuan kulkeutuminen ruuansulatuskanavan läpi, tietty riippuu siitä mitä syöttää. Minun on pakko ruokkia tyttö välillä aamulla n. klo 05:30 koska joudun töihin välillä klo 07:00, silloin tiedän jo valmiiksi, että herätys tulee aamulla n. klo 04:30. onneksi tytteli herättää

    • hyh huh

      Onkohan koira teidän toimestanne roolittunut väittämään perheen ulkopuolisille olevansa paha? Ehkä se ei keksi muuta yhtä helppoa keinoa olla tosi järeän pahan maineessa?

    • koira6

      Nukutteko samassa huoneessa koiran kanssa?
      Suosittelen rajaamaan koiran yön ajaksi pienempään tilaan. Koira ei yleensä likaa/pissaa/kakkaa petipaikkaansa. Meillä koira ei ole koskaan pissannut tai kakannut makuuhuoneeseen jossa nukkuu meidän kanssa.

      Jossain on suositeltu yöksi jopa häkkiä, mutta siihen koira täytyy ensin kouluttaa, eli että oppii jotta häkki on hänen pesänsä ja hyvä lepopaikka.
      Häkkiä käytettäisiin siis sen alkuvaiheen ajan, silloin koira ei pääse tekemään vahinkoja väärään paikkaan vaan ehdollistuu pissaamaan ja kakkimaan ulos.

      Toisekseen ne matot kannattaa ottaa tässä vaiheessa pois jos niitä ei halua pestä jatkuvasti. Koira tekee tarpeensa mielellään matolle jossa jalat ei luista ja voi olla että mieltää matot pissakakkapaikoikseen jos sitä ei ole siitä toruttu.
      Minä olen nuhdellut jo sisäsiistiksi oppinutta koiraa väärään paikkaan tehdyistä tarpeista.

    • minnamaria

      kannattaa viedä koira piikille....kärsitte nyt molemmat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe