remmirähjän

ikuinen haaveko..

Voiko näyttelyyn ilmoittaa remmirähjää koiraa ja miten se vaikuttaa näyttelytulokseen?
Kyseessä FCI 2 ryhmän uros jolla ongelmana "räjähtely" jos toine koira esim tuijottaa tms..

Ja on yritetty kouluttaa monilla konsteilla mut ei mee tolle päähän :/

9

990

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin olen nähnyt

      Kennelliiton näyttelyissä monet tuomarit laittaa rähisijän kehästä ulos.
      Kehässä ei kestä noin "pääsääntöisesti" rähistä toisille koirille.

    • maisa1235

      Jos koira on agressiivinen muille niin se saa toden-näköisesti arvosteluun hylätyn tai ei voida arvostella. Tuloksiin kirjataan aina syy minkä takia koiralle on tullut se tulos esim. agressiivinen käytös jne. Että en itse veisi näyttelyyn remmirähjääjää

    • koiruus

      Jos saisit koiran kehässä keskittymään vain itseesi vaikka namien avulla niin voisi onnistua, kannattaa toki ehkä ensin käydä näyttelyharjoituksissa tms harjoittelemassa ja kokeilemassa.

    • Kaattanen

      Eihän näyttelyyn voi viedä koiraa, joka rähjää, tai saattaa rähjätä muille koirille! Sillähän tyylikkäästi pilaa jonkun toisen koiran tsenssit, pahimmassa tapauksessa koirasi räjähtää jollekin sellaiselle koiralle, joka on hillinnyt itsensä aiemmin, mutta alkaa jatkossa myös rähjätä muille koirille tuosta kokemuksesta oppineena.
      Hoida ensin koirasi käytös kuntoon, sitten vasta totuttelet näyttelyihin.

    • Ex-rähjän omistaja

      Hei! Googlaa koirakorjaaja Kati Rättö ja ole häneen yhteydessä. Voin suositella!

    • 986555555

      Uroskoirille on varsin tyypillistä se, että kehässä pullistellaan toisille, on toinen kysymys sitten se, etä onko koira kuinka hyvin hallinnassa, eli hallinnan pitää olla sillä tasolla, että rähjäämistä ei pääse syntymään juurikaan. Tuomarihan se rähjän halutessaan tuomitsee, ei kanssa kilpailijat, kuten taannoin yhdessä näyttelyssä näin tapahtuvaksi. Yhdellä esittäjällä oli tälläinen dominoiva uros joka oli kylläkin näpeissä aika hyvin mutta pientä pörähttelyä sieltä välillä tuli, ohjaaja handlasi koiran kuitenkin tiukoissa pihdeissä läpi kehän aika mallikkaasti. Kanssa kilpailijat yrittivät hiilostaa koiraa rähjäämään ja ko. ohjaaja pyysi tilaa koiralleen, mutta eivät oikein antaneet, mutta taitava oli tuo ohjaaja tuon koiran kanssa, pisteet hänelle.

    • ....................

      Minun koirani on erittäin koiraepäsosiaalinen. Mutta näyttelyissä kyllä pärjäillään. Koiralla on oma häkki aina mukana. Keskitymme koko ajan siihen, että koiran kierrokset pysyvät aisoissa. Meneehän se konfliktien välttelyksi hieman. Kehässä mennään siten,että koiralla on koko ajan kontakti, ja annan sille muuta ajateltavaa, kun ne ympäristön koirat. Ja palkkaan paljon, ihan rehdisti kehässäkin. Palkkaus se on se sanallinen kehukin. On minulla taskussani namitkin, jos oikein meinaa sellaistakin tarvita. Ja aina kehän jälkeen koira saa ns superpalkan. Huono käytös on käytännössä pudottanut laatuarvioinnin maksimissaan siitä ERI, SA, SERT linjasta EH:hon. JOka ei ole huono sekään. Mutta siis huono käytös on ollut sellaista korvattomuutta sekä pullistelua lähinnä, eli ei mitään yhteenottoja ole tullut. Tuomaria kohtaan ei ole koskaan ollut agressiivinen, mutta alkuaikoina oli vielä hyvin varovainen, peruutella yritti taikka ei selvästi kauheasti tykännyt kopeloinneista. Ei vaikuttanut arviointeihin. KOirahan oli tavallaan vain "rodunomainen lähestyttäessä".

      Isoissa ryhmäkehissä alkaa olemaan jo tilan ahtautta, jolloin homma odotteluineen on hyvin haastavaa vielä. Suoraan sanottuna lähes painajaismaista. Jos ei ole sellainen olo, että onnistuu, niin olen jättänyt noita kehiä väliinkin. Turhapa sitä on koiralle liikaa stressiä noista aiheuttaa.

      Näillä keinoin meillä on hyvä menestys, vaikka koira aikamoinen rähinöintitaipumuksellinen onkin. Niin, ja se kyllä kuuluu rotuunkin, joten tuomarit ovat poikkeuksetta ymmärtäneet koiran jurompaa käytöstä. Erittäin ystävälliseksi kehuttu on myös, harvinaista kuulemma rodulleen niin avoin suhtautuminen tuomariin, sanoi yksi tuomari. Kaikki se on oikeasti vaan opeteltua. Eli paljon paljon sosiaalistumiskoulutusta. Ja loppu mennään sitten ennaltaehkäisyllä sekä tietyillä kiertokommervenkeillä. Meillä mikä vaan on parempi kuin se, että kyttäys mieliala jää päälle. Eli en anna sen edes aloittaa. Seisköön sitten vaikka päällään, mutta rähinöintituulelle en päästä sitä. Pätee niin kohtaamisissa arjessa kuin näyttelyissäkin. Jatkossavramaankin käymme kehissä harvakseltaan, mutta ihan sillä, että tulee koiran käytyä noissa koirakkaissa tapahtumissa. Tiedän ainakin, missä mennään.

      Niin, ja on ne tuomart joskus nähty ojentavan itsekkin noita kanssakilpailijoita selvästi koiria häiritsevästä toiminnasta. Olen todistanut tällaista itsekkin. Omakoirani ei joutunut sen kohteeksi, mutta moni joutui. Ja taisi kehässä vaikuttaa kyllä se kehänlaidan käytös myös tuomarin arviointeihin. Se nyt vaan on korrektia siellä kehänlaidassa odotellessaankin pitää huolta siitä, että omat koirat eivät pääse provosoimaan tilanteita. MInä en esimerkikis hyväksi häkissä huutamista ja murinointia. En sillä, ettei häkki kestäisi. Mutta mielestäni rajat laitetaan jo ennen tuota. MOni koira saa kuitenkin aikalailla rähinöidä häkissäänkin muille koirille. Minä siirryn silloin kauemmas. Kun ei sitä kest itsekkään kuunnella, ja minun mielestäni on reilua sille omalle koiralle antaa se rauha, koska tiedän, miten mielellään se kyllä vastaisi vähintäänkin samalla mitalla. Eli jollain lailla reagoin näissäkin tilanteissa ennen sitä koiran hermojen pettämistä.

    • Pihisfani

      Näyttelykehässä koirat ovat varsin lähellä toisiaan eli ongelmia on odotettavissa. Toki voit ilmoittaa koiran johonkin pienempään näyttelyyn ja kokeilla, mutta ensin suosittelen menemään koirasi kanssa sellaiseen näyttelyyn, johon muutkin kuin näyttelyyn osallistuvat koirat voivat tulla ns. turisteina mukaan, Voit varmaan itsekin arvata, että jos koirasi hermostuu kehässä ja rupeaa riehumaan, on odotettavissa huono tulos tms. koska koirien odotetaan osaavan käyttäytyä kehässä, ja se tarkoittaa sitä, että kehässä ei aleta näyttelemään hampaita tai rähjäämään toisille koirille. Mene ensin tutustumaan näyttelyyn ja kokeile sitten, sinusta se on kiinni, miten koirasi siellä kehässä käyttäytyy.

    • Rukkalakki

      Mitä pitää tehdä sellaselle koiralle joka on jo rähistellyt/ollut agressiivinen yli vuoden?

      itselläni ei semmosta ole mutta haluan vain kysyä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe