Pitäisikö

puuttua....

syksyllä kasiluokalle menevä on kovin kiinnostunut vaipoista. Olen huomannut kaupoissa käydessä hänen usein harhautuvan vaippahyllyjen suuntaan. En ole puhunut asiasta,mutta jotenkin se vaivaa. Tarvisiko puuttua asiaan vain mitä tekisin?

15

700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en puuttuisi

      Minusta tuo ei vaikuta kovin huolestuttavalta, enkä puuttuisi asiaan. Siihen voi olla ihan yksinkertainen selitys, esim. kaverin perheessä on vauva tms. Jos selitys olisikin jotain kummallisempaa, kiinnostus menee todennäköisesti ohi, ja huomion kiinnittäminen asiaan vain jäisi nolottamaan nuorta turhaan.

      • pitäisikö

        Lähinnä ajattelin ,että johtaakohan vaippojen ostoon ja kokeiluun tai vastaavaan.


      • menetetty tapausko
        pitäisikö kirjoitti:

        Lähinnä ajattelin ,että johtaakohan vaippojen ostoon ja kokeiluun tai vastaavaan.

        Olisihan se aika outoa, jos tuonikäinen julli tuhlaisi rahojaan vaippoihin. Ne ovat meinaan aika kalliita. Samalla rahalla saisi aika pajon kaljaa ja tupakkaa, jolla voisi rehvastella ja iskeä typyjä. :D


    • uteliaisuutta1

      Noh, ei kai vaippojen osto ja kokeilukaan ole mitään vaarallista ja tuskin jatkuu kokeilun jälkeen. Joku ihan viaton ajatus on saattanut herättää uteliaisuuden. Jos on kyse tytöstä, niin onko hänelle kerrottu kuukautissuojista? Siinäkin asiassa voi olla tiedon puutetta ja hän saattaa tutkailla olisiko niitä vaippahyllyssä.

    • pitäisikö

      En tiedä teinkö virheen,mutta kävin ostamassa sellaisia aikuisvaippoja. Jätin ne vaipat kotiin tuon meidän koululaisen huoneeseen. Tuo vaippakiinnostus ei tunnu menevän ohi. En ole viitsinyt puhua vieläkään asiasta,mutta katsotaan tilanne kun hän näkee vaipat.

    • pitäisikö

      Aavistus osui oikeaan. Kiinnostus oli vaippoihin ja kokeiluun. Vaippoja on hävinnyt pussista. Toivottavasti ei kestä pitkään eikä ole mitään haittaa.

      • Kehitytkö eteenpäin?

        Jos olit muka huolissasi "johtaakohan vaippojen ostoon ja kokeiluun tai vastaavaan."
        ...ja itse sitten muka ruokit tätä poikkeavuutta.
        Olet henkisesti lapsen tasolla oleva provoaja.


    • Että totuutta kehiin

      Kerrompa myös erään lapsen vaippakiinnostuksen. Eroperheen lapsi pelkäsi äitinsä uutta ukkoa niin paljon, että aamuisin laittoi kaksi vaippaa päällekkäin ja pissasi niihin, että ei tarvinnut mennä vessaan olohuoneen kautta, jossa ukko rötkötti sofvalla alastomana tiiristellen lasta.

      Onneksi olotilat ovat hieman muuttuneet ja lapsi pääsee vessaan ilman näkemistä.
      Eli syitä voi olla moninaisia, ei äiti tätä taida tietää, lapsi ei uskalla kertoa.

      • vessapelko

        Itse en aikanaan uskaltanut mennä koulun vessaan kiusaamisen vuoksi. Kastelin usein housut koulussa. En uskaltanut kertoa syytä kotona enkä koulussa. Käytin loppujen lopuksi vuosien ajan vaippoja koulussa. Ammattikoulussakin oli vielä vaipat vessapelon vuoksi.


    • pitäisikö

      Pitäisikö kouluterveydenhoitajaa informoida asiasta,kun vaippojen käyttöä on jatkunut koko kesäloman ajan? Luulin,että uteliaisuus ja kiinnostus vaippoihin olisi mennyt ohi kesän aikana.

    • pissavaivainen

      Ehkä lapsellasi on virtsankarkailua, josta hän ei kehtaa kertoa. Tai hänellä voi olla yliaktiivinen rakko, joka aiheuttaa jatkuvan pissahädän tunteen. (Itselläni on sellainen, ja vaiva on todella kiusallinen)

      Voidaan ajatella että tämä on noin isolla jo yksityisasia, johon ei tarvitse puuttua, mutta toisaalta siihen saattaisi olla olemassa hoito. On esim. lääkkeitä yliaktiiviselle rakolle tai virtsatietulehdukseen, tai ehkä joku mahdollisuus vähentää jännityksiä jotka aiheuttavat liian tiheän pissahädän. Vaipat voisi myös vaihtaa pikkuhousunsuojiin joiden käyttö ei tuntuisi hänestä niin nololta.

      • pitäisikö

        pikkuhousunsuojat ei tunnu kelpaavan. Vaan isommat vaipat. Siis vaan sellaiset aikuisteippivaipat mitkä ei todellakaan ole mitään pieniä. Laitoin viestin terveydenhoitajalle jos sais selvyyden asiaan. Ei se sinällään haittaa,mutta ei kai se oo normaalia pitää vaippaa kahdeksannella luokalla.


    • puhukaa!

      Oletko kysynyt lapselta itseltään? Tietysti hänen kanssaan pitäisi puhua ensin ja miettiä, mitä ongelmalle vois tehdä. Jos koko pissat tulee housuun, niin tarvitaan ihan oikeesti oikea vaippa tai Tena, mutta vaippa on vain hätäapu ja tärkeintä olis selvittää pissavahinkojen syy ja saada ne loppumaan.

    • ja taas...

      Montako helvetin provoa kirjoitat teini-ikäisistä pojista. Oletko heistä jotenkin sairaalla tavalla kiinnostunut. Milloin on alusvaatteidesi käyttöä, milloin tirkistelyä, milloin runkkaamista ja milloin vaippoja. Siis hanki sairas ihminen elämä itsellesi ja yritä unohtaa tuollaiset kuvitelmat.

    • Anonyymi

      Osta paketti vaippoja sille ja sano että käytääne

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe