Halpa hostelli Roomassa?

matkailija3

Onko kellään mitään kokemuksia tai tietoa halvoista hostelleista Roomassa? Mitä halvempi sen parempi. Olisi kiva päästä kolme yötä alle 50 euron, jos mahdollista.

7

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matkatuumailija

      Booking.com.sta kun katsoin, niin halvin hotellihinta oli non 20€ yöltä makuusalissa.
      Rooman majoitus kannattaa varata etukäteen ettei tarvitse paikan päällä alkaa säätämään vaan pääsee heti katselemaan kaupunkia.

      • Matkatuumailija

        Tuossa ei näköjään ole ilmastointia. Kokemuksesta suosittelen maksamaan vähän enemmän ja ottamaan ilmastoidun huoneen, jos haluaa nukkuakin. Oletan että kysyjä on menossa Roomaan nyt kesällä.


    • summerocean005
    • reissumiäs

      Vähän jos keskustan ulkopuolelle menet niin heti hinnat halpenee ja taso ei kärsi niin paljon.. mutta eihän tuohon hintaan mitään ihmeellistä saa =)

      Yövyttiin kerran riminillä alta kympin jotain 3 yötä, heh, ja taso oli kyllä sen mukainen! :D Kokemus sekin ja rannallahan me päivät vietettiin..

    • minibudjetti

      Hyviä ja halpoja hostelleja Roomassa varmaan paljonkin, mutta kannattaa varata pari kolme kuukautta aiemmin.
      Itselläni kaksi kokemusta tältä vuodelta (4/14 ja 6/14). Molemmat lähellä Vatikaanin muuria, Via Germanicolta. Toinen San Peters Angel n 100 m ja toinen Quo Vadis 2 n 20 m muurista. Molemmat edullisia n.170 e /kolme yötä kahdelta hengeltä.

      Toisessa yhteiskylppäri ja toisessa oma. Molemmissa n samantas. aamupala; kahvi kapselikeittimellä, yksittäispak. pullaa tms.
      Huoneet vaatimattomia, mutta siistejä, toisessa jopa jääkaappi huoneessa.
      Omaan huoneeseen voi huoletta jättää tavaransa toisin kuin yhteistilaan. Matkustin toisen reissun 70 v äitini ja toisen 10 v poikani kanssa kaksi ja molemmat tyytyväisiä olosuhteisiin.

      Mielestäni sijainti tärkein. Lähelle kun pääsi metrolla kätevästi.
      Metro maksaa 1,50 e/100 min tai 6 e pvälippu (myös 10 v lapselta sama). Usein kannattaa ottaa se 1,50 e maksava lippu, koska silloin voi jäädä rauhassa katselemaan paikkoja ja kävellä ja palata sitten illalla samanhintaisella takaisin. Lippuja saa ostettua kätevästi asemilta automaatista. Kannattaa katsoa miten muut toimivat, niin automaatin käytön oppii nopeasti:)

      Metro Roomassa helppo, koska kaksi varsinaista päälinjaa. Sillä alueella missä eniten nähtävyyksiä (Colosseumilta Tiberin rantaa kohden) metroasemia harvassa, koska maan alle ei voi kaivaa.
      Metrossa ja asemilla kohtalaisen turvallista kulkea. Kerjäläisiä toki on, mutta varkaita emme juuri havainneet. En huhtikuussa 70 v äitini kanssa enkä nyt kesäkuussa 10 v poikani kanssa. Edes uhkaavia tilanteita ei ollut, vaikka varastelevista lapsilaumoista kovasti varoteltu.

      Tietenkin täytyy järki olla mukana liikkumisessa, mutta aika huoletta mentiin. Laukku naisella kannattaa olla yliolan-mallia, niin on turvallisempi olo.
      Ainut kokemus missä yritettiin huijata oli kahvilassa rahan takaisin annossa. Eli maksoin 20 e:n setelillä ja kympistä annettiin takaisin. Mutta huomautettua heti asiasta, kassa antoi lopun takaisin ilman vastaanväittämistä. Mutta tästä olinkin lukenut, että näin saattavat toimia.

      Hintataso muuten Roomassa kohtuullinen, jopa edullinen Suomeen verrattuna. Kahvit, vedet ja syöminen halvempaa. Jopa Vatikaanimuseon kahvilassa kahvi halpaa (Cappucino alle 2 e!!!). Ruokailla kannattaa etnisissä paikoissa, koska niissä ruoka halvempaa. Siis jos liikkeellä pienellä budjetilla, eikä etsi luksusta:)

      Varsin. ruokakaupat aika harvassa, eli jos etsii hostelliin ilta-tai aamupalaa. Itse näin vain kaksi oikeaa ruokakauppaa, jos mukaan lueta pieniä kivijalkakauppoja, joista ei jugurttia kummempaa saa. Toinen oli iso Spar Terminiasemalla ja toinen siinä lähellä. Mutta vedet, hedelmiä ja jugurttia saa kivijalkakaupoista. Tosin vesi juotavaa Roomassa.

      Roomassa onkin usein nähtävyyksien lähellä kaduilla hanoja, joissa juokseva vesi eli niissä voi kätevästi täyttää ilmaiseksi vesipullonsa. Poika tosin jossain kohtaa valitti veden makua, mutta ei kaikkialla.

      Tässä tulikin nyt kaikkea muuta kuin hostelliasiaa:)

      Mutta Rooma on ihana kaupunki ja varmasti palaan sinne vielä, vaikka Trevi suihkulähde olikin nyt kesäkuussa ja varmaan vielä heinäkuussakin remontissa eli kuiva. Silti turistit sinne toiveikkaana heittelivät oikealla kädellä vasemman olkapään yli (menikö oikeinpäin?) kolikoita palatakseen uudelleen Roomaan!

      Muutenkin Roomassa paljon, kumma kyllä!, nyt kesäaikaan nähtävyyksien kunnostusta. Luulisi, että talvella parempi aika tehdä, kuin parhaana turistisesonkina. Mutta esim espanjalaisen portaiden yläosa remontissa ja telineiden peitossa samoin tuo mainitsemani Trevin suihkulähde. Forum Romaniumilla remppaa.

      Helpointa mielestäni mennä lentokentältä keskustaan Terminiasemalle on junall. Tällä hetkellä 14 e siivu ja 10 v lapsi ilmainen aikuisen seurassa. Juna kulkee suoraan lentokentältä Rooman keskustaan Terminille eli ei voi eksyä. Ja siitä metrolla eteenpäin. Taksi kaupungin sisällä kohtuuhintainen. Tosin vain kerran pienen matkan mennyt, kun metro jostain syystä hetken jumissa. Mutta kannattaa käyttää vain valkoisia virallisia takseja. Eivät huijaa ja kierrätä ympäri kaupunkia turhaan.

      Jos uloskirjautuminen hotellista aikaisin ja ei mahdolisuutta jättää laukkuja päiväksi hotelliin (huom hostelleihin ei voi jättää, koska niissä ei henkilökuntaa useinkaan lähellä), niin Terminillä on laukkujen säilytys mahdollisuus. Hinta 8e/ekat kuusi vai viisi tuntia/laukku. Maksu suoritetaan noudon yhteydessä...ja lippukassan hoitaja italialaiseen tyyliin käyttäytyy kuin firman pääjohtaja...siis kaikki miehethän, vaikka myisivät vessan sisäänpääsylippuja, ovat pääjohtajia!

      Vessoista sen verran, että niitä saa kahviloissa käyttää vaikka ei muuten asioisikaan. Mutta kannattaa aina pitää edes servettejä mukana, koska vessapaperia niissä harvoin on. Tai ei ainakaan tavallisissa kuppiloissa. Muutenki suomalaiseen silmään aika likaisia olivat, kaikki. Mutta rohkealla mielellä ja turha nirsoilu kotiin, niin hyvä tulee...

    • NonnaCle

      Suosittelen lämpimästi Roomassa B&B DaNonnaClementinaa. Terminiltä siihen kävelee viidessä minuutissa. Yövyin itse siinä neljä yötä, mitä rauhallisin paikka ja hinta todella kohtuullinen - alta 50€/yö heinäkuussa. Siivous joka päivä, pyyhkeet ym. kuuluvat hintaan. Huoneissa ilmainen netti ja ilmastointi. Tv jne. Katsokaa vaikka Tripadvisorin sivuilta. Roomassa monesti olleena ehdottomasti parhaimpia löydöksiä silloin, kun ei halua/voi maksaa yöstä kolminumeroisia summia. Eikä häviä yhdellekään hotellille hintaluokassaan.

    • Toinen nonno

      Hinnasta tai tasosta en osaa kertoa mitään, mutta erinomaisella paikalla on Hostel Ivanhoe osoitteessa Via Urbana 50. Se sijaitsee paikalla, josta on helppo liikkua jalkaisin tai metrolla mihin päin kaupunkia hyvänsä. Cavourin metroasema on 50 metrin päässä. 10 minuutin kävelymatkan päässä ovat Colosseum ja Santa Maria Maggiore sekä päärautatieasema Termini.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe