apua koiran ongelmiin

uusi koira

Eli miten saa tuon ongelman karsittua koiralta joka haukkuu kaikki vastaan tulevat koirat,koira n.4vuotias.sekarotuinen narttu.Ja vetää aikalailla hihnassa,onko kuonopanta ihan pakokollinen,eikö ole muuta keinoa?Apua tarvitsisin kipeästi koska olen miettimäsä kyseisen koiran ottamista ja todella kurjaa jos koira käyttäytyy noin ulkoillessa =(

7

179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lue noita vanhempia keskusteluita, esim "Apua koiran vetämiseen", räksyttämisestä ja vetämisestä on aina säännöllisen epäsäännöllisesti keskustelua...

      Kuonopanta helpottaa koiran hallintaa, koulutusmenetelmiä on paljon ja erilaisia.

    • No ei se

      haukkuminen nyt välttämättä niin kovin vaarallista sinänsä ole. Ainahan koirat on haukkuneet. Mutta eri asia jos koira on aggressiivinen tai pelokas. Sen pitäisi kuulla jo tuon ikäisen koiran äänenkäytöstä että haukkuuko haukkumisen ilosta, vai haukkuuko toiset nartut huoriksi, bimboiksi tai blondeiksi ja vastaavasti itketään urosten perään.

      Aggressiivisuuteen auttaa koiran pitäminen hihnassa, perkeleesti lenkkeilyä ja kunnollinen johtajan ote omistajalla. Pelokkaalle koiralle on syytä saada positiivisia kokemuksia muista koirista ja ihmisistä. Oman sukupuolen pataluhaksi haukkujalle riittää usein pelkkä totutus ja toisen sukupuolen perään itkevälle kannattaa joskus antaa periksi samalla opettaen ettei kaikkia tarvitse eikä voi moikata.

      Vetämisen kitkentään on monia keinoja. Itsellä toimii se että jo lähdöstä alkaen otetaan rauhallisesti eikä vahingossakaan yllytetty koiraa alussa intoilemaan. Rauhallisesti! on sellainen taikasana joka toimii kun saa vaan selkäytimeen.

    • Asylum

      Ja kärsivällisyyttä kanssa. Älä odota, että koira heti luottaa ja tottelee, vaan alat työstää asiaa. Ole vahvempi ja päättäväisempi kuin koira. Älä anna periksi. Paitsi jos käyttämäsi menetelmä ei viikkojenkaan kuluttua paranna tilannetta, vaihda menetelmää.
      Käskemään tottuneella toimii käskeminen/kieltäminen, mutta ellei se suju uskottavasti, kannattaa valita muunlaisia menetelmiä. Hyvään lopputulokseen on useita teitä.

    • Kokeile

      Selvitä ensin syy haukkumiseen.

      Jos koira haukkuu vain innokkuuttaan, ehkä auttaisi että sille annettaisiin enemmän aaktiviteettia päivisin. Leikkejä, temppu yms..

      Jos koira vetää lenkillä hihnassa, se on jo valmiiksi kiihtyneessä tilassa, ja haukkumista voi olla todella vaikea lopettaa. Suosittelisin ensin työstämään tuota vetämispuolta (joka myös voi johtua liian vähäisestä aktiviteetista) ja sitte vasta puuttua haukkumiseen. Sillä jos koira vetää ja alkaa siihen päälle vielä haukkumaan niin koiran hallinta kielloilla tai kontaktikäskyillä voi olla mahdotonta.

      Muista ensin ainakin täyttää sen liikuntatarpeet ja katsoa lieventyykö ongelma, jos ei niin kokeile silloin aikaisintaan kuonopantaa.

    • hurttatietäjä
    • syyainaselville

      Danny the dog trainerin videoita myös näköjään ylläolevassa linkissä. Haukkumiseen on syy. Paras keino on kieltää se sellaisissa tilanteissa joissa haluaa koiran olevan hiljaa. Kysymys onkin ennemmin, miten kiellän? Tämä on sitten koiran ja omistajan välinen soppa. Vetoon auttaa ettei anna koiran vetää. Eli kieltää sen. Kysymys onkin miten kiellän (taas)? Vaikka koira olisi super innokas menijä niin ei sen tarvitse vetää omistajaa perässä koskaan eikä sitä pitäisi suvaita koiralta. Aina ihmisen tahtiin...Ajatuksia työstämällä ja itseään kehittämällä löytää usein tarvittavat keinot koiran hallintaan. Joku tarvitsee enemmän apuvälineitä ja joku toinen ei mitään. Ymmärrystä koiraa kohden kun kasvattaa niin moni asia selkenee. Jotkut ei saavuta sitä koskaan vaikka halua olisi. Eivät välttämättä siihen pysty henkisellä/ herkkyys tasolla. Eikä se mitään haittaa, heillä voi sitten olla toisenlaiset vahvuudet elämässä. No, ei muuta kun uutta matoa koukkuun ap:lle. Kyllä se siitä lähtee varmasti pikkuhiljaa. Älä anna periksi ja näytä paikka koiralle. Se on sinun omaisuutta. Pitäisihän sen omistajaa kunnioittaa ja totella kun kerta palvelet sitä antamalla kodin ja ruokkimalla.

    • Näsätietovisailija

      Syyt haukkumiseen:
      - Kipu (testaa,hierota ja kuvauta ell ennen koulutuksen aloitusta läpi)
      -Huono/kova hermorakenne (geenit,lähtökohdat elämään,ympäristö..) tähän voi vaikuttaa positiivisella koulutuksella ja säännöllisillä kouluttajan tapaamisilla
      -Signaalit (omistajan kehonkieli ja toisen koirakon eleet)
      -Etäisyyden otto ja vaiheitain lisätä/vähentää matkaa muihin KOIRAN mukaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1916
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe