Nimimerkin uhkaaminen internetissä?

Uhkausko

Tuli muutama viikko sitten sanaharkkaa yhden nimimerkin kanssa netissä ja uhkasin kai turpaan vedolla tai jopa puukottamisella. Todellisuudessahan minulla ei ole hajuakaan kuka tämä henkilö on, ja tämä kyllä tietää sen. Sitähän minä en tiedä että pystyykö hän todistamaan että olisin jotenkin voinut selvittää tämän ihmisen henkilöllisyyden jollain hakkeriohjelmalla, mistä näistä tietää.

Joka tapauksessa henkilö sai minun tiedot jotenkin, ilmeisesti sivuston ylläpitäjän
toimesta ja poliisi otti minuun yhteyttä. Totuushan on se että tämä henkilö nyt yrittää hyötyä tästä tilanteesta rahallisesti, toinen vaihtoehto on tietenkin että henkilöllä on mielenterveysongelmia. Joka tapauksessa tilanne on aika monimutkainen, ja on varmasti kyse paljon myös siitä että mitä minä kenellekin puhun, tällaisissa tapauksissa kun ei rehellisyys aina maata peri kun tämä "uhattu" ei välttämättä itse ole rehellinen.

Kyse on siis "vain" nimimerkin uhkaamisesta, eikä esimerkiksi facebookissa jne
tapahtuneesta uhkaamisesta, eikä minulla todellakaan ole hajuakaan kuka tämä henkilö todellisuudessa on. Ainakaan vapaaehtoisesti en suostu maksamaan tällaiselle ihmiselle senttiäkään. Olen kuitenkin aina valmis vastaamaan teoistani, oli ne mitä tahansa, mutta purematta en kyllä tätä ala nielemään. Millaista tuomiota siis olisi tulossa?

14

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Makke2
    • 7+5

      Mitähän se poliisi mahtoi sanoa, nimimerkillä kun ei ole lain suojaa ?

    • fdgdrvdv

      Niin, kenenköhän mielenterveyttä pitäisi epäillä jos uhkailee toisia puukottamisella ja turpaan vedolla...

      Mutta asiaan. Tärkeää on se kokiko henkilö itsensä aidosti uhatuksi. Jos hän on voinut olettaa, että pystyt hänen henkilöllisyytensä selvittämään ja että olet tosissasi uhkauksen kanssa, niin aihetta jutulle saattaa olla, vaikka todellisuudessa tähän et olisi pystynytkään. Henkilöt täällä sekottavat tähän kunnianloukkauksen, johon et voi nimimerkkiä kohtaan syyllistyä, jollei kyseessä ole selvästi tunnistettava henkilö nimimerkin takana.

    • J.ssdsdsd

      "Niin, kenenköhän mielenterveyttä pitäisi epäillä jos uhkailee toisia puukottamisella ja turpaan vedolla..."

      EI kenenkään.
      KUka hyvänsä osaa sanoa noin jos on luonteltaan taipuvainen haukkumaan ja kiroilemaan jne.
      Kallonkutistajapellet käyttävät silti hyväkseen tämän seikan.
      Ja sinä olet myös nöyrä yhteiskunnan lammas joka varmasti huolestuu jos joku kehtaa vähän uhkailla ja sanailla vai mitä.

      "Mutta asiaan. Tärkeää on se kokiko henkilö itsensä aidosti uhatuksi. Jos hän on voinut olettaa, että pystyt hänen henkilöllisyytensä selvittämään ja että olet tosissasi uhkauksen kanssa, niin aihetta jutulle saattaa olla, vaikka todellisuudessa tähän et olisi pystynytkään. Henkilöt täällä sekottavat tähän kunnianloukkauksen, johon et voi nimimerkkiä kohtaan syyllistyä, jollei kyseessä ole selvästi tunnistettava henkilö nimimerkin takana. "


      En olisi yhtään huolissani.
      Enemmänkin olen huolissani siitä että netissä pätee liika sananvapaus.
      Se ei johda hyvään.
      Liika sananvapaus näkyy jo nyt väkivaltatilastoissa mutta sitä ei vaan ymmärretä.
      Anonyymien sananvapaus, v*ttuileminen netissä on monasti tiettyjen henkilöiden välistä, asiat puidaan sitten kadulla.

      Ei hyvä ei.

      • yergfds

        " KUka hyvänsä osaa sanoa noin jos on luonteltaan taipuvainen haukkumaan ja kiroilemaan jne. "

        No doh... Eli kyseessä on siis luonnehäiriö, ei normaalin tasapainoisen ihmisen käytös.

        " Ja sinä olet myös nöyrä yhteiskunnan lammas joka varmasti huolestuu jos joku kehtaa vähän uhkailla ja sanailla vai mitä. "

        Tässä nähdään kuinka kauas omiin harhoihisi olet jo ajautunut. Totta kai ihmiset huolestuvat, jos heitä uhkaillaan. oletuksena on, että toinen aikoo uhkauksensa myös toteuttaa. Jos joku uhkaa esimerkiksi henkeäni luupamalla puukottaa minua, niin tietysti puolustan itseäni. Jos henkilö tekee uhkauksen henkilökohtaisesti ollessaan paikalla, en jää odottamaan että hän toimii, vaan toimin sen mukaan, että hän tarkoitti mitä sanoi ja tarvittaessa puolustan itseäni vaikka tappavalla voimalla. Se on sitten ikävämpi jos sinulla "on vaan tapana uhkailla". Kysymys lähinnä kuuluu, kuinka harhainen pitää olla, että uhkaa puukottaa toista ja ei ymmärrä että toinen huolestuu asiasta ja toimii sen mukaan?

        Noh, kyseisessä tapauksessa nyt oli kyse internetin yli tapahtuneesta uhkailusta ja oikeudessa törmätään varmasti siihen, kuinka todennäköisenä uhkauksen toteuttamista henkilö on voinut pitää, kun otetaan huomioon keskustelun käydyn nimimerkeillä etc... Eli merkitseväksi tulee varmasti se, oletko uhonnut pystyväsi henkilön asuinpaikan selvittämään.

        Eikö tämän nyt pitäisi kuitenkin toimia herätyksenä? Tälläkertaa vahinko jonka itsellesi aiheutit tulee oikeuslaitoksen kautta, ensi kerralla joku saattaa reagoida uhkailuihisi fyysisesti. Olisiko parempi muuttaa käytöstapoja ennenkuin vahingoitat itseäsi tai muita lisää?


    • Aloittaja9

      Hommahan on siinä että en oikein usko että tällä henkilöllä on puhtaat jauhot pussissa. Sanoin henkilölle uhkauksen olleen vitsi, ja pahoittelin mautonta vitsiä. Minulla kun sattuu olemaan sen verran musta ja sairas huumori että anonyymin nimimerkin uhkaaminen on mielestäni ratkiriemukasta. Ja tapanani ei ole huudella uhkauksia normaalielämässä.

      Kuitenkaan pahoitteluni ei henkilölle kelvannut vaan soitti poliisit. Veikkaan edelleen että raha tätä henkilöä kiinnostaa. Minun kannalta ongelman tästä tekee että en pysty todistamaan mitenkään mitä olen sanonut ja mitä en. Koska kaikki nämä yksityisviestit on poistettu. En esimerkiksi pysty todistamaan että kirjoitin henkilölle asian olleen sairas vitsi ja pahoittelin vitsin olleen mauton.

      Eli tämä henkilö pystyy nyt käyttämään tilannetta hyväksi esittämällä poliisille pelkästään uhkaukset mutta ei viestejä joissa sanoin jutun olleen vitsi jne. Ja tätä siis en pysty todistamaan koska viestini on poistettu.

      Poliisi tokaisi vihaisena puhelimessa että heillä on oikeitakin töitä, ja suomessa tapahtuu oikeitakin rikoksia, mutta että pakkohan heidän on tämäkin asia käsitellä.

      • totuus on näin

        ***Totuushan on se että tämä henkilö nyt yrittää hyötyä tästä tilanteesta rahallisesti..***

        Totuus on kuitenkin oikeasti se, ettö ko. henkilö ei kykene hyötymään rahallisesti esittämästäsi sinänsä rangaistavasta laittomasta uhkauksesta. Jos juttu etenee syyttäjälle ja edelleen tuomioistuimeen, saat sakot, mutta uhkailtu ei saa tuollaisessa tapauksessa kärsimyskorvauksia. Ja voi olla niinkin, että syyttäjä/tuomioistuin jättävät asian sillensä vähäisyysperusteella, etkä saa edes sakkoja. Mutta opiksesi voit ottaa. "Huumori" kun on ihan muuta kuin turpaan vetämisellä/puukottamisella uhkaamista. Ja toivoisin todella, että kaltaisesi umpitumpelot saisivat maksaa tonttuiluistaan, mutta valitettavasti asia ei ole lainsäädännössä niin.


    • uhkaus oli

      Selvä uhkaus on.Eli olet kirjoitellut"nicillä"jollakin suljetulla keskustelu palstalla jonne pitää rekisteröityä vai.Moderaattori tai oikeastaan ylläpitäjä yksityisellä sivustolla voi antaa ip tiedot jos joku uhkaa toista ihan ilman poliisiakin joten voi antaa alustavat tiedot ja sitten vain poliisin juttusille kirjoituksen ja uhkauksen kanssa ja ip osoitteen kanssa kellon aikoineen.Poliisi saa selville tasan kuka uhkauksen takana on kun kysyy operaattorilta aina.Ainoa jos uhkaaja on rekisteröitynyt väärällä nimellään ja käyttää vain proxyserveriä yhteyden pitoon sivustolla ei sitä löydä edes NSA eli amerikan vakoilukerho:=)

    • Jep4

      ^ Jep huvittaa vaan että tyyppi nyt leuhkii ympäri nettiä että menin "ansaan" hänen provosointiinsa ja sain bänniä muusikoiden nettiin, hänen takiaan. Tyyppi leuhkii mm. punk in finland sivustolla kun olisi suurikin sankari. Todellisuudessa alkoi itse räyhäämään ja huutelemaan, kun vähän kovisteli, meni itkemään kytille kun heitin vitsinä jotain puukotusjuttua(huom yv:nä), ja sanoin kaikenlisäks että kyseessä oli vitsi.

      Todella suuri sankari tälläinen.

    • Aloittaja8

      Nostetaan nyt sitten kissa pöydälle. Eli tämä henkilö on täysi nettikiusaaja joka on
      vuosikausia haukkunut mua netissä eri keskustelufoorumeilla, koska olen hänen mielestään tyhmä. Kävipä sitten niin että mun isosisko ja hänen aviomies yritettiin tappaa, ja tämä tapon yrittäjä istuu nyt viiden vuoden kakkua vankilassa, ja meikäläisellä on lievä ns. pts. Noh tää kus*pää tuli taas haukkumaan jotain muusikoiden netissä ja sanoin jotain et painu nyt jo v*ttuun tai saat kohta puukosta. Tyyppi meni itkemään kytille ja mulle tulee nyt joku tuomio. Tämä henkilö ei todellakaan ole teini-ikäinen vaan ilmeisesti yli nelikymppinen tai jopa yli viisikymppinen tästä nyt on vaan hienoa nettikiusata kun todellisuudessa saattaisi tulla kuonoon.

      Kaiken lisäks nyt tämä henkilö leuhkii punk in finland foorumilla että sai hommattua mulle bännit mutta unohti mainita että meni itkemään kytille.

    • Aloittaja taas

      Jep, eli kävi niin että olisin voinut nostaa syytteen tätä uhattua kohtaan, kuukausitolkulla kestäneestä vainoamisesta, jonka takia tämän uhkauksen alunperin tein.

      Jätin kuitenkin syytteen tekemättä ja toivottavasti henkilö nyt otti opikseen että ihan mitä tahaansa ei netissäkään saa sikailla, varsinkaan julkisilla foorumeilla, joita kuka tahansa voi lukea.

    • Fakta juttu

      Nimimerkkiä voit solvata mielinmäärin ja uhata vaikka miten. Koska ei ole oikeata kohdetta, on syytteen nostaminen mahdotonta.

      • fesfescawdx

        Ei näin.

        Yleisesti ottaen et voi syyllistyä nimimerkkiä kohtaan kunnianloukkaukseen, mutta jos on yleisesti tiedossa, kuka henkilö tuon nimimerkin takana on, voit jälleen ollakin syyllistynyt kunnianloukkaukseen.

        Laittoman uhkauksen kohdalla mitään tällaista taas ei ole, ainoa kriteeri on se, että kohteella on syytä pelätä henkilökohtaisen turvallisuuden tai omaisuuden olevan vakavassa vaarassa. Eli jos hän vaikka vakaasti uskoo, että tekijä tietää tai pystyy selvittämään kuka nimimerkin takana on, on uhkaaja syyllistynyt rikokseen. Jollain foorumilla tuntemattomalle heitetty uhkaus nyt harvemmin tietysti tätä täyttää.


    • Aloittaja8

      "Jollain foorumilla tuntemattomalle heitetty uhkaus nyt harvemmin tietysti tätä täyttää."

      Niinpä ja tämä henkilö on kaivanut netistä MUN henkilökohtaisia tietoja ja kirjoitellut niitä, yleiselle foorumille jota kaikki voi lukea, eli punk in finland keskustelufoorumille. Uhkasin henkilöä toisella foorumilla, kun varmistui tämän henkilön nimimerkki, että jos ei lopeta saa turpaansa.

      Tämä henkilö on itse syyllistynyt vainoamiseen, yli puolen vuoden ajan, joka on nykyään suomessa todella laitonta. Punk in finland kun on ainoa keskustelufoorumi suomessa jossa saa vapaasti ns. nettikiusata, ja sen lisäksi foorumin ylläpito osallistuu tähän. Sanoisin että punk in finland nettisivusto on natseja täynnä.

      Jos mä vaan tietäsin kuka tää nimimerkki on, se sais oikeesti turpaansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe