Henkinen väkivalta

keskusteellaampa

On toimintaa jossa eri tavoin painostamalla, piilossa tai suoraan, vaikutetaan ja jopa vainotaan jotakin henkilöä, eikä väkivallan syytä tai alkuperää oikein kukaan kykene selvittämään. (yrittääkö kukaan selvittää koskaan?)
Se miksi väkivaltaa tehdään, eli mikä lopullinen tarkoitus on, on myös hyvin epäselvää.

Yhteisö, missä tahansa, jos siellä ei ole valvontaa, voi ns. pelata asioita niin, ettei kukaan saa selville, onko kysymyksessä rikollinen toiminta, tai jokin muu (myös sairaushan on mahdollinen) tuhoutuu tämmöisen toiminnan kautta. Voi olla vaan yksi henkilö, joka ei edes itse kykene näkemään, ja tuntemaan aiheuttamaansa vaihinkoa.

Mielestäni Kemijärvellä on tämmöistä toimintaa aivan poikkeuksellisesti, ja asiahan on vakava. Onko joku muu samaa mieltä? Mikä asia on Kemijärvellä kyseessä?

107

1056

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiusattu?

      Samaa mieltä ja virkamiesten valinta kriteerikin ,pitää osata kiusata

      • kiusattu?

        Terve. Paljonko Salminen höyläsi Kemijärven luottokorttia?


    • eteen päin

      Olen todellakin sitä mieltä, että Kemijärvellä on pokkeukselliesen paljon työpaikkakiusaamista. Usein esimiehet tukevat kiusaajaa ja tekevät kiusatusta syntipukin kuulematta lainkaan kiusattua. Onneksi pikkuhiljaa rupeaa tulemaan rangaistuksiakin tällaisesta tominnasta

      • aika muuttuu

        Miksi Kemijärvellä on esimiesten taholta ilmentyvää työpaikkakiusaamista.. hyvin yksinkertaista, koska nillle paikoille on valittu näitä tutun tuttuja, sukulaisia tai kaverin tuttuja , avopuolisoita ja jne... lähes tulkoon suurimmalla osalla heistä ei ole esimieskokemusta millään tasolla, ei edes esimieskoulutuksia käytynä. Kyllä tänäpäivänä esim pelkkä titteli, esim insinööri, lääkäri tai jts jonka verukkeella valittu töihin ja mm esimiestehtäviin, ei ed mainittu ammattikunta edes sovellu esimiestehtäviin, jos eivät ole siihen mitään täydennyskoulutusta hankkinut.


      • Käärme liituraidassa
        aika muuttuu kirjoitti:

        Miksi Kemijärvellä on esimiesten taholta ilmentyvää työpaikkakiusaamista.. hyvin yksinkertaista, koska nillle paikoille on valittu näitä tutun tuttuja, sukulaisia tai kaverin tuttuja , avopuolisoita ja jne... lähes tulkoon suurimmalla osalla heistä ei ole esimieskokemusta millään tasolla, ei edes esimieskoulutuksia käytynä. Kyllä tänäpäivänä esim pelkkä titteli, esim insinööri, lääkäri tai jts jonka verukkeella valittu töihin ja mm esimiestehtäviin, ei ed mainittu ammattikunta edes sovellu esimiestehtäviin, jos eivät ole siihen mitään täydennyskoulutusta hankkinut.

        Kaikista pahinta on, että psykopaatteja on valittu esimiestehtäviin kuten Kemijärvellä on tapahtunut. Sellainen joka käyttää esimiesasemaansa väärin, nauttii kun saa rääkätä niitä osaavia ammattitaitoisia työntekijöitä.


    • The core of Evil

      Työpaikkakiusaaminen on Kemijärvellä täysin hyväksyttävä asia ainakin eräissä työyhteisöissä.Kyseessä on henkinen väkivalta, jonka harjoittajalla on tietyt persoonallisuuden piirteet. Tyypillistä on, että asia halutaan salata. Ollaan ihan kuin ei ymmärrettäisi, mistä on kysymys. Uhri syyllistetään. Oma pahuus projisoidaan uhriin, syntipukkiin, jotta voidaan osoittaa omaa täydellisyyttä ja erinomaisuutta.

      Onko siitä kysymys myös tässä salmisen asiassa? En tiedä, kun en ole niin läheltä seurannut asiaa. Tärkeää on mahdollisimman syvällisesti ja perusteellisesti paljastaa, missä tässä työyhteisössä piilevässä pahuudessa on kysymys.

      Voi niitä, jotka tekevät pahaa, mutta vielä pahempaa on seurata vierestä pahuuden toteutumista puuttumatta siihen!

    • The Sisäinen Pahuus

      Seurakunnissahan tätä ilmenee paljon,ja tutkimuksen mukaan kunnissa.Opetustyö,sosiaali,ja terveysala ovat kiusaamisen pesäkkeitä,koska valtarakenteet ovat hierarkkisia,mikä on omiaan luomaan kuiluja eri ammattiryhmien välille.
      Ne ovat töitä,joissa asiakkaille on näytettävä iloista naamaa,ja paha olo puretaan usein työkavereihin.
      Kiusaamiselle altistaa myös erilaisuus, poliittinen katsontakanta ,puutteellinen organisointi,toimintatapojen epäselvyys,heikko esimiestyö,huono ilmapiiri,epävarmuus,kiire ja ,stressi.
      Onneksi itsellä on sellainen työpaikka,ja työkaverit ,ja pomot ,jossa tätä ilmiötä ei esiinny ,korkeintaan leikinpäältä laskettua ronskia huumoria,joskus,mutta takasin tulee,ja kaksinverroin,ja monesti asiat kannattaa ottaa huumorilla,eikä heti olla nyrkit pystyssä,vihaa silmät leiskuen.Joka päivähän sitä melkein sais tapella,jos sen kannan ottaa.
      Tämäkin ilmiö on kuitenkin vähenemään päin Suomessa,kun työpaikat katoaa alta.

    • skål.....

      Kovinpa menee kauashakuiseksi......
      Eikö tahdo oikein löytyä sopivia selityksiä?
      Salmisen eroon syyt ovat yksiselitteisen selvät, ei tarvitse sepittää.
      Näyttää puolustelijoilla olevan pallo hukassa!

      • nyt infoa ja lujaa

        Eli mitkä syyt? Voitko kertoa että muutkin sen tietää?


      • Osuiko??????????????
        nyt infoa ja lujaa kirjoitti:

        Eli mitkä syyt? Voitko kertoa että muutkin sen tietää?

        rivien välistä luettua,paljonko on luottokorttilaskut,ja mitä ostettu?????????????

        mutta taitaa "tietäjä" olla nukkumassa?


      • annahan tulla

        Persuko siinä skålaa? Tätäkö se 16.6.2014 kokous tarkoitti?


    • Pulipään uhri

      Ollaan asian ytimessä. Yksi pulipää otti minut hampaisiin ja ajojahti kesti ja kesti. Hierarkia on Kemijärvellä sellainen, että se ammatillisesti kaikkien osaamattomin ja ymmärtämättömin saa olla päättämässä asioista. Lopputulos on sitten sitä, mitä se on.
      Oliko nyt niin, että Salminen oli liian osaava Kemijärvelle? Hyvä veli porukalla kävi kateeksi.

      • Tyypillinen ilmiö

        Kepulaisuus on liian pitkään saanut olla vallassa Kemijärvellä. näin on syntynyt mafia, joka saastuttaa koko paikkakunnan. Ottakaa esimerkkiä Sallasta siellä ei ole syöty toisia, vaan on yritetty huonommista lähtökohdista ajaa asukkaiden yhteistä asiaa. Kemijärviä ei pelasta uusi johtaja, vaan kepulainen hyväveliverkosto pitäisi saada hajalle. Parasta olisi panna kaikki kaupungin virat uudelleen hakuun, se ehkä puhdistaisi ilmapiiriä.


      • Siilitukka

        Oliko pulipää esimies vai työkaveri?


      • katteutta se on

        Liian pätevä...tätä on etenkin vapaaehtoistoiminnassa, vapaaehtoistyöhön tulee paljon henkilöitä jotka ovat jättäneet jo työelämän ja jatkavat vapaaehtoisina.
        He ovat päteviä, osaavia ja tuntevat monia eri yhteistyötahoja - saattavat olla tunnettuja monissa piireissä.
        Heillä homma onnistuu ja siitä lähtee sen "alan" vapaaehtoistyöntekijän kyräily, halveksinta jopa mustamaalaaminen.
        Naapurikunnassanne, taitaa olla lännempänä, oli heikompien auttajana tunnettu henkilö joka savustettiin pois. Tosin hän auttaa hiljaisuudessa


      • TurKINkääNtäja

        Onko tämä Pulipää ensihoidon esimiehenä..?


    • Kepu aikansa loisinu

      Seuraavissa vaaleissa tulee uusia sitoutumatomia ehdokkaita aiemman paskanjauhantapolitiikan ulkopuolella. Tulette näkemään.

      • oonpa äimänkäkenä

        Saadaanko taas uusia - sitoutumattomia porvareita, siis persuja ym...


    • keskustellampa

      Siis onko syy poliittinen ajojahti, vai poliittinen väkivalta? Mutta kykenisikö vaan yksi henkilö ajojahtii, tai väkivaltaan. Tämä on tärkeää.
      Jos on kysymyksessä poliittinen puolue joka harjoittaa henkistä väkivaltaa johonkin kaupungin työntekijään, eikö se ole sitten oikeusasia, ja siitä pitää tehdä kantelu ehkä oikeuskanslerille. Ja jos on kysymyksessä yksi ihminen (sairas tai muuten väkivaltaan kykenevä, ja poliittinen) se on työpaikkakeskeinen tutkinta-asia. Työsuojeluvaltuutetun ryöhön kuuluva asia.
      Jos poliittinen puolue on mafiaa, se on perustuslaillinen ongelma, ja siitäkin pitää tehdä kantelu oikuskanslerille?

      Esim. Italiassa mafiaa on systemaattisesti alettu 'poistamaan', on isoja pidäyksiä ollut, joten onko Kemijärvellä tämmöinen mafia?

      Kunnallispolitiikassa myös Italian mafiaan rinnastettava toiminta on laitonta. Jos joku valtuutettu harjoittaa henkistä väkivaltaa; tekee ajojahtia tai suorittaa täyttä väkivaltaa, eikö puolue silloin 'herää', ja erota jäsenensä?

      • kepumafia

        Normipuolueissa kyllä,mutta ei keskustassa,joka on moraaliton puolue,kuten keskustalaisetkin moraalittomia.
        Keskustassa vaan maine,ja kunnia kasvaa,mitä isompi konna olet,vanhanen,juhantalo,korhonen,jäätteenmäki,jne.
        Keskustalaiset ovat perineet kierouden,ja epärehellisyyden jo äidinmaidossaan,ja sitä ei voi koskaan kitkeä pois.


    • keskustellaampa

      Jos joku ulkopuolinen , ei kaupungin tehtävissä, suorittaa kaupungin työntekijöille henkistä väkivaltaa vedoten kunnallispoliittisiin oikeuksiinsa, niin sehän on oikeuskanselin tutkittava asia.

    • tarttis miettiä

      Henkistä väkivaltaa on monenmoista!

    • yök

      ontutkimuksissa on havaittu, että kiusaaja o n hyvin poikkeava persoonallisuudeltaan. Aika usein on löydetty tällaisista henkilöistä psykopaattisia piirteitä mm. empatiakyvyn puutetta.

    • jätän väliin

      Yök-kkiä ois ny hauska kiusata, mutta oikeassa oot!

    • laxsoppen

      Myös tutkimuksissa on havaittu,että kiusaaja ei tiedä itse olevansa kiusaaja,heistä harva tunnistaa itsensä kiusaajaksi.
      Samaten rajanveto tälläisissa tapauksissa on hyvin vaikeaa,ihmiset ovat erilaisia,ja joku voi kokea asioita kiusaamiseksi,jotka toiselle ovat aivan normaalia.
      Jos merkit on selvät,ulkopuolinen apu tilanteen selvittämiseksi on suotavaa,koska usein työpaikan sisäiset selvitykset ovat puolueellisia.

      • Kiusaajan tunteva

        On sääntö, että kiusaaja ei tunnista olevansa kiusaaja. Syynä on kiusaajan empatiakyvyttömyys ja muut persoonallisuuden puutteet ja kyvyttömyys muuttaa käytöstä. Kiusaaja ketterästi siirtää syyn omasta käytöksestään muille. Kiusaaja näkee maailan täysin eri tavalla kuin muut ihmiset. Pitääpä lukea se HS:n artikkeli.


      • hesari hs
        Kiusaajan tunteva kirjoitti:

        On sääntö, että kiusaaja ei tunnista olevansa kiusaaja. Syynä on kiusaajan empatiakyvyttömyys ja muut persoonallisuuden puutteet ja kyvyttömyys muuttaa käytöstä. Kiusaaja ketterästi siirtää syyn omasta käytöksestään muille. Kiusaaja näkee maailan täysin eri tavalla kuin muut ihmiset. Pitääpä lukea se HS:n artikkeli.

        näin on,pitää alkaa lukemaan.


      • hesari hs
        hesari hs kirjoitti:

        näin on,pitää alkaa lukemaan.

        tuossapa tuo on kaikille,niin ei tarvi ettiä.

        http://www.hs.fi/kotimaa/Kemijärven kaupunginjohtajan ero oli ihmeellinen farssi/a1404007464394


    • Keskustele alueen as

      Keskustele alueen asioista.

      Henkinen orkanisaattio väkivalta , , ,

      Heiko itsetunto , , , myy kaiken , , ,

      Heikon - ryhmässä "Diilissä !

      Lapsuuden Tauma ?

      Orkanisaatio väkivalta synnyttää anarkia , , , Sekä Avointa väkivaltaa .

      Varoitus : Myös - Poikeavat Seksuullisuudet :)

      Malli Oppiminen :Tahdon jaettu - kokemus

      Oikea, , , hyvän , , , kauniin -ymärrrys -valmiiksi , , ,

      Sisäistäminen :) Ymmärrämme peilata -oikein :)

      Ajatuksia tunteita tietoisuutta intuitiota emototiota jne , , ,

      T e r v e - t o i m i n t a :)

      Ja - t o t u u d e l l i s u u d e n , , , hyväksyminen :)

      Tahdon oikea käyttö

      I L O N - R I K K A U A S :

      Kateuden ihminen ei halua nähdä tai astia mitään , , ,

      Mikä on hyvää kaunista tai totuudellista , , ,

      (Rakkauden - Totuus - Hyväksyminen )

      "Hän ei halua ja rikkautta .

      Hän ei halua nähdä mahdollisuuksiia ja kehitystä .

      (Olen - aivopesty - Hurmiolikkeiden Menneisyyden vanki .

      Sielun Betoni :) Torjuu muutoksen!

      Hän ei halua hyväksyä rakkautta ja todellisuutta :)

      Heikko itsetunto , , , Kuullun , , , Hurmikuntiin Diileihin !

      Muutoksen pelon suoja :(

      Koska hän ei halua nähdä hyvää (Yksilönä )

      Hän reakoi , , , y r i t t ä m ä l l ä , , , e s t ä ä - j a -

      t u h o t a , , , s i t ä :(

      Kateus on elämän "asenne " joka kohdistuu kaikkeen mikä on olemassa :)

      Että , , , o m a a n - i t s e e n , , , tai - omiin - kykyihin , , ,

      M a h d o l l i s u u d e t - v a l m i i k s i :)

      "Ei se ole kateutta että haluaa itselleen jotakin hyvää , , ,

      Minkä näkee toisella ja ponnistelee saavuttaakseen sen .

      Kateus on , , , estämistä ja tuhoamista !

      Kateellinen ei halua itselleen kadehtimaansa asiaa :)

      Hän haluaa vain ettei toisellakaan olisi mitään hyvää , , ,

      T a i - m e n e s t y s t ä :)

      Kateellinen ei pidä elämästä ja ihmisistä :)

      Kateellinen ei hyväksy sitä mitä elämä tarjoaa

      Kattellinen ei hyvksy mieli hyvää , , ,

      T u h o a v a s t a , , , a s e n t e e s t a

      Sallii vain , , , Sisäisen sekä ulkoisen k y l m y y d e n :)

      "Siluton Laki sielu :) ?

      Kiitos olemme rikkauden peiliä toisillemme :)

      Ihminen tarvitse ihmistä olakseen Ihminen ihmiselle :)

      Vauvasta Vaariin

      Suojele itseäsi Sekä Lähimmäisiää

      Kannusta Sano , , ,

      Olet Hyvä Ihminen :)

      Terve itsetunto on elmänmittainen kumppani huolla :

      Rakkauden energialla :)

      Rakkaudettoman Keho on jäykkä :)

      • Ongelman Juuri : Ehe

        Ongelman Juuri : Eheän Kansantalouden Löytäminen , , , :)

        Irottaudu , , , Vapaudu , , ,

        Vieraalla - Pakolla / pakotteilla, , , ei , , , tuoteta, , ,

        ( Vieraan - etu , , , Oma -Tuotto ! )

        Sielun siivous , , ,

        Uusi terve asenne :

        Torju - Terveen -Mielen loukkaukset - Olenko aivopesty ?

        S i s ä i s t y :)

        Ymmärrys - valmiiksi , , , :)

        IRTI - Politiikasta sekä Hurmiokunnista , , ,

        Tulenko huomioon otetuksi :Heittelle-jättö -Jätetään -ulkopuolelle

        SIIRRY JÄRJELISEEN KANSALLISTUNTOON :)

        IRTI - r i i d o i s t a

        Kahdeksan puolueen , , , R I S T I R I I D A S T A :

        Vaalituella maksetuista sanoista ?

        Maksetut sanat , , , ei , , , T o t u u t t a -

        E i - s a n a n - m i t t a i s u u t t a ?

        Siirry Rakkauteen :)

        R a k k a u s - o n - s a m a - k u i n - T o t u u s :)

        Päämäärä rakkauden , , ,

        T o t u u s :)

        Heikko Itsetunto , , , myy - kaiken , , , Omaksi eduksi , , ,

        Ryhmäytyminen -Diliin "Heikot suuria ?

        K a v a l t a i n - I t s e - P e t o k s e l l a

        Mailman , , , vahvimmat !

        Aseet :

        1 Totuus

        2 Suuniteltu ropakanda

        3 Kateus

        Itsepetoksella , , , Uusi " Virka ?


        V I E R A S - A P U :

        - MUU - MAA - MUSTIKKA -

        Ongelman - juuri - on niiden kateus - ja - I n v e r s s i o -

        Jotka käyttävät taloudellista valtaa , , ,

        Sillä he ylläpitävät lakeja ja yhteiskunnan rakennetta , , ,

        Psykolooginen ongelma , , ,

        Yhteiskunta järjestelmä perustuu , , , Inversoituneisiin lakeihin, , ,

        Ja filosofioihin jotka aiheuttavat , , , I h m i s i l l e

        Kodeille perheille paljon vahinkoa :)

        Matematiikka ja taiteet , , ,

        Matematiikka on otettu tieteen perustaksi , , ,

        Ja se on kääntänyt , , ,

        I h m i s e n - p o i s - t o d e l l i s u d e s t a .

        Taiteita taas halveksitaan vaikka juuri , , ,

        Uusi asenne ajattelu : ( Havahduttaminen / Peilaaminen )

        Ne voisivat johtaa - I h m i s e n - t a k a i s i n -

        T o d e l l i s u u t e e n .

        Ratkaisu yhteiskunnan -

        I n v e r s s i o , , , Nurinpäin kääntynyt tunnemailma

        Hyvä on pahaa Paha on Hyvää :)

        Sosio - ekonoominen valtasairaus

        Mennisyyden vangit , , , Sielun , , , Betonit

        Korjattava , , , jotta näihin ongelmiin voitaisiin löytää ratkaisu

        Löydä Terve kansallistunto

        Sekä Kansatalouden Onnen Tuotto

        Kodeille sekä Perheille , , ,

        Sisäistä oma apu :)

        Yhdessä Tekeminen paras on edessä , , ,

        Ongelman , , , Ratkaisut , , , A i n a - Avoin keskustelu :)

        Maa Jonka tunnistan kodiksi :)

        Turvallisuus Sekä Luottamus

        Taattu , , , Toimeentulo :)

        Kotini , , , on , , , R a k a u d e n - Linnani :)

        Isä sekä äiti karisma Oma - Koti Sekä perhe :)

        Edelläkävijöiden ilmapiiri , , ,

        Tiedostaminen , , , Paarantaa , , , kaiken :)

        Siirry Tietoisuuteen :)

        (Valo - voimaisuuteen / elämän kirkkauteen : )

        Maa jonka tunnistan Kodiksi

        Elämän -Tasapaino , , , :)

        Kaikille taattava , , , oikeita töitä sekä Turvallisuus , , ,

        Myös Toimeentulo

        Kiitos ole Arvokas ihminen , , ,

        Esimekki ja Kuva :)


    • pysykää nyt asiassa

      Helsingin Sanomat uutisoi kaupunginjohtajan erottamisasiasta laajalti ja ajojahti oli kyllä artikkelissa todettu ja sanottu aika suoraa. Kyseessä on objektiivinen tapa käsitellä tapahtunutta. Lapin Kansan sen sijaan kertoi tyypilliseen tapaansa asiat aika subjektiivisesti eli Kepun kannallata väritettynä. Mielenkiintoista miten kepu jyrää Nivalan hyväksi, ei pääse se mies eduskuntaan, ei.

    • Ei,ei

      On mielenkiintoista seurata tätä kj:hin kohdistuvaa ajojahtia. Mistä on oikein kysymys? Omasta kokemuksesta tiedän taustoja, koska olen joutunut samojen piirien ajojahdin kohteeksi.
      Nyt on tärkeää, että nivalalaiset eivät saa omaa miestään kj:ksi eikä eduskuntaan.

      • poikkeustilanne

        Kemijärven kaupunginjohtajaksi pitäisi valtiovallan määrätä aivan ulkopuolinen henkilö. Paikallisia ei pitäisi ollenkaan päästää peukaloimaan valintaa. Kemijärviä kuitenkin pyöritetään valtion vahvalla tuella. On väärin että paikallinen hyvävelikerho hommaa kalifviksi oman kellokaansa. Tälle touhulle ei tule muutoin loppua jos valtio ei pistä polittisia päättäjiä ojennukseen, eikä se tapahdu muutoin kuin rahahanoja kiristämällä. Puute ja köyhyys tuo yhteishenkeä, ja yrittelijäisyyttä.


      • EMERGENSY
        poikkeustilanne kirjoitti:

        Kemijärven kaupunginjohtajaksi pitäisi valtiovallan määrätä aivan ulkopuolinen henkilö. Paikallisia ei pitäisi ollenkaan päästää peukaloimaan valintaa. Kemijärviä kuitenkin pyöritetään valtion vahvalla tuella. On väärin että paikallinen hyvävelikerho hommaa kalifviksi oman kellokaansa. Tälle touhulle ei tule muutoin loppua jos valtio ei pistä polittisia päättäjiä ojennukseen, eikä se tapahdu muutoin kuin rahahanoja kiristämällä. Puute ja köyhyys tuo yhteishenkeä, ja yrittelijäisyyttä.

        Pitääpä soittaa Hannalle,ja Timpalle


      • arvelen

        Jotenkin tässä jutussa kuvastuu esim. kateus. Ja se, että ilmeisesti jokin h.v. järjestö ei ole saanut persoonaa saunomaan kanssaan? Olisko näin? Se on hirveän suuri ongelma, jos joku "erottautuu"? Eivät voi kontrolloida persoonaa?

        Kemijärvi on aina hoidellut ihmisten asiat pienissä piireissä ja kulisseissa , ja kerrankin olisi ollut kj joka ei kumartele saunaseuroja? Kj on korken sivistyksen saanut henkilö, ja olisko se niin, että 'juntat' ovat jotakin muuta?


    • Haetaanpa virkaa

      Valtuusto on 7.7. Katsotaanpa, onko halukkaita kaupunginjohtajaksi? Tuleeko ilmoitus mollin sivuille vai missä asiaa kuulutetaan vai käykö niin, että ilmoitetaan asiasta sopiville.

      • ei muuta

        "haetaampa virkaa" Ilmoitetaan vain sopivalle -Parkkiselle! Ei muille!


    • riettahallapäällä

      Hah haa, tämä on sitä henkistä väkivaltaa.

      • niinoltiinjuuritääll

        kuka voi seurata naisen aivoituksia?


      • ulti-ukko

        Kirjoitin thän ketjuun henkisen väkivallan todellisista syistä, mutta sensri pyyhki sen yli


      • nuorekas sälli
        ulti-ukko kirjoitti:

        Kirjoitin thän ketjuun henkisen väkivallan todellisista syistä, mutta sensri pyyhki sen yli

        Ulti-Ukko on hyvä,ja kirjoittaa uudestaan,ja en usko,että sensuuri ne pyyhki.

        Ukolla näkyy olevan tietoa,ja elämänkokemusta,on ollut lähes aina kirjoituksissaan oikeassa.


      • selvä pyy
        niinoltiinjuuritääll kirjoitti:

        kuka voi seurata naisen aivoituksia?

        kysyjä tietenkin,kun ottaa palan sieltä,toisen täältä,ja päättelee.


    • Keskustele alueen as

      Keskustele alueen asioista, , ,

      Kateus myös - Tiedolla - Perustelut !

      Henkinen orkanisaattio väkivalta , , ,

      Heiko itsetunto , , , myy kaiken , , ,

      Heikon - ryhmässä "Diilissä !

      Lapsuuden Trauma ?

      Esim : Mallit , , , Ikäneito Ikä Poika Sekä , , , neitsyt , , , Sinkku

      Kaikki mitä annamme , , , saamme takaisin , , ,

      Yhdessä tekeminen paras on edessä , , , ( Aito - O n n e n - t u n t o )

      Orkanisaatio väkivalta synnyttää anarkia , , , Sekä Avointa väkivaltaa .

      Varoitus : Myös - Poikkeavat Seksuullisuudet

      Malli Oppiminen :Tahdon , , , jaettu - kokemus , , ,

      Isä ja Äiti Karisma

      Perheen sekä Kodin onni virkkeineen

      Oikea, , , hyvän , , , kauniin - ymmärrrys -valmiiksi , , ,

      Sisäistäminen Ymmärrämme , , , peilata - oikein

      Ajatuksia tunteita tietoisuutta intuitiota emototiota jne , , ,

      T e r v e - t o i m i n t a

      Ja - t o t u u d e l l i s u u d e n , , , hyväksyminen

      Tahdon oikea käyttö

      I L O N - R I K K A U A S :

      Kateuden ihminen ei halua nähdä tai astia , , , mitään , , ,

      Mikä on hyvää kaunista , , , tai totuudellista , , ,

      Ihminen voi olla terve vain jos hän voi vapaasti , , ,

      Purkaa , , , sisintä , , ,

      Sekä , , , O l e m u s t a a n :

      Purkaen esteitä touuden toiminnan kautta :)

      Terveen mielen tieltä , , , "Arjen - Noste :)

      (Rakkauden - Totuus - Hyväksyminen )

      "Hän ei halua ja rikkautta . (Positiivisuus )

      Hän ei halua nähdä mahdollisuuksiia ja kehitystä .

      (Olen - aivopesty - Hurmiolikkeiden Menneisyyden vanki .

      Sielun Betoni Torjuu muutoksen! (Negatiivinen )

      Hän ei halua hyväksyä rakkautta ja todellisuutta

      Heikko itsetunto , , , Kuullun , , , Hurmiokuntiin Diileihin !

      Muutoksen pelon suoja , , , :)

      Koska hän ei halua nähdä hyvää ( Iloisena -Yksilönä )

      Hän reakoi , , , y r i t t ä m ä l l ä , , , e s t ä ä - j a -

      T u h o t a , , , s i t ä

      Kateus on elämän "asenne " joka kohdistuu kaikkeen mikä on olemassa

      Että , , , o m a a n - i t s e e n , , , tai - omiin - kykyihin , , ,

      M a h d o l l i s u u d e t - v a l m i i k s i

      "Ei se ole kateutta että haluaa itselleen jotakin hyvää , , ,

      Minkä näkee toisella ja ponnistelee saavuttaakseen sen .

      Kateus on , , , estämistä ja tuhoamista !

      Kateellinen ei halua itselleen kadehtimaansa asiaa

      Hän haluaa vain ettei toisellakaan olisi mitään hyvää , , ,

      T a i - m e n e s t y s t ä

      Kateellinen ei pidä elämästä ja ihmisistä

      Kateellinen ei hyväksy sitä mitä elämä tarjoaa

      Kattellinen ei hyvksy mieli hyvää , , ,

      T u h o a v a s t a , , , a s e n t e e s t a

      Sallii vain , , , Sisäisen sekä ulkoisen k y l m y y d e n

      "Siluton Laki sielu ?

      Kiitos olemme rikkauden peiliä toisillemme

      Ihminen tarvitse ihmistä olakseen Ihminen ihmiselle

      Vauvasta Vaariin

      Suojele itseäsi Sekä Lähimmäisiää

      Kannusta Sano , , ,

      Olet Hyvä Ihminen

      Terve itsetunto on elmänmittainen kumppani huolla :

      Rakkauden energialla

      Rakkaudettoman Keho on jäykkä

      Yksilön - Arvostus :)

    • herkkusieni1

      Eiköhän usein tapahdu niin kuin herkkusieniviljelmällä, kun lakki kohoaa, niin pää pannaan poikki. Ei sallita paremmuuutta.

      • Ei halukkaita

        En usko, että Parkkinen hakee Kemijärvelle. paikallinen ajojahtiporukka voi ottaa hampaisiinsa. Sitähän ei tiedetä etukäteen, kuka ei nivalalaisia miellytä.Kuka hakee, kuka haluaa alkaa uhriksi?


      • hirvitystä
        Ei halukkaita kirjoitti:

        En usko, että Parkkinen hakee Kemijärvelle. paikallinen ajojahtiporukka voi ottaa hampaisiinsa. Sitähän ei tiedetä etukäteen, kuka ei nivalalaisia miellytä.Kuka hakee, kuka haluaa alkaa uhriksi?

        Miten voi olla mahdollista että joku porukka riehuu mielivaltaisesti kenenkään siihen puuttumatta? Yhteiset asiat vaativat kyllä aivan muunlaista toimintaa.


      • nurkkaan ajoa
        Ei halukkaita kirjoitti:

        En usko, että Parkkinen hakee Kemijärvelle. paikallinen ajojahtiporukka voi ottaa hampaisiinsa. Sitähän ei tiedetä etukäteen, kuka ei nivalalaisia miellytä.Kuka hakee, kuka haluaa alkaa uhriksi?

        Ei Parkkinen varmaankaan lähe saunaseuran lattialuudaksi kemppaan? Hullu on joka kempan johtajaksi haluaa. S-seura on ahistva ja lamaannuttaa kohta kempan kokonaan.


    • Varo!

      Sitä on ihmetelty maailman sivu, että miten pääsevät valtaan Hitlerit, Stalinit jne ja kansa tekee käskystä vaikka minkälaisia raakuuksia.

      Sama pätee pienemmässä mittakaavassa. Miten on mahdollista, että yksi porukka pitää valtaa, polkee niitä, jotka tekevät sitä työtä, jota varten kunnallinen organisaatio on.

      Ihminen kuuluu eläinkuntaan, suuriin ihmisapinoihin. On kyse siitä, että ne kaikkein julmimmat usein pääsevät valtaan. Loismaisuus, petollisuus, empatiakyvyttömyys, rasistisuus mm ovat tämän menestyvän ryhmän ominaisuuksia.

      Kuka haluaa kj.ksi Kemppaan? Kellä ei pelaa itsesuojeluvaisto?

    • hictoric

      Hitlerhän pääsi valtaan,koska hänen odotettiin tuovan lain ja järjestyksen Saksaan.
      Maassahan vallitsi tuolloin epävakaat ajat,työttömyys,inflaatio,jneyksi leipäkin saattoi maksaa tuolloin 1920-luvulla 100 miljardia,saksan markkaa.....aivan oikein.
      Aluksi Aatu toikin paljon parannuksia olosuhteisiin,mutta myöhemmin kansa näkikin,että valinta osoittautui virheelliseksi,tämä silloin ,kun hän aloitti tuon tähän astisista maailman tuhoisimman sodan.
      Ja Stalinhan pääsi valtaan valtataistelussa Leninin kuoltua,Stalin oli vanhempiensa väkivaltaisesti kohtelema lapsi,joka valtaan päästyään aloitti pakkosiirrot,ja teurastukset.
      Ja ihmiskunta ei ole oppinut noiden 80-vuoden jälkeisistä tapahtumista mitään,vaan sama meno jatkuu aina vaan,vaikkakin pienimmissä mittakaavoissa.

    • Eläkeheikki

      Onneksi Nivalalla ei ole lapsia... Päästään edes joskus eroon, menis Kuusamoon eläkepäivilleen.

      • Ei kuiva nalli

        Tuhkamunako?Siksikö luonnevikainen?


    • en naura

      Tuntuuko, että housunetumus on käännetty kempan uroilta?

    • Keskustele alueen as

      Keskustele alueen asioista, , ,

      Kateus myös - Tiedolla - Perustelut !

      Muista vai anteeksi antamus itselle on on onnen mitarisi :)

      Malli :Lupa Hullu terve , , , viisas Sairas , , , Tai ”Inversiotunut , , ,

      Nurinpäin kääntynyt tunnemailma :Hyvä on pahaa paha on Hyvää :)

      Henkinen orkanisaattio väkivalta , , ,

      Heiko itsetunto , , , myy kaiken , , ,

      Heikon - ryhmässä "Diilissä !

      Lapsuuden , , , Trauma ?

      ( Ukopuolelle , , , jättö -en / et - tullut kuuluksi ) Henkinen - väkivalta :)

      Esim : Mallit , , , Ikäneito Ikä Poika Sekä , , , neitsyt , , , Sinkku:)

      Kaikki mitä annamme , , , saamme takaisin , , ,

      Yhdessä tekeminen paras on edessä , , , ( Aito - O n n e n - t u n t o )

      100% tekeminen :) 101% kokemus :)

      Orkanisaatio väkivalta synnyttää anarkia , , , Sekä Avointa väkivaltaa .

      Varoitus : Myös - Poikkeavat Seksuullisuudet

      Malli Oppiminen :Tahdon , , , jaettu - kokemus , , ,

      Isä ja Äiti Karisma Hetero :))

      Perheen sekä Kodin onni virkkeineen , , ,

      Oikea, , , hyvän , , , kauniin - ymmärrrys -valmiiksi , , ,

      Sisäistäminen , , , Ymmärrämme , , , peilata - oikein

      Ajatuksia , , , tunteita , tietoisuutta , intuitiota , emototiota , jne , , ,

      T e r v e - t o i m i n t a , , ,

      Ja - t o t u u d e l l i s u u d e n , , , hyväksyminen

      Tahdon oikea käyttö :)

      Palanssissa - T a s a p a i n o :)

      I L O N - R I K K A U A S :

      Kateuden ihminen ei halua nähdä tai astia , , , mitään , , ,

      Mikä on hyvää , , , kaunista , , , tai totuudellista , , ,

      Ihminen voi olla terve vain jos hän voi vapaasti , , ,

      Purkaa , , , sisintä , , , aidosti sekä luovasto :)

      Sekä , , , O l e m u s t a a n :

      Purkaen , , , e s t e i t ä , , , touuden toiminnan kautta :)

      Terveen mielen, , ,tieltä , , , "Arjen - Noste :)

      (Rakkauden - Totuus - Ja - sen - Hyväksyminen )

      "Hän ei halua ja - r i k k a u t ta . (Onnen -tuotto -Positiivisuus )

      Hän ei halua nähdä mahdollisuuksiia ja kehitystä .

      (Muutoksen pelko Heikko-Itsetunto )

      ” R a k k a u d e n – p e l k o – e i – m a l l i a :)

      (Olen - aivopesty - Hurmiolikkeiden Menneisyyden vanki .

      Sielun Betoni Torjuu , , , muutokset ! (Negatiivinen )

      Hän ei halua hyväksyä , , , rakkautta ja todellisuutta . . .

      Heikko itsetunto , , , Kuullun , , , Hurmiokuntiin Diileihin !

      ” S u u r e n – t u n t o :) ”

      ( Heikkouden - Harhautus )

      Muutoksen pelon suoja , , , :)

      Koska hän ei halua nähdä hyvää ( Iloisena -Yksilönä )

      Hän reakoi , , , y r i t t ä m ä l l ä , , , e s t ä ä - j a -

      T u h o t a , , , s i t ä , , ,

      Kateus on elämän "asenne " joka kohdistuu kaikkeen mikä on olemassa. . .

      E t t ä , , , o m a a n - i t s e e n , , , t a i - o m i i n - k y k y i h i n , , ,

      M a h d o l l i s u u d e t - v a l m i i k s i :)

      "Ei se ole kateutta , , , että haluaa itselleen jotakin hyvää , , ,

      Minkä näkee toisella , , , ja ponnistelee , , , saavuttaakseen , , , sen .

      Kateus on , , , e s t ä m i s t ä - ja - t u h o a m i s t a !

      Kateellinen ei halua itselleen kadehtimaansa asiaa .

      Hän haluaa vain ettei toisellakaan olisi mitään hyvää , , ,

      T a i - m e n e s t y s t ä

      Kateellinen ei pidä elämästä ja ihmisistä

      Kateellinen ei hyväksy sitä mitä elämä tarjoaa, , ,

      Kattellinen ei hyvksy - mieli - hyvää , , ,

      T u h o a v a s t a , , , a s e n t e e s t a . . .

      Sallii vain , , , Sisäisen sekä ulkoisen - k y l m y y d e n ?

      Lapsuuden Trauma , , , Aito sellainen :)

      "Sieluton Laki sielu ? (Rakkaudettomuus )

      Kiitos olemme , , , rikkauden , , , peiliä , , , toisillemme , , ,

      (Y k s i l ö ) (Rikastakkaa , , , elämää ) ”yhdessä ”

      Ihminen tarvitsee ihmistä olakseen Ihminen ihmiselle , , ,

      Vauvasta – Vaariin (Sukupolvesta -toiseen )

      Y h d e s s ä - t e k e m i n e n – p a r a s – o n – e d e s s ä :)

      Suojele itseäsi Sekä Lähimmäisiä

      Kannusta , , , Sano , , ,

      Olet Hyvä Ihminen , , ,

      Terve itsetunto on elmänmittainen kumppani huolla :

      Rakkauden energialla

      Rakkaudettoman Keho on jäykkä

      Yksilön - Arvostus :)

    • Tympeyttä kerrassaan

      Täälä net omasta mielestään viisaat ja älykkäät tumpelopyllyt jaksaa jauhaa tyhyjänpäivästä kakkaansa..
      Tympäsee nämä paskantärkeät jauhajat. Tyhmiä kuin omat takapuolensa.

    • Eläkkeelle!

      Pojilla juhlan paikka. Saatiinpa kj pois. Se olikin tarkoitus, mutta sitä ei sovi sanoa ääneen.Pitää löytää syitä kj:stä, kun syy onkin itsessä.

      Vähän aikaa hiljaista. Nälkä kasvaa syödessä. Pitää löytää uusi uhri jyrsittäväksi. Onko se seuraava kj vai joku muu? Jos on saunaseuralainen, ei jyrsitä, muuten kyllä.

      Onpa se yks hiljaa. Pää kuumana miettii, mitä tehdä, jotta menestyis eduskuntavaaleisa ja miten kaveri puliveivattais kaupunginjohtajaksi.

      Ei onnistu, ei, tälläkään kertaa.
      Lähtekää jo eläkkeelle! Teidän täydellisyyttä ja itsehyväisyyttä ei kaivata !

      • tulevaisuus takana

        Voisko sanoa, että heidän loistava tulevaisuus kansanedustajana ja kaupunginjohtajana on takanapäin.


      • Eläkkeelle

        Herran jumala.Sinä murehit eläkettä. Tuu kattoon Lapin Tyttöä EINIÄ.


    • Keskustele alueen as

      Keskustele alueen asioista, , , Katse omaan Peiliin :

      Kateus myös - Tiedolla - Perustelut !

      Muista vai anteeksi antamus itselle on on onnen mitarisi :)

      Malli :Lupa Hullu terve , , , viisas Sairas , , , Tai ”Inversiotunut , , ,

      Nurinpäin kääntynyt tunnemailma :Hyvä on pahaa paha on Hyvää :)

      Henkinen orkanisaattio väkivalta , , ,

      Heiko itsetunto , , , myy kaiken , , ,

      Heikon - ryhmässä "Diilissä !

      Lapsuuden , , , Trauma ?

      ( Ukopuolelle , , , jättö -en / et - tullut kuuluksi ) Henkinen - väkivalta :)

      Esim : Mallit , , , Ikäneito Ikä Poika Sekä , , , neitsyt , , , Sinkku:)

      Kaikki mitä annamme , , , saamme takaisin , , ,

      Yhdessä tekeminen paras on edessä , , , ( Aito - O n n e n - t u n t o )

      100% tekeminen :) 101% kokemus :)

      Orkanisaatio väkivalta synnyttää anarkia , , , Sekä Avointa väkivaltaa .

      Varoitus : Myös - Poikkeavat Seksuullisuudet

      Malli , , , Oppiminen :Tahdon , , , jaettu - kokemus , , ,

      Terveet - aistit , , , Tunto intohimo nautinto , , , Isä ja Äiti Karisma Hetero :))

      Perheen sekä Kodin onni , , , virkkeineen , , ,

      Oikea, , , hyvän , , , kauniin - ymmärrrys -valmiiksi , , ,

      Sisäistäminen , , , Ymmärrämme , , , peilata - oikein

      Ajatuksia , , , tunteita , tietoisuutta , intuitiota , emototiota , jne , , ,

      T e r v e - t o i m i n t a , , ,

      Ja - t o t u u d e l l i s u u d e n , , , hyväksyminen :)

      Tahdon oikea käyttö :)

      Palanssissa - T a s a p a i n o :)

      I L O N - R I K K A U A S :( Kasva - jaloksi )

      Kateuden ihminen ei halua nähdä tai astia , , , mitään , , ,

      Mikä on hyvää , , , kaunista , , , tai totuudellista , , ,

      Ihminen voi olla terve vain jos hän voi vapaasti , , ,

      Purkaa , , , sisintä , , , aidosti sekä luovasto :)

      Sekä , , , O l e m u s t a a n :

      Purkaen , , , e s t e i t ä , , , touuden toiminnan kautta :)

      Terveen mielen, , ,tieltä , , , "Arjen - Noste :)

      (Rakkauden - Totuus - Ja - sen - Hyväksyminen )

      "Hän ei halua ja - r i k k a u t ta . (Onnen -tuotto -Positiivisuus )

      Hän ei halua nähdä mahdollisuuksiia ja kehitystä .

      (Muutoksen pelko Heikko-Itsetunto )

      ” R a k k a u d e n – p e l k o – e i – m a l l i a :)

      (Olen - aivopesty - Hurmiolikkeiden Menneisyyden vanki .

      Itsekäs - Sielun Betoni Torjuu , , , muutokset ! (Negatiivinen )

      Hän ei halua hyväksyä , , , rakkautta ja todellisuutta . . .

      Heikko itsetunto , , , Kuullun , , , Hurmiokuntiin Diileihin !

      Minä - ykkönen 365 pv vuosi (Met ) ” S u u r e n – t u n t o :) ”

      ( Heikkouden - Harhautus ) ”Teomania - kuvitellee - jumalanvertaiseksi :)

      Muutoksen pelon suoja , , , :)

      Koska hän ei halua nähdä hyvää ( Iloisena -Yksilönä )

      Hän reakoi , , , y r i t t ä m ä l l ä , , , e s t ä ä - j a -

      T u h o t a , , , s i t ä , , ,

      Kateus on elämän "asenne " joka kohdistuu kaikkeen mikä on olemassa. . .

      E t t ä , , , o m a a n - i t s e e n , , , t a i - o m i i n - k y k y i h i n , , ,

      M a h d o l l i s u u d e t - v a l m i i k s i :)

      "Ei se ole kateutta , , , että haluaa itselleen jotakin hyvää , , ,

      Minkä näkee toisella , , , ja ponnistelee , , , saavuttaakseen , , , sen .

      Kateus on , , , e s t ä m i s t ä - ja - t u h o a m i s t a !

      Kateellinen ei halua itselleen kadehtimaansa asiaa .

      Hän haluaa vain ettei toisellakaan olisi mitään hyvää , , ,

      T a i - m e n e s t y s t ä

      Kateellinen ei pidä elämästä ja ihmisistä

      Kateellinen ei hyväksy sitä mitä elämä tarjoaa, , ,

      Kattellinen ei hyvksy - mieli - hyvää , , ,

      T u h o a v a s t a , , , a s e n t e e s t a . . .

      Sallii vain , , , Sisäisen sekä ulkoisen - k y l m y y d e n ?

      Lapsuuden Trauma , , , Aito sellainen :)

      "Sieluton Laki sielu ? (Rakkaudettomuus )

      Kiitos olemme , , , rikkauden , , , peiliä , , , toisillemme , , , Esimerkki Sekä Kuva :)

      (Y k s i l ö ) Myös yhteisö (Rikastakkaa , , , elämää ) ”yhdessä ”

      Ihminen tarvitsee ihmistä olakseen Ihminen ihmiselle , , ,

      Vauvasta – Vaariin (Sukupolvesta -toiseen )

      Y h d e s s ä - t e k e m i n e n – p a r a s – o n – e d e s s ä :)

      Suojele itseäsi Sekä Lähimmäisiä

      Kannusta , , , Sano , , ,

      Olet Hyvä Ihminen , , ,

      Terve itsetunto on elmänmittainen kumppani huolla :

      Rakkauden energialla

      Rakkaudettoman Keho on jäykkä

      Yksilön - Arvostus :)

    • Kulissit

      Kesäloma-aika on sellainen, että silloin työpaikkakiusaajat ja muut henkisen väkivallan harjoittajat punovat uusia juonia tulevaa työvuotta varten. Silloin myöskin perheväkivalta helposti räjähtää vaikeammaksi.
      Väkivaltainen käyttäytyminen ja sen salailu on opittu lapsuuden kodissa. Onko niin, että työpaikkakiusaajat ja perheväkivallan harjoittajat ovat usein samoja henkilöitä. Toimintatavat näyttävät samantyyppisiltä. Perheessä tietenkin voi käyttää rohkeammin monentyyppistä väkivaltaa kuten fyysista ja seksuaalista väkivaltaa. Työpaikalla väkivaltaisuus ilmenee lähes yksinomaan henkisenä väkivaltana.Näihin väkivallan muotoihin liittyy salailu. Yritetään pitää kulisseja, ulkopuolisille näytetään siloteltu kuva eli pidetään tiukasi yllä kulisseja.

    • Tiskin alta

      Miten etenee kaupunginjohtajan ja hoitotyön johtajan virkanimitykset. Kovin hiljaista on. Onko pestit varattu joillekin määrätyille henkilöille? Kovin on hiljaista. Kuuleman hoitotyön johtaja on jo virassaan, vaikka virka ei ole ollut edes haussa.

    • ?????

      Kyseinen virka on hoiva-ja hoitotyönjohtajan virka. En ole nähnyt, että virka olisi ollut julkisesti haussa. Kuka tietäisi asiasta?

      • vinovenemelaton

        hoiva- ja hoitotyön johtajan virka on täysin turha. On jo osastonhoitajia ja ylilääkäreitä sekä sosiaali- ja terveysjohtaja sekä pikkuesimiehiä pilvin pimein. kemijärvellä on huonoja esimiehiä enemmän kuin hyviä työntekijöitä.


    • Kuolettava salaisuus

      Henkinen väkivalta, fyysinen väkivalta, murha, raiskaus ja insesti ovat asioita, joiden olemassaolo kielletään niiden toimesta, jotka sitä harjoittavat. Joskus kieltäminen on tietysti hyvin vaikeaa, kun jäädään kiinni rysän päältä.Silloinkin asia pyritään kieltämään tai selittää joksikin muuksi.
      Kieltämiseen liittyy salailu. Kyseessä on ns. kuolettava salaisuus, jonka suhteen salailu on poikkeuksellisen voimakasta. On jopa niin, että näille salaisuuksille ei ole edes sanoja. Niistä ei voida puhua lainkaan. Täydellinen mykkyys ja vaikeneminen verhoaa näitä kuolettavia salaisuuksia. Miksi ne ovat kuolettavia? Sen vuoksi, että ne voivat tuhota kokonaan ihmisen elämän.
      Työpaikkakiusaaminen on yksi näitä kuolettavia salaisuuksia. Siksi siitä ei kyetä puhumaan. Tässä johtavassa työpaikkakiusaamisen maassa myös itsemurhat ovat yleisiä. Työpaikkakiusaaminen voi tuhota myös toisen ihmisen terveyden ja työkyvyn. Näin käy hyvin usein.Se on työpaikkakiusaajan perimmäinen tarkoitus. Hän kokee nautintoa ja tuntee itsensä paremmaksi, kun on saanut vahingoitettua toista ihmistä

    • porvari

      Tämän blokin kirjoittelu vaikuttaa siltä, että harkitsisin hyvin tarkkaan kenen otan teistä töihin.

    • Kiusaajan syksy

      Eletään taas sitä aikaa, kun sekä työpaikkakiusaaja että uhrit palailevat kesälomalta. Työpaikkakiusaaja on viettänyt pitkän kesäloman, jonka aikana hän on suunnitellut jälleen kerran uusia toimenpiteitä kiusattujen vahingoittamiseksi. Kesälomalla on tapailtu esimiehiä, joille on pohjustettu uusia metodeja. Esimiehet pitävät kiusaajaa erinomaisen täydellisenä kaikin puolin. Tietysti häntä tuetaan.

      No katsotaan, mitä tämä kiusaaja on nyt keksinyt. Onko löytynyt uusia uhreja? vai tiivistetäänkö entisiin kohdistunutta ajojahtia.

    • kuinks olisi

      Näyttää keskustelu henkisestä väkivallasta lopahtaneen. Kuitenkin on alkanut uusi työkausi lomien jälkeen ja kiusaajat pääsevät tosi toimiin uusine keinoineen. Niin kauan kun kielletään henkisen väkivallan olemassaolo ja siitä ei puhuta eikä sitä tunnisteta, se saa rehottaa entiseen malliinsa. Puhutaan eläkeiän korottamisesta. Se tulee varmaankin olemaan lähitulevaisuudessa tosiasia. Kuitenkin työntekoa haittaavat asiat ennen kaikkea työpaikkakiusaaminen on sitä ennen saatava kitketyksi pois työpaikoilta

    • Henkinen

      Sinulta onnistùu

    • Omin silmin nähnyt

      Henkinen väkivalta kukoistaa ja voi hyvin Kemijärvellä. Olen seurannut yhtä tyyppiä, joka on vuosikaudet osittain salassa, mutta kiertoteitse myös työyhteisöä manipuloiden harjoittanut henkistä väkivaltaa. Uhria on rääkätty ilman minkäänlaisia omantunnon tuskia vuosikausia. Näiltä henkilöiltä puuttuu omatunto.
      Tyypillistä on myös kaksinaamaisuus. Sen pahuuden näkee vain kiusattu.

      Suosittelen Kemijärven johtavia viranhaltijoita tutustumaan henkisen väkivallan ilmenemismuotoihin, pahuuteen naamion takana.

      Silloin sen uskoo, kun omin silmin näkee.

    • velho3

      Koko yhteiskuntahan , oli se porvarillinen tai sosialistinen, perustuu,
      henkiseen ja siitä seuraavaan fyysiseen väkivaltaan.

      Jos kukaan jota kiusataan, tai loukataan ei loukkaantuisi, niin seurauksena koko yhteiskunta muuttuisi, koska kiusaamiselta menisi perusteet, ja syntyisi toisenlainen maailma jossa vallitsisi rauha ja sopusointu
      Se on kuitenkin kaukana tulevaisuudessa, ellei ihmiskunta kiusaa itseään hengiltä, sillä se on vääjäämätön kohtalo, llemme ala tiedostamaan tätä tilannetta

      Henkinen väkivalta on syyn ja seurauksen tulosta menneisyydessä tehtyistä valinnoista, joka sitten seuraa ihmistä sukupolvesta toiseen ,ns. psykologisena perimänä, eli perisyntinä

      Vaikka meillä olisi kuinka hyvät ideat uskot ja aatteet, niin joudumme käytännössä tekemään mitä tuo perimä vaatii, sillä se toimii meissä tiedottomasti.

      Nelson Mandela oli tästä hyvä esimerkki, joka oli antanut, jo etukäteen anteeksi, ne kärsimykset jota hän 28 v vankilassaoloaikana joutui kärsimään

      • Etiikkaa ja moraalia

        Nelson Mandela ei vaikuttanut uhrilta, niinkuin kiusattu on. Uhri ja puolustuskyvytön. Mandela oli itse uhrien auttaja, suuri mies. Hän joutui kärsimään siitä, että taisteli ihmisoikeuksien puolesta.Näin käy tänäkin päivänä pienemmässä mittakaavassa.Jos puolustat uhria, joudut kärsimään ja joudut itsekin uhriksi.

        Kuka on paha? Sekö joka vahingoittaa toista ihmistä vai se joka seisoo vieressä, eikä tee mitään?


    • Ostaisin heti

      Voisit kirjoittaa kirjan aiheesta kuin aiheesta!

    • näitänähnyt

      Nyt Väänänen kynä käteen,ja jatkoa Taivaan tulille,aiheita näkyy riittävän.
      Siellä viisat ja tietävät kirjoittelevat. Jos kerran tiedätte mikä on vialla,niin laittakaa asiat kuntoon. Jos teissä on miestä siihen. Tommoinen palstoille vihjailu on tosi lapsellista toimintaa.

    • korjaantuu

      Missä henkistä väkivaltaa esiintyy eniten Kemijärvellä? Jos tiedät, aloita sieltä sen poistaminen. Tiedät keinot...

    • Vailla ihmisarvoa

      Jos työntekijä on liian kiltti, pyrkii tekemään työnsä hyvin eikä osaa sanoa "Ei" niin pitemmän päälle käy niin, että kiusaaja, allistaja, häpäisijä pitää tällaista työntekijää sopivana kohteena omalle moraalittomalle toiminnalleen. On sellaisia henkilöitä, jotka näkevät maailman paikkana, jossa noudatetaan nokkimisjärjestystä. Se kiltti ja tunnollinen työntekijä joutuu nokittavaksi ja häväistyksi.

      On pitkä tie oppia pitämään puoliaan ja oppia kunnioittamaan omaa ihmisarvoaan, silloin kun eräät esimiehet kiistävät työntekijän ihmisarvon.

      • hui3

        Hyvä, että nytkin laukkautetaan se yks pieni koulu... Loppuu se, toivottavasti..


    • Häpäisy-yritys

      Sutenööritoimintaa on monenlaista. Jos aletaan myymään jotakin ihmistä vastoin hänen tahtoaan, niin kyseessä on sutenöörimäinen toiminta.Voiko sen suurempaa loukkausta olla olemassakaan? Minun mielestä ei ole. Sellaista ihmisarvoa halventavaa toimintaa on harjoitettu Kemijärvellä.

      Tietysti voi olla niin, että ihminen on puolustuskyvytön ja silloin myynti onnistuu.Mutta jos ihmisellä ja naisella on vähänkään omanarvontuntoa jäljellä, niin myynti ei onnistu.

      Häpäisijä yritti tehdä kaikkensa viedäkseen minulta ihmisarvon. Se ei onnistunut.Päätin taistella. Työpaikka meni, mutta väliäkös sillä.Itsekunnioitus on tärkeämpi kuin työ.

    • tsempit

      Ettei unohtuisi.

      Toivotan kaikille henkisen väkivallan uhreille parempaa uutta vuotta 2015. Toivokaamme että asiamme korjaantuvat, ja jopa anteeksipyyntöjä satelee. Kannamme taakkaa aina ja ikuisesti. Siitä ei ole epäilystäkään. Mutta uhrina ollessa emme ole olleet tekemässä uhreja, se on kuitenkin ainakin itselleni lohtu.

      Emme luovuta. Vuodelle 2015 siirtyy minunkin oikeustaiteluni, jossa luovuttamisella ei ole mitään osaa. Jatkakaa muutikin!

      • Ihmisarvon puolesta

        Olen lähtenyt pitkälle tielle, jonka tavoite on ollut ja on edelleen päästä omassa mielessäni ja muiden tuella ymmärtämään henkistä väkivaltaa, joka näyttäytyy uhreille ensisijaisesti kahden kesken, mutta se on heijastunut ympäristöön myös siten, että henkisen väkivallan harjoittaja on kiistänyt ihmisarvomme.Väkivallan ytimessä on toisen henkilön ihmisarvon kiistäminen. Tämä ihmisarvo voidaan kiistää esim. maahanmuuttajataustan, uskonnollisen tai seksuaalisen suuntautumisen perusteella.

        Minun kohdalla ihmisarvoni kiistettiin asemani perusteella työelämässä. Henkilö, joka kohdisti minuun henkistä väkivaltaa, perusteli sitä sillä mm. että en ole virkasuhteinen. Minä olin kuitenkin kiistaton osapuoli (toinen sopimuksen muodon päättäjistä)työ/palvelusopimuksessa, jota sen sijaan henkisen väkivallan harjoittaja ei ollut. Tämä henkilö, jonka pinnallisuuden ja moraalittomuuden sain oppia tuntemaan ihan hänen itsensä aloitteesta, alisti minut samaan asemaan kuin ovat esim. idästä tuodut naiset, joilta otetaan passit ja puhelimet pois ja teljetään johonkin asuntoon myyntiä varten.


        Tällainen toiminta oli tietysti äärimmäisen loukkaavaa. Ihmisarvoni riistettiin kokonaan. Minun kanssani ei suostuttu keskustelemaan missään vaiheessa tämän nöyryyttävän tapahtumaketjun yksityiskohdista.

        Mitä sanon vuodelle 2015. Olen tehnyt työtä ihmisarvoni palauttamiseksi ja työ jatkuu edelleen. Uusi vuosi tuo minulle paljon myönteistä toivottavasti. Olen rakentanut hyvyyttä ympärilleni, myös läheisilleni. Olen luopunut pitkälle kiltteydestäni, enkä suostu enää hyväksikäytettäväksi. On tärkeää kasvaa uhrista selviytyjäksi.

        Hyvää ja parempaa uutta vuotta 2015 kaikille henkisen väkivallan uhreille! Pitäkää huolta itsestänne, olette arvokkaita ihmisiä, vaikka väkivallan tekijä ei halua sitä myöntää. Lähtekää omalle kasvun tielle, taistelkaa, mutta valitkaa itselle aina vaihtoeho, jossa voitte säilyttää omanarvontuntonne ja ihmisyytenne!


    • Pedonmoraalia

      Taas nähty henkisen väkivallan harjoittajan moraali. Jos on tunnollinen, joustava ja työnsä hyvin tekevä, sitä ei arvosteta, vaan se on viesti kiusaajalle, että tätä henkilöä saa polkea ja lisätä hänen taakkaansa. Kiusaaja harjoittaa nokkimisjärjestystä. Jos on alusta pitäen jämerä ja oikeuksistaan kiinni pitävä, kiusaaja taktikoi sillä tavalla, että tällaista henkilöä ei kannata kiusata. Kiusaajan moraali on pedon moraalia.

    • Pahuudenkosketus

      Televisiossa juuri puhuttiin:"Terroristien kanssa ei voi olla vuoropuhelua." Minunkaan kanssa ei ollut mitään vuoropuhelua Kemijärven ylimielisen sote-johdon kanssa.En ollut terroristi, vaan työnsä vähän liiankin tunnollisesti ja joustavasti tehnyt työntekijä. Minulta vietiin kaikki ihmisarvo, jouduin vihamielisen ja häpäisevän toiminnan kohteeksi. Koskaan minulta ei pyydetty anteeksi. Päinvastoin, jouduin laaja-alaisen nöyryyttämisen kohteeksi., kun yritin tuoda oikeuksiani ja ihmisarvoani puheeksi.Tänä päivänä edelleen ihmettelen, miksi minua näin kohdeltiin. Tuntuu katkeralta, kun huomaa, että toista samantyyppistä työtä tekevää kohdellaan kunnioittavasti ja kuunnellaan, mitä hänellä on sanottavaa. Miksi ei minua haluttu kuunnella? Näitä olen vuosia miettinyt. Tärkeintä on itse pitää itseään ihmisarvoisena. On pahoja ihmisiä, jotka haluavat tuhota toisen elämän. Jouduin sadismin kohteeksi, mutta tärkeää on päästä jaloilleen eikä antaa pahuudlle periksi.

      • tsemppiäkestämään

        Olet vahva, säilytä asenteesi, sillä olet ihminen isolla I: ä.
        Tämä eriarvoisuus johtuu siitä, -että ei olla yhdenvertaisia tuotannossa ja sen välineiden omistajina...

        Eduskuntavaalissa voit vaikuttaa, äänestä KTP: n ehdokasta viemään meidän sorrettujen ääni parlamentin puhujalavalle vaatimaan demokratian laajentamista, -ja elämäntarpeiden tuotantovälineiden yhteiskunnallistamista, -ja se luo yhdenvertaisuuden jokaiselle tuotannossa, työssä, josta kaikille työkykyisille aktiivityöajaksi perusoikeus, -työttömyys on lopetettavissa, kun poliittista tahtoa riittää joukkovoimaisesti.


      • älä-turpaa-tukom

        Sekin on henkistä väkivaltaa, että huutaa toiselle "turpa tukkoon".

        Tämä tapahtui kuuluisassa vaalipaneelissa rollodemarin asiattomana huutona, kun eräs kommunisti puhui marxilais-leniniläisen ajatuksen mukaisia juttujaan. Se ei silti ole vain politiikkaa, muuallakin voi vaatia turvan tukkoon, ja se on tosi, tosi rumaa!


      • Moninainenväkivalta

        Tuollainen "turpa tukkoon" huutelu vaalipaneelin osallistujalle on henkistä väkivaltaa. Siinä huutelija haluaa häpäistä ja viedä ihmisarvon yhdeltä vaalipaneeliin osallistujalta.Olen myös kuullut, että eduskuntavaaleissa 4 vuotta sitten ei kutsuttu kaikkia Kemijärvellä asuvia eduskuntavaaliehdokkaita. Oli muuten puolueensa ainoa kemijärviläinen edustajaehdokas.
        Mielestäni tämän "turpa tukkoon"-huutelun kohde voisi vaikka kirjoittaa kirjeen tälle huutelijalle ja kertoisi kokemuksistaan vaalipaneelissa. Usen henkisen väkivallan harjoittajat ovat sadistisia, ylimielisiä, empatiakyvyttömiä ja heillä on suureellinen omanarvontunto, joten he vain nautiskelevat, kun ovat voineet loukata toista ihmistä. Tällaisia tyyppejä voi olla kaikissa puolueissa erityisesti oikealla. Ihmetyttää, miten demariehdokas on tällaisella tasolla.


      • vaali-paneeli-vääryys

        TOTUUS kirjoittamastasi asiasta on, että kolme ehdokasta jätettiin kutsumatta, vaikka olivat syntyperäisiä kemijärveläisiä!

        Joku on sanonut, että se oli yrittäjien paneeli, mutta en sitä varmasti muista. Junantuomat Kokoomuksen ja KD:n ehdokkaat saivat olla paneelissa, no ei se haittaa sehän oli oikein, mutta miksi syntyperäiset jätettiin kutsumatta. Onko sama järjestö, joka on nyt jättänyt huomiotta kaupungin ylimmän johtavan elimen esityksen Suomun keskuksesta (idean tekijä "Suomun äiti" O. Harjula).

        SIIS kolme syntyperäistä Kemijärven ihmistä syrjittiin paneelista törkeällä tavalla. Kuka vastaa, kenen omatunto on tässä asiassa vastuullinen!?


    • Enollutapina

      Tänään TV:ssä puhuttiin Suomen työpaikkoja vaivaavasta ongelmasta. Erityisesti johdon taholta jaetaan työntekijöitä suosikkeihin ja inhokkeihin. Olen vuosia jo miettinyt omaa tilanettani, miksi työpisteen esimies otti minut hampaisiinsa. Perussyy minun kannaltani oli, että olin ollut vuosikaudet kiltti ja joustava. Omasta mielestäni, en kuitenkaan ollut ihan joo joo työntekijä, mutta ehkä sellaista vikaa minussa oli. Muuten ei tämä työpisteen esimies olisi ottanut minua hampaisiinsa. Peräseinä tuli eteen, kun tämä esimies alkoi minua kohtelemaan "apinana, joka hyppää käskystä". Hänen päähansä ei millään mahtunut, että en ole apina.

    • hupshei

      Omn eritäin hyvä, että tätä keskustelua jatketaan. Ihmiset rupeavat huomaamaan ja tunnistamaan työpaikkakiusaamista, joka on todellista henkistä väkivaltaa ja tulee m
      yös sellaisena käsitellä. Ei esimiehillä eikä muillakaan työntekijöillä ole mitään oikeutta tällaiseen. Tällaisen henkilön persoonallisuus on pahasti häiriytynyt. Usein hän korostaa omaa valtaansa muihin nähden. Muitakin kummallisuuksia näistä henkilöistä löytyy. Esiinnytään väärillä opintosuorituksilla tai kerrotaan satuja omasta pätevyydestä vedoten mielikuvituksellisiin opintosuorituksiin.

      • kiinnisaanut

        Ei kai kukaan uskalla enää esiintyä väärillä papereilla tai opintosuorituksilla. Opintosuorituksethan saa helposti tietoon oppilaotoksista mm.AMKK, ammattikoulut, yliopistot, eivätkä tiedot ole salaisia eikä kysytä, mitä varten niitä tarvitsee. On myös muita rekisterejä, joista selviää henkilön pätevyys. Se, joka yrittää keplotella opintosuorituksellaan tai oppiarvoillaan on täysi pösilö.ja joutuu ajan mittaan kiinni.


      • Loismainenelämäntyyli

        Jotkut kehuvat pätevyyksillä, joita heillä ei ole. Se ei nykyään onnistu. Mitä tälläinen valehtelu todistaa kertojastaan. Otetaan itselle ammattinimike, johon ei ole oikeutta. Jos haluaa niin kovasti olla jonkun määrätyn ammatin omaava, niin miksi ei ole opiskellut siihen ammattiin. Työtä siihen tietysti täytyy tehdä. Kysymys on siitä, että tällainen henkilö ei halua nähdä vaivaa. Hän ei ymmärrä lainkaan, miksi pitäisi opiskella, jos voi vain ilmoittaa olevansa juristi, lääkäri tai psykologi.Kyse on psykopatiasta, johon liittyy valehtelutaipumus ja loismainen elämäntapa. Halutaan, että joku muu tekisi työt heidän puolestaan. Voiko esimerkiksi teetättää jollakin toisella väitöskirjan? Ainakin pitää ensin olla ylempi korkeakoulututkinto. Voisiko joku muu sen tehdä loismaisen eläjän puolesta?


      • huonostikoulutettu
        kiinnisaanut kirjoitti:

        Ei kai kukaan uskalla enää esiintyä väärillä papereilla tai opintosuorituksilla. Opintosuorituksethan saa helposti tietoon oppilaotoksista mm.AMKK, ammattikoulut, yliopistot, eivätkä tiedot ole salaisia eikä kysytä, mitä varten niitä tarvitsee. On myös muita rekisterejä, joista selviää henkilön pätevyys. Se, joka yrittää keplotella opintosuorituksellaan tai oppiarvoillaan on täysi pösilö.ja joutuu ajan mittaan kiinni.

        Tuo internetti on todella hyvä tietojenhakupaikka. Eteen tupsahti erään kemppalaisen tiedot. Henkilö on vuosikaudet esiintynyt milloin maisterina tai jonakin erittäin koskeasti koulutettuna. Nyt näkyy suorittavan tutkintoa AMKK:ssa. Kertokaa te koulutetut ihmiset mistä voisi olla kysymys


      • OILIJAKAARLO

        eikö se ole kiusaamista, että syrjitään paneelista kotiseudun syntyperäiset ehdokkaat?

        ÄÄNESTÄ NURMIKUMPUA PROTESTINA YLIMIELISELLE HARVAINVALLALLE! 107 NUMERO LAPPUUN ALAS YRITTÄJÄJÄRJESTÖN YLIMIELISYYS TAI ÄÄNESTÄ HARJULAN OILIA MUUTOS 2011 OILI TIETÄÄ SUOMUN ASIAT VAIKKA LEHTIKIRJOITUS PUHUU MUUTA


      • persoonia
        OILIJAKAARLO kirjoitti:

        eikö se ole kiusaamista, että syrjitään paneelista kotiseudun syntyperäiset ehdokkaat?

        ÄÄNESTÄ NURMIKUMPUA PROTESTINA YLIMIELISELLE HARVAINVALLALLE! 107 NUMERO LAPPUUN ALAS YRITTÄJÄJÄRJESTÖN YLIMIELISYYS TAI ÄÄNESTÄ HARJULAN OILIA MUUTOS 2011 OILI TIETÄÄ SUOMUN ASIAT VAIKKA LEHTIKIRJOITUS PUHUU MUUTA

        Pirullista peliähän tämä on tämä Kemijärven touhu aina vaaleissa. Mutta kyllähän änestäjät tietävät että silloin pelätään jotakin kun ei kutsuta paikallisia ehdokkaita paneeleihin. Lapin Kansa, sekä näemmä Keskustapuolue ovat nyr aivan halveksineet Harjulaa sekä Nurmikumpua, koska KY on keskustajohtoinen pulju, joten jos K-puolue tulee valtaan, niin hirvittää heti kun syrjivät heti kättelyssä joitakin muita. Siispä sitä suuremmin änestämään Harjulaa ja Nurmikumpua koska heitä ei sallittaisi näkyä vaaleissa.

        Oilihan on Tonkopurolta joten kyllä siellä Suomulla on varmaan tullut hänellä käytyä paljon. Tietää asiat.


      • Nurmi-Kanta

        niin, tosin ei ole Keskusta puolueen toiminta yksin syyllinen, vaan myös SDP ja erityisesti Kokoomus, jolla on vahva yhteys yrittäjien toimintaan. täytyisi olla tasapuolisuutta yrittäjillä ja muutenkin outoa, etteivät ole käsitelleet hänen, Nurmikummun, toimintaa


      • poislähtenyt
        huonostikoulutettu kirjoitti:

        Tuo internetti on todella hyvä tietojenhakupaikka. Eteen tupsahti erään kemppalaisen tiedot. Henkilö on vuosikaudet esiintynyt milloin maisterina tai jonakin erittäin koskeasti koulutettuna. Nyt näkyy suorittavan tutkintoa AMKK:ssa. Kertokaa te koulutetut ihmiset mistä voisi olla kysymys

        Voisikohan olla kysymyksessä sama henkilö, joka esitteli itsensä minulle v.2008-2009 kasvatustieteen maisteriksi. Hyvin pian sain kuulla, etttä tämä oli valehtelua eikä henkilöllä ollut sellaista pätevyyttä.


    • Henkistäväkivaltaa

      Valehtelu on joillekin henkilöille tyypillistä. Yleensä se menee niin, että mitä uskottamattomampi valhe, sitä herkemmin se uskotaan. Tavallinen ihminen ei voi käsittää, että joku voi hyvinkin törkeästi valehdella. Valehtelu kuuluu erääseen oireyhtymään, johon kuuluu vahva oman arvon tunto, pinnallisuus, empatiakyvyttömyys, loismainen elämäntyyli, sadistisia taipumuksia. Empatiakyvyn puutteet korreloivat vahvasti epäsuoraan henkiseen väkivaltaan jollainen on mm. työpaikkakiusaaminen.

    • hölmököolen

      Tämän päivän Lapin Kansan yleisöosastossa oli erittäin hyvä kirjoitus kiusaamisesta. Siinä käsiteltiin sitä, miksi työpaikkakiusaamiseen ei puututa. Kirjoituksessa kritisoidaan myös työsuojeluorganisaatiota osaamisen puutteesta silloin, kun kysymys on työpaikkakiusaamisesta. AVI saa myös oman osansa tästä kritiikistä. Onhan selvää, jos asiantuntijoina siellä toimivat merkonomit ja insinöörit, niin syvällisempi asiantuntemus aivan varmasti puuttuu.

    • Pahantekijänkynsissä

      Työpaikkakiusaamisen/henkisen väkivallan ytimessä ollaan sillä tavalla, että uhria ei pidetä oikeana ihmisenä. Jollakin tekosyyllä uhrin ihmisarvo mitätöidään. Minua ei pidetty ihmisenä sillä perusteella, että en ole virassa/toimessa. Tämä ihmisarvon polkeminen kuvastui mm. siten, että minua alettiin myymään vastoin tahtoani. Minun kanssani ei lainkaan keskusteltu työnkuvaani liittyvistä asioista. Toiminta sai naiskaupan piirteitä. Tämän kiusaavan henkilön käytös minua kohtaan oli ylimielistä ja halventavaa. Minua myös kohdeltiin myös siten kuin eläintä jotkut moraalittomat henkilöt kohtelevat eli vaikkapa potkaisevat koiraa. Koin olevani apina, jota kometamalla kehoitetaan hyppäämään käskystä. Ihmisarvoni loukkaaminen oli hyvin traumaattista ja lähdin selvittelemään, mikä on oma roolini siinä, etä minua kohdeltiin näin tylysti. Olen tullut siihen johtopäätökseen, että olen ollut liian kiltti ja joustava ja olisi pitänyt aikaisemmin laittaa rajoja ihmisarvoni loukkauksille, oppia sanomaan "Ei" jo aikaisemmin. Moraaliton ja empatiakyvytön henkilö pitää kiltteyttä ja joustavuutta heikkoutena ja signaalina, että tällaiselle henkilölle saa tehdä mitä tahansa. Kiusaajani ilmoittikin, että minun olisi pitänyt olla sellainen kuin olin ollut aikaisemmin eli kiltti ja joustava. Minua oli kuitenkin ihmisenä vahingoitettu liian paljon.

    • Pahuusnaamiontakana

      Taas uutisia katsoessani sanottiin näitä ydinasioita, joita jo tiedänkin omasta kokemuksestani eli
      Huono johtaminen on työpaikkojen suurin terveysriski. Kun rääkkääminen kestää vuosikausia niin varmasti siinä terveys menee ja joissakin tapauksissa henkikin.Juuri näin tapahtuu eräällä Kemijärven kaupungin osastolla. Kun pahuus jyllää vuodesta toiseen niin se näivettää henkilökunnan kaiken luovuuden ja omaaloitteisuuden. Juuri huonon johtajan syytä on se, että henkilökunnasta tulee kuin kivireki. Pahuus jähmettää luovuuden ja työilon. Huono johtaja pyyristelee epäluuloisesti peläten ja kokevansa aktiiviset ja osaavat työntekijät uhkakseen.Ymmärtämättömällä sote-johdolla ei ole mitään käsitystä, mitä oikeasti tapahtuu.

    • virtavielakeijattuo

      Ainoastaan tekninen osasto saa johtamistavoissaan lähes puhtaat paperit. Sivistysosastoa johdetaan sen mukaan kuka ensin kerkiää johdolle valittaa työtovereistaan ja mustata heitä. Vähän samaan tyyliin on hallinto-sastolla, missä vahvat naiset nokittelevat toisiaan. Sos/terv.osastolla keskiesimiehet pyörittävät touhuja suosikkityöntekijöidensä manipuloimana ja ylin johto uskonee vain heitä. Sairaalanmäellä touhuaa diktaattorimaisesti omat tyyppinsä. Ei hyvältä näytä.

    • Rappionmerkit

      Sos/terv.osastolla ainakin yksi keskiesimies on poikkeuksellisen hyvä manipuloimaan. Hänen yksikössään ainoastaan lammasmaiset joo joo-naiset saavat olla töissä. Sote-johtoon on valittu poikkeuksellisen kyvytöntä porukkaa, joilta puuttuu sydämen sivistystä ja empatiakykya. He ymmrtäväy ainoastaan rahan päälle. Potilaiden hoidossa härskisti säästetään, mutta itse ajellaan ilman pätevää tarkoitusta ympäri valtakuntaa ja jopa kauas ulkomaille. He saavat nautiskella kokemuksistaan, mutta yhteiskunnalle tai potilaille ja asiakkaille tästä ei ole mitään hyötyä.

    • Ihmisoikeuskysymys

      Olen liittynyt Ihmisoikeusliittoon koettuani henkistä väkivaltaa eräässä Kemijärven kaupungin yksikössä. YK:n ihmisoikeusvaltuutettu on käynyt Suomessa kertomassa konfliktitilanteisiin liittyvästä seksuaalisesta väkivallasta. Olen onnellinen, että minun ei ole tarvinnut sellaista kokea. Sotatilanteissa raiskaukset ovat yleisiä. Miten lie näissä Suomen 1900-luvun sodissa, en ole mitään dokumenttia lukenut, miten asiat olivat meillä tai Itä-Karjalassa silloin.Ihmisoikeusvaltuutetun mukaan ilmiöön liittyy kieltämistä, vaikenemista ja ymmärtämättömyyttä. Ihan kuin olisi puhunut työpaikkakiusaamisesta. Ei ymmärretä, että sekin on ihmisoikeusrikos.

      • Psykopaattiseon

        Työpaikkakiusaaja on hyvin kaksijakoinen ja kaksinaamainen ihminen. Hän näkee maailman toisin kuin muut. Hänen maailmansa on hänen oma pelikenttänsä. Hän arvioi jokaisen ihmisen siten, että onko tästä ihmisestä jotain hyötyä tai onko hän mahdollisesti uhka. Tällä uhkalla tarkoitetaan kyvykkyyttä ja arviointikykyä.Sellaista ei saisi olla. Työpaikkakiusaajan ihannetyöntekijä on työteliäs, kiltti,lammasmainen henkilö, jota voisi hyväksikäyttää. Olisi hienoa, jos tämä henkilö tekisi ne työt, jotka kuuluisivat tälle potentiaaliselle työpaikkakiusaajalle. Työpaikkakiusaajalla on tarkka nokkimisjärjestys. Koko hänen toimintansa on mielistelyä ja teeskentelyä. Hän on täysin eri ihminen omille esimiehilleen ja niille, joille hän näyttää hyötymistarkoituksessa paremman puolensa. Hän pyrkii hakeutumaan kahdenkeskiseen tilanteeseen hyväksikäytettävän kanssa. Jos hyväksikäytettäväksi suunniteltu on aikaisemmin ollut kiltti, joustava ja työteliäs se on merkki kiusaajalle, että hän voi käyttäytyä hyvinkin törkeästi ja loukkaavasti kiusattavaa kohtaan. Kiusaaja ei ole aito ihminen. Hän pelaa, teeskentelee, mielistelee. Koko hänen toimintansa on vastenmielistä näytelmää.


    • Posttraumaattista

      Haluan kiinniittää huomiota henkiseen väkivaltaan ja sen vaikutukseen uhriin. Tällaisia henkisen väkivallan muotoja on mm. työpaikkakiusaaminen, joka voi kestää lyhyemmän tai pitemmän aikaa. Henkisen väkivallan ytimessä on toisen ihmisen ihmisarvon kiistäminen tavalla tai toisella. Tällainen toiminta on mm. häpäisyä. Vaalikeskutelussa v. 2011 tai 2007? eräs demaripoliitikko huusi:" Pankaa siltä turpa tukkoon!" Huutaja, kuka muuten oli? halusi osoittaa erään keskustelijan olevan arvottomampi puhumaan kuin joku toinen. Esitän, että kommentin kohde ottaa yhteyttä huutajaan ja kertoo tuntemuksistaan ja vuosia kestäneestä traumastaan. Jos huutaja pyytää anteeksi ja suostuu keskustelemaan tapahtumasta, asia voisi siirtyä historiaan. Uhri voisi antaa anteeksi ja jatkaa elämäänsä.
      Minun kohdallani kävi niin, että jo vuoden loppupuolella 2009 ihmisarvoni halventaja alkoi vetämään mattoa pois jalkojeni alta. En sitä silloin huomannut, vaan paljon myöhemmin. Olin erittäin tunnollinen ja työteliäs työntekijä, mutta liian kiltti ja joustava, joka ominaisuus herätti kiusaajani mielenkiinnon. Olin tämän henkilön toimintatavoista eräitä työntekijöitä kohtaan kuullut jo aikaisemmin. Minua hän kohteli hyvin aina vuodenvaihteeseen 2009/2010 asti. Lisää tuli alkusyksystä 2010. Olin hyvin ihmeissäni, en ymmärtänyt, miksi minua kohdeltiin näin huonosti. Kuva alkoi vähitellen kirkastua. Tämä esimiesasemassa oleva henkilö ei pitänyt minua oikeana ihmisenä, vaan kynnysmattona, tuotantoeläimenä, huorana, jota voidaan myydä. Loukkaus oli hyvin tuskallinen. Tämän esimiehen esimiehet antoivat täyden tukensa tälle ihmisarvoani halventaneelle henkilölle. Minun kanssani ei koskaan käyty läpi sitä loukkausta, jonka kohteeksi jouduin. Lähdin pitkälle tielle kerätäkseni ihmisarvoni rippeet. Syytin itseäni siitä, että tämä esimies halvensi ja häpäisi minua eikä missään vaiheessa pyytänyt anteeksi. Hän ei koskaan pitänyt minua oikeana ihmisenä. Kiltteys ja tunnollisuus eivät ole hyviä ominaisuuksia ainakaan aina. Omien rajojen tunnistaminen ja itsensä suojelu on ensisijaista. Jos työpaikkakiusaaja käy kimppuusi, puolustaudu, älä jää tuleen makaamaan. Olet arvokas ihminen ja hakeudu nopeaan tahtiin työpaikalle, missä sinua arvostetaan ja pidetään oikeana ihmisenä!
      Henkinen väkivalta aikaansaa posttraumaattisen stressireaktion, joka on avoin haava, jonka hoito on pitkäaikainen, mutta sille tielle on välttämätöntä lähteä.

    • Paljonkärsinyt

      "Olen nähnyt pahuuden" Voin sanoa samoin kuin kittiläläinen eduskuntavaaliehdokas tarkoittaen paikallisia kuvioita Kittilässä. Minä näin pahuuden Kemijärvellä kaupungin yksikössä, jossa pitäisi olla empatiaa ja ihmisarvon kunnioittamista. Henkistä väkivaltaa ei ymmärretä, se voi olla pahempaa kuin raiskaus ja fyysinen väkivalta. Työteliäs, kunnollinen ja liian kiltti ihminen voi joutua intensiivisen, vihamielisen manipuloinnin kohteeksi. Tämä henkilö, ihmisarvoni polkija oli päättänyt, että olen vain sylkykuppi ja pitämässään nokkimisjärjestyksessa pohjimmainen, jolla saa tehdä, mitä haluaa, häpäistä, myydä jne...

    • Prifilointia

      Työpaikkakiusaajan profilointia:

      Työpaikkakiusaaja on henkilö, jonka empatiakyky on puutteellinen. Hänellä on pakonomaista taipumusta käyttää epäsuoraa henkistä väkivaltaa. Tämä ominaisuus on kiusaajan persoonallisuuteen liittyvä piirre, joka on ollut jo lapsuudessa. Jos olosuhteet ovat suotuisat piirre voi heikentyä, mutta siitä ei pääse koskaan kokonaan eroon. Pääsyy tähän on se, että kiusaaja ei omasta mielestään tee mitään väärää.Han katsoo olevansa muita parempi ja oikeutettu käyttämään henkistä väkivaltaa. Kiusaajalla on tiukka nokkimisjärjestys. Hän ei kiusaa ylempänä olevia, mutta hän katsoo olevansa oikeutettu kiusaamaan omasta mielestään alempana olevia. Kiusaaja ei kykene näkemään kiusattuja oikeina ihmisinä. Yleensäkin hän näkee ihmiset esineinä, hän arvioi kaikkia, onko heistä hänelle jotain hyötyä tai haittaa.
      Kiusaajalle on tyypillistä, että vuosien kuluessa hän aina valikoittee uusia uhreja niistä "alempana olevista".
      Kiusaaja on hyvin sadistinen, hän on jatkuvasti kiusattavan kimpussa. Hänen toimintansa on "hellittämättömän jyrsivää". Tällä toiminnalla kiusaaja pyrkii katkaisemaan kiusattavan henkisen selkärangan. Tuhoamaan toisen ihmisen. Sellainen toiminta on kiusaajalle hyvin nautinnollista. Yleensä kiusaaja vaatii kiusattua kahdenkeskisiin keskusteluihin.Hän sanoo mm.:"Et voi olla täällä töissä, jos et pysty olemaan kanssani kahden kesken." Sitten tämä ihmispeto puhuu, että se ja se on erttäin arka, kun on saanut toisen ihmisen ajettua epätoivoiseeen tilanteeseen.
      Niin työpaikkakiusaaja päätti myös tuhota elämäni ja työni. Hän aloitti sadistisen jyrsimisen, jossa ei loppua näkynyt.
      Työpaikkakiusaaja ei ole yksinomaan sadisti. Hänellä on myös muita piirteitä, kuten loismainen elämäntyyli, pinnallisuus, valehtelu, joka ilmenee mm. tangentiaalisena puheena,vastuuttomuus, kyvyttömyys ottaa vastuuta omista tekemisistä. Kiusaajan hierarkisesssa asteikossa yläpuolella olevat eivät tunnista, koska hänen käytöksensä on heitä kohtaan täysin erilainen. Kyseessä on peto naamion takana.

    • huuletsätkään

      NYT soteosastolla uusi esimieskiusaaja. Jahtaa tupakoitsijoita ja sairaslomalla olevia. Luulee uhkailun olevan hyvää esimiestyötä neuvottelemisen sijasta. EI kyllä uskalla tupakoivaa johtajalääkäriä pelotella mutta osastonhoitajia ja työntelijöitä kyllä. Potkut pitää tuollaiselle esimiehelle antaa. EI tupakoinnista uhkailemalla ja pakolla pääse kukaan eroon. Pitäisi terveydenhuollon ammattilaisen edes sen verran tajuta kun on vielä johtotehtäviin päässyt.

      • alastupakointi

        Tupakointi on ruma tapa, se kannattaisi lopettaa eikä ainakaan työaikaa käyttää siihen. Eikö ole savuton kaupunkikin? Tänään 75 täyttävä Kemijärven kuuluisa paikallisvaikuttaja Nurmikumpukin on aivan raitis ja savuton. Tupakointi on rumaa hyi.


    • Kemijärvenjohtajat

      Kuulostaa kovin tutulta. Ilmeisesti Kemijärvelle valitaan näitä johtotehtäviin sopimattomia, poikkeuksellisen huonojen vuorovaikutustaitojen omaavia henkilöitä. Näillä tyypeillä on selkeä nokkimisjärjestys. Johtava lääkäri saa tupakoida, mutta nokkimisjärjestyksessä alapuolella oleva ei saa. Eräs kaikkein alimpana oleva, kynnysmaton arvoinen, joutui sellaiseen tilanteeseen, että häntä alettiin myymään tyyliin "pakko vaikka et halua". Kohtelu kesti kuukausia intensiivisen häpäisevään tyyliin.Uhria ei lainkaan kuunneltu. No, ei tietenkään, kun ei ollut edes oikea ihminen, vain tuotaneläimen arvoinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe