Auroran sairaalan päivystysyksikön lopettaminen

HS toimitus

on KE:n ansiota. Se tapahtuu vielä tämän vuoden aikana.
Koska hän sieltä ei koskaan saanut vuosien aikana tarvitsemaansa tukea, hän päätti lakkauttaa koko yksikön. Leena Turpeinen, sairaalatoiminnoista vastaava ylilääkäri vihdoin ymmärsi mistä on kyse ja teki ratkaisevan siirron KE:n ja kaltaistensa hyvinvoinnin turvaamiseksi. Tämä on totta.

23

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toimitus jatkaa..

      Varokaa kyseistä paikkaa, olen ollut todistamassa kahta sydänkohtausta mitä päivystysyksikössä on tapahtunut viimeisen vuoden aikana. Olisiko annettu jotain väärää lääkettä tai johtuisiko lääkkeiden yhteisvaikutuksesta. Itse olin paikalla toimittajan roolissa katsastamassa mitä siellä tapahtuu ihan huvikseni. Viimeksi vanha mies kaatui käytävällä ja sydän pysähtyi, oli annettu juuri vähän tätä ennen Diapamia ja lähetetty Marian sairaalasta Auroraan täysin vastuuntunnottomasti, vaikka mies oli fyysisesti sairas. Näin pääkaupunkiseudulla. Katainen erosi jostain kumman syystä!

    • fkjlufcklö

      Ei liity mihinkään tiettyyn sairaalaan, mutta tuli vain mieleen aivotulehduksesta luettuani, että aina tulisi ottaa huomioon, että ensisilmäykseltä psyykkilsiltäkin vaikuttavien oireiden takana voi olla vakava fyysinen sairaus.

      • fjlkaä

        Kyllä vain. Erään potilaan kuulin sairastaneen aivosyöpää ja Auroraan jouduttuaan hän kuoli.


    • Aspergerinfo

      Tällaiseen numeroon on Auroran päivystyksestä potilaita ohjattu soittamaan, sillä heillä ei ole ammatitaitoa tukea eikä auttaa juuri keitään muita kuin psyykootikkoja.

      09-31044222 eli valtakunnallinen kriisipäivystysnumero.

      Sitten on olemassa sellainen ambulanssi, jolla pääsee sairaalaan tarvittaessa, eikä siihen tarvita numeroon 112 soittamista eikä sillä ambulanssilla kuljetus maksa mitään.
      Yritän etsiä numeron tuolta jostain paperipinoistani ja laittaa tänne lähiaikoina. Tämä on tällaista hienosäätöä täällä pääkaupunkiseudullaKIN toimittaessa. Asioita salaillaan ja niistä saavat tietää joskus ihan vain vahingossa vain jotkut, jottei maamme terveydenhuoltojärjestelmä liikaa "kuormittuisi".

    • ^V^

      ;)

    • :)))))

      "potilas tulee kontaktiin, ei ota katsekontaktia............esille ei nouse indikaatioita psyk.sairaalahoidolle....." päivystyksellisesti ei ole mahdollista kirjoittaa lausuntoja viranomaistahoille

      Diagnoosi F84.5

    • Alarikille

      ..ei psykoottisuutta eikä harhaluuloja.....

      • F42.2

        ei avointa suisidaalisuutta, käyttäytyy adekvaatisti kuten aiemminkin


    • sjlöyfddf

      Tällainen olisi minusta tärkeä asia, kuinka selittää lääkärissä, että hermostollisen poikkeavuuden tai sairauden vuoksi ei voi käyttää lääkkeitä.
      Se olisi minusta lääkäreidenkin etu, ettei heidän sitten tarvitse kohdata sitä hämmentävää tilannetta kun potilaalle tulee odottamattomia oireita.

      • Aspergerinfo

        Vastailen Aspergerinfo-foorumilla, sinne voi kirjoittaa rekisteröitymättä. Toivon tietysti myös, että muutkin vastailisivat siellä tai täällä tuohon kysymykseen.


    • idarille

      Älä jaksa jankuttaa.

      K.E. ei ole koskaan tarvinnut tahdonvastaista hoitoa eikä tule sellaista tarvitsemaankaan. So, painu sinne mistä olet tullutkin.

      Moikka.

      ps. mitähän noilla viesteilläsi hait? Et yhtään mitään.Kirjoitit vain typerää skeidaa koska et keksinyt muutakaan tekemista äo:si pienuudesta johtuen.

    • Aspergerinfo

      Annettakoon kaikille anteeksi sekä aloitetettakaamme alusta puhtaalta pöydältä.

      Foorumien tavoitteet?

      Ihan oikeasti.

      Tässä nyt voitaisiin punnita kuka mitäkin aidosti tahtoo ja sen mukaan toimia jatkossa.

    • fjlökhgfd

      olisi minusta hyvä idea. ikivanhojen söhlinkien lukeminen tympii.
      ei kai ihan tarvitse olla netissäkin vuosikausia samaa söhlinkiä joka päivä, vaikka asseja oltaisiinkin.

    • K.E.

      Aloitan;

      "Tällainen olisi minusta tärkeä asia, kuinka selittää lääkärissä, että hermostollisen poikkeavuuden tai sairauden vuoksi ei voi käyttää lääkkeitä.
      Se olisi minusta lääkäreidenkin etu, ettei heidän sitten tarvitse kohdata sitä hämmentävää tilannetta kun potilaalle tulee odottamattomia oireita."

      KIITOS asian esiintuomisesta, laitetaanpa eteenpäin.

      1) kieltäydyt ottamasta sinulle tarjottua lääkettä tilapäisesti, se on oikeutesi
      2) haet (jos jaksat) pätevän lääkärin (joka ei toimi julkisella sektorilla ainoastaan/ollenkaan) lausunnon siitä, mihin turhat sinulle määrätyt lääkitykset voivat kohdallasi johtaa
      3) hermostollisien sairauksien tai poikkeavuuksien kyseessäollessa lääkärien tulisi olla erityisen valveutuneita keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden sivuvaikutuksista, sillä lääkkeet eivät vaikuta kaikkiin samoin,eri ihmisillä on erilainen keskushermosto, mikä vaikuttaa koko ihmisen psyykeen varsinkin erilaisia lääkityksiä käytettäessä; tietyt lääkeaineet aiheuttavat erilaisia reaktioita ihmiselle riippuen henkilön neurologiasta; toiset saavat oireita jo vähäisistäkin annoksista keskushermostoon vaikuttavista lääkeainaista, joihin toisest eivät reagoi mitenkään - tässä neurotyypillinen ero eri ihmisryhmien välillä. Kenellekään ei tulisi määrätä mitään lääkityksiä, ennenkuin varsinainen neurostatus on kunnolla määritelty ammattilaisten toimesta. Tähän kuuluu lääkeaineyliherkkyyksien mittaus kognipsykoanalyyttisten testien ohella sekä pitkäaikainen potilaan/asiakkaan seuranta neuropsykiatriaan perehtyneen lääkärin valvonnan alaisena.

    • Asinfo-fani

      Etpä enää asiaa olisi tarkemmin voinut kuvailla. Juuri noin.

    • fjlök...

      Ainoa ongelma on, että vaatii varmaan melkoista lääkärillä ramppaamista tuon toteutus.

      • ...

        Arvaa olenko rampannut vuosia eri lääkäreillä ja kertonut asioista...muuten tämä ei kohdallani olisikaan toterutunut koskaan.


    • eikä se ole

      riittävän "kustannusvastaavaa", jotta se voitaisiin terveydenhuollon puitteissa toteuttaa. Siis se on täysin epärealistinen ajatus toteutettavaksi.

      • eli on kuolleena

        syntynyt ajatus.


    • K.E.

      Omalla kohdallani olen saanut asiat hoidetuksi noin, joten miksei sama voisi toteutua muidenkin kohdalla?Ajan asiaa yleisellä tasolla eteenpäin.

    • Siksi

      "miksei sama voisi toteutua muidenkin kohdalla?"

      Harvojen valittujen tapauksessa voi, muttei yleisesti juuri, koska se ei ole "kustannustehokasta". Kansanterveydessä ei olla kiinnostuneita siitä, että joku tietty tulisi hyvin hoidetuksi vaan siitä, että mahdollisimman alhaisin kustannuksin saataisiin mahdollisimman moni hoidetuksi kohtuullisen hyvin.

      "Ajan asiaa yleisellä tasolla eteenpäin."

      Mitä konkreettista käytännössä teet asian hyväksi? Koska on odotettavissa tuloksia, ja millaisia ne tulokset ovat luonteeltaan?

      • K.E.

        Kuinka mielestäsi tätä asiaa saataisiin parhaiten ajetuksi eteenpäin? Tuloksia tulee sitten, kun riittävän moni tulee tähän mukaan henkilökohtaisesti. Itse ajan asiaa yhteiskunnallisella tasolla eteenpäin informoimalla lääkärikuntaa, tekemällä heille haastatteluja aiheesta, kirjoittamalla paikallislehtiin asiasta. Tietty jonkunlaisen addressinkin voisi laatia.


    • fjölk

      Onhan se totta, että jos vaikka kymmenen aspergeria jaksaisi tuon tehdä, niin loppujen kohdalla asia kenties otettaisiin huomioon vähemmällä vaivalla.
      Ja kun sitten kaikki vielä laittaisivat asiasta jutun paikallislehteen, niin ehkä asia sitten tiedostettaisiin yleisellä tasolla. :)

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe