Homealtistunut, missä asut nyt?

Homealtistunut2

Tässä ollaan vihdoin toipumisvaiheessa useamman perättäisen homeasunnon jälkeen. Rahaa on mennyt järjettömät määrät ja käytännössä kaikki irtain omaisuus kaatopaikalle.Tuntuu kuitenkin siltä että (ainakin tällä hetkellä) nykyinen vuokra-asunto olisi puhdas.

Haluttaisiin pitkällä tähtäimellä jokin pysyvämpi ratkaisu. Kyselisinkin kohtalotovereilta missä asutte; rivarissa, kerrostalossa, hirsitalossa, teltassa jne. Kertokaa myös rakennustapa tyyliin: "elementtikerrostalo" tms.

Ollaan etsitty omaa asuntoa ostettavaksi kun vuokrat ovat niin tolkuttomia mutta jokainen kämppä on haissut. Siksi kiinnostaa että kuinka muut ovat löytäneet asunnon. Saisi edes jotain toivoa että homeeton oma kämppä voisi löytyä.

9

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kivinentie

      Tavallisessa pakettitalossa. Levyjä, vuorivillaa ym. perinteinen omakotitalo. Itse huolellisesti rakennettu. Itse rakentaminen oli ainut vaihtoehto, koska valmiista taloista tuli oireita lähes aina, rakennustavasta riippumatta.Kävin katsomassa puutaloja, hirsitaloja ja kivitaloja. Rivitaloasunnot olivat kaikkein heikoimpia.
      Pärjäsin myös uudehkossa vuokrakerrostalossa alkuun. Valitettavasti kylpyhuoneeseen tuli pian kosteusvaurio, kun yläkerrassa tapahtui vesivahinko.

      • Homealtistunut2

        Kiitos vastauksesta. Kyllä tässä alkaa hymy hyytyä, ei ole rahaa, eikä voimia taidoista puhumattakaan talon rakentamiseen. Meinaa alkaa pikku hiljaa masentaa :(


    • Valoa tunnelin pääss

      *VIIMEINKIN VALOA TUNNELIN PÄÄSSÄ! KUN RAKENNUS KOSTEUSHENGITTÄÄ, NIIN ASUKKAATKIN HENGITTÄVÄT RAIKASTA/PUHDASTA SISÄILMAA!

      Tämä sivu on päivitetty 16.06.2014

      Huomio! Tiedosta ensin nämä seikat:
      Rakenteissa home- ja maaperäbakteeri(=ns.sädesieni)-itiöiltä pystytään estämään 100%.sti ainoastaan kosteus!
      Kun kosteus pääsee esteettä kuivamaan rakenteesta, niin silloin ei ole kosteusvauriohome-ongelmia!
      Home- ja maaperäbakteeri-itiöitä on kaikkialla. Eikä kuivasta itiöstä ole terveys-haittaa luonnossa, eikä rakenteissa!
      Huomioi kuinka pienen kiertovesipumpun väärä asennuspaikka putkistossa aiheuttaa kosteusvaurioita rakenteissa:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/kv-kosteusvauriot-mista-johtuu/

      Jo oli aikakin:
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1027290473958392&set=ms.1027290473958392.1027293913958048.1027295570624549.bps.a.1027290457291727.1073741825.100000323485563&type=1&theater
      Paluu tämän sivun alkuun

    • toivo76

      1940-luvulla rakennetussa kerrostalossa pärjäillään. Ei ole hajutonta, mutta talo on niin "hatara", että ilma vaihtuu. Ongelmia on koettu niin 50-60 lukujen kerrostalo ja rivitalokämpissä, 90-luvun elementtitalossa sekä uudessa kerrostalokämpässä, jonka koneellinen ilmanvaihto repi keuhkoja. Tärkeää on mulle ollut myös löytää koti, jossa ei ole isoa tietä tms. ilmansaastuttajaa vieressä. Tuskaista on huonon sisäilman kanssa jos pakokaasujen takia ei ole mahdollista pitää ikkunoita auki. Omasta kokemuksestani haju ja mahdolliset terveysongelmat eivät kulje aivan käsi kädessä. olen oireillut pahoin lähes hajuttomissa asunnoissa ja voinut suhteellisen normaalisti haisevammissa. Hankalaa siis on sopivan asunnon etsintä. Onnea ja voimia kodin etsintään!

      • Kvht-altistunut

        Parhaaksi indikaattoriksi on osoittautunut kvht-altistuksen koko OIRE-skaala!


        Jatkuu.........Huomioi ensin tämä:
        Kvht-altistuneen hoito menee näin esimerkiksi oirehtiminen 40-osuman saaneella:
        1. Pyrit kvht-altisteettomiin tiloihin jolloin kvht-altistumisen oireista häviää noin puolet, eli jäljelle jää noin 20-oiretta.
        2. Syöt riittävästi ja riittävän kauan limakalvojen tärkeimpiä L-a, L-b ja Bif hyöty-bakteereita. Jäljelle jää noin 0….5 oiretta joka on normaali/terve tila.
        a. Mikäli oireilu jämähtää paikoilleen noin 10-osuman seudulle niin, joko et ole saanut po bakteereita riittävästi, tai
        b. Kvht-altistut edelleen tietämättäsi koska kvht-gogktailit eivät välttämättä haise!
        Syy siihen miksi rivilääkärit leimaavat kvht-altistuneen mielenvikaiseksi selviää testistä.
        Jatkuu.........


        Ne aimman kvht-altistuksen vauriot on korjattava myöskin elimistöstä!!

        ...............jatkuu.
        Huomioi seuraavat!
        1. limakalvojen kolme tärkeintä L-a, L-b ja Bif hyöty-bakteeria eivät ilmesty tyhjästä limakalvoillesi!
        2. Limakalvojen hyöty-bakteerien palautusprosessi tarvitsee prikulleen:
        - A. Lactobacillus-asidophilus,
        - B. Lactobacillus-bulgaricus ja
        - C. Bifidobacterium xxxxx bakteerit. Probiootti(mhb)-tuote saa sisältää edellisten lisäksi muitakin Probiootteja.

        3. Kun olet kvht-altistunut, etkä ole käyttänyt limakalvojen kolmea tärkeintä L-a, L-b ja Bif hyöty-bakteereita, niin siirtyessäsi korjattuihin tiloihin jossa korjaus on onnistunut, niin silti saatat oireilla kemikaalipäästöille (maalit, liimat, muovit, jne), vaikka tiloissa ei enää olisikaan kvh-toksiinia!

        4. Kun olet kvht-altistunut, sekä olet käyttänyt limakalvojen kolmea tärkeintä L-a, L-b ja Bif hyöty-bakteereita ja olet siirtynyt ”puhtaisiin kvht-altisteettomiin” tiloihin, eikä oiretasosi laske alle 5-osuman, niin saatat edelleen kvht-altistua tietämättäsi, koska suurin osa kv-homeiden gogktaileista ei haise ollenkaan! Seuraa oireiden kehittymistä yllä olevalla testillä.
        Kvht-altistuksen aiheuttamat muutokset terveydessäsi näet jo oiretestillä. Testin lopussa on suuntaa antava ohje oireilun poistumiselle, laskettuna oireilun tämänhetkisestä tasosta.
        Mikäli akuuttia tarvetta ei ole, kannattaa siirtää sitä lääkärissä käyntiä, kunnes näet onko se edes tarpeen.
        Tietenkin jos on akuutti tarve, niin sitten pitää mennä heti lääkäriin!
        Jatkuu.........

        Kokonaan:
        http://pappasmurffi.nettisivu.org/kvht-kvht-altistuneen-oiretesti/


        Jos asuu vuokralla, niin kiinteistön omistajan pitää palauttaa kosteus-hengittävyys rakennuksessa:
        http://pappasmurffi.nettisivu.org/viimeinkin-valoa-tunnelin-paassa-kun-rakennus-kosteus-hengittaa-niin-asukkaatkin-hengittavat-raikastapuhdasta-sisailmaa/


        Nauraa riikinsiatkin Suomalaisia päättäjiä:
        http://pappasmurffi.nettisivu.org/vitsi-joka-naurattaa-vain-ulkomailla/


    • haussa on

      Asunnottomana tällä hetkellä. 14 asuntoa kokeiltu parissa vuodessa. Teltassa nukun kesäaikaan. Rankkaa toi jatkuva muuttaminen. Pitäis saada talous kuntoon, jotta vois pienen hirsimökin rakentaa. Joitain hyviä asuntoja olen kohdannut: 60-luvun kerrostalo, hirsitalo, rivitalo rinnetontilla. Eli hankala sanoa minkälainen asunto on hyvä, varmaan itse rakennettu pitää olla. Monet on ollut lähes umpioita. Onnea asunnonhakuun!

    • Tyytyväinen

      74-rak.rivarissa,ei ole oireiltu.Kylpyhuone-ja sauna tehtiin uusiksi,kylppärin ilmanvaihtoa parannettiin tuulettimella,lattialämmitys laitettiin myös sinne.

    • Lääkäri 2

      Itse olen altistunut homeelle yliopiston kellaritiloissa ja homeisessa terveyskeskuksessa sekä parillakin homeisella mökillä mutta erityisempiä oireita en homeesta saa. Homeen hajusta en kuitenkaan pidä ja on inhottavaa kun vaatteet ja tavarat haisevat homeelle kun ne ovat olleet mukana esim. homemökillä. Tuulettelemalla ja pesemällä kuitenkin puhdistuu vaatteet ja tavarat parin päivän homemökkireissun jälkeen. Mielellään en enää tuttavien tai sukulaisten homemökeille kuitenkaan mene.

      Oma asumiseni tapahtuu huippupuhtaasti ja kuivasti, tässä on parasta kun hankkii vuoden 2001-2002 jälkeen rakennetun omakotitalon, rakennusmääräykset vesieristyksineen ja ulkona tulaven veden hallintoineen ovat kiristyneet 2000-luvun alun jälkeen huomattavasti. Eli terve uudehko omakotitalo, jossa kunnon salaojitukset ja korkea, kuivahko paikka ja talo ympäristöä korkeammalla ja hulevesien hallinta kaupungin toimesta kunnon viemäröinnein eli uudehko pientaloalue on paras, eli jos alue on kaavoitettu ja rakennettu esim. viimeisen 10-15 v. sisään niin alueella on sadevesien ja hulevesien hallintakin varmasti hyvällä tolalla. Mäkinen maasto ja korkea paikka vielä on varminta. Sitten omakotitalon ilmanvaihto huolellisesti ja hallitusti, eikä mikään painovoimainen rakenteista vuotava ilmanvaihto. Ilmanvaihto puhtaita kanavia pitkin suodatettuna, eli hyvä koneellinen ilmanvaihto, ja ristiin menevä kone esim. Vallox, eli tuloilma ei sekoitu missään vaiheessa poistoilmaan ristikkäin puhaltavassa koneessa. Tuloilma suodatettuna sairaalaluokan suodattimilla niin ilma on puhtaampaa kuin ulkoilma ja sitten karkeasuodatus myös. Riittävä siivous ja pölyjen pyyhintä ja mieluiten keskuspölyimuri, joka puhaltaa imurin ilman ulos talosta. Kun uudehkossa talossa on puhtaat ilmanvaihtokanavat ja hallittu ilmanvaihto niin kosteuskin pysyy jopa 25-40% tasolla ympäri vuoden. Ilmankosteus on hyvä olla matala muttei toki liian matala. Koneellisella ilmanvaihdolla riittävällä ilmanvirtauksella ilmankosteus pysyy pienenä jopa kesällä kosteammilla ilmoilla. Tuulettamista ei kannata harrastaa, tulee kosteaa likaista ilmaa ikkunoista, ennemmin suodatettuna koneellisesti hallitusti kanavista ilma. Viilennys ilmastointilaitteella, joka myös tarvittaessa poistaa kosteutta ilmasta. Ilmastointilaite voi olla siirrettävä jos sen putken saa tiivistetysti ulos talosta tai ilmalämpöpumppu. Miellyttävä sisäilma on kesällä n. 22 astetta, talvella n. 21,5 astetta.

      Näin olen itse järjestellyt oman kotini ilmanvaihdon ja lämpötilan ja puhdasta ja siistiä on ja miellyttävän kuivaa ja viileää eikä mitään hajuja ilmene, puhdas raikas sisäilma. Siksi haistankin herkästi jo omista vaatteista jos tulen jostain kotiin missä on ollut huonompi ilmanlaatu.

      • mustia pilkkuja

        Varopa vaan Lääkäri 2. Siinä vaiheessa, kun alkaa herkästi "haistamaan" omista vaatteista, missä on ollut huonompi ilmanlaatu, voi oikea homesairaus (korvien välissä) olla jo lähellä tuloaan. Terveet ihmiset eivät kokemukseni mukaan juuri haistele tai huomaa edes silmin näkyvää homekasvustoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe