J. Uutelan lähtölaskenta Osuuskunta PPO:n hallituksesta.

M. Hodor

Kaikille Osuuskunta PPO:n jäsenille riittää jo Jarmon työt ja tekemiset. Joko Jarmo itse ymmärtää asian vakavuuden, tai sitten jäsenet osoittavat ovenpaikan. Tässä järkyttävässä yrityskaupassa ja sen seurauksissa on tullut peräseinä vastaan

64

992

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lukenut lakiakin

      Osuuskuntakokouksiin osallistuneena en voi ymmärtää, että Uutela jatkaa samaa PKT:n viitoittamaa tietä lakimiesten armeijan kautta pelottelua jäseniä kohtaan. Mielestäni osuukunnan omistajajäsenille olisi ollut oikeus ja kohtuus osuuskunnan varoilla palkata lakimiehet puhumaan oman näkemyksensä asioista. Silloin, kun oikeutta käydään, kummallakin osapuolella on omat lakimiehet. Tällä tavalla oikeutta hoidetaan oikeusvaltioissa. Diktatuurit on sitten asia erikseen.

    • Ei luottamusta

      Ei ole Uutela eilisen teeren poika yrityskaupoissa. Paljonko näistä on tullut tappioita PPO:n jäsenille? Onko luku kymmeniä miljoonia euroja?

      • Hyvä näin.

        Minulle ei ainakaan ole tullut tappiota vaan 1500 euroa rahaa.


      • fiksuolet
        Hyvä näin. kirjoitti:

        Minulle ei ainakaan ole tullut tappiota vaan 1500 euroa rahaa.

        Myytkö tuon 1500 euroa minulle 5 eurolla.


        Saat 5 euroa, niin ei jää sinulle tappiota.


    • Laskeskelija

      Paljonkohan sitä rahaa olisi tullut, jos PPO olisi myyty oikealla hinnalla. Arvelisin, että kaksin tai kolminkertainen määrä.

    • ppo

      ei tartte aina pyytää sitä isointa kalaa,kyllä sesinttiki piisaa tässä ajassa,ja eituo 1500e mikään sintti ole

    • Yrittäjä

      Näin yrittäjän näkökulmasta ajateltuna satavuotiaita yrityksiä ei ole joka päivä myytävänä. Sitten kun se myydään, se on loppu. PPO on myyty, eikä koskaan enää tule verotuloja, eikä muitakaan ostoja uuden omistajan kautta alueelta. Minä olen valmis ostamaan kaiken myytävän, joka maksaa alle puolen markkinahinnan. Yritys ei pysy kauaa pystyssä, jos se myy kaiken tappiolla. Ei tämä 500€/osuus kauaa lahkeessa lämmitä.

    • ppo

      eimutta 1500e lämmittää kolmekertaa enenpi

    • Laskeskelija

      Ja esim. 4500 € lämmittäisi yhdeksänkertaa enemmän tai kahdeksantoista kertaa enemmän tai...jne. Itse sain saman 3 kertaa 500€ on yhtäkuin 1500€, mutta alihintaan meni firma, kyllä sen kaikki ymmärtää, jotka vähänkään liiketaloudessa ovat mukana olleet. Onhan siellä vielä rahaa jaossa varmaankin 100 miljoonaa, mutta jäsenten pitää ottaa päättäväinen ote ja ottaa omansa pois.

    • Eron hetki

      Voiko sellainen mies, joka ei saa tili- ja vastuuvapautta osuuskuntakouksessa ja joutuu lakimiehenä käyttämään apunaan toista lakimiestä jsenistöä vastaan nauttia jäsenistön luottamusta? Ei voi. Uutelan pitää tehdä itse nopeat johtopäätökset ja erota, tai muuten tulee erotetuksi. Tiimalasin hiekka alkaa olla vähissä.

    • 16+4

      Mitä yhteistä on Timo Järvelällä, Pauli Korpi-Tassilla, Jari Kangasvierellä ja Anne Voholla. Heidät kaikki on joko erotettu tai he ovat vapaaehtoisesti eronneet PPO:n hallinnosta vuosien 2013-2014 aikana. Kuka mistäkin syystä. Tuosta koplasta on vielä jäljellä hallituksen puheenjohtaja Jarmo Uutela. Millä perusteella?

    • Purkuun 2015

      PPO on tätä nykyä täysin turha firma meille jäsenille. Se tulee purkaa ja sen loputkin varat, noin 90 miljoonaa jakaa omistajille. Otan mielelläni ne tonnit osaltani vastaan.

    • Miksi näin kävi?

      Osuuskunta on sääntöjensä vastaisessa tilassa useilta osin. Kuka sen on tähään tilaan ajanut? Jäsenistökö? Ei suinkaan. Kyllä takana on PPO:n hallinnon järjettömät päätökset, joihin se ei ole kysynyt lupaa jäsenistöltä. Onko mahdollista, että hallinnossa on ollut narsisteja? Narsistit ajavat tempuillaan terveen työyhteisön kaaokseen ja lopulta yritys tuhoutuu.

    • hep hep!

      Entisen hallintoneuvoston puheenjohtajan mukaan syy PPO:n tuhoon oli PPO:n työntekijöiden...Noh, ko kaveri sentään älysi erota.

      PPO:n hallitus kirjoitti viime vuonna lehdessä työpaikkojen säilyvän - ellei jopa lisääntyvän. Samoin palveluiden piti vain parantua. Maankaivajien väitteet olivat vailla minkäänlaista totuuspohjaa.

      Entinen toimitusjohtaja VALEHTELI viime kevään osuuskuntakokouksessa Datamen olevan "ylösajovaiheessa", vaikka firma oli täysin konkurssikypsä. Hallintoneuvosto sentään älysi hänet erottaa.

      Nykyinen toimitusjohtaja suoritti kontrollerina ollessaan toimialamuutoksen ilman yt-neuvotteluja (3 henkilöä siirrettiin tytäryhtiöstä emoyhtiölle, verkkosuunnittelija alennettiin asentajaksi työnjohtajan/tiiminvetäjän seuratessa pian perässä. Nämä siis ilmoitusluontoisena asiana). Muutoksen josta kolmen eri ammattiyhdistyksen lakimiesten mukaan olisi pitänyt käydä yt-neuvottelut.

      Sama yritys sekä konsultoi Elisa-kaupan, että tarkisti PPO:n tilit. Yllättäen mitään huomautettavaa ei löytynyt. Ei sittenkään, vaikka kauppa aiheutt PPO:n joutumisen sääntöjensä vastaiseen tilaan. Onneksi tilintarkastajat vaihdettiin.

      Millä näytöillä hallituksen puheenjohtaja voi nauttia minkäänlaista luottamusta? Pelkästään Datame-sekoilun tuloksena tulleet 40 MILJOONAN EURON tappiot pitäisi olla riittävä syy erottaa koko hallitus - kun ei tajuta erota.

      Hallitus väittää tietävänsä verotusasiat paremmin kuin vastikään verovirastosta eläkkeelle jäänyt tämän alueen aluepäällikkö. Uskottavaa?

    • Rahat pankkiin

      5000€ oikean pankin sijoitustilillä lämmittää paljon enemmän kuin PPO:n kolme osuutta epämääräisessä osuuskunnassa. Voi että kun saisi PPO:sta rahansa pois ilman lakimiesten ja PPO:n hallituksen kieroilua. Nykysääntöjen mukaan PPO on hyvin helppo purkaa. Tarvitaan vain 2/3 osan enemmistö osuuskuntakokouksessa. Siitä se alkaa.

    • Tajusin asian.

      PPO:n elisa kauppa on ilmeisesti tähän asti suurin moka alueellisten omalla rahalla toimineiden puhelinyhtiöiden historiassa. Katsokaapa mitä tapahtui ja tapahtuu parhaillaan Telekarelialla ja Kympillä, PPO:n lisäksi. Työttömiä ja tyhjiä liikerakennuksia. Pauli KT kertoi 21.12.2012 Kalajokilaaksossa, ettei henkilöstön kannata olla huolissaan, toiminta jatkuu toistaiseksi samanlaisena. Eipä jatkunut kauankaan. Eipä taida henkilöstöstöstä olla edes neljääkymmentä jäljellä entisestä 200:sta.

    • Nortti maistuu

      PPO:n juuri ostamaa, huonossa kunnossa olevaa liiketilaa, ollaan juuri kunnostassa. Ilmeisesti työmiehet on palkattu töihin tuntihinnalla, koska he vetelivät juuri todella makoisia kyykkytupakkeja Kauppakadun varressa PPO:n liiketilan oven pielessä Nordeaa vastapäätä. Melkoinen tupakantumppikasa siihen oli kertynyt. Me jäsenet maksamme nuokin tupakoinnit.

    • Jäsenten etu

      Jäsenten edun takia on Uutelan erottava.

    • Ei riitä

      Sivistyneessä länsimaisessa demokratiassa, kuten Suomessa voidaan maan poliittisen hallituksen luottamus mitata välikysymyksellä. Mikäli hallitus saa äänestyksessä enemmistön tuen voi se jatkaa. Miten voidaan mitata PPO:n jäsenistön luottamus PPO:n hallitukseen? Mielestäni se mitattiin kevään osuuskuntakokouksessa lähes kymmenessä äänestyksessä. Yhdessäkään niistä ei PPO:n hallitus saanut jäsenistön luottamusta. Nyt on johtopäätösten aika. Pelkkä Uutelan ero PPOn hallituksesta ei riitä.

    • B. Cool

      PPO:n hallituksen pitäisi myöntää kaikkien aikojen pahin moka ja sen jälkeen tulisi tehdä täydellinen hallitusremontti. Eipä taida vain raukoista löytyä vastuunkantajaa.

    • Mikä näistä?

      Mitä mokaa tarkoitat kaikkien aikojen mokalla? PPO-Yhtiöt Oy:n myyntiä alihintaan, kilpailuttamatta ja jäseniltä lupaa kysymättä? Osuuskunnan saattamista sääntöjen vastaiseen tilaan? Datame kauppoja ja niihin liittyviä epäselvyyksiä kymmenien miljoonien eurojen tappioineen? Aluehallintoviraston aloittamaa erityistä tarkastusta PPO:ssa? Miljoonien eurojen tappioihin nousevia BCC, Telekarelia tai Gisforest kauppoja? Korpi-Tassin tai Peltomaan valintaa PPO:n toimitusjohtajaksi? Jarmo Uutelan käyttäytymistä kolmessa viimeisessä osuuskuntakokouksessa? Rouva Pellervon kutsumista osuuskuntakokoukseen järjestämään yleinen kaaos? Eikö nämä meriitit jo ala riittämään yhdelle hallitukselle?

    • Erokirje

      Pitäisi rittää, mutta kun ei riitä. Onhan näitä mokia vieläkin. Esimerkiksi viimekeväinen PPO:n hallituksen toiminta, jossa se yritti erottaa muutamia heidän toimintaansa arvostelleita PPO:n omistajia oululaisen lakiasiaintoimiston kautta. Lopputulemana nämä kolme jäsentä osoittivat osuuskuntakokouksessa hallitukselle kaapin paikan moneen kertaan, mm. vaihtamalla PPO:n tilintarkastajat, sekä jättämällä tili- ja vastuuvapauden myöntämättä ja tulipa yksi heistä valittua hallintoneuvostoonkin hallituksen esimieheksi.

    • Ylivieska vs Oulu

      Microsoft vähentää Oulusta 500 työpaikkaa ja Broadcom 430 eli yhteensä toteutuu 930 työpaikan vähennys.

      PPO:n hallinto myi sääntöjen ja osuuskuntalain vastaisesti PPO:n Elisa Oyj:lle ja lopputuloksena on 100 työpaikan vähennys.

      Oulussa on 195.000 asukasta ja Ylivieskassa 15.000 asukasta.

      Lainvastaiset kaupat kurittavat Ylivieskaa suhteessa enemmän kuin Oulun kaksi viimeisintä (laillista) lopetusta Oulua. Mikä ja miksi media suhtautuu asioihin eri lailla? Miksi Ylivieskan kaupunginjohtajaa ei ole haastateltu? Eikö Ylivieskalle lähialueineen tehty vahinko ole riittävän suuri?

    • Seuraaja hakuun

      Kyllä tilanne on se, että Uutelan on aika väistyä. Mies on näyttönsä antanut, ja ne tulevat tälle maakunnalle hyvin kalliiksi. Mikäli halutaan, että PPO tervehtyy, tarvitaan tilalle täysin ulkopuolinen, PPO:ssa ryvettymätön puheenjohtaja.

    • Kuituvalot

      Olen ihmetellyt PPO:n syrjäkylille rakentamaa, käytännössä täysin tyhjää kuituverkkoa. Investointi lienee ollut kymmeniä miljoonia. Kuka tämän päätti ja millaisilla liiketoimintalaskelmilla verkko päätettiin rakentaa? Investointi on ollut järjetön. Miksi taajamiin, missä ihmiset asuvat, ei vastaavaa verkkoa tehty? Voisiko joku valaista tätä asiaa paremmin? Jonkunhan täytyy tästäkin munauksesta vastuu kantaa. Kuka sen kantaa?

      • nopein yhteys

        Kyllä kuidussa järkeä on ja jos olisi varmuus siitä, että asuisin tässä kiinteistössä vähintään 10 vuoden ajan, niin ilman muuta siihen kannattaisi liittyä. Olisi pitänyt liittyä jo verkon rakennusvaiheessa. Tällä hetkellä Saunalahti ei kuituliittymiä kytke, mutta toivottavasti taas lähitulevaisuudessa.


      • Uskomaton juttu

        Käsittääkseni tuo järjetön kuidun veto on ollut yksi PKT:n keino kuluttaa mahdollisimman paljon rahaa.
        Rahaa menee, tulos laskee, huono bisnes, konserni on myytävä. Hallintoneuvosto ei kyseenalaistanut PKT:n esittämiä kalvoja vaan uskoi konnaa ja päätti myydä PPO:n heti.
        Eikö käytäntönä pitäs olla, että jos firmalla menee huonosti niin vaihdetaan toimitusjohtajaa, eikä myydä koko firmaa.... Noh seuraukset alkaa olla jo kaikkien tiedossa.


    • ........

      ,,,,,,,,,,,,

    • peepeeoolainen

      Mitäs tapahtuu ppo:ssa, kun tili-ja vastuuvapautta ei myönnetty?

      • jäsen

        Toivottavasti toimitusjohtaja ja hallitus ymmärtävät erota ennenkuin heidät erotetaan. Ei tule niin kunniatonta lähtöä kuin Korpi-Tassille hallituksesta viime talvena.


    • Aktiivinen jäsen

      Uutelan lähtölaskenta PPO:n hallituksen puheenjohtajan pallilta on käynnissä. Tiimalasin hiekka alkaa käydä vähiin.

    • Ei perustetta jatkaa

      Yritin miettiä, että onko olemassa jokin yksittäinen syy, jonka perusteella Jarmo Uutelan olisi perusteltua jatkaa PPO:n hallituksessa. En löytänyt jatkolle yhtään perustetta. Erottamiselle löytyy yli 10 perustelua.

      • Leipurinkeidas

        Kävin Leipurinkeitaalla syömässä ja kuulin seuraavan tarinan:

        Toukokuussa jäsenen jo ilmoittauduttua Uutela soitti valtakirjan antaneelle joka senjälkeen perui valtakirjansa ilmoittautuneelta.

        Kyseessä oli siis PPO:n varsinainen kokous toukokuussa. Onko reilua ja rehellistä soittaa valtakirjan antaneelle? Valtakirjan antanut on velkasuhteessa PPO:hon ja siksi Uutelalla oli mahdollisuus painostaa ja sen hän myös teki.

        Esimerkki vain siitä, miten härski toiminta jatkuu PPO:ssa entisen toimitusjohtajan potkuista huolimatta.

        Hänhän soitteli kevätkokouksen 2013 jälkeen yrittäjäjäsenille paheksuen sitä, että yrittäjäjäsenten valtakirjoja oli käytetty väärin. Niillä oli äänestetty halllitusta vastaan!

        Korpi-Tassi on historiaa, mutta Uutela on tätä päivää - vielä vähän aikaa.


    • Erotuksen hetki

      En näe mitään muuta vaihtoehtoa kuin sen, että Jarmo Uutela on erotettava PPO:n hallinnosta. Perusteluiksi riittää, että PPO:n hallitus on ajanut PPO:n sääntöjensä vastaiseen tilaan, tili- ja vastuuvapautta PPO:n hallinnolle ei ole myönnetty ja Aluehallintovirasto tutkii PPO:n hallinnon toimintaa.

    • Totuus on tämä

      Olen samaa mieltä, jos ei herra tajua itse erota "kunniakkaasti" niin päättäjien on tehtävä erottaminen, taitaa joku uusi kuvio olla menossa kun ei millään mene hänellä tajuntaan että nyt on aika ottaa lusikka käteen ja jättää juiminkihommat jäsenien haluamaan suuntaan tehtyjä esityksiä kannattaneiden hoitoon...muuten taakka kasvaa ja tulevaisuudessa vaatimukset kohdentuu suoraan hänen ja vain hänen johdolla tehtyihin vääriin päätöksiin..pale ja muut pääsee pakoon !

    • Ei luottamusta

      Milloin PPO:n hallintoneuvosto kokoontuu? Se voisi hoitaa tämän asian samalla kuntoon.

    • Muutoksen tuulet

      Jäsenistön selkeän enemmistön kanta on, että Uutelalle annetaan potkut PPO:sta ja osuuskunnan varat jaetaan jäsenille! Tekee muuten yli 3000€ per jäsen!!!

    • Alle viikkoko vielä?

      Kumpi loppuu ennemmin: Jarmo Uutelan PPO:n hallituspesti vaiko kesän helteet?

    • Ei hyvältä näytä

      PPO on ajettu kaaokseen. Uutelan on kannettava vastuunsa ja erottava!

    • Yksi yö

      Voiko yksi yö kaiken muuttaa?

    • M. Hodor

      Näköjään säälistä, säälistä Jarmo saanee jatkaa.

    • Päätoimiala on myyty

      Osuuskunnan voimassa olevien sääntöjen mukaan Osuuskunta PPO:n päätoimiala on tuottaa tietoliikennepalveluita jäsenilleen. Päätoimiala on myyty, joten Osuuskunta voidaan purkaa ja varat jakaa omistajille.

    • M. Hodor

      Eipä taida Uutelallakaan olla kivaa, kun näkee mitä vahinkoa tuli tehtyä.

    • Kuusamonmalli

      Tehdään "kuusamot". Esitys hallintoneuvostolle potkia pihalle välittömästi.

    • Liikaa virheitä

      Uutela ulos Hallituksesta.

    • Strateginen valinta

      Mikäli osuuskunta haluaa, että tappelu jatkuu, on oivallista pitää Uutela edelleen hallituksen puheenjohtajana. Mikäli osuuskunta haluaa, että tappelu laimenee, on oivallista erottaa Uutela. Mikäli osuuskunta haluaa, että tappelu laimenee nopeasti, on oivallista erottaa Uutela nopeasti.

    • Oikeus toteutuu viel

      Ei tässä ole kysymys tappelusta, vaan siitä, että hallitus myi PPO:n ilman omistajien lupaa. Firma oli myyty, kun omistajat saivat siitä tietää. Ja nyt kärvistellään "parempien palvelujen parissa". Osuuskunnan omistajien rahoilla kalliisti rakennetun alueverkon palveluja ei ole. Onko tässä mitään järkeä!!! Ja hinnat sen kuin nousee. Ja hallitus ajoi osuuskunnan laittomaan tilaan...

    • Vastaus kuuluu

      Haluan että Osuuskunta PPO:n minulle jäsenenä kuuluva omaisuusosuus palautetaan minulle ja mahdollisimman pian..jotta saa sen kasvamaan korkoa, yksi välittäjä lupasi 8 % koron ja nyt on jo kaksi vuotta olleet rahat tuottamattomassa tilassa hallinnon vastustuksesta johtuen..se tekee lupauksien pohjalta jo 800 € menetyksen tuolta ajalta..( eikä siinä ole huomioitu korkoa korolle osuuttakaan ) .. niin ja ne verot siitä maksaisin itse !

    • Peli on selvä

      Koko nykyisen PPO:n hallituksen on erottava. Sen varjona on aivan liian paljon mustia pilviä osuuskunnan yllä. Sen jälkeen uuden hallituksen on aloitettava hallittu Osuuskunnan purku jäsenistön etu maksimoiden.

    • Kantti puuttuu

      Eiko PPO:n hallintoneuvostolla riitä kantti erottaa Uutela? Kuika monta teitä pitää sinne vaihtaa, että alkaa riittämään?

    • copy edeltä2

      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus vie osuuskuntakokouksen jatkuvasti Raaheen
      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus ei ota jäsenten lukuisia aloitteita osuuskuntakokouksen käsittelyyn
      -hallitus keksii ontuvia selityksiä aloitteiden poisjättämiselle
      -"jatkokokous", kokouskutsussa luki jotakin aivan muuta
      -valtakirjakikkailu
      -jäseniä opastettiin väärin valtakirjan toimittamisessa
      -hallitus hommasi osuuskuntakokoukseen jalkapallojoukkueen äänestämään hallituksen esityksen puolesta

      -toukokuun 2013 kokoukseen kirjallisen kutsun sai yrittäjäjäsenet
      -yksityiset henkilöt saivat lukea kutsun lehdestä - lain mukaan kutsu olisi pitänyt lähettää kirjeitse kaikille
      -hallitus lähetti sijoitusilosanoman yrittäjäjäsenille
      -vieläkö hallitus tutkii jäsenten osuuskuntakokouksen äänestyskäyttäytymiset ja soittelee "väärin äänestäneille"? Onko hallitus unohtanut, että tällaistakin on tapahtunut?

      -hallitus sijoitti kymmeniä miljoonia euroja Datameen, jonka tj PKT toukokuun 2013 osk-kokouksessa totesi olevan ylösajovaiheessa. Rahaa tarvittiin lisää. 3kk kuluttua yhtiö haettiin yrityssaneeraukseen, siitä 3kk konkurssiin
      -hallitus myi PPO:n kysymättä asiaa osuuskunnan omistajilta. Nokia myytiin omistajien luvalla
      -hallitus saattoi osuuskunnan laittomaan tilaan. Jäsenyys edellyttää osk:n tai sen tytäryhtiö palveluita. Niitä ei nyt ole.

      -lokakuun osk-kokouksen asialista oli oikea hallitusvehkeilyn näyte: työjärjestyskohta puuttui...
      -erityistilintarkastuksesta hallitus antoi etukäteen ymmärtää, että jos kokous katsoo tarkastuksen olevan paikallaan, hallituksella ei ole syytä vastustaa sitä
      -kun osk-kokous päätti hakea tarkastusta, hallitus alkoi kahden lakimiehen voimin vastustamaan tarkastusta
      -erityistilintarkastus on meneillään ja avi tutkii osuuskunnan toimia
      -hallitus on hävittänyt alueelta reippaasti yli 100 työpaikkaa
      -hallitus vie osuuskuntaa väkisin sijoitustoimintaan osuuskunnan jäsenten tahdon vastaisesti. Ja juuri sijoitustoiminta on halllituksen heikoin lenkki!!

      -2014 tammikuussa 1000 jäsentä teki aloitteen osk:n hallitusta alasajosta. Halllitus totesi, ettei joka vuosi pureta. Hallituksen pj. totesi lehdissä, että huuhaata tällaiset keräyslistat ja vastavalittu tj. haukkui osuuskunnan jäsenet maankaivajiksi. Aloitetta ei otettu osk-kokouksen asialistalle, jälleen vastoin lakia.
      -hallitus uhkaa kokousväkeä verottajalla ja veroilla
      -veropäätöksiä ei pyynnöstäkään näytetä. Miksei? Eikö veropäätöksessä olekaan sitä, mitä jäsenille kerrotaan?
      -asiantuntija- ja juristilauma maksetaan kokouspaikalle uhkailemaan veroilla
      -hallituksen lakimiespj:llä on osuuskuntakokouksessa kallis asianajaja avustajanaan
      -hallitus käyttää jatkuvasti osuuskunnan rahoja suuren tuomariarmeijan palkkioihin
      -hallitus uhkaa erottaa kriittisesti hallituksen toimiin suhtautuvia jäseniä osuuskunnasta
      -jäsenet saavat postissa lakimieheltä erokirjeitä
      -erouhan alla olevia jäseniä kutsutaan kuulemistilaisuuksiin
      -toukokuun 2014 osk-kokouksessa hallinnon linjaa edustava taho haukkui osuuskunnan jäsenet pystyy, kun osallistuvat runsain joukoin osuuskunnan kokoukseen
      -samassa kokouksessa hallinnon linjaa edustavat tahot yrittivät monin tavoin pelotella sekä kokousväkeä ja puheenjohtajaa jopa oikeustoimilla, ellei kokous suju heidän esittämällään tavalla

    • Lähtölaskuri

      Päivän lähtölaskentalukema on korkeintaan 164 päivää.

    • Hiekka valuu

      Päivän lähtölaskenta on korkeintaan 153 päivää.

    • copy ed.........

      Omituista peliä hallitus pitää. Saako tämä jatkoa seuraavassa kokouksessa. Eikö hallitus jo itsekin kummastele omia toimiaan. Lukekaa:

      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus vie osuuskuntakokouksen jatkuvasti Raaheen
      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus ei ota jäsenten lukuisia aloitteita osuuskuntakokouksen käsittelyyn
      -hallitus keksii ontuvia selityksiä aloitteiden poisjättämiselle
      -"jatkokokous", kokouskutsussa luki jotakin aivan muuta
      -valtakirjakikkailu
      -jäseniä opastettiin väärin valtakirjan toimittamisessa
      -hallitus hommasi osuuskuntakokoukseen jalkapallojoukkueen äänestämään hallituksen esityksen puolesta

      -toukokuun 2013 kokoukseen kirjallisen kutsun sai yrittäjäjäsenet
      -yksityiset henkilöt saivat lukea kutsun lehdestä - lain mukaan kutsu olisi pitänyt lähettää kirjeitse kaikille
      -hallitus lähetti sijoitusilosanoman yrittäjäjäsenille
      -vieläkö hallitus tutkii jäsenten osuuskuntakokouksen äänestyskäyttäytymiset ja soittelee "väärin äänestäneille"? Onko hallitus unohtanut, että tällaistakin on tapahtunut?

      -hallitus sijoitti kymmeniä miljoonia euroja Datameen, jonka tj PKT toukokuun 2013 osk-kokouksessa totesi olevan ylösajovaiheessa. Rahaa tarvittiin lisää. 3kk kuluttua yhtiö haettiin yrityssaneeraukseen, siitä 3kk konkurssiin
      -hallitus myi PPO:n kysymättä asiaa osuuskunnan omistajilta. Nokia myytiin omistajien luvalla
      -hallitus saattoi osuuskunnan laittomaan tilaan. Jäsenyys edellyttää osk:n tai sen tytäryhtiö palveluita. Niitä ei nyt ole.

      -lokakuun osk-kokouksen asialista oli oikea hallitusvehkeilyn näyte: työjärjestyskohta puuttui...
      -erityistilintarkastuksesta hallitus antoi etukäteen ymmärtää, että jos kokous katsoo tarkastuksen olevan paikallaan, hallituksella ei ole syytä vastustaa sitä
      -kun osk-kokous päätti hakea tarkastusta, hallitus alkoi kahden lakimiehen voimin vastustamaan tarkastusta
      -erityistilintarkastus on meneillään ja avi tutkii osuuskunnan toimia
      -hallitus on hävittänyt alueelta reippaasti yli 100 työpaikkaa
      -hallitus vie osuuskuntaa väkisin sijoitustoimintaan osuuskunnan jäsenten tahdon vastaisesti. Ja juuri sijoitustoiminta on halllituksen heikoin lenkki!!

      -2014 tammikuussa 1000 jäsentä teki aloitteen osk:n hallitusta alasajosta. Halllitus totesi, ettei joka vuosi pureta. Hallituksen pj. totesi lehdissä, että huuhaata tällaiset keräyslistat ja vastavalittu tj. haukkui osuuskunnan jäsenet maankaivajiksi. Aloitetta ei otettu osk-kokouksen asialistalle, jälleen vastoin lakia.
      -hallitus uhkaa kokousväkeä verottajalla ja veroilla
      -veropäätöksiä ei pyynnöstäkään näytetä. Miksei? Eikö veropäätöksessä olekaan sitä, mitä jäsenille kerrotaan?
      -asiantuntija- ja juristilauma maksetaan kokouspaikalle uhkailemaan veroilla
      -hallituksen lakimiespj:llä on osuuskuntakokouksessa kallis asianajaja avustajanaan
      -hallitus käyttää jatkuvasti osuuskunnan rahoja suuren tuomariarmeijan palkkioihin
      -hallitus uhkaa erottaa kriittisesti hallituksen toimiin suhtautuvia jäseniä osuuskunnasta
      -jäsenet saavat postissa lakimieheltä erokirjeitä
      -erouhan alla olevia jäseniä kutsutaan kuulemistilaisuuksiin
      -toukokuun 2014 osk-kokouksessa hallinnon linjaa edustava taho haukkui osuuskunnan jäsenet pystyy, kun osallistuvat runsain joukoin osuuskunnan kokoukseen
      -samassa kokouksessa hallinnon linjaa edustavat tahot yrittivät monin tavoin pelotella sekä kokousväkeä ja puheenjohtajaa jopa oikeustoimilla, ellei kokous suju heidän esittämällään tavalla

    • Syy ja seuraamus

      Lisäksi, nämä henkilöt, joiden nimet ovat tiedossa ja tarkkaan, tulevat huomaamaan että he tulevat olemaan alueen sylkykuppeina loppuelämänsä.

      Kyllä kansa tietää ja muistaa. Osuuskunnan jäsenet, jotka omistavat osuuskunnan eivät hyväksy tällaista väärinkäytöstä.

      Jos yritys olisi osakeyhtiö tai pörssiyhtiö ja vastuu henkilöt tekisivät vastaavan koplauksen sehän olisi välittömästi valtakunnan uutisissa ja oikeutta käytäisiin korkeimpaan asti. Tässä on rikottu osuuskunnan sääntöjä ja raskaasti. Lisäksi käytetty muunneltua totuutta, joka on sama, kuin valehtelu. Yrityksen taloudellinen tila ja tulevaisuuden näkymät vääristeltiin.

    • Säännöt sanoo

      Osuuskunnan hallinto möi osuuskunnan pääliiketoiminnan jäseniltä kysymättä. Tämä päätös olisi osuuskuntalain mukaan vaatinut osuuskuntakokouksen yksimielisen päätöksen PPO:n sääntöjen muuttamisesta ennen myyntiä.

      Nyt ollaan vanhoilla säännöillä, joissa pääliiketoiminta on edelleen tietoliikennepalveluiden tuottaminen. Kauanko PPO:n hallitus voi jatkaa tällä sääntöjen vastaisella tiellä?

    • Muutoksen tuuli

      Tässä on PPO:n hallinnon toimesta petetty PPO:n omistajat. Sitten vielä viety vuosikokoukset Raaheen, ja hankalaan ajankohtaan, ettei omistajat pääsisi paikalle. Siitäkin huolimatta 1000 PPO:n omistajaa on saapunut paikalle. Näille on vielä kokouksissa valehdeltu. Kauanko tämä näin jatkuu! Hävetkää!

    • Erotettuonjo

      Osuuskunta PPO:n hallintoneuvosto on valinnut hallituksen uudeksi jäseneksi varatuomari Marko Tepon Ylivieskasta. Marko Teppo tulee hallitukseen uutena jäsenenä ja korvaa "ikäpykälän" takia väistyvän juristi Jarmo Uutelan Raahesta.

    • Laskelmoitsija

      Osuuskunnan säännöissä on se vakava puute, että hallituksen ja hallintoneuvoston jäseniltä ei vaadita minkäänlaista kyseisen alan tuntemusta. Tekninen ala, jota PPO edusti on haastava ja samalla hallintoa on helppo kusta silmään, kun äijäneuvosto ei erota kuparia valokuidusta. Lisäksi alan tulevaisuutta on helppo synkistää. Konsulteilta kyllä löytyy esityksiä, joilla voitaisiin myydä vaikka hiekkaa Saharaan. Keskeisin rooli oli tietenkin Pauli KT, jolle oli liikaa epäonnistuminen ammatissaan. Siinä vaiheessa, kun jopa Paulikin huomasi tulleensa kusetetuksi konsulttien toimesta, oli pakko keksiä, miten roskat laastaan maton alle. Ainoa tie oli valita poltetun maan taktiikka. Eiköhän näissä savuverhoissa totuus häviäsi ja pääsisi livahtamaan vastuista.

    • mitä10

      Mitä sanoo pösöarvi? Onko arvista tullut arvo?

    • Pösöarvi

      Pösöarvista ei ole tullut Arvo. Kirjoitan paremmin, kun ehdin. Ihmettelen vain noita PPO:n hallinnon suuria sankareita, jotka pystypäin kehtaavat tosissaan yrittää anastaa vanhojen PPO:n omistajien rahat tuosta vaan. Muutetaan sääntöjä ja hokkus pokkus, toisten rahat ovatkin meidän rahoja oikeitten omistajien ulottumattomissa. En kyllä kehtaisi tunnustaa itsenäisyyspäivänä olevani Suomalainen käyttäytyessäni tuolla tavalla. Eiköhän omatunto muka pakota. Kehotan kaikkia rehellisiä äänestämään osuuskuntakokouksessa vastaan sääntömuutoksia. Pelatkoon pelejä kukin omilla rahoilla.

    • Eiollutturhafoorumi

      Tämä aihe on nyt loppuun käsitelty: Jarmo Uutela on saatu ulos PPO:n hallituksesta.

      • siltijatkaahuijausta

        ..koska on vielä sijoitusyhtiö "arvon" hallituksessa..eli hamuaa edelleen osuuskuntalaisten omaisuutta..


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe