Dogo Canario/ Kanariandoggi

Marika L.

Hei! Vanha Dobermannimme lopetettiin muutama kuukausi sitten ja nyt olisi hakusessa uusi koira. Mies on innostunut nyt canarioista...mitä näiden kanssa ihmiset harrastaa? Mitään muita kun näyttelytuloksia ainakaan ei löytynyt? Eikö rotu sovellu Tokoon,jälkeen tms..vai eikö ihmisiä kiinnosta harrastaa näiden kanssa mitään..? Kertokaapa omistajat/kasvattajat kokemuksia :)

6

998

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • arvuuttelija?

      Kotisaarellaan ko. koirat käsittääkseni ovat olleet kahleissa, siis kiinni päivät, ja yöllä päästetään vartioimaan omistajan pihaa ja tiluksia. Luulen että ei todellakaan sovellu tokoon. Jäljestä en tiedä.
      Mies voisi varmaan innostua jostakin muustakin rodusta. Onhan se koira kuvassa komea, makee väri jne. mutta voiskos mies valaista mitä hän koirasta odottaa, millaisia ominaisuuksia ja mitä/kuinka paljon/vrk sen kanssa on tarkoitus harrastaa??

    • kokeiltu on

      Presa Canario on luokiteltu Espanjassa vaaralliseksi roduksi ja sitähän se on.
      Rotu on taistelukoira, tappelun haluinen,, käytetty koira tappeluissa ja suljettujen alueiden koiravahteina. Tosin yhdenkin pentueen luonteissa on paljonkin erilaisuuksia vaikka ulkomuodollisesti hyvinkin saattavat olla samankaltaisia.

      Miksi haluaa rodun jonka historia ja käyttötarkoitus on kaukana perinteisestä skandinaavisesta koirakulttuurista? Rotu sai vasta muutamavuosi sitten FCI hyväksynnän kannattaa odottaa 50 vuotta mitä rodulle tapahtuu. On niitä kilttejäkin koirarotuja olemassa suurin osa,, mikä on kun pitää hommata itselleen ongelmia??
      Niitä saa Espanjalaisilta parilla sadalla eurolla ja kertaalleen pitovaikeuksien takia koiratarhoille annettuja ilmaisiksi ellei poliisit ole määränneet lopetettavaksi. Onko rahasta kiinni. Lopettakaa sekoilu siellä Suomessa. Vapaana ei kannata pitää missään nimessa jos on tyypillinen Presa. Rotumääritelmän tulkinassa Espanjassa mainitaan suoraan koiran korostunut vahtimis ja taistelelu halukkuus.

      • Näin on

        Vaaralliseksi roduksi ? On vain taitamattomia koiran omistajia. Kyllähän joka ikinen vartioimaan jalostettu koira puolustaa tarvittaessa vaikka henkensä edestä. Esim. laumanvartija.


      • sitenonsienet

        Kiitos tietoiskusta sieltä Hispanian päästä. Näin kotosuomalaisena uumoilinkin ja aiemmin vastailin.
        Tiedän myös koirista sen verran että lause joka alkaa "kaikki rodut on.." paljastaa vain kirjoittajan naiivin uskon omaan tietäväisyyteensä. Kaikki rodut todellakaan eivät ole tasapaksua sikanautaa vaan sekä fyysisellä että psyykkisellä puolella on eroavaisuuksia, joiden vuoksi tietyt rodut ovat potentiaalisen vaarallisia perheen ulkopuolisille. Koska ne on siihen jalostettu eivätkä rodun alkuperäiset pitäjät (Kanarialla) muuta odotakaan kuin että pihalle tunkeutujan kimppuun hyökätään. Sitä vartenhan juuri ko koiria pidetään, vartiokoirina.


    • HALOOO

      HALOOO!!!!!!
      Vaikka niistä puhutaan vaik mitä, niin se on ihan kasvattajasta kiinni. Tutulla on kiltti ja omistautunut kanariandoggi jossa on pitbullia ja se ei oo tehny mitään.Viihtyy muidenki koirien kanssa, ei oo paha eikä mitään negatiivistäkään. Saan just huomena kanariandogin pennun ja on myös pitbullia. Ei siit oo tappelukoiraks, ihan normaaliksi kotikoiraksi, jonka kanssa voi mennä kilpailemaan ja agility-harrastajaksi. KUNHAN VAIN OPETTAA KUNNOLLA!!!!

      • Seropi se on

        Se on sekarotuinen silloin. Ei ole olemassa mitään "kanariandoggia, jossa on pitbullia" :DDD Se on kanario-pitti-sekoitus, tai kanariosekoitus, tai pittisekoitus, tai molossisekoitus. Tai ylipäätään sekarotuinen, jolloin siinä voi olla molossien lisäksi sekaisin ihan mitä tahansa, ethän sinä sitä tiedä.

        Sekarotuisessa voi olla ihQujen haastavien rotujen lisäksi myös niin paljon labbista tai oikeastaan mitä tahansa muuta koirarotua, joka sitten tekeekin niistä henkisesti tavanomaisia koiria. Sakemannit pilattiin parissa vuosikymmenessä, luuletko, ettei kanariandoggista saa peruslabbiksen tasoista helppoa lemmikkiä ihan parissa sukupolvessa, kun siihen sotketaan sekaan vapaavalintaisesti mitä tahansa lyhytkarvaisia, vaaleita rotuja?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe