Kysymys kokeneemmille avustusten nostajille

"kohtuullinen" määrä

Tietääkö joku, paljonko (vähänkö) henkilöllä voi olla tileillä rahaa, että saa toimeentulotukea silti?

Tiedän, että nokkelia vastaajia riittää, mutta kysyn ihan oikeasti. Googlettamassani laskurimääritelmässä puhuttiin "kohtuullisuudesta". Tietääkö joku mitä tuo "kohtuullisuus" tarkoittaa.

12

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sossulle "pataan"

      Tuo kohtuullisuus on kuntakohtainen ja usein se on kohtuuttoman vähän. Periaatteessa pitäisi saada olla ainakin sen verran että pärjää siihen saakkaa kunnes tulee rahaa, toimeentulotukea, palkkaa tai työttömyyskorvausta. Joissain kunnissa vähentävät kaikki tilillä olevat rahat toimeentulotuesta, sellainen on kohtuutonta ja laitonta. Rahaa ei kannata pitää tilillä, korkokin on nolla, kukkaroa tai patjan alle sossu pysty katsomaan.

    • fdfgdfhdfgjfhj

      Se on harmi, että monia laskuja ei voi enää maksaa käteisellä, mutta ainakin ruokaostoksiin kannattaa rahat pitää käteisenä. Siitä on sekin etu, että kunkin ostosten seuranta (kauppojen ja pankkien taholta) on hankalampaa. Tietysti setelitkin on numeroitu, ja kun ne nostaa koneelta, ne linkittyvät henkilöösi. Jos saa vaihtorahaa yksityisen kuitittoman kaupan kautta, tuo ketju katkeaa.

    • tilivelvollinen

      Uskaltako enää käydä edes Alkossa?
      Noup.

    • sossulle "pataan"

      Alkossa tai vaikka paskahalla käynti ei kuulu kenellekkään, saati sitten sossulle. Jos sossu alkaa marisemaan vaikka tiliotteella näkyvistä alkon maksuista tai mistä tahansa muusta menosta se puuttuu sellaiseen asiaaan joka ei sille kuulu. Tuo pitää tehdä sossulle selväksi jo heti alussa. Joillakin virkahenkilöillä on valta noussut päähän, se pitää tiputtaa sieltä heti tai muuten alkaa kyykytys.

      Minä teen uudelle ennestään tuntemattomalle virkailijalle asian heti alussa selväksi sen että olen palveltava asiakas enkä alistettava ja nöyryytettävä hallintoalamainen ja pidän omista oikeuksistani kiinni viimeiseen pykälään ja momenttiin saakka ja tarvittaessa se pilkkukin viilataan niin moneen osaan kun on tarvis. Tuo koskee kaikkia viranomaisia, mutta etupäässä sossua, työkkäriä ja Kelaa jossa pahimmat kyykyttäjät ovat. Kun virkailija vaihtuu niin saattaa uusi virkailija yrittää taas jotain, silloin vaan luulot pois sellaisilta.

      • käteisellä kaikki

        Itse asiassa se menee niin, että jos meinaa Alkossa käydä, on ehdottomasti maksettava käteisellä. (Tosin kohta käy niin, että Alkon myyjät koulutetaan niin, että eivät enää myy toimeentulotukiasiakkaille?)Jos tiliotteella näkyy, että on käyty Alkossa, olkoonkin se kerran vuodessa ja summa on niin pieni kuin 10 e, sossussa katsovat, että sinulla on ylimääräistä rahaa tuhlattavana ja siispä eivät myönnä ainakaan minkäänlaista harkinnan varaista tai ainakin siitä puutttu osa mitä normaalisti saisi.

        Itselläni ainakin pyri joku omituinen ukko aina perässä kyttäämässä käynkö Alkossa ja milloin. Venas aina kaupan lähettyvillä milloin tulen ja lähti perään kyttäämään, että jaahas kuinkas paljon sitä laitetaan ruokaan ja viinaan rahaa...


    • "kohtuullinen" määrä

      Kiitos vastauksista. Itseäni huolettaa, että kun omaa syyttäni olen jäämässä pikkuhiljaa työttömäksi näköjään niin tarkoittaako se samaa, kuin että minä, täyspäinen ihminen saan loppuelämäkseni jonkinlaisen kyylän perääni. Olen aina tehnyt työni kun minulla sellainen on ollut ja maksanut laskut ajallaan melkein lapsesta saakka.

      Tuo patjanalus on hyvä ajatus, mutta kaikkea ei voi maksaa käteisellä. Tarkoittaako tämä työttömyys nyt sitä, että minut tuomitaan ehdonalaiseen? En saa siis enää tehdä ulkomaanmatkoja, vaan minun on pysyttävä Suomessa. Tämä maailma on huomattavan paljon sairaampi paikka kuin ikinä olen osannut edes kuvitella.

    • "kohtuullinen" määrä

      En saa myöskään yöpyä hotellissa enkä vuokrata autoa. Lista varmaan kasvaa tuosta vielä.

    • aktiv kapitaal

      Juuri näin se menee.
      Toimeentulotuki on viimesijainen tukimuoto, kuuluu nuo legendaariset sanat.

      Jopa niin viimesijainen, että vahingonkorvauksena saadut rahat ja vahinkoon kuuluvat ja niihin menevät ovat tuloa.

      Siinä sitä on sitten yhdenvertaisuutta, kun rahvas saa korvauksen vahingosta mutta köyhällä se menee elatukseen.
      Lapsilisät kuuluu samaan kastiin.

      No.
      Näin sitä pidetään yhteiskunnan rattaat pyörimässä, (kapulat rattaissa) että työ motivoi.
      Mikä työ?

      • selvitäpä

        Et ole kuullut töistä vai? Sitä epäilinkin. Mene nyt joltakulta töissä käyvältä kysymään, mitä kaikkea se tarkoittaa. Ja miten sinäkin pääsisit töihin, senkin voisit ottaa selville.


      • "kohtuullinen" määrä

        Tästä perspektiivistä todella näkee, mitä on kun lyödään ja kovaa. Saa unohtaa kaiken entisen ja mitä moraalista ja muusta on yleensä puhuttu. Jälkimmäinen kommentti on osoitus siitä, minkälainen sananvapaus on. On erittäin hyvä kysymys tuo "Mikä työ?". Aina kun orientoituu johonkin, niin sen menettää. Montako kymmentä kertaa jaksaa aloittaa aina alusta ja pohjalta, kun työn todellakin menettää niin helposti. Uskon olevani työmarkkinakiusattu. Työnantajat ovat ottaneet minut vähäksi aikaa työhön, että vakituisille työntekijöille tulisi hyvä mieli kun minut laitetaan pois ja he saavat jäädä. Teen myös aina kaikkein pahimmat työt joita muut eivät jaksa tehdä. Tuo mitä kerroit vahingonkorvauksesta on erittäin sairasta.


      • "kohtuullinen" määrä
        selvitäpä kirjoitti:

        Et ole kuullut töistä vai? Sitä epäilinkin. Mene nyt joltakulta töissä käyvältä kysymään, mitä kaikkea se tarkoittaa. Ja miten sinäkin pääsisit töihin, senkin voisit ottaa selville.

        Entäs mikä neuvoksi, kun pääsee työhön mutta ei koskaan saa pitää työpaikkaansa. Syynä todennäköisesti ikä. Aiemmin oli syynä alan firmojen alasajo. Kun olin viimeksi tullut, oli muiden työntekijöiden takia minut aina laitettava pois.Nyt on usko mennyt, että koskaan saisin enää edes tilapäistä työpaikkaa. Eläkkeelle on kuitenkin vielä matkaa kuten siihenkin, että saisin ansiosidonnaisen suuruista korvausta. Ansiosidonnaiselle on tulossa loppu vielä. Meidän kunta ei työllistä työttömiä kuten esim. Turku.


    • aktiv kapitaal

      Näin valitettavaa se on.

      Kun tuo alkuperäinen orjuuttaminen kiellettiin lailla, orjuutettiin ihmiset näillä uusilla ja nerokkailla keinoilla.
      Markkinataloudella, pankkilainalla, inflaatiolla, koroilla, ym. keinotekosella P**kalla.

      Ja kas.
      Näin ne kuninkaan oloiset taas hyötyy ja lisää vaurauttaan pyörittämällä näitä yhteiskunnan rattaita rahan voimalla, haalimalla yhä enemmän niiltä jotka sitä enimmin tarvitsisivat, heidän kustannuksellaan, laman aiheuttamien ongelmien myötä.

      Systeemi on ollut susi jo syntyessään ja sitä keinotekoisesti ylläpidetään tekemällä olematonta rahaa pankeissa ja keinoteoisilla lainoilla, jota ei todellisuudessa ole mitään edellytystä maksaa koskaan takaisin koska velkaa on enemmän mitä rahaa ylipäätään liikenteessä.

      Sairasta menoo, jollei radikaaleja muutoksia tehdä systeemiin.

      Ja on kyllä kuluttajissakin vikaa.
      Kyllä ne pilvilinnat monelta romahtaa, asunto muuttuu vaatimattomampaan, talon kokoinen taulu-tv vaihtuu normaaliin ja viikottain vaihtuva älypuhelin viisaampaan, kulutusluotot tyynyn alle säästämiseen, jne.

      Mut kuluttamaanhan meitä opetetaan.
      Miksi?

      No se markkinatalous!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe