Osaako kukaan auttaa?!?!

Täysinavuton

Olen työtön työnhakija. Sairastan vakavaa kroonista masennusta. Olen nyt sairauslomalla. Psykiatriset testit alkavat parin viikon päästä. Noh, alkulörpöttelyt sikseen ja asiaan: tuet. Ilmottauduin työttömäksi työnhakijaksi tämän vuoden maaliskuun alussa. Sitten soittivat työkkäristä ja sovittiin henk.koht.keskustelu aika. Se oli sitten n. Viikkoa alle kuukausi puhelusta. Kun se henk.koht. keskustelu tuli, unohdin tarvittavat todistukset kotiin. Noh, lähetin etanapostilla tarvittavat paperit samana päivänä. Sitten oli viikkojen päähän sovittu taas tapaaminen, mutta en päässyt sinne. Sitten kesäkuussa lääkäri määräsi sairauslomaa. Menin sitten samana päivänä työkkäriin ja jätin yhteydenottopyynnön tälle minun työntekijälleni ja liitteeksi sairauslomatodistuksen. Muutamien päivien päästä tuli vastaus tältä työntekijältä sähköpostilla, että "sairauslomatodistus nähty ja käsitteillä on etuuksesi. Olemme saaneet todistuksesi" Nyt sitten kysymys: kun nämä minun etuudenkäsittelyt on kestänyt niin kauan TYÖKKÄRISSÄ (eli heidän pitäisi antaa lausunto kelalle oikeudestani työttömyyspäivärahaan tms.), annetaanko KELASTA minulle takautuvasti tukia sitten kun päätös tulee (jos se on siis myönteinen) ja eikö minun kuuluisi AINAKIN saada sairauspäivärahaa tältä sairauspäivien ajalta? Olisin todella kiitollinen jos joku osaisi auttaa? Olen ihan toivoton... He kyllä sanoivat että etuudet ovat käsitteillä (kun olin ihmetellyt että miksi päätöstä ei ole jo tehty niin kysyin lopulta) mutta soitanko tälle työntekijälleni vielä?

9

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • spraha 300pvää

      TE-keskus ei maksa etuuksia,Kela on maksajana. Olet siis hakenut sairaspäivärahaa maaliskuusta alkaen Kelasta? Olis pitänyt tulla jo päätös kuukausia sitten.

    • kfkfkf

      Koska et ilmoittanut oletko jo jättänyt hakemuksia Kelaan niin takautuvasti voi hakea sekä sairauspäivärahaa että työttömyysturvan peruspäivärahaa/työmarkkinatukea 3 KUUKAUDELTA TAKAUTUVASTI. Tämä siis siitäkin huolimatta vaikka TE-toimistossa olisi joku selvitysasia menossa oikeudesta työttömyyspäivärahaan, koska monesti tuossa voi mennä niin kauan aikaa että hakija menettää työttömyysturvaan oikeutettuja päiviä.

      No niin, sinun tapauksessasi ilmeisesti ongelma on terveydentilasi jos olet ilmoittanut sairastavasi kroonista masennusta. Asia on hyvin yksiselitteinen, jos olet sairas sinun tulee olla sairaslomalla muussa tapauksessa olet työkykyinen. Edellisen ollessa voimassa oikeus sairaspäivärahaan ja jälkimmäisessä työttömyysturvaan. Olet lääkärintodistuksen mukaan työkyvytön kesäkuussa xx.xx.xxxx päivästä lähtien. Sitä ennen periaatteessa työkykyinen.

      Nyt kertomastasi jäi puuttumaan sellaiset asiat kuin mikä oli tilanne ennen kuin ilmoittauduit työkkäriin. Olitko töissä ja mahdollisesti irtisanouduit työstäsi terveydellisistä syistä vai irtisanottiinko sinut. Tämä on tärkeää. Onko siis mahdollisesta irtisanoutumisesta johtuvat seuraamukset käsiteltävänä työkkärissä? Jos olet irtisanoutunut itse ja vetoat terveydellisiin syihin, tulee sinun toimittaa mahdolliset sairaslomatodistukset jo työajalta ja lisäksi lääkärintodistus jossa lääkäri ottaa kantaa siihen oliko tuo työ sinulle terveyteesi liittyen epäsopiva. Mikäli näin olet jo tehnyt siis edelleen mahdollisessa karenssiasiassa niin ok.

      Jos sinulle annetaan myönteinen lausunto ilman muuta saat päivärahaa ja myös sairaspäivärahaa sairausajalta. Toivottavasti olet tuon työttömyyspäiväraha hakemuksen lähettänyt viimeistään toukokuun lopussa. Sinun tulee ehdottomasti kääntyä työkkärin puoleen tuossa lausuntoasiassa ja kysellä asiasi perään mistä johtuu ettei ole vielä käsitelty.

      • Ihanaa että joku järkevä

        Voi kiitos todella paljon ennenkaikkea asiallisesta viestistä! Tämä auttoi!
        Joo olin siis ennen työkkäriin ilmottautumistani töissä osa-aikaisesti ja olen jo vuosia sairastanut masennusta mutta masennus alkoi syvenemään rajusti marraskuusta eteenpäin ja jäin sairauslomalle kuukaudeksi tammikuun alusta saman kuun loppuun. Sitten palasin viikoksi töihin ja työnantajani alkoi sorsimaan minua koska ei ymmärtänyt minua eikä edes halunnut ymmärtää ja hän sanoi suoraan haluavansa minusta eroon. Sitten alkoi uusi sairauslomaputki ja tälläkertaa kolmisen kuukautta kestävä. Tämän aikana hän oli kirjoittanut minulle varoituksen - keksityistä syistä. Heti sairauslomani jälkeen sain potkut - mutta olisin lähtenyt kuitenkin. Sitten ilmottauduin työkkäriin. En jaksanut alkaa riitelemään pomoni kanssa. Olisin voinut syyttää työnantajaani laittomasta irtisanomisesta... Tiedetään... Hänellähän ei siis ole mitään koulutusta olla työnantajana. Henk. Koht. Avustajana siis olin toiminut. En vain viitsinyt vammaista henkilöä "kiusata" - vaikka hän teki niin minulle.


      • Jatkoa...

        NIIN siis en ole hakenut kelalta mitään sitten sen kun hakeuduin työkkäriin ilmottautumaan työttömäksi työnhakijaksi


      • Byro B
        Jatkoa... kirjoitti:

        NIIN siis en ole hakenut kelalta mitään sitten sen kun hakeuduin työkkäriin ilmottautumaan työttömäksi työnhakijaksi

        Nyt siis nopeasti hakemusta kelaan maalis- ja huhtikuulta, ettei koko aika mene vanhaksi ja jäät ilman tyött turvaa vanhanevalta osin. Sitten haet lopun tyött ajan pvrahan ja sitten sairaspvrahaa sairasajalta.

        Sossusta voit kysellä, voitko saada jotain sieltä maalisk alkaen. Oletko hakenut asumistukea?


      • kfkfkf
        Jatkoa... kirjoitti:

        NIIN siis en ole hakenut kelalta mitään sitten sen kun hakeuduin työkkäriin ilmottautumaan työttömäksi työnhakijaksi

        Nyt siis laitat heti Kelaan hakemuksen siitä päivästä lukien kun ilmoittauduit työkkäriin. Voit tehdä sen siitäkin huolimatta vaikket saisikaan enää siltä ajalta vaan tulee hylkäys joka jo vanhentunut.

        Tuosta sairauspäivärahasta sen verran että siinä on se omavastuuaika suht pitkä eli sairastumispäivä 9 seuraavaa arkipäivää (ja kelalla luetaan arkipäiviksi myös lauantait) mutta saat sen omavastuuajan työttömyysturvan puolelta joten muista hakea sitä työttömyyspäivärahahakemuksessa. Kannattaa jättää sitä aikaa koskevat hakemukset suoraan kelan asiakaspalvelupisteessä, saat sieltä sitten yksityiskohtaisemmat ohjeet.

        Toivottavasti olet nyt saanut hoidettua myös työkkärin kanssa tuon karenssiasian selvittelyn. Jos olet ollut masentunut jo työtä aloittaessasi kannattaa sinun ehdottomasti laittaa siitä kaikki sairauslomatodistukset ja lääkärinlausunnot työkkäriin. Vammaisen henkilön avustajan työ ei ole muutoinkaan niitä helpoimpia, tosin riippuu niin paljon henkilöstä mutta pääsääntöisesti.

        Vaikutat tyypilliseltä masennuspotilaalta joka on hyvin tunnollinen ja kiltti. Kun kerroit että sinulla on krooninen masennus toivottavasti olet saanut myös hyvän terapeutin etkä vain syö masennuslääkkeitä, koska jos ne eivät ole auttaneet vuosien saatossa ei niistä ole juurikaan hyötyä ehkä pikemminkin haittaa. Yritä jaksaa eteenpäin ja aloita jokin liikuntaharrastus esim. juoksu on hyvä. Ei maksa mitään ja saa samalla raitista ilmaa. Masennuksen hoidossa muutoinkin liikunta on aivan ensisijaisen tärkeä hoito varsinkin sellainen missä tulee kunnolla hiki. Nykyisin kun fyysinen liikunta on vähenemään päin niin selvästi masennus on lisääntymään päin. Ongelmia ihmisillä on aina ollut mutta minä itse ainakin uskon että fyysisellä raskaalla työllä on ollut ennaltaehkäisevä vaikutus. Kova liikunta pistää aineenvaihduntaa liikkeelle ja niitä aivojen kemioita uudelleen tasapainoon.

        Toivon sulle jatkossa kaikkea hyvää ja tsemppiä!


    • PALJON VOIMIA

      SIUNAUSTA SINULLE!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe