Mitä jos en ole mies enkä nainen?

Sukupuoleton?

Olen biologisesti nainen. Oma henkilökohtainen identiteettini on vaihdellut runsaasti koko elämäni aikana: nuorempana olin prinsessa, pidin kaikesta tyttömäisestä. Teini-ikään päästessäni leikkasin pitkät hiukseni lyhyiksi ja tyylini muuttui poikamaisemmaksi. Kiinnostuin myös tatuoinneista ja graffiteista taidemuotoina. Nyt kun ikää on tullut lisää, olen yllättänyt itseni usein ajattelemasta outoja asioita; esimerkiksi jos rintani jouduttaisiin poistamaan, se ei haittaisi minua yhtään. Tai jos jonain aamuna heräisin miehenä, olisin heti sinut asian kanssa.

Tällä hetkellä ulkomuotoni on jokseenkin miehekäs tavalliseen naiseen verrattuna. Hiusmallini on lyhyt ja poikamainen, ja käytän paljon miesten vaatteita. Kuitenkin käytän jonkin verran meikkiä, suurimmaksi osaksi vain tasoittaakseni ihonsävyäni. Välillä tykkään pukeutua korkokenkiin ja kauniisiin mekkoihin. Muutaman kerran olen pukeutunut täysin mieheksi, ja samalla litistänyt rintani, jotta näyttäisin uskottavammalta. Suurimman osan ajasta haluaisin näyttää "sukupuolettomalta", eli siltä, että minusta ei näkisi selvästi kumpaan sukupuoleen kuulun.

Seksuaalinen suuntautumiseni on jokseenkin avoin. Olen seurustellut miehen kanssa, mutta naisenkin kanssa oleminen kiinnostaisi. Miellyttävin ulkonäkö miehellä on, jos hänellä on hieman naiselliset kasvonpiirteet. Naisissa taas pidään maskuliinisesta olemuksesta.

Haluaisin tietää, että painiiko kukaan samanlaisten ajatusten kanssa, vai onko oma mieleni jotenkin kieroutuneen kapinallinen. Myös osittainen sukupuolen korjaus, tässä tapauksessa rintojen poisto, kuten ehkä myös muiden hieman miehekkäiden piirteiden hankkiminen kiinnostaa. Onko kellään asiasta kokemusta?

16

571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihan ehjä ennestään

      Älkää hyvät ihmiset menkö "eheytymään" puoskarien käsiin!

    • arvokas sellaisenaan

      Minäkin neuvoisin opettelemaan olemaan tyytyväinen siihen, millainen olet.

    • Tämä on p a s k a palsta, täällä huutelee kaiken maailman trollit ja kusipäät, älä hae vastauksia täältä, vaan esimerkiksi Transtukipisteeltä.
      Minusta sinä olet tavanomainen nainen ilman sen suurempaa tarvetta mihinkään toimenpiteisiin. Se, että tarpeesi ilmentää sukupuolta on ajan kuluessa vaihdellut ennustaa sitä, että rintojen poisto voisi olla huono juttu.


    • 1345687654658578

      Et ole mies etkä nainen vaan jotain siltä väliltä ja toisaalta molempia ja toisaalta et kumpaakaan. Sellaisen asettaminen johonkin määritelmälaatikkoon ei ole ehkä kaikkein tärkein asia ja voi tuottaa suorastaan ahdistusta. Toisaalta, jos et ota asiasta itse paineita, voi ominaisuutesi tuoda elämääsi aimo annoksen mielenkiintoisia elementtejä, jotka tyystin puuttuvat "normaaleilta" cisnaisilta tai -miehiltä. Ongelmana voi olla se, että Sinuun voi kohdistua olettamia ja odotuksia, joita et tunne omaksesi. Niihin kannattaa yrittää suhtautua niin, että ne ovat olettajien, ei Sinun ongelmia.

      Et ole myöskään yksin ominaisuuksiesi kanssa, vaan kaltaisiasi, sillä välillä ja välillä yhtä ja toisaalla toista -ihmisiä on Suomessakin jonkun verran. Osa identifioi itsensä transgendereiksi tai muunsukupuolisiksi.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Transgender

    • kapinavapina

      Täytyy todeta ettet ole ihan uniikki tilanteessasi. Sinunlaisia on aika paljonkin. Nykyään ei ole niin painostavaa olla joko-tai, jos ei tunne kuuluvansa tiettyyn ryhmään, ei ole pakko olla juuri siinä toisessa "virallisessakaan". Ihmiset alkavat pikkuhiljaa ymmärtämään heillä olevan vapaus olla mitä ovat.
      Sinulla on mukavasti vaihtoehtoja ja voit pitää itseäsi äärisukupuolten ulkopuolella. Leimat ovat turhia paitsi jos kaipaat turvaa saada identiteetillesi nimeä.

      Ole vaikka sitten naispuoleinen tai siitä ulkopuolella oleva ihminen, jolla on kohta mieheksi luokiteltu ylävartalo ja naiselle luokiteltu alavartalo. Pidät niitä lyhyitä poikamaisia hiuksia, meikkaat, laitat vaikka kukkahameen päälle ja kopistelet varman päälle korkkareissa näyttäen tatuoitua vartaloasi.

      Maailmasi on sinun, vartalosi on sinun, identiteettisi on sinun. Eikä kukaan voi inistä siitä sulle, muutenkuin aivan turhaan. Niinkuin toi ensimmäinen vastaajakin.

    • mahdolisesti agender

      Vihdoin tapaan samanlkaltaisen jollain suomalaisella foorumilla! Et todellakaan ole yksin. Mulla on hyvin erikoisia tuntemuksia sukupuoli-identiteettiäni kohtaan. En vaan oikein saa ittestäni selvää, että tunnenko itseni pojaksi vai tytöksi. Tavallaan tuntee olevansa molemmat, mutta tavallaan ei kumpikaan. Välillä tää on aika ahdistavaa. Tuntuu et on yksin tän asian kanssa. Välillä mä mietin et taidan vaan ajatella liikaa, mutta kun mua kutsutaan pojaksi tai multa odotetaan jotain poikuuteen liittyvää asiaa niin alkaa ahdistamaan. Mä oon kyllä aika hukassa tän asian kanssa. Mä haluisin vaan olla joku androgyyninen olento. Se vain tuntuis oikeelta. Mä toivon, että tää ois vaa joku murrosiän vaihe. Mä olen siis 15-vuotias.

    • sukupuolen moninaisu

      Transgendereitä ja muunsukupuolisia on Suomessa paljonkin, harvempi heistä ei vain taida tuoda asiaa koskaan julki tai hae fyysisiä toimenpiteitä saadakseen fyysisestä kehostaan enemmän omansakaltaisen.

      Diagnoosilla F64.8 on mahdollista saada mastektomia ja hormonikorvaushoitoa, tosin Helsingissä eivät julkisella halua leikata juuri tällä transgender-diagnoosilla olevia naiseksi syntyneitä mastektomiaan liittyen.

      Kannattaa tutustua Sukupuolikuu-foorumiin. Siellä on oma keskustelualueensa muunsukupuolisille. Kävijöitä on vielä aika vähän, koska kyseessä on uusi foorumi, mutta ilman uusia kävijöitä ja keskusteluja ei sinne eloa saadakaan.

      http://sukupuolikuu.foorumini.com/

    • Kyllä se siitä

      Jos et ole mies etkä nainen niin se on ok.

      Jos sukupuoli-identiteettisi on ambivalentti niin sekin on ok.

      Kun hyväksyt itsesesi sellaisena kuin olet, niin kaikki on helpompaa.

      Onnea matkaan!

    • .....

      Saatan olla jonkin verran ap:n kaltainen. Tosin itseäni ei ehkä niin edes kiinnosta sukupuolijaottelu. En miellä asioita feminiinisiksi tai maskuliiniksi tyyliin "miesten vaatteet" tai "naisellinen luonne". Ehkä ap:lle on tärkeää saada jaoteltua itsensä johonkin lokeroon, mutta voi kai sitä elää ja olla omanlaisensa ilman lokeroakin? Miten eläisit, jos koko sukupuoli-käsitettä ei olisi?

      • identiteetti hukassa

        Lokerointi ei sinänsä kiinnosta, jotenkin olisi vain kiva tuntea kuuluvansa johonkin.. Itsensä ja oman identiteettinsä löytäminen on vielä vähän vaiheessa, mutta paljon on tähänkin keskusteluun päätynyt erilaisia mielipiteitä, jotka jokainen herättävät omia tunteitaan.


    • epd

      Täällä yksi nainen, joka on miettinyt viime aikoina aika paljon asiaa... Kopsaan yhden tekstin omasta blogistani (joka on tällä hetkellä yksityinen, kiinnostaisikohan ketään edes lukea...).

      " [...] Mieleltäni ja pukeutumismieltymyksiltäni olen kuitenkin ollut lapsesta saakka jollain tapaa poikamaisempi kuin tytöt keskimäärin. Edelleen näin aikuisena koen että se puoli minussa on vain vahvistunut, tai ehkäpä olen vain alkanut tiedostamaan asian paremmin. Samaistun usein enemmän miehiin kuin naisiin, käytöksessäni pilkahtaa jotain maskuliinista. Olen aina ollut hiukan "two-spirit" ja jo teini-ikäisestä lähtien minua on ärsyttänyt luokittelu kahteen sukupuoleen ja etenkin se miten eri kategorioihin lokeroitujen ihmisten muka kuuluisi toimia tai miltä naisen/miehen tulisi näyttää. Ylipäätään olen aina inhonnut ihmisten lokerointia.

      Fyysisiltä ominaisuuksiltani oma kehoni ja omat kasvonpiirteeni ovat kuitenkin ja silti pelkästään naisen, enkä sinänsä koe olevani väärässä kehossa - nainen olen, ja naisena haluan pysyä.

      Mutta on mulla yksi juttu: en ole ikinä voinut sietää sitä, että minulla on rinnat. Hyväksyisin vielä sen, että ne olisivat mallia aa, mutta nämä sinänsä ihan normaalit c-kupin kumpareet ovat aiheuttaneet minulle aina enemmän tai vähemmän henkistä kuormaa. En pidä niitä omaan kehooni kuuluvina, näen itseni enemmänkin androgyyninä tyyppinä, josta syystä olen löytänyt itseni bindaamasta (bindata = sitoa, litistää rinnat piiloon).

      Jonkintasoinen ristiriita mielen ja kehon sukupuoliominaisuuksien välillä tässä siis on. Jossain vaiheessa aloin miettimään, että koska nämä ominaisuuteni ovat kulkeneet mukana läpi koko elämäni, niin onhan tälle nyt löydyttävä nimikin.

      Löytyihän se: transgender. Omalla kohdallani varmaankin vain ripaus sitä, mutta kuitenkin. "


      Näin siis itse itseäni olen tässä analysoinut. Seksuaaliselta suuntaumiseltani olen kuitenkin melko perushetero. En nyt ehkä maailman heteroin, mutta kumminkin ;-)

      • AUTA! Paha kehodysforia!

        Onkohan mussa jotain vikaa kun en siedä 75C/D rintojani. Eivät siis edes ole valtavan suuret, eiväthän?Ne hölskyvät, aristavat, sattuvat... Mulla on ollut aika tunnekylmä lapsuudenkoti, enkä ainakaan saanut tukea naiseksi kasvamiseen. Katkeruuteni alkoi kuukautisten myötä. En ole koskaan ollut ns. poikamainen, eli en ainakaan vielä ole tajunnut että oisin varsinaisesti syntynyt väärään sukupuoleen. En siis tiedä mikä oikein on mun tilanne/ahdistukseni aiheuttaja(t).Kärsin nykyään niin pahoista ahdistuksista nauseuteen liittyen, että pelkkä äitisuhde tuskin asiaa selittää. Menen kehodysforiakohtauksissa lähelle psykoottista tilaa jo, koska tuska on kestänyt liian monta vuotta ja olen toivoton.

        Mua siis jopa ahdistaa olla mieheni lähellä nykyään, olen katkera koska hän pääsee kehonsa kanssa helpommalla. En tajua maailman lakeja, että nainen joutuu kantamaan kilon tai useamman painoisia rauhaspusseja, jotka täytyy "sitoa" kiinni kroppaan ulkoisin systeemein ettei liikkuminen satu. EN TAJUA! Ihoni on erittäin herkkä enkä ole löytänyt siedettäviä liivejä enää 10 vuoteen vaikka kaikki kalliit ( ja halvat) merkit olen myyjien kanssa sovitellut.. Ongelma vaan pahenee.Kaaritukia pystyn pitämään minuutin ja ahdistun. Nykyään yritän selvitä lötkötopeilla, jotka eivät niin purista, mutta eivät sitten tuekaan. Rintojeni alus on vuosien mittaan herkistynyt niin, että menin ihotautilääkärille. Mikään lääke ei ole turruttanut ihoa niin että liivit eivät ärsyttäisi. Ihossa ei siis NÄY mitään ihottumaa tms. Taitaa olla pääosin psykosomaattista. Rakastan liikuntaa ja joudun pitämään kamalia putistavia hiertäviä shockabsorbereita... lisäksi olen tehnyt sen virheen, että olen mennyt vertaamaan mielessäni rintojen kans elämistä miehen elon helppouteen. Ei olisi pitänyt, seurauksena kateus pelkistä pehmoisista t-paidoista ja kivuttomuudesta. En (mitä luultavimmin:) haluais olla mieskään, mutta tämä naiseustaakka on alkanut ahdistaa ( menkkakivut jne myös). Pienennysleikkauksia harvoin kai tehdään näin"pienille" rinnoille? Olen 8v. lapsen äiti, imetys pahensi muinoin toki hölskymistä.

        Miten te muut naiset suhtaudutte rintoihinne? Olisin tosi tosi kiitollinen vastauksista, laitatko samalla kuppikokosi. Pelkään että leikkausarvet tulisivat pahimmassa tapauksessa olemaan vähintään yhtä harmilliset tuntoherkkyyden kannalta kuin mitä nyt ovat... KIITOS jo etukäteen mielipiteistä, kokemuksista, neuvoista jos niitä löytyy. Tästä kun en kehtaa ihan joka kahvipöydässä avautua. Olen käynyt jo kolme vuotta terapiassa, ilman tuloksia.


      • muu juttu
        AUTA! Paha kehodysforia! kirjoitti:

        Onkohan mussa jotain vikaa kun en siedä 75C/D rintojani. Eivät siis edes ole valtavan suuret, eiväthän?Ne hölskyvät, aristavat, sattuvat... Mulla on ollut aika tunnekylmä lapsuudenkoti, enkä ainakaan saanut tukea naiseksi kasvamiseen. Katkeruuteni alkoi kuukautisten myötä. En ole koskaan ollut ns. poikamainen, eli en ainakaan vielä ole tajunnut että oisin varsinaisesti syntynyt väärään sukupuoleen. En siis tiedä mikä oikein on mun tilanne/ahdistukseni aiheuttaja(t).Kärsin nykyään niin pahoista ahdistuksista nauseuteen liittyen, että pelkkä äitisuhde tuskin asiaa selittää. Menen kehodysforiakohtauksissa lähelle psykoottista tilaa jo, koska tuska on kestänyt liian monta vuotta ja olen toivoton.

        Mua siis jopa ahdistaa olla mieheni lähellä nykyään, olen katkera koska hän pääsee kehonsa kanssa helpommalla. En tajua maailman lakeja, että nainen joutuu kantamaan kilon tai useamman painoisia rauhaspusseja, jotka täytyy "sitoa" kiinni kroppaan ulkoisin systeemein ettei liikkuminen satu. EN TAJUA! Ihoni on erittäin herkkä enkä ole löytänyt siedettäviä liivejä enää 10 vuoteen vaikka kaikki kalliit ( ja halvat) merkit olen myyjien kanssa sovitellut.. Ongelma vaan pahenee.Kaaritukia pystyn pitämään minuutin ja ahdistun. Nykyään yritän selvitä lötkötopeilla, jotka eivät niin purista, mutta eivät sitten tuekaan. Rintojeni alus on vuosien mittaan herkistynyt niin, että menin ihotautilääkärille. Mikään lääke ei ole turruttanut ihoa niin että liivit eivät ärsyttäisi. Ihossa ei siis NÄY mitään ihottumaa tms. Taitaa olla pääosin psykosomaattista. Rakastan liikuntaa ja joudun pitämään kamalia putistavia hiertäviä shockabsorbereita... lisäksi olen tehnyt sen virheen, että olen mennyt vertaamaan mielessäni rintojen kans elämistä miehen elon helppouteen. Ei olisi pitänyt, seurauksena kateus pelkistä pehmoisista t-paidoista ja kivuttomuudesta. En (mitä luultavimmin:) haluais olla mieskään, mutta tämä naiseustaakka on alkanut ahdistaa ( menkkakivut jne myös). Pienennysleikkauksia harvoin kai tehdään näin"pienille" rinnoille? Olen 8v. lapsen äiti, imetys pahensi muinoin toki hölskymistä.

        Miten te muut naiset suhtaudutte rintoihinne? Olisin tosi tosi kiitollinen vastauksista, laitatko samalla kuppikokosi. Pelkään että leikkausarvet tulisivat pahimmassa tapauksessa olemaan vähintään yhtä harmilliset tuntoherkkyyden kannalta kuin mitä nyt ovat... KIITOS jo etukäteen mielipiteistä, kokemuksista, neuvoista jos niitä löytyy. Tästä kun en kehtaa ihan joka kahvipöydässä avautua. Olen käynyt jo kolme vuotta terapiassa, ilman tuloksia.

        Se että et tykkää tisseistäsi ei tarkoita että olisit transihminen. Transihminen ei koe epämiellyttäväksi vain jotain kehonsa osaa, vaan usein koko kehonsa. Tunne ei ole sama kuin tyytymättömyys kehonsa muotoihin.

        Sulla on joku ihan muu ongelma...


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe