Tabletit

Hippiäinen

Olen ajatellut hankkia tällaisen tabletin ja nyt kyselisinkin näistä, että minkäslainen tabletti olisi järkevä hankinta? Hinta-laatusuhteeltaan ja ylipäätäänkin. Eli käyttökokemuksia kehiin.
Näitä tablettejahan on kaupan sadan euron hintaluokassakin jo aikas paljon ja tuon hintaista olen ajatellutkin sitten hankkia.
Mulla on netinkäyttö aika vähäistä, eli lähinnä perinteinen sähköpostien lukeminen, laskunmaksut olisi mulla tällainen säännöllinen käyttötarve ja siihen sitten joskus satunnaista tiedonhakua/youtuben käyttöä lisäksi.
En kuulu mihinkään sosiaalisen median yhteisöön, enkä aiokaan hankkiutua esim facebookiin, joten senkään puolesta en nyt kuitenkaan tarvitse mitään tuon erikoisempaa laitetta. Että kunhan koneessa on tarpeeksi tehoja em. toimintoihin ja se olisi mahdollisimman turvallinen käyttää muuten turvaohjelmien puolesta.
Ja tuon suht vähäisen käytön vuoksi mun ei tosiaan välttämättä kannatakaan edes hommata läppäriä/pöytäkonetta. Ja älypuhelimella mulla ei ole mitään käyttöä, mulle puhelin on pelkästään sitä varten ,mihin se on alunperinkin keksitty. Eli soittelemiseen.

33

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nexus 7 2013 mallia suosittelen oman kokemuksen perusteella. Siinä on tarkka ja sopivankokoinen näyttö eli sen voi ottaa kätevästi mukaan matkoille ym. Siinä on myös puhdas Android ilman valmistajan omia turhia käyttäliittymiä ja sovelluksia.

      Ja on pysynyt nopeana.

      Halpoja alle 200 euron tabletteja en suosittele ostamaan ei niinkään laadun vuoksi vaan käytettävyyden. Niissä kun ei yleensä ole riittävän tehokasta suoritinta ja hyvää näyttöä.

      Kannattaa siis kerralla ostaa hyvä tabletti jottei sitä tarvitse uusia niin nopeasti.

    • Matkoilla

      Vapunen? Millaisia kokemuksia Sinulla on tabletin matkakäytöstä. Näyttää siltä, että päivystät 16 - 18/7 täällä.

      • hotchner

        Kuten palstan luotsin kuuluukin. Toiseksi, miten te tiedätte, että hän on palstalla säännöllisesti, ellette itsekin ole?


      • Huomio22
        hotchner kirjoitti:

        Kuten palstan luotsin kuuluukin. Toiseksi, miten te tiedätte, että hän on palstalla säännöllisesti, ellette itsekin ole?

        Eipä täällä tartte itse olla kuin kerran viikossa, kun tuon asian voi todeta jokaisen henkilön vastausten ajoista ja vastaustiheydestä. Mutta hyvä kun joku jaksaa vastailla.


    • Hyvätabletti

      Vapusen kommentti: "Kannattaa siis kerralla ostaa hyvä tabletti jottei sitä tarvitse uusia niin nopeasti." Tarkoitatko iPadia?

    • En. Se ei ole hyvä tabletti rajoitetun käyttiksen vuoksi.

    • NexusiPad

      Kerroppa nyt viimeinkin selvällä suomenkielellä, että miten ios on rajoittunut. Mitä iPadilla ei voi tehdä sellaista, jota Sinun matkaystävällä Neksuksen halpatabletilla voi tehdä.

    • 112&

      Mit ihmettä se rajoitettu käyttöjärmestelmä tarkoittaa? Mitä sillä iPadilla sitten ei voi tehdä. Paremminkin voisi kysyä, että mitkä sovellukset eivät toimi androidilla.

      • Sitä ettei sitä voi muokata niin hyvin omanlaisekseen. Androidissa voi esim lisätä erilaisia widgettejä aloitusnäytöille ( Kuten sää, uutis) ja vaihtaa käyttöliittymää toiseen.

        Myös tietokoneeseen yhdistäminen on helppoa eikä se vaadi raskaiden ohjelmien asennusta.


    • koko?

      Jonkin verran paljon ratkaisee se miten aiot nettiin mennä?

      Halpiksissa on yleensä vain Wifi ja jos ei sitä nurkissa ole tarvitaan mokkula.
      Vähän kalliimmissa on paikka sim-kortille.

      • Jorma54

        Meillä Novus, ja siinä 3G. Maksoi about 230e eikä mielestäni ollut kallis, paremminkin keskihintainen. Halpiksia en ostaisi, ja kallis on vaan liian kallista. Ei uskalla sijoittaa yli kolmea sataa laitteeseen joka putoaa kädestä 100 kertaa helpommin kuin esim. kannettava tietokone.


    • Käyttöliittymärr

      Sitä ettei sitä voi muokata niin hyvin omanlaisekseen. Androidissa voi esim lisätä erilaisia widgettejä aloitusnäytöille ( Kuten sää, uutis) ja vaihtaa käyttöliittymää toiseen.
      On se nyt hienoa, että voi widgettejä lisätä. Samoin käyttöliittymän vaihtaminen toiseen on hieno ominaisuus. Joka kerta kun avaan iPadini, kaipaan uudenlaista käyttöliittymää ja persoonallista näkymää, jota ei varmasti ole kellään muulla.

      • Näin on. Erottuu hyvin massasta. Ei tarvitse kulkea sitä polkua mitä Apple määrää.


    • Säästä

      Monet tuttavani ovat ostaneet tabletin ilman verkko-ominaisuutta ja kironneet jälkeenpäin. Usein esimerkiksi GPS ei toimi. Jos ostat tabletin ensimmäistä kertaa, niin älä säästä ja osta iPad.

      • Älä osta IPadia.


      • Miten ilmenee? (GPS)

        > Usein esimerkiksi GPS ei toimi.

        Minulle ei ole ongelma verkko-ominaisuuksien puute, koska saan tarvittaessa vaikka kännykästä jaettua netin, mutta mikä juttu tuo on, ettei GPS toimisi?

        Jos tabletin ominaisuuksiin kuuluu GPS, niin pitäisihän sen toimia. Miten se ilmenee? Ei toimi ollenkaan? Vai löytääkö vähemmän satelliitteja tai vaatii paremmat olosuhteet eli ei toimisi asunnon sisällä, autossa tms.?


      • Miten ilmenee? (GPS) kirjoitti:

        > Usein esimerkiksi GPS ei toimi.

        Minulle ei ole ongelma verkko-ominaisuuksien puute, koska saan tarvittaessa vaikka kännykästä jaettua netin, mutta mikä juttu tuo on, ettei GPS toimisi?

        Jos tabletin ominaisuuksiin kuuluu GPS, niin pitäisihän sen toimia. Miten se ilmenee? Ei toimi ollenkaan? Vai löytääkö vähemmän satelliitteja tai vaatii paremmat olosuhteet eli ei toimisi asunnon sisällä, autossa tms.?

        Jos gps ei toimi niin vika on joko ohjelmallinen tai raudassa.

        Toki gps ei välttämättä toimi jos sitä kokeilee talon sisällä. Joskus sateelliittien löytyminen voi kestää useita minuutteja.


    • Samppappp

      Kerroppa vapunen joku perustelu tuohon viimeiseen. Oletko koskaan käyttänyt iPadia esimerkiksi ulkomailla työhommissa? Monta kertaa on kaverin Samsunng ollut käyttökelvoton ja oma iPad pelittänyt, viimeksi Etiopiassa.

      • IPadia olen käyttänyt monia kertoja. Rajoitteisuus on suurin huonopuoli siinä ja sen vuoksi se ei sovellu niin hyvin koti tai työkäyttöön.

        Ja näitä vikoja sattuu myös IPadille.


    • Widgetit

      Sitä ettei sitä voi muokata niin hyvin omanlaisekseen. Androidissa voi esim lisätä erilaisia widgettejä aloitusnäytöille ( Kuten sää, uutis) ja vaihtaa käyttöliittymää

      Voi mahdoton. iPhonehan kertoo nuo tiedot jo avatessa ilman mitään widgettejä.

    • Osta

      Osta iPad
      Vapunen, joka yrittää olla asiantuntia, on vain diplomiinsinööriammattiopistosta. Kannattaa kuunnella!

      • Jorma54

        Miksei pitäisi olla joku tietty koulutus, että voisi olla tablettien asiantuntija? Eiköhän inssitutkinto sitä paitsi riitä varsin hyvin, jos on ymmärrystä tietotekniikasta ja käyttökokemusta laitteista.


    • Töissä

      "IPadia olen käyttänyt monia kertoja. Rajoitteisuus on suurin huonopuoli siinä ja sen vuoksi se ei sovellu niin hyvin koti tai työkäyttöön. "
      Kerro yksikin rajoittenuus, joka ei sovellu kotikäyttöön. Työkäytöstä Sinulla tuskin on kokemusta.

    • Muokattavuus, tietojen siirto tietokoneelle jne.

    • Varpkku

      Miksi iPad ei ole työkäyttöön soveltuva? Onko muokattava käyttöliittymä ja persoonallinsuus se syy?

      • Liian rajoitettu käyttis ja kökkö käyttöliittymä.


      • Jkoonjbv
        vapunen kirjoitti:

        Liian rajoitettu käyttis ja kökkö käyttöliittymä.

        Millä tavoin rajoitettu? Vastaa ajatellen normikäyttäjää.


    • Töissäkin

      Vapusen työkäyttö ei näytä riittävän vastaukseen.

    • Pyyhis

      Täältä suositukset Sonylle. Ostin puolitoista vuotta sitten Sony Xperia Z älyluurin, johon olen todella tyytyväinen, ja pari kuukautta sitten hommasin niinikään Xperia Z2 tabletin. Ipadin paremmuuteen en ota kantaa, mutta jos haluat Androidin niin Z2 on oman kokemusen mukaan loistava laite. Varsinkin jos tabletti on ainoa tiekoneesi, niin laatuun kannattaa satsata. Z2 on vesi- ja pölytiivis, joten se hajoa vaikka kaataisit lasillisen vettä sen päälle.

      Laitepuolella on mukavasti vääntöä, ja ram-muistia on 3Gb. Z2 wifi mallin hinta on reilu 500€. Sony päivittää laitteitaan hyvää tahtia, ja käsittääkseni Z2: een on saatavissa myös puhdas Android, siis sama versio kuin Nexus tabletissa.

    • arvostan laatua

      Sonylla on laadukkaat tuotteet: muotoilu,materiaali,selkeä käyttöjärjestelmä. Jos ja kun ostan uuden älypuhelimen se on Sony Xperia ja seuraava tabletti on Sony, tv on jo.

      • Jorma54

        Sony on kyllä jees. Käytin melkein pelkkiä Vaio-tietokoneita, mutta nyt Sony myi merkin pois, eikä ilmeisesti tule ainakaan alkuun kuin japskimarkkinoille. Sääli. Oli paljon hyvää. Tableteista en tiedä, mut eiköhän nekin ole ok.


    • Hippiäinen

      Niin juu, sen verran unohdin sanoa, että meillä kuuluu nettiliittymä vuokraan (hiljattain asennettiin taloyhtiöön nämä valmiudet) ja on Soneran tämä perus(eli halvin) liittymä. Jos tuo palvelun tarjoavalla firmalla on väliä. Sen verran ajattelin kyllä, että jos tuo vuokraan kuuluva on liittymä on tussu, niin hommaan siihen sitten tehokkaamman liittymän.
      Sony on kyllä ainakin muissa laitteissa aikas hyvä merkki ja Samsung vaan taas tuntuu olevan helkkarin yleinen muuten..
      Sinänsä mulla ei tuo GPS ei merkkaa mitään, ajelen vuodessa 7000-8000km ja siitäkin iso osa, varmaan 80% on työ- sekä muuta vastaavaa "tuttua ajoa" ja loputkin ajot kyllä vanhanaikaisena jästipäänä olen oppinut kulkemaan perstuntumalla. Ja ihan hyvin on aina kaikki löytynyt. Vaikka GPS on kyllä hyvä apuri muuten.
      Mutta tosiaan, tässä tuli jo aika hyvin vinkkiä vaikka toki lisääkin voi laittaa.
      Aloituksessa kyllä puhuin satasen lätyskästä, mutta kyllähän siinä joustoakin löytyy hieman, mutta 300€ on mulla kyllä ihan se vihoviimeinen kipuraja. Juurikin tuon käyttöasteen vuoksi, eli vähäistä vapaa-ajan puuhastelua varten. Eli sen takia nyt ei tarvitse olla mikään ihan huippuunsa viritetty ihmekone.
      Simpeli ja perusasioihin riittävän kone olis ihan jees.

    • hyvin toimii

      HP Slate 10" tabletti on Wifi ja 3G microSim korttipaikka. Hinta alle 300e,saa verkkokaupoista. Android käyttöj.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe