Lappi tyhjenee tasaisesti

köpiköpiköpiköpiköpi

Lapin väkiluku on laskusuunnassa. Tilastokeskuksen ennakkoväkilukujen mukaan Lapin väkimäärä väheni 744:llä henkilöllä puolen vuoden aikana.

Minkään kunnan tai kaupungin väestö ei kasvanut. Rovaniemellä asukkaita on 61 048.

Muuttoliike kunnista pois ja korkea kuolleisuus verrattuna syntyneisiin ovat suurimmat syyt väkimäärien laskuun.

Lapin väestömäärällisesti pienimmässä kunnassa, Pelkosenniemellä asuu 953 henkilöä. Kuntaan syntyi puolen vuoden aikana 3 uutta pelkosenniemeläistä, mutta väki väheni siitä huolimatta 13:lla hengellä. Savukoski sinnittelee väkimäärässä hieman päälle tuhannessa asukkaassa.

Alueellisesti suurimman väkikadon koki Kemi-Tornion alue, jossa väenmäärä laski 212:lla henkilöllä.

Koko Lapin kattava väkimäärä on ennakkotietojen mukaan 181 770 henkilöä.

Lapin asukasmäärät alueittain (Muutos):

Kemi-Tornio: 59 509 (-212)

Itä-Lappi: 17 516 (-96)

Tornionlaakso: 8 168 (-53)

Pohjois-Lappi: 16 898 (-59)

Rovaniemen seutu: 65 179 (-190)

Tunturi-Lappi: 14 503 (-134)


Kannattaa alkaa yrittäjäksi!!!
Kasvu ja tulevaisuus on taattu!

8

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Autiottalottyhjätpih

      Ja varsinkin nuorten muuttoliike on voimakasta,huonon työllisyystilanteen vuoksi,ja nykyään nuoret eivät tee kuin lapsen pari,useampilapsinen perhe on harvinaisuus.
      L isäksi yhteiskunta on osaltaan lapsivihamielinen,nuorten tarpeet on erilaiset,kuin ennenvanhaan,Lappia on ajettu poliittisesti aina tyhjäksi(sdp),vaalikarjaa on helpompi hallita etelässä(Paasio).
      Yritykset eivät taho investoida tänne vähäväkiselle,syrjäiselle alueelle.
      Tietenkin joku kohta ehdottaa,että otetaan maahanmuuttajia paikkaamaan tätä pulaa..........eli työttömiä maahanmuuttajia makaamaan,ja loisimaan,ja elätettäviksi.

      • junalla Lappiin ne

        No mitä eroa on jos loisimassa on työtön kantaväestöön kuuluva, verrattuna siihen mamuun ?
        Olisi kyllä halvempaa elättää niitä täällä Lapissa, niin ei olisi ihmisten tiellä kasvukeskuksissa.


      • In The Ghetto
        junalla Lappiin ne kirjoitti:

        No mitä eroa on jos loisimassa on työtön kantaväestöön kuuluva, verrattuna siihen mamuun ?
        Olisi kyllä halvempaa elättää niitä täällä Lapissa, niin ei olisi ihmisten tiellä kasvukeskuksissa.

        Mitäkö eroa?Paljonkin.Suomalaisissakin on elättämistä,meidän velvollisuus ei ole elättää koko maailmaa,huoltosuhde on muutenkin jo heikko.
        Eikä ne mamut täällä pimeässä,kylmässä viihdy,ne lähtee heti/kohta Helsinkiin,ja turkuun,missä niitä on jo ennenkin,ja ghettoutuvat.


    • Huono johtaja

      Hyvä, että lähtevät. Työn perässä ja muutenkin. Kesä olematon. Jos on vähän aikaa lämmintä niin se melkein heti loppuu. Talvi on pitkä, kylmä ja pimeä. Sitten ne työpaikat. Minkäänlaista tukea työlle ei johdolta anneta. Jyrsimistä vain joutuu ottamaan vastaan.Johtajiksi valittu sellaisia, joilla ei ole alkeellisimpiakaan ihmissuhdetaitoja. Pääkaupunkiseudulla saa sentään vaihtaa työpaikkaa, jos sattuu kohdalle huono johtaja. No saahan Kemijärveltäkin muuttaa pois ihan huonon johtajuuden vuoksi.

    • Festina lente!

      Ajatella! Kerran oli Kemijärvellä yksin enemmän väkeä kuin koko Itä-Lapin alueella. Hiljainen on kylätie - suorastaan tyhjä on ollut koko kesän lukuun ottamatta muutamia tapahtumapäiviä.

      Turistitkin kiertävät ahkerasti Kemijärveä, jotkut hyvninkin kaukaa. Mutta ei ole hurraahuutoihin aihetta turistirintamalla ollut koko Lapissa tänä vuonna.

      Mutta meitin palvelurakenne on suunnattu 12000 asukkaalla. Asukasluku alkaa seiskalla, vaikka ei sillä meriitillä pääse edes Seiskaan.

      Mutta alkaa rytistä, myös sivistyspuolella. Näin ei voida jatkaa, vaikka kuin olisi sivistyshenkeä, tai juuri siksi ei voi jatkaa kuin ellunkanat.

      Rollaattorikansalle kaikki kunnia , kyllä kyllä, mutta dynamiikkaa tuovat lisääntymisikäiset työlliset ihmiset, joista on huutava pula.

      Mi8edän pääministeri se vain urheilee: kyllä se siitä. Autioidumme täälläpäin vääjäämättä.

    • omppu ennen laimennu

      Oli se aikaa kun kahteen kapakkaan oli jonot. Portsareilla oli oma sisäänpääsykassa josta kuittia ei annettu. Omppuviinit otettiin pohjille jo kuuden aikaan ja sisälle päästiin satunnaisesti portsarille huukoa sanomalla.

    • auringonlasku tulee

      Mitä sen pääministerin pitäisi tehdä, oman työnsä lisäksi ? Lopettaa urheilu ja istua möksässään hisukseen ? Sekö auttaisi Kemijärveä ?

      Turha se on politikkoja Lapin ja Kemijärven tyhjenemisestä syyttää, tai edes apua asiaan toivoa. Se ei kannettu vesi kaivossa pysy, siinä on vinha perä tässäkin asiassa.
      Maailma muuttuu ja syrjäkylät tyhjenee sen muutoksen myötä, sille ei voi kukaan mitään, koska täällä ei ole mitään enää tarjolla. Se hiljaisuus ja se vain lisääntyy, väen vähetessä. Sellainen ei riitä, tai suurta osaa ihmisiä edes kiinnosta.
      Pitäisi olla työpaikkoja, mutta vähän koulutetulle väelle ei enää ole kysyntää työmarkkinoilla, eikä kukaan enää tuo muuta työtä tänne, koska sellasessa ei olisi mitään järkeä.
      Jos nyt joku liimapalkki tehdas, niin se ei asiaa miksikään muuta. Kaivoksetkaan ei onnea takaa, ovat verrattaen lyhytaikaisia ratkaisemaan muuta kuin menevän ja tulevan työvoiman tarpeita.

      Vanhoja voi haikeena muistella, se on vanhoille ihmisille luontaista touhua. Aina on ennen ollut paremmin, kuin nykyään ja nykyinen muuttuu entiseksi tulevien sukupolvien muistelossa.

    • Festina lente

      Tarkoitin vain, ettei pääministerin intresseissä ole kehitysalueiden pelastaminen ts. se on prioriteetissa Ö-mapissa.

      Mutta ei ollut elinkeinoministeri Pekkarisenkaan intresseissä pelastaa Stora Ensoa. Ei voi kuulemma valtio kuin sivusta katsella. Sitten tulikin se Kilpeläisen ohimenevä rykäisy paikkakunnalle ja pysyikin niin kauan kuin rahat oli finaalissa.

      En odota seuraavalta hallitukselta enempiä. Tarkoitus on tiivistää Suomen kansa maakuntakaupunkien lähettyville pääkaupunkiseudun lisäksi. Meillä on liikaa neliöitä käytössämme - näin pienessä maassa. Infran ylläpito on liian kallista.

      Tulevassa Suomessa olemme muun Suomen ja maailman reservaatti ja palvelemme stressaantuneita kansalaisia, jotka tulevat kuuntelemaan hiljaisuutta ja jammailemaan Leville, kun hiljaisuus käy hermoille.

      Siksi päätiestö pidetään jossakin kunnossa, että Porschellakin voi ajella kohtuunopeutta. Sivukylille käy huonosti, kun 30-luvulla syntyneet ovat finaalissa.

      Suuret ikäluokat ovat varakkaampia kuin koskaan ennen. Heitä on runsaasti ja heidän rahankäyttönsä ja muut edesottamukset voivat luoda toivoa sille, että maaseutu pysyy asuttuna ns. kakkaosasuntojen voimin. Mutta nämä nykynuoret ovat oppineet lähtemään maailmalle. Syrjä-Suomi on vaarassa.

      Olen maalaisliittolainen ja vanhan liiton ihminen, mutta pelkään, että kehitys kehittyy ei-toivottuun suuntaan eli urbanisoitumiseen. Siitä ei hyvää seuraa. Jo Kyösti Kallio sanoi aikoinaan: - Maa on pohja!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe