Työn jakaminen

jaetaan työ

Nykyinen työttömyysjärjestelmä on järjetön ja kallis. Toiset nääntyvät liikaan työhön ja toiset eivät millään saa työtä. Eikö voisi tehdä lain 32h työviikosta, jolloin jokaista työssäolevaa kohti jäisi tekemätöntä työtä 8h viikossa. Vähempään työaikaan siirtyvät menettäisivät viidenneksen palkastaan, mutta siihen pystyy sopeutumaan. Neljää työntekijää kohti syntyisi yksi 32h viikkotyö yhdelle työttömälle lisää. Näin pystyttäisiin poistamaan lähes koko työttömyys ja työttömyyskustannukset jäisivät pois valtiolta ja nyt työttömänä olevien maksukyky paranisi, jolloin yhteiskunta pyörisi paremmin.
Nelipäiväiseen viikkoon siirtyvät menettäisivät kyllä viidenneksen palkastaa, mutta työhön ei enää nääntyisi kun tuksi enemmän vapaa-aikaa.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nautitaan elämästä

      Olen kanssasi samaa mieltä,
      lisäksi tämä poistaisi sitä turhaa katkeruutta mitä työssäkäyvät
      (syystäkin) tuntevat työttömiä kohtaan, vaikka työttömyys ei ole
      heidän syynsä. Versioita voisi olla erilaisia, mutta periaate tämä.
      _________________

      Itsenäisyyspuolueen tavoitteena on tasa-arvoon perustuva, ihmisläheinen ja oikeudenmukainen yhteiskunta, joka turvaa myös tulevien sukupolvien elämisen mahdollisuudet.

      Suomen itsenäisyys, laillisuus ja kansanvalta on palautettava irtautumalla rahavallan ohjaamasta EU:sta.
      Suomessa on otettava käyttöön oma raha, Suomen markka ja oma itsenäinen raha- ja talouspolitiikka.
      Suomi on irrotettava EU:n sotilasliittokehityksestä ja pidettävä kansainvälisten selkkausten ulkopuolella harjoittamalla johdonmukaista ja luotettavaa puolueettomuuspolitiikkaa. NATO-jäsenyys on torjuttava. Maanpuolustuksen on perustuttava yleiseen asevelvollisuuteen.
      Tuloeroja on kavennettava. Alle 60 000 markan (10 000 euron) vuosiansiot on tehtävä verottomiksi. Kuntien talous on turvattava valtionapujärjestelmän muutoksella. Kaikkia tuloja, myös pääoma- ja kunnallisverotuksessa, on verotettava progressiivisesti. Pienten tulojen verotusta on helpotettava ja suurten veroa progressiivisesti lisättävä. Suurten omaisuuksien progressiivinen omaisuusvero on palautettava.
      Jokaisella on oltava perustuslaillinen oikeus työhön. Työssä jaksamista on helpotettava työtä jakamalla ja lyhentämällä yleinen työaika 35 tuntiin viikossa. Työntekijän asemaa hänestä riippumattoman irtisanomisen varalta on tuntuvasti parannettava.
      Markkinoiden tulee palvella kansalaisia eikä päinvastoin. Taloutta on säänneltävä. Pääomapako Suomesta on pysäytettävä. Valtion yritysten myynti on lopetettava.
      Pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytyksiä on parannettava. Työllistämistä ehkäisevät työn sivukulut on poistettava ja vastaavat verotulot on kerättävä tuotannon perusteella.
      Elintarvikkeiden arvonlisävero on poistettava. Arvonlisäverovelvollisuuden alaraja tulee korottaa 600 000 markan (100 000 euron) liikevaihtoon.
      On toteutettava sosiaalisesti oikeudenmukainen perustulojärjestelmä, joka rohkaisee toimeliaisuuteen ja mahdollistaa riittävän toimeentulon kaikissa elämän tilanteissa.
      Koko maa on pidettävä asuttuna. Elintarvikeomavaraisuus, inhimillisen kokoisten perheviljelmien toiminta ja toimeentulo sekä maaseudun elinvoima on palautettava. Geenimuunneltujen elintarvikkeiden ja raaka-aineiden tuonti Suomeen on kiellettävä.

      http://ipu.fi/tietoja-2/
      ___________________
      Tässä puolet,katso loputkin.

      Kertokaa mielipiteenne tästä.

      • jaetaan työ

        Luin loputkin IPUN tavoitteista ja yhdyn kyllä niihin hyvin pitkälle. Mutta millä saada riittävä kannatus, kun eduskunnassa pitaisi olla enemmistö ennenkuin saa ääntään kuuluville. Elättelin persuista muutostoiveita, mutta olen tullut siihen tulokseen että he vain huutelevat puskista arvosteluja,mutta mitään parannusehdotuksia ei kuulu. Eli persut toimivat samoin kuin muutkin valtapuolueet.
        Yleisen asevelvollisuuden näkökantaa: onko siitä hyötyä, kun hyökkäykset todennäköisesti tapahtuvat talouden polvilleen pistämisestä, tietoliikenneverkkohin hyökkäämisestä ja sähköverkon lamauttamisesta eikä enää sisisodasta kuten viimeksi?


    • jaetaan työ

      Nim. nautitaan elämästä.Kaikessa muussa yhdyn käsitykseesi tässä tekstissä paitsi en millään usko EU.sta irtoamiseen Olen kyllä sitä miletä että näin pitäisi tapahtua, mutta en tiedä onko se jo myöhäistä kun kaikki teollisuutemme on tuhottu eikä omavaraisuutta ja vientituotteita ole. Kun EU.sta äänestettiin hoin kaikille että sosiaaliaetumme menetetään sen myötä, mutta liikuin ympäristössä, missä kukaan ewi uskonut siihen. Työvoiman vapaa liikkuvuus on vienyt maastamme tuhańsia työpaikkoja. ALV on tullut tullien tilalle ja maksavat meille jokaiselle mielettömästi enemmänb kuin ennen tullimaksujen aihuttamat korotukset tuotteiden hintoihin.
      Miten edes voisimme irtautua eu:STA KUN SIIHEN KUULUMINEN ON POLIITIKKOJEN TOIMESTA KIRJATTU PERUSTUSLAKIIMME?

    • Onko toivoa

      OLen samaa mieltä suurimmasta osasta, mutta en vain käsitä miten EU:sta enää eroon päästäisiin. kun siihen kuuluminen on poliitikkojemme toimesta kirjattu perustuslakiin. En myöskään tiedä miten tavoitteenne voitaisiin saada aikaan, koska päätöksenteko eduskunnassa vaatii enemmistötuen. Alkuun ajattelin että persuista olisi muutoksentekijöiksi, mutta aika on osoittanut että he vain huutelevat puskista arvosteluja hallitukselle, ilman että tarjoavat mitään vaihtoehtoa.
      Onko jo myöhäistä erota EU:sta koska teollisuutemme ja omavaraisuutemme on tuhottu, eikä vientituotteitakaan ole?
      Miten yleinen asevelvollisuus enää tukee itsenäisyyttä, kun hyökkäykset tulevat olemaan talouttamme uhkaaavia asioita, tietoliikenneberkkouhkia, ja sähkönjakelun katkaisemista eikä enää sissisotaa?
      Äänestettäessä EU:sta hoin ympäriinsä että liittyminen tuhoaa sosiaaliturvamme, mutta liikuin seurassa, joka ei siihen alkuunkaan uskonut. haluaisin nähdä heitä.nyt. Työvoiman vapaa liikkuvuus on venyt tuhansia työpaikkoja.
      ALV maksut kaikessa (palveluissa ja ostióksissa) vievät moninkertaisesti meiltä jokaiselta rahaa ennen EU:ta voimassaolleisiin tullimaksuihin nähden.
      ALV pois ja tullit takaisin. Kotimaan tuotanto uusiksi, kun halpatuonti muualta poistetaan.

    • perusasia

      Se oli lyhyesti ja ytimekkäästi sanottu.

      MITEN EDES VOISIMME EROTA EU:STA, JOS SE ON POLIITTIKKOJEMME TOIMESTA KIRJATTU PERUSTUSLAKIIN?

      Miettimisen arvoinen lause.

      • Tuhottu Pilattu

        Niin, juuri tänään kävi mielessä, että kokomuus-rkp-sdp "wannabee-rich-gangsesterijärjestlemät" ovat nyt noin 20 vuotta pakottaneet meitä uusiin yhteyksiin ja ns. pakko-eurooppalaisuuteen, siis eu-liittovaltion osaksi. Me emme ole viime vuosina voineet asiasta enään hyötyä tai nautiskellla siihen verrattuna, mihin suomalaisten omatkin resurssit olisivat pystyneet ulottumaan samoilla mittareilla mitattuna. Meidän nuorelta polvelta on riistetty täysin yhteys entiseen, suomalaiseen perinteiseen olemassaoloon, mm. pohjoismainen ystävyys.

        Wannabeet ovat mielestäni tuhonneet entisen psyykkisen taustamme ja yritetään kovana pakottaa olemaan kreikkalaista, puolalaista, tsekkiä, espanjalaista, luxenburgilaista, briittiä, irlantilaista jne. Ei vaan istu mieleen mikään luotu versio, ei edes kytkentä, että oltaisiin kauvan kaivatussa "kanskankodissa", eli mc donalds -kulttuurissa.


    • virta vie

      http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86363-eu-jasenyys-pysyy-laittomana-vaikka-se-kirjataan-perustuslakiin

      EU-jäsenyyden kirjaamisella maamme perustuslakiin on toki jokin tarkoitus.
      On ilmeistä, että EU-jäsenyydestä pyritään näin tekemään osa maamme
      laillista järjestystä. Yritys kuitenkin epäonnistuu. Tuloksena on perustuslain
      ytimen, eli valtiosäännön väkivaltainen kohtelu. Muutoksen jälkeen tulee
      samassa perustuslain pykälässä olemaan kaksi määräystä, jotka ovat
      ristiriidassa keskenään. Muutoksen jälkeen perustuslaki sanoo, että Suomi
      on itsenäinen tasavalta ja EU:n jäsen. Nämä kaksi asiaa eivät kuitenkaan ole
      yhtä aikaa voimassa todellisuudessa.

      äsenyys EU:ssa on ristiriidassa myös perustuslain toisen pykälän kanssa,
      jonka mukaan ylin valta tässä maassa kuuluu Suomen kansalle.
      EU-Suomessa ylin valta kuuluu EU:n toimielimille kaikissa EU:lle kuuluvissa
      asioissa. Ja niitä asioita on yhä enemmän.

      EU-jäsenyys toteutettiin maamme perustuslakia rikkoen. Markka vaihdettiin
      euroksi maamme perustuslakia rikkoen. EU:n perustuslaki, Lissabonin
      sopimus hyväksyttiin myös perustuslakimme vastaisesti. Näitä laittomuuksia
      ei muuteta miksikään kirjaamalla EU-jäsenyys perustuslakiin.

      Yksi perusvika Suomen järjestelmässä on se, että eduskunta itse tulkitsee
      mikä on perustuslain mukaista. Meiltä puuttuu riippumaton perustuslakituomioistuin.

      Itsenäisyyspuolue on tuonut esille EU-jäsenyyteen liittyviä laittomuuksia. IPU on
      myös jo vuosia vaatinut eroamista EU:sta ja eurosta. Mikään nykyisistä
      eduskuntapuolueista ei vieläkään aja näitä tavoitteita. Yhä selvempää on, että valtiollista
      itsenäisyyttä tarvitaan aidon kansanvallan ja kaikkia koskevan hyvinvoinnin perustaksi.
      _______________________
      Selkokielellä siis, meillä on laiton perustuslaki, joten eduskunnan
      lakivaliokunta voi sen todeta ja määrätä käyttöön vanhan
      perustuslakimme näin uskoisin sen käyvän.

      Asia voidaan viedä myös valtakunnanoikeuteen, mutta nykyinen
      eduskunta ei sitä tee, siksi vaaleissa pitää saada uudet puolueet
      valtaan ja se käy vain niin että äänestäjä näkee ettei vanhojen
      puolueiden ole tarkoitus muuttaa mitää,
      olemme kuin lastu laineilla,

      • kadonnut kansa

        Olemme kuin lastu laineilla, totta, koska ne vei meiltä veneen, mutta oletatko todella, että ihan vain puhumalla palauttavat sen, kun tekivät vielä niin valmiustilalain kuin myös perustuslainkin vain omaksi turvakseen?


    • laki kumotaan

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Valtakunnanoikeus

      Valtakunnanoikeus käsittelee syytteen, joka nostetaan virkatoimessa lainvastaisesti menetellyttä valtioneuvoston jäsentä, oikeuskansleria, eduskunnan oikeusasiamiestä tai korkeimpien oikeuksien presidenttiä tai jäsentä vastaan. Syyttäjänä toimii valtakunnansyyttäjä, valtioneuvoston oikeuskansleri tai eduskunnan oikeusasiamies.

      Lisäksi valtakunnanoikeus käsittelee tasavallan presidentin rikosoikeudellista vastuuta koskevan syytteen. Valtakunnanoikeuden päätös on lopullinen. Armahdus tuomiosta voidaan myöntää vain oikeuden itsensä esityksestä.

    • minäkin palaan

      http://mikaeltorppa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/73459-suomen-perustuslain-29-§-ja-imperatiivisen-mandaatin-kiellon-periaate

      29 § Kansanedustajan riippumattomuus

      Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset. (ryhmäkuri= laiton)

      Eli kansanedustajan tulee puhua äänestäjilleen totta perustuslain pykälän 29 mukaan ja imperatiivisen mandaatin kielto ei vapauta edustajaa pysymästä tässä totuudessa äänestäjiään kohtaan. Perustuslain pykälä 29 velvoittaa kansanedustajaa noudattamaan totuutta äänestäjiään kohtaan. Joten kaikenlainen valehtelu ja äänestäjien huijaaminen on Suomen perustuslaissa kielletty!

      (kaikki ne valehtelee ennen vaaleja,totuudenpuhujia ei ole)

      Lukekaa tämä.

    • Ei apua te-toimesta

      Usein tarvitsisi vain pienen summan rahaa ja vielä satunnaisesti. Suomen työttömyysjärjestelmässä on lähes mahdotonta saada vaikka joku 4 t x 3 kahden viikon aikana, että voisi kustantaa itse omaa elämistään.

      Olen täysin kypsä systeemiin, sitten ihmiset tarjoavat ilmaista työtä. Anna mun kaikki kestää. Pitäisi antaa siitäkin ajasta, jonka tarvitsee vaikka ruoan tekoon, poimimieen tai jälkiensä siivoiluun ilmaiseksi aikaa jollekin. Vihaan tätä järjestelämää. Se tekee ihmisestä niin turhan ja sitten nämä "raipparantaistus & wannabeerich" -tyypit täällä yleistävät jos joku tulee edes toisten kanssa keskustelemaan.

      Jos kirjautuu työkkärin asiakkaaksi, pitää nähtävästi nykyään osoittaa hakeneensa työtä ja 8 viikkoa takaraja. Sitten maksetaan niin paljon, että sillä vielä joku pystyy maksamaan vuokran.

      Joskus on tyhmis-politiikoille sekin valjettava, että aina ei tarvita niin s...nan kovaa työttömyysturvaa, pääasia, että saa säännöllisesti edes vähän, jos jonkun toisen luona asuu. Kukaan ei voi maksattaa muille ihmisille, siis asuessaan toisten nurkissa omaa päivittäistä elintarvettaan, lääkkeitään yms.

    • kaikille

      Näitä pummeja ja loiseläjiä nykypäivän Suomessa eivät ole työttömät, sosiaalitoimen asiakkaat, köyhät eläkeläiset eivätkä muutkaan huono-osaiset. Todellisia pummeja ovat pankkiirit, pörssimeklarit, ylisuurta palkkaa nauttivat johtajat sekä julkisella että yksityisellä puolella. Heille kuukausipalkka ei riitä kuten normaalille työtä tekevälle. He vaativat päälle optioita, bonuksia ja tulospalkkioita. He vaativat valtiolta tukea yritystoiminnalleen samalla kun syyllistävät köyhiä valtion velkaantumisesta. Nämä herrat ja rouvat istuvat yritysten hallituksissa ja hallintoneuvostoissa ja nostavat sieltäkin korvaukset riippumatta siitä, vaivautuvatko edes olemaan kokouksissa paikalla.

      http://www.nyysisuomi.fi/?p=1575
      ______________________________
      Olet oikeassa, jokaisella on oikeus toimeentuloon joko työssä
      tai työttömänä.

      Mitä mieltä olet tuosta perusturvasta,siitä oli kansalaisaloitekin
      mutta se on jo ohi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/44

      Käy lukemassa tämä, siellä on lyhyesti perusteltu mistä on kysymys,
      itse kannatin tätä, mutta se nyt jäi vähille äänille.

      Muistaakseni IPU;kin kannaattaa perustuloa, en jaksa nyt tarkistaa.

      Perustulo ja lisäansiot, siinä mahdollisuus.

      • aikauskomatonta

        On uskomatonta, että joku jaksaa vielä vedota lakiin ja äänestämiseen, kun tällä äänestämisellä on saatu voimaan niin perustuslait, joissa voidaan rajoittaa meidän perusoikeuksia, olla, elää ja asua, ja jolla on saatettu voimaan mahdollisuus myös kuolemantuomioon ja vallankaappaamiseen. Ja toisaalta taas vedota samoihin henkilöihin, että he järjestävät samat henkilöt vastuuseen teoistaan.


    • töihin mars!

      Lukekaa välillä vaikka valmiuslakia, joka voidaan laittaa voimaan vaikka pelkän tautiepidemian peruteella, kun nyt niin puheilla laajentavat tuota ebolahysteriaa, niin tiedätte, että mitä on tulossa tuolla työrintamallakin.

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20111552

    • Pelti Halli

      Ei se työn jakaminen auta. Kun tulot vähenevät, ostovoima vähenee ja taas tarvittaisiin työn jakamista. Ja pian olisimme tilanteessa että jokainen tekee tunnin töitä kuukaudessa ja edelleen olisi köyhiä ja paljon enemmän kuin nyt.

      Jos me suomalaiset oikeasti haluaisimme hyvinvointia ja työttömyyden, köyhyyden ja kurjuuden pois, silloin oikea ratkaisu on rangaistusten poistaminen työn synnyttämiseltä. Jokainenhan tietää että nykyisin työn synnyttämisestä rangaistaan neljän vuoden lainsuojattomuudella ja sen avulla ylläpidetään työttömyyttä.

      Tuolla Peltihalli-projektissa (http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?p=16267287#post16267287) on kerrottu mitä voisimme tehdä jos työttömyysturvalaista poistettaisiin tuo rangaistuskohta. Se on saanut päättäjien taholta voimakasta vastustusta koska se poistaisi työttömyyden ja sen seurauksena kuulemma palkat nousisivat ja inflaatio karkaisi käsistä. Ja sen takia hallituksemme on ylläpidettävä työttömyyttä. Mitä enemmän tuottavuus kasvaa, sitä enemmän meillä on hallituksemme mukaan oltava työttömiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe