Sleeping Sun magikaalista

Tarjisti.

Tällaiset tunteet tuli kun katsoi "Wanhaa," Nightwishin Sleeping Sun videota.

Tarjan elkeet ja laulutaito, lähes kaikki oli biisissä yksinkertaisesti parasta. Vain muutama mainittavan oloinen seikka löytyy, eivätkä ne pilanneet huomattavasti ainakaan fiiliksiäni.

https://www.youtube.com/watch?v=GdWhlo9b9zg

Voitteko kuvitella jos Tarja olisi Nightwishissa vielä 2010? Tämä biisi tuli ulos jo v. 1999! Mitähän Tarjan laulutaito olisi Tuomaksen sävellyksien siivittäminä saanut aikaan, jos bändi olisi yhdessä vielä 2012? Koko bändin suosio olisi räjähtänyt aivan järjettömiin mittasuhteisiin eri puolilla maailmaa. Jos DPP huonosti Anetten äänelle sävelletyillä ja soveltuvilla biiseillä myö kohtuullisesti(tai vieläpä jopa ihan hyvin) niin voitteko kuvitella miten paljon he olsivat Tarjalle ja hänen äänelleen nimenomaan sävelletyille biiseilleen pystyneet? Varmasti paljon paremmin kuin nyt.

Minä en tuomitse Tuomaksen päätöstä erottaa Tarja. Totean vain, että bändin suosio oli isoksi osaksi riippuvainen Tarjan kauniista laulutaidosta ja hänen teatraalisista elkeistään lavalla. En usko että tämä on jokin sellainen asia, jota voidaan helposti korvata millään laulajanvaihdoksilla. Etenkään kuin mitään muita vastaavia oopperallisen laulajan omaavia taitavia artisteja ei nykyään taida olla olemassakaan.. Nightwish oli siis tyystin omassa luokassaan.

Jos DPP huonosti Anetten äänelle sävelletyillä ja soveltuvilla biiseillä myö kohtuullisesti(tai vieläpä jopa ihan hyvin), niin miten paljon he olsivat Tarjalle ja hänen äänelleen soveltuville biiseilleen olisivat tienanneet? Varmasti aika paljon paremmin kuin nyt.

Floorista vielä sen verran että on hän toki parempi kuin Anette, mutta siihen se jääkin. En usko että hänestä samanlaista laulajasensaatiota tulee kuin Tarjasta, ellei hän varte vasten rupea opiskelemaan oopperalaulantaa jotta voisi päästä samalle tasolle kuin Tarja.

Hyvää kesää kaikille, ja älkää unohtako kuunnella vanhoja legendaarisia Nightwishin piisejä.

9

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tilulii..

      "Tarjasta, ellei hän varte vasten rupea opiskelemaan oopperalaulantaa jotta voisi päästä samalle tasolle kuin Tarja."
      Terveisiä pulloon?
      Täällä ihmisten ilmoilla tiedetään, että Floor Jansen taitaa olla parempi tulkitsija klasssisella sopraanolla kun Tarja. Kaikenlisäksi tämä hollannitar on laulunopettaja, joka käyttää työkielenään virheetöntä englantia. Tarja on tällainen "One Trick Pony " jonka ilmaisu oli varsin rajallinen. Jo DPP olisi tuottanut vaikeuksia, Imaginaerumista puhumattakaa ( Imaginaerum = Tarja-fanien mielestä täyttä skeidaa) . Ilmeisesti nämä Taape-fanit ovat yhtä rajoittuneita musiikin suhteen kun heidän idolinsa Tarja.

    • Toinen Tarjisti

      Hyvä Tarjisti! Samaa mieltä, että Nightwish oli aivan omassa luokassaan Tarjan kanssa. Flooreja kasvaa joka oksalla ja vastaavia bändejäkin. Tosi on.

    • Taas tämä yksi

      ja sama tarjatrolli meuhkaa. Koko kirjoitus on hauska siinä mielessä että lähes joka lause ja väittämä menee metsään. Joko tää tyyppi on ihan oikeasti tarjafani, jota puoltaisi kapeakatseisuus ja tietämättömyys tai kysymyksessä on trolli josta on kiva kiusata meitä hardcore NW-faneja, sitä taas puoltaisi kirjoitusten koomisuus (tahaton?).
      No joka tapauksessa se on todistettu taas kerran että Tarjan lahjakkuus riittää korkeimmillaan vain olemaan Nightwishin ex-solisti.

    • flooristi

      No kai sen jumalaisen Tarjan suosio nyt on räjähtänyt aivan megalomaanisiin mittoihin? En ole kovin tarkasti seurannut, mutta sen olen huomannut, että levyjä tulee tiuhempaan kuin NW:ltä. Rocklevyjen lisäksi on jos jonkinlaista projektia.

      • Lady666

        Homma meneekin niin, että Tarjan omat sävellykset ja hänelle sävelletyt kappaleet eivät jaksa kiinnostaa ja ihmetyttää niin pitkään. Siksi tehtävä levyjä nopealla syötöllä, kun taas Nightwishin levyä jaksaa kuunnella useampia kertoja ja joka kerralla kappaleista aukeaa jotain aivan uutta. Nightwishin yhden levyn kanssa viihty siis hyvin ensin n.2 vuoden kiertueen ja sitten voikin rueta seurailemaan bändin uutta summer camp:ia :)


    • Kolmaskin T....

      Höpiset ihan asiaa ap. Minkähän takia esim. Nova soittaa useita Nightwish´n kipaleita päivittäin. Tarjan aikaista matskua likipitäen kaikki.
      En viitsi enempää (kiusata ihmisiä) höpistä.

      • Juuri näin

        Nova on se mittari jolla Nightwishia pitää tarkastella, LOL, HerraJUMALA hankkikaa elämä


      • elämää etsiessä
        Juuri näin kirjoitti:

        Nova on se mittari jolla Nightwishia pitää tarkastella, LOL, HerraJUMALA hankkikaa elämä

        Ei kait kukaan ole väittänyt Novaa minkäänmoiseksi mittariksi. Lähinnä oli esimerkki. kun kaupallisuudesta nyt oli kuitenkin kysymys. Edustaa kuitenkin otosta siitä, mistä musasta bändi nyt tunnetaan. Ei sen enempää tai vähempää. Soundillahan ei kaiketi ole omaa radiokanavaa. Olisikohan se kanava sitten uskottavampi, noin yleisesti.

        Ihan vaan elämää etsiessä, voi muistella ja lukaista esim. vanhoja arvostettuja arvosteluja http://www.imperiumi.net/index.php?act=albums&id=2006


      • Olisikohan tämä
        elämää etsiessä kirjoitti:

        Ei kait kukaan ole väittänyt Novaa minkäänmoiseksi mittariksi. Lähinnä oli esimerkki. kun kaupallisuudesta nyt oli kuitenkin kysymys. Edustaa kuitenkin otosta siitä, mistä musasta bändi nyt tunnetaan. Ei sen enempää tai vähempää. Soundillahan ei kaiketi ole omaa radiokanavaa. Olisikohan se kanava sitten uskottavampi, noin yleisesti.

        Ihan vaan elämää etsiessä, voi muistella ja lukaista esim. vanhoja arvostettuja arvosteluja http://www.imperiumi.net/index.php?act=albums&id=2006

        yksi hedelmällinen lähestymistapa bändin suosioon
        http://www.socialbakers.com/facebook-pages/14644790067-nightwish
        bändin faneista kun sattuu olemaan kokonaista 1,8 % Suomesta


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe