thyroxin sopimaton?

väsynyt thyroxiniin

Kilpirauhasen 75 % poisto tehty eli toinen lohko ja puolet toisesta poistettu 2 kuukautta sitten.
Ths näytti liikatoimintaa, t4v vajaatoimintaa. Puolikas tabletti joka päivä. Ei tuntunut hyvältä sen kuukauden ajan, mitä se oli. Sama tilanne kuukauden kuluttua. Sitten puolikas tabletti joka toinen päivä, joka toinen päivä kokonainen. Ei tuntunut edelleenkään hyvältä.
Ths 0.004 ja t4v 11.4. Lääkärin mielestä vajaatoimintaa, johon määräsi tabletin päivässä.
Väsymys pahenee, voimat on poissa, hiukset lähtee valumalla, hormonitoiminta tuhannen sekaisin ( lähes jatkuva tihkuttelu )... kaikki ne samat oireet mitkä aiheutui liikatoiminnasta. Lääkärin mukaan elimistö käy ylikierroksilla vaikka arvot vajaalla?

Kun kokeilin, etten ottanut lainkaan thyroxin 0.1 mg päivässä, en edes puolikastakaan, olo oli parempi.

Onko kilpirauhasen vajaatoimintaa arvojen perusteella lainkaan, kun tabletit vain pahentaa oloa? Ei muita lääkkeitä.

Olen nelikymppinen nainen.

9

318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sentraali

      Veriarvojesi perusteella on voimakas sentraalinen eli aivolisäkeperäinen vajaatoiminta, koska sekä TSH että T4V ovat noin alhaalla. TSH on aivolisäkehormoni, T4V kilpirauhasen "varastohormoni", T3V varsinainen kilpirauhashormoni. Onko sinulta mitattu T3V? Oletko kysynyt lääkkeen vaihtoa Armour thyroidiin tai sen rinnakkaisvalmisteisiin?
      Käytkö arvauskeskuksessa vai endokrinologilla? Täällä monet osaavat suositella maakunnan perusteella.

      • väsynyt thyroxiniin

        Hei ja kiitos vastauksesta! Olen endokrinologin hoidossa - tosin hän kysyi jo ensimmäisen kerran kilpirauhasleikkauksen jälkeen minulta, kuinka ajattelin tätä hoitaa. Mikä lääkitys ja mikä annos? Ei hyvänen aika jos potilaan pitää tietää oma lääkityksensä ja vahvuutensa! Silloin oli yhtä aikaa liika - ja vajaatoiminta. TSH näytti liikatoimintaa, T4V vajaatoimintaa.
        Basedowin vasta - aineita ei ole. Lääkäri hiukan kyseenalaistaa että onko minkäänlaista kilpirauhassairauttakaan vaikka struuma on kerran todettu... T3Vtä ei ole mitattu aikoihin. Silloin oli 22 kun oli todettu liikatoiminta.
        Täytyy kysyä sitä toisenlaista valmistetta. Olo ei ole hyvä.
        Väsymys, mitään ei tahdo saada aikaiseksi, voimat täysin pois ja kuukautiset ei ota loppuakseen. Toista viikkoa yhtäjaksoista vuotoa...

        Mutta jospa se siitä. Hyvää vointia!


      • aivolisäkehypo?
        väsynyt thyroxiniin kirjoitti:

        Hei ja kiitos vastauksesta! Olen endokrinologin hoidossa - tosin hän kysyi jo ensimmäisen kerran kilpirauhasleikkauksen jälkeen minulta, kuinka ajattelin tätä hoitaa. Mikä lääkitys ja mikä annos? Ei hyvänen aika jos potilaan pitää tietää oma lääkityksensä ja vahvuutensa! Silloin oli yhtä aikaa liika - ja vajaatoiminta. TSH näytti liikatoimintaa, T4V vajaatoimintaa.
        Basedowin vasta - aineita ei ole. Lääkäri hiukan kyseenalaistaa että onko minkäänlaista kilpirauhassairauttakaan vaikka struuma on kerran todettu... T3Vtä ei ole mitattu aikoihin. Silloin oli 22 kun oli todettu liikatoiminta.
        Täytyy kysyä sitä toisenlaista valmistetta. Olo ei ole hyvä.
        Väsymys, mitään ei tahdo saada aikaiseksi, voimat täysin pois ja kuukautiset ei ota loppuakseen. Toista viikkoa yhtäjaksoista vuotoa...

        Mutta jospa se siitä. Hyvää vointia!

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00996&p_haku=aivolisäkkeen vajaatoiminta
        Sinulla TSH on niin alhaalla, että saattaa olla kehittymässä aivolisäkkeen vajaatoiminta. Varminta vertailu on tehtyjen testien jälkeen.
        Minulla oli aikanaan struuma, mutta voimakas vajaatoiminta tuli sen jälkeen...

        Liittyykö noin runsaat kuukautiset FSH:n puutteeseen vai vaihdevuosiin? En itse osaa ratkaista. Tietenkin laboratorio kertoo tositulokset. Samoin on mahdollista, että sinulla riittäisi 0,025 mg:n tabletti 0,1:n sijaan.


    • Vajaa rouva

      Sinun pitää mitata TSH:n heterofiiliset vasta-aineet ja T4V ja T3V dialyysimenetelmällä, koska arvosi ovat ristiriidassa keskenään. Sinulla on osaamaton lääkäri, kun ei tiedä tätä. Tosin todella harvat lääkärit ymmärtävät mitään kilpirauhasista, joten ei ole harvinaista. T4V ja T3V saattavat olla vääriä arvoja laboratorion analyysimetodista johtuen. Dialyysimenetelmä eliminoi virheen.

    • väsynyt thyroxiniin

      Hei taas! Käytin sen kuukauden verran annosta tabletti vrk ( 0,1 mg ) ja nyt tsh on alle mittaamattomuuden, t4v on 27. Endo sanoi, että alkaa olla liikatoiminta. Nyt puolikkaalla tabletilla joka toinen päivä, kokonaisella joka toinen ( thyroxinia siis, edelleen sama vahvuus ). Kuukauden kuluttua uudet labrat.
      Sanoin endolle tolkuttomasta väsymyksestä, hiusten lähdöstä valumalla, kovasta ruokahalusta ja voimattomuudesta, sekä jatkuvasta tihkuttelusta. 3 viikkoa ollut kuukautistihkuttelut tauotta. Ei lääkkeitä. Ekg: ssä eteisvärinä ja tahdosta riippumaton eteisvärinä.
      "Ei kilpirauhasen 75 % poiston myötä pitäisi olla liikatoimintaa...Jos seuraavan kerran ei ole arvot normalisoituneet, loppuosa poistetaan operatiivisesti mahdollisimman pian." sanoi endo, joka ei selvästikään usko oireiden fyysisyyteen. Onneksi oman paikkakunnan kilpirauhaskerho alkaa parin viikon kuluttua, aion liittyä liittoon ja toimintaan, minkä jaksan.

      75 % poistosta aikaa 3 kuukautta pian.

      Tuntuu, että kilpirauhasen hoito on hakoteillä. Tällainen tilanne nyt. Onneksi minulla ei ole vielä masennusta, vaikka inhottavinta on että kaikkeen mieluisaan toimintaan pitää itsensä pakottaa.

    • Vajaa rouva

      No kyllä onkin kilpirauhasen hoito yleisestikin hakoteillä, ja sinulla ihan erityisesti. Sinulla on ihan nolla endokrinologikin. Minusta yhä sinun pitäisi mittauttaa heterofiiliset vasta-aineet ja T4V ja T3V dialyysimenetelmällä. Vaikutat liikatoimintaiselta.

      Miksi se kilpparinpuolikas leikattiin? Löytyikö siitä mitään patologisessa?

      • väsynyt thyroxiniin

        Hei ja kiitos vastauksestasi! Olen samaa mieltä, että kilpirauhasen hoito on hakoteillä niin yleisesti kuin minullakin. Ja keskussairaalan endokrinologiin en enää jaksa täysin luottaa. Se sama pitää myös yksityisvastaanottoa ja tietääkseni on myös muiden sairaanhoitopiirien vastaava endokrinologi. On raskasta kun hän ei ota tosissaan ja mikä vielä, niin arvoja ei meinaa kertoa.
        En tiedä, mitataanko t4v dialyysimenetelmällä. Vasta - aineet on otettu ja Basedowia ei ole. Se herättääkin ristiriitaisia epäilyksiä koko sairauden olemassaolosta ( sen on sanonut myös endo ) .

        Miulla oli aiemmin struuma, kilpirauhasen liikatoiminta. Se oli 5 kuukautta diagnosoitu ja leikattiin pois, sillä Tyrazol ei sopinut. Veriarvot ei näyttäneet kilpirauhasen tulehdusta, mutta se osoittautui siksi patologin analyysissa.

        Ensin oli tarkoitus poistaa koko kilpirauhanen, sitten leikkauspäivänä oikea puoli oli turvoksissa ja lääkäri päätyi poistamaan vain oikean lohkon. Kuitenkin struumakirurgi päätyi poistamaan jostain syystä myös puolet vasemmasta lohkosta. Ei ollut koskaan tehnyt sellaista leikkausta ja ensimmäinen lajiani ( 75 % poisto ) olen myös endolla, joka leikkauksen jälkeen kysyi minulta lääkitystä ja annostusta kun itsellään ei ollut tuon taivaallista tietoa kuinka pitäisi hoitaa! Silloin nimittäin tsh näytti liikatoimintaa ja t4v vajaatoimintaa. Siis vielä yhtä aikaa kumpikin, ei ihme että endo - reppana oli hakoteillä hoidon kanssa.

        Jos se ei ole lääkärille helppoa, ei ole sairastuneellekaan...

        Nyt kuitenkin on niin, että jos seuraavassa labrassa osoittautuu että on liikatoimintaa, nokare poistetaan operatiivisesti kai aika nopeasti. Ongelma vain on että struumakirurgi käy täällä kerran kuukaudessa korkeintaan ja 2 leikkauspäivää...


    • 9-13

      Missähän päin Syomea sinua hoidetaan?

      • väsynyt thyroxiniin

        Itä-Suomessa, eteläSavossa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe