Sijoitusasunnon osto

Pikku potin sain

Katselen sijoitusyksiötä Hgin keskustasta. Niitä on myynnissä ihan älyttömän paljon. Onko jollakin tiedossa, miksi? Onko aina ollut näin, kun en ole ennen katsellut, eli minulle ihan uusi asia. Ennen on ollut pari vuokra-asuntoa pienemmissä kunnissa, eikä niissä ole ollut myynnissä juuri lainkaan pieniä yksiöitä.

6

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KuplaVaKuplako

      On aina näin, iso kaupunki - isot markkinat - iso vaihtuvuus. Kannattanee pysyä poissa Kallion sektorilta, se on Hypon analyysien mukaan yksi selvempiä alueita Helsingissä, jossa on jonkinasteisen kuplan mahdollisuus. Lisäksi on hyvä huomoida, että moni pienempi kaupunki tarjoaa suhteessa paremman diilin, muistaakseni Pori ja Kouvola olivat jossain vertailussa parhaat kohteet sijoitusasunnon hankintaan. Asunnon arvo ei siellä toki nouse, mutta keskustassa löytää varman vuokralaisen ja hankintahinta on pähkinöitä.

    • Pikku potin sain

      En kovin hyvin tunne Hesaa, mitä sanot Sörnäisistä, onko se mielestäsi Kupla-aluetta. Hintava toki on, mutta vielä on tarjous tekemättä. Netin asuntopyynnöt alueella ihan sortittomia, mutta tulostin toteutuneet ARA:n sivulta. Asunto ja remontit muuten ok, niihin olen jonkin verran perehtynyt oman asumisen ja sijoitusasuntojen myötä.

      • Mr. Quinn

        Jos vuokraat (pientä) asuntoa Sörnäisistä, saat vuokralaisiksi opiskelijoita, onko tämä hyvä vai huono asia jää jokaisen omaan harkintaan.


    • Urtsilaubbis

      Sörnäinen, Kallio ja kumppanit ovat mielestäni hinnoiltaan karanneet turhan ylös. Näkisin, että paremman sijoituksen voisi tehdä jollain nousevalla alueella: Haaga, Pitäjänmäki, Oulunkylä - joka on hyvällä etäisyydellä keskustasta, mutta hintataso on huomattavasti huokeampi. Mutta toki Sörkän asuntoon kyllä aina vuokralaisen löytää ja sijainti on kyllä hyvä, maalta muuttavat stadilaisiksi muuttuvat hipithän haluavat mieluusti sinne asumaan.

    • ostovoima rapautuu

      Nykyisessä taloustilanteessa laittaisin sijoitusasuntojen ostot jäihin, kunnes nähdään mihin lähes pysähtynyt asuntokauppa hintojen osalta lopulta menee. Nopeaa hintojen nousua ei tue enää oikein mikään, mutta hintakorjaukselle alaspäin on selvästi olemassa paineita.

    • Pikku potin sain

      Hei Urtsilaubbis, eivät ole halvempia Pitäjänmäen, Oulunkylä ja Haagan asunnot. Katso vaikka. Yksi oli mutta on tulossa putkiremppa, se tietää kymmeniä tuhansia/asunto. Ja kyllä näyttivät kerrostalot synkiltä. Mutta kiitos vastauksesta kuitenkin. Tässä sulattelen ja pohdin uskallanko tehdä tarjousta Sörkän asunnosta.

      Hei ostovoima rapautuu. Siinäpä just olen virheen tehnytkin kun olen hillonnut ja pelännyt enkä ole heti ostanut. Tosiaan hinnat nousee koko ajan. Mistään pienestä alasnotkauksesta en piittaa. Sen sijaan kun tietäisi tuleeko 80-90-vaihteen romahdus, joka jossain päin lähes puolitti asuntojen hinnat. Silloin pitäisi olla rahaa ostaa.

      Ei ole kyllä tämä rikastumispyrkimys helppoa. Saa nähdä jääkö haaveeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe