yksinäisyys on hyvä valinta

onni yksin

Olen ja asun yksin. Avioliittoni kariuduttua, en ole kaivannut vierelleni toisen sukupuolen edustajaa. Minulla on aikuiset lapset, lastenlapsia ja ystäviä, joiden kanssa seurustelen. Minulta on monesti kysytty uudesta kumppanista ja ihmetelty, miksi elän yksin. Kun selitän, että näin on hyvä, teen mitä haluan ja milloin haluan, ei tahdota millään käsittää, että se riittää. Olen tyytyväinen elämääni, jopa onnellinen ilman puolisoa, jonka joutuisin huomioimaan monin tavoin. Entinen puolisoni lähti toisen matkaan, jolloin minun oli opeteltava lähes 40 vuoden avioliiton jälkeen selviytymään yksin. Huomasin pärjääväni mainiosti. Näin jatkan ja voin hyvin.

13

416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksin nyt ja aina

      Hienoa jos jaksat yksinkin.

      Ainakin olet saanut kokean onnellisuuden edes kerran elämässäsi, se on jo jotain mitä monelle ei tule koskaan vastaan.

      Itselle ei taida tapahtua tuollaista koskaan sillä toivo on jo menetetty asian suhteen aikoja sitten, joten en enään jaksa edes yrittää, on hyvin vaikeaa tietää että joutuu elämään vielä ainakin 40 - 50 vuotta täysin yksin.

    • dfghdfshsdf

      ei suhteessa oleminen ole aina onnellisuutta se on paskin asia mitä minulle on koskaan tapahtunut

      • ikisinkku Paula36

        Sama juttu. Kolme kertaa yritin parisuhdetta, mutta kaikki miehet oli valehtelevia, saamattomia, selkärangattomia vässyköitä.
        Lopulta päätin olla yksin.
        Ja sillä tiellä ollaan yhä, 11 vuosi menossa jo :)


      • Jarrrrrrri
        ikisinkku Paula36 kirjoitti:

        Sama juttu. Kolme kertaa yritin parisuhdetta, mutta kaikki miehet oli valehtelevia, saamattomia, selkärangattomia vässyköitä.
        Lopulta päätin olla yksin.
        Ja sillä tiellä ollaan yhä, 11 vuosi menossa jo :)

        Melkein kuin mun tarina, mutta omat kokemukset naisista, ja ikääkin mulla jo 40. Parempi olla yksin, vielä en ole katunut.


    • samanlainen

      Olisin valmis ottamaan riskin. Tietäisi sitten ainakin onko yksin parempi.
      Yksinäisyydestä voin sanoa, että tekisin mitä tahansa, ettei tarvitsisi sitä enää tuntea.
      Toisaalta, suhteen mahdollisesti kariutuessa tuntisin oloni huonommaksi kuin koskaan.
      Menee taas ristiriitaiseksi.

    • Beleth

      Yksin asuminen ei tarkoita yksinäisyyttä, sinullahan on lapsesi ja ystäväsi. Yksinäisyys ei ole synonyymi parisuhteen puuttumiselle. Mutta mitähän olisit mieltä, jos 40 vuoden avioliittosi olisi vain kaukainen haave, eikä sinulla olisi koskaan ollut mahdollisuutta tehdä lapsiasi? Siitä kun vielä vähennetään ystäväsikin pois, niin voi olla, että tuo viestisi olisi hivenen eri sävyinen. Se on kuule hieno tunne, kun tajuaa, että elämä on mennyt täysin ohitse ja ikää alkaa tulemaan. Mikäs siinä, jos olisi saanut viettää täysipainoista elämää ja olisi saanut elää ja tehdä ne asiat, mitä olisi halunnutkin. Joku tarvehan sinullakin oli lisääntyä ja niin menit tekemään. Ajattelepas, jos olisit täysin koskematon kuolinpäivänäsi, ja nyt tarkoitan siis todellakin koskematonta, siis sellaista jota vastakkainen sukupuoli ei ole koskaan tarkoituksella hipaissutkaan. Ei olisi lapsenlapsia, eikä ihkuja muistoja 40 vuoden avioliitosta. Olisi ehkä jatkuva haave siitä, minkä sinä olet jo saanut ja kokenut ja samalla kumminkin tieto siitä, ettei siihen koskaan ole enää mahdollisuutta. Yksinäisyys voi olla hyvä valinta, mutta jos sinulta evätään valinnanvapaus, tiedät mitä yksinäisyys todella tarkoittaa.

      • onni yksin

        Kyllä. Ymmärrän hyvin mitä tarkoitat. En varmaankaan olisi onnellinen kuvaamassasi tilanteessa. En ajatellut yksinäisyyttä niin totaalisena. Kuitenkin ajattelen, että käyhän yksinäinenkin ihminen työssä. Ainahan tapaa ihmisiä ihan väkisinkin vaikka kaupassa. Sielläkin voi tutustua ja luoda kontaktejakin. Toisaalta ymmärrän että meitä ihmisiä on monenlaisia, eivätkä kaikki uskalla ruvata juttusille tuntemattomien kanssa. Elän siis yksin, mutta yksinäinen en ole, vaikka joskus tuntuukin, että torppa on liian hiljainen.
        Menkää hyvät ihmiset vaikkapa jonnekin harrastamaan. Pelko pois! Aina löytyy jostain ystävä. TOIVOISIN!


    • myös yksin hyvä

      Kyllä yksinäinen voi olla onnellinen siinä missä parisuhteessa eläväkin ei parushde takaa sitä onnellisuutta automaattisesti. Sehän on tyhmää ajatella, että yksinäinen ihminen ei voisi olla onnellinen!!! Tämä yhteiskunta vaan on niin typerä, että se vaatii kaikenlaista pitäisi olla sitä ja tätä, että sopii siihen muottiin. Kaikki ei halua kuulua siihen muottiin kuten en minäkään. Onneksi on vapaus valita mitä elämältään haluaa. Jotku ihmiset haluaa ostaa mökin ja muuttaa keskelle erämaata asumaan pois täältä ihmisten ja yhteiskunnan ulottumattomiin ja ovat onnellisia niin. He eivät kaipaa toisia ihmisiä lähelleen ja pitää ymmärtää myös sitä ja heidän oloaan sillä kun kaikki eivät halua elää toisen ihmisen kanssa.

    • sekoitat asioita

      Yksinäisyys on kaukana tuosta tilanteesta... Eihän yksin asuminen ja yksinäisyys ole mitään synonyymeja toistensa kanssa. Vieläpä jos on suhteessa ollut vuosikymmeniä, niin silloin ei niinkään haittaa parin vuoden yksin oleminen kuin jos ei olisi koskaan ollut siinä suhteessa ylipäätään.

    • AjatukseniPistelinn!

      Yksinään eläminen on todella y-k-s-i-n-ä-ä-n sitten kun ikää karttuu. Kun ihminen elää elämänsä ns. ikisinkkuna niin siltä puuttuu paitsi lapset myös lapsenlapset, minkä seikan olen huomannut olevan erittäin suuri yksinäisyyden kammon kokemisessa. Tämä, vaikka ei olisikaan kiinteää yhteyttä lapsiin ja/tai lapsenlapsiin, sillä monillahan ne jopa elävät muissa maissa, tai voi olla muita syitä etäisyyteen, niin jo se, että he ovat olemassa kantaa jotenkin elämässä. Tämä on tosi. Juu, otan huomioon, että voi tulla kurjiakin tunteita, kun jos ei muisteta äitienpäivänä, jouluna jne. Ikisinkku välttyy pettymysten tuskilta tässä, mutta silti! Yleensä ottaen henkilöillä on vähintään jonkinmoista yhteydenpitoa lapsiin/lapsenlapsiin, se näyttää olevan erittäin suuri asia. Joskin, on näistä huoltakin, mutta todella tyhjää on kun ei huolilleenkaan ole kohdetta :( .

      Toinen asia, oliko se aloittaja, joka oli ollut naimisissa pitkään ja nyt kokee, että haluaa elää yksinään, kun laittaa nämä siviilisäädyt rinnakkain. Tällainen ihminen ei tiedä mitään siitäkään, mitä pitkässä juoksussa ikisinkulle tekee, kun ei ole kokemusta olla tullut fyysisesti hellityksi, ei ole saanut kokea seksityydytystä oikeassa ihmissuhteessa. Se on puute. Itse olisin jo siitä saanut kuin varastoon jonkinmoista itsearvostuksen tunnetta, että edes tietäisin siitäkin puolesta, elää edes joku vuosi turvallisessa seksisuhteessakin. Tällainen jää pois kun/jos irtosuhteisiin ei pysty, heitäkin on!

      - Nuo kaksi asiaa kun on sinkkuna elävän pohjana, taustalla, niin kyllä yksin eläminen voi tosiaan olla erittäin paljon voimia ja terveyttä vaativaa. Itse olen jo voiton puolella, ns. seestymässä oikeaksi senioriksi. :) Heissä tosin enimmät ovat leskiä, eronneita tai karanneita, tämmöinen ikisinkku on aika harvinainen tapaus. Ilmenee niinkin, että senioriväen puheet aina menevät 'mun poika, mun tytär, mun tytärentytär... sitä ja tätä'. Usein elävät näiden kautta. Meikä on tuolloin hiljaa. Tosin, en nyt vielä ole palvelutalotavaraa.

    • jkrtyirti

      tryuirt7

    • Kallionoppa

      Ystäväni esitti miulle kysymyksen kun päätin olla lisääntymättä ja elän itsekseni.

      Hän kysyi:

      Kuka tulee sinua katsomaan vanhainkotiin??


      Aika olennainen kysymys...

      Olen asunut 10 vuotta yksin ja olen niin väsynyt siihen, etten jaksa välittää kotiaskareistakaan enää.

      • ....................

        Kuten olen aina sanonut lisääntyminen lähtee täysin itsekkäistä syistä, ja tuo ystäväsi kommentti osoittaa yhden niistä. Annetaan muka lapselle elämän lahja. Phhhuit ja paskat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe